Speltips: V75-tips till Axevalla, 31 december 2023.

Häst 2

V75-tips till Axevalla 31 december 2023

V75-Omgången.

Så står vi här igen! Årets sista dag i sin linda! Das alte jahr vergangen ist! Dåtid och framtid i samma andetag, med tillbakablick och tillförsikt. Ring (upplopps)klocka ring!!

Men innan urverket skall klinga, så har vi en av årets sista traditioner som står för dörren. V75 med jackpot på Axevalla travbana, där klassiska Sylvesterloppet är höjdpunkt och körs som årets allra sista lopp. 90 miljoner vilar i potten och vi på trav.se, vill naturligtvis också åt denna åtråvärda kassakista. Väldigt knepiga lopp, men en spelmässigt klart rolig omgång, där jag, Jens Lönnaeus, förhoppningsvis ska kunna guida er läsare en bit på vägen.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på Youtube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på Facebook, eller sök efter kanalen Trav.se på Youtube. Inspelade materialet finns även som ljudfil där poddar finns. Andelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se.

Till ombudet!

Till föreliggande omgång har vi extra tidiga tips ute, med ett nytt ansikte i det inspelade materialet, så dyk gärna in där och kolla.

Bästa Spiken!

I den sjätte avdelningen tycker jag 8 Cassius Clay D E befinner sig i alldeles för låg klass, men inte nog med det : den står dessutom bra inne i sin nuvarande klass, eftersom detta rör sig om en spårtrappa! Två lopp i kroppen har hästen nu och testades senast med bike, vilket föll väl ut. Jag tror på ett offensivt upplägg och att Linda Perssons tyskfödda springare bara är bäst. Detta rör sig om en kommande klassklättare.

Gå Kort!

Väljer jag att gå på i dagens svåraste lopp, det fjärde på V75. Jag tror favoriten, tillika vinstlöse 6 King Zorro är illa ute, och väljer att plocka bort denna helt. Väljer istället att spela med starke 14 Coin Master, formtoppade 13 Honey Dun Girl, samt opolerade, men kapable 10 Ximenia. Samtliga rör sig på en, i mitt tycke, alldeles för låg procent.

Avdelning 1.

Ranking: A 1 B 13-7-3-11C 15-6-14-5-10 D 9-4 12

Ett lågklassigt och oerhört rumphugget stolopp över flera volter inleder, ett av dagens många femtonhästarslopp. 1 Love Faux Depart har läge för ledningen och har bra form. Rätt så bra uppgift här och får tipset.

Kan utmanas av 7 Her Cash som var duktig senast och som också är rätt snabb ut. Hittar nog en bra position och då duger spurten bra.

Stall Untersteiners duo 11 Unique Wine och 13 Cascabella har bra fart utan att det slår gnistor om varken form eller kunnande. I ett sådant här lopp ska båda dock duga oerhört bra.

Det borde också treåriga 3 Brie De Meaux göra, som visserligen är grön än så länge men har viss fart och har inlett tävlandet på ett fint sätt.

Skrällen är starke 15 Uberty Face som är ojämn men som kan mycket med rätt dag. Stefan Persson upp känns intressant och om man vill ha en spelvärd skräll kan man tänka på denna.

I övrigt ser det mycket lågklassigt ut och jag inleder tävlingsdagen med att stänga loppet på fem streck.

Avdelning 2.

Ranking: A 5-2 B 11-6-4-8 C 3-10-7-1 D 12-9

David Perssons lopp, och nog är det Axevallainfluerat bland deltagarskaran. Kul spellopp över lång distans, där 2 Young Andy tilldrar sig favoritskapet, vilket jag tycker är motiverat. Varit riktigt fina intryck vid vinsterna, och senast schabblade hästen bort vinsten i ett mycket hårdare lopp på Solvalla. Via rapporterna från stallet så har det funnits anledningar till detta, men samtidigt är hästen långt ifrån rumsren och har galopperat i nästan hälften av sina starter. Med andra ord, inte särskilt bra spelvärde, så jag rankar högt, men garderar brett.

Faktum är att jag placerar en annan före i ranken. 5 Hoohoo Haahaa har styrkan som signum och vunnit både sina starter på lång distans. Kan öppna bra och ena segern över distansen blev överlägsen från spets. Här tror jag stallkompisen 4 Take Your Time spetsar, men sedan är det bra chans för André Eklundh att få överta med min etta och då blir denne inte lätt att tas med. Nämnde stallkompis är bättre än raden och kan absolut skrälla med rätt resa.

11 Vikings Saga har två lopp i kroppen och har övertygat. Kan mycket väl vara bästa hästen i fältet, och vi vill påminna om att hästen stod i låga odds i riktigt bra lopp på Solvalla i våras, och här är upploppet långt.

6 Inferno Launcher är fartfylld och har gjort det klart bra den senaste tiden. Vill även nämna högkapable, men ack så osäkra 8 My Great Pretender som befinner sig i alldeles för låg klass. Aldrig missat “pallen” felfri och har bra styrka. Pass upp!

Avdelning 3.

Ranking: A 8-6 B 5-4-9 C 1-2-7 D 3

Den tredje avdelningen är ett stolopp och fältet är inte fullt. Lite rumphugget med några som absolut inte ska ses med chans, medan det skiljer väldigt lite på de som förmodligen kommer göra upp om vinsten.

Favorit är 6 Marabou Brodda som vi på trav.se under året gjort det till en liten tradition att gå emot då streckprocenten brukar skena så smått, och fel ute har vi inte varit. Höjt sig i amerikansk sulky den senaste tiden, men i enklare sällskap och tycker att den här alltid är lite sårbar mot bättre motstånd. För hög procent här, som det brukar vara.

Jag tycker egentligen att 8 Stens Retention är en bättre häst och vi får en extremt låg procent på denne. Kan öppna rätt så bra och den här behöver sitta i främre träffen, så taktiken borde vara given att i alla fall komma fram till dödens, även om stallet varnar för vingel. Från en sådan position är det inte sämre chans än för någon annan här, även om hästen är bäst barfota. Tips!

5 N Y Moet är en norsk fyraåring som är svår att sätta in här. Dock startsnabb och har hävdat sig väl på norska V75. Räknas tidigt.

Avrundar streckandet med 4 Heroine Darling som återkommer efter paus och var väldigt bra förra vintern på V75.

Avdelning 4.

Ranking: A 14-10 B 13-15-6-4-12-5 C 2-7-1-9-11 D 8-3

Ett smått omöjligt lopp där spelarkåren har spridit på strecken. Fullt förståeligt för detta är lågklassigt så det förslår, och detta är ett av årets svåraste V75-lopp.

6 King Zorro blir favorit på att den ska komma till spets. Har gjort det bra hittills, men samtidigt aldrig vunnit och trots utrustningsförändringar är det en alldeles för hård streckprocent. Det är det även på andrahandaren 15 No Talking You som är långt ifrån någon storstjärna och har många att runda.

Detta vidöppna lopp känns som “en eller alla”, men jag kommer istället lösa det genom “tre eller alla”. Jag låser på tre hästar som jag tycker är helt borttappade.

Jag rankar 14 Coin Master etta. Rätt säker på att detta är bästa hästen och var oväntat bra i comebacken. Lopp i kropp och möter för honom ett överkomligt motstånd. Visst, vingelläge men jag hoppas Ulf Ohlsson kan köra sig fram utvändigt ledaren och då ska det vara mycket god chans.

10 Ximenia är härdad på Solvalla och gör det bra mest varje gång. Visst, inte att lita på men felfri räcker hon långt och tror Axevallas långa upplopp kan passa stoet. Det kan det även göra på 13 Honey Dun Girl som var väl påpassad senast. Fortfarande knallform och blir intressant att skåda bakifrån, och tror verkligen det kan passa på denna speediga sort. Intressant även med ny kusk.

1 Charlie Laross vinner lite anhängare. Två raka, men i ytterst klen konkurrens på Kalmar och dessa brukar ej räcka till på V75.

Om jag istället ska varna för en riktig smällkaramell, så blir det 4 Glazier´s Wonderboy som jag tycker är fin som typ och har full form.

Avdelning 5.

Ranking: A 6 B 11-2-3 C 1-8-4-12-5-9 D 10-7

Jämnt streckat i den femte avdelningen, där jag tveklöst tar ställning för 6 Black Fire som jag tror är tillräckligt snabb för att hitta till ledningen. Som hästen var senast från utvändigt ledaren, ska det i så fall till en bra häst för att ta ner densamme.

2 Judge D har ett delat favoritskap med min spik i skrivande stund, och var läcker i återkomst. Kommer dock inte kunna vara med från början och är lite osäker på hur den korta distansen passar hästen.

Tycker i så fall att 11 Theycallmesixten är mer intressant. Gått bra hela året och senast var det bättre än någonsin från utvändigt ledaren, en position hästen inte alls trivts i tidigare. Bättre med ryggresor som nu lär bli fallet, och helt tappad på strecken.

3 What A Deal har lite smygform och är väl hästen som skulle kunna ta emot min etta. Är klart bäst i spets på kort distans, men är inne på att det kanske inte är någon V75-häst och då kanske Gustav Johansson kommer med en sådan fart med 6 Black Fire att den är lurig att ta emot? Svårt oavsett och min spik visade senast att en tyngre resa inte utgör något problem även om det aldrig är optimalt på V75.

Avdelning 6.

Ranking: A 8 B 10-2-6-11-3-15 C 13-9-4-1 D 5-14-7-12

Spårtrappa i den sjätte avdelningen, och helt fel favorit i mina ögon i treårige, 6 Conrads Palle. Visst är den härdad i knepiga omgivningar, men vunnit väldigt sällan. Startsnabb och spets är önskepositionen här, men finns en som är värre här och som jag kommer spika.

8 Cassius Clay D E har nämligen alltid varit något extra. Två lopp i kroppen och senast var hästen väldigt läcker i första bike, i förvisso beskedlig omgivning. Står oerhört billigt inne på sina pengar och upplägget borde bli offensivt. Tror han kan vinna på lite olika sätt och utnämner den till omgångens bästa spik.

Värst emot tror jag är 10 J S Camaro som verkligen tänt till i bike. Lite upp och ner i prestationerna, men är vass med en ryggresa, men kan även göra lite jobb själv på vägen. Farlig!

2 Utah Southwind gör intressant debut för Stenströmmer och har tidigare visat sig duga på svensk mark.

En hel del förespråkare för 11 Klondyke River men denna segstarka typ har haft svårt att räcka på V75 förut. Distansen i kortaste laget nu dessutom även om senaste insatsen visade att formen sitter där.

Avdelning 7.

Ranking: A 14,15 B 13-12-10-5-11 C 9-3-8-1-2 D 7-6-4

Dagens höjdpunkt, Sylvesterloppet! Detta lopp över 2640 meter som grunddistans brukar kunna spridas ut mellan fållorna, och inte alls säkert att den klara favoriten 15 High On Pepper bara vinner. Denna brukar dessutom vilja ha ännu längre distanser. Nu har den ju varit enorm och många spekulerar i att det är Sveriges bästa häst nu. Kanske! Jag är långt ifrån övertygad kring just detta, men bra chans här. Dock finns här hästar som har lite mer speed över ett upploppet och det kan göra sig gällande just på Axevalla.

14 Unico Broline har jag känsla för till detta lopp. Hittat formen igen och vann på Vincennes härförleden. Laddats hit till hemmaplan där hästen alltid gör bra lopp. Tippas!

Fjolårsvinnaren 12 Ferrari Sisu har inte varit som bäst den senaste tiden men är helt borttappad på strecken här. Räknas tidigt, vilket också bästa hästen i fältet i 13 Power gör. Lite tveksamt med skor denna gång, men väl lågt streckad.

10 Demon har stått för en remarkabel utveckling den senaste tiden. Volt är ett givet minus men passas vid minsta klaff.

11 Certainly var påpassad i samma lopp ifjol. Frankrikehärdad nu och distansgynnad även om volt alltid är lite minus på den här.

Avslutar med 5 Michigan Bro som är härdad i en stenhård kull och har ett bra försprång här. Öppet!

Nyårssystemet

  1. 1,3,7,11,13
  2. 2,4,5,6,8,11
  3. 4,5,6,8
  4. 10,13,14
  5. 6 Black Fire
  6. 8 Cassius Clay D E
  7. 5,10,11,12,13,14,15

2520 rader som kostar 1260 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se