Speltips: V75-tips med Jackpott, Rättvik 5 augusti

Genrebild

V75-tips till Rättvik 5 augusti

V75-Omgången.

V75 går den här veckan på Rättvik som selar ut en jackpott på 44 miljoner kronor. Förr om åren innebar denna omgång målgången på Sommartravet, med sommartravets final. Så är det inte längre och vi kan därför endast se fram emot en “vanlig” V75-omgång, dock med en jackpott som en stor krydda.

Video-tips & Andelar.

Vi har sedan en tid tillbaka gjort inspelade tips på Youtube som du hittar på trav.se med länkar i Trav.se-sidan på Facebook med äveb i gruppen Sverige Spelar där. Andelsspelet öppnas som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Vid jp öppnas andelar för 500:- med, som heter TRAVPUNKTSE JACKPOT.

Bästa Spiken!

I den femte avdelningen startar omgångens största favorit 6 Southwind Boko. Det rör sig om en segermaskin från Timo Nurmos som fortfarande står mycket billigt inne i sin nuvarande klass. Andreas Lövdal lär köra framåt direkt och från ledningen förlorar hon förmodligen inte. Klassen i gänget och jag spikar som så många andra.

Gå Kort!

I kallblodsloppen finns det ofta en tendens att strecken sprids. Känslan är att det ofta skräller i kallblodslopp och att man bara vill överleva för att sedan bläddra vidare. Vi på trav.se tycker väl snarare tvärtom, att de ofta är mer skiktade än varmblodsloppen och att man ofta kan få spelvärde genom att ta ställning, då många andra sprider på strecken.

Skräll senaste gång på V75 i kallblodsloppet, men denna gång är jag inne på att stänga på två streck då detta lopp är betydligt mer ihåligt. 7 Kinge Svarten är det mycket bra rapporter på, jag tror hästen tar ledningen och då ska det vara mycket bra chans. Jag stänger med 12 Ramstald Balder som har kapacitet i överflöd på den kortare distansen, men är lite upp och ner och vanlig vagn är ett minus denna gång. Det finns fler bra hästar från tillägg men jag tror dessa har bäst fart till slut och gör upp om segern och därmed plockar jag bort ett koppel av andra generöst streckade hästar.

Avdelning 1.

Ranking: A 9 B 4-3-7-6-10 C 5-8-2-11 D 1

En väldigt öppen bronshistoria drar igång veckans jackpottomgång. Knapp, om än mycket knapp, favorit är Nurmos 10 Mellby Imperial. Kan vara veckans konstigaste favorit som inte startat på två månader och går upp två klasser. Ska tas med på stor lapp men rankas ner rätt så ordentligt här för uppgiften ser jag som tuff direkt efter vila.

Tipset till högkabable 9 HC´s Crazy Horse, som var duktig i nederlaget senast utvändigt om Robthebank. Däremot tycker jag inte att det var en kanonprestation, utan vi har vant oss vid att hästen tävlar på en hög nivå när den är formtoppad. Dock så har formen varit något på retur sedan i våras, men nu fick vi ett fint formbesked i den senaste starten. Laddas mot derbykval inom kort och knappast lika offensivt upplägg denna gång, men är allround och går fint med ryggresa också.

3 Cab Frontline tycker jag är intressant denna gång. Har tidigare haft svårt att räcka på V75 men har toppform nu. Hängde med klart bra bakom min tipsetta senast när den gick första gången i jänkarvagn. Åter i vanlig sulky men tycker man såg även näst senast att det är riktigt bra form, då återkomsten efter galopp var av bästa märke, och i ett lopp där spetsstriden känns aningen svårbedömd kanske Tomas Pettersson kan få iväg sin häst till tät från perfekt spår. Rankas upp som helt bortglömd.

7 Corazon De B är en startraket i bilstart, men voltstart har hästen startat mer sällan i. Det har varit springspår en enda gång faktiskt och då blev det startgalopp, Ska nog kunna klara startmomentet, men däremot är det osäkert hur snabb starten blir och Victor Rosleff är ovan på hästen. Mycket känns osäkert och hästen har trots allt levererat sina överlägset bästa insatser från täten och i jänkarvagn.

6 Greensboro Zet är ny i klassen men högkapabel. Dock mycket upp och ner och siktas mot Derbykval. Tränarkört denna gång och naivt att tro att det inte ska ha någon betydelse, då det var mycket länge sedan Redén körde lopp av denna dignitet. Bara en av många denna gång.

Avdelning 2.

Ranking: A 7 B 6-10-4-8 C 5-12-11 D 9-2-3-1

Om V75-inledningen var öppen är detta raka motsatsen. Ett väldigt klent Klass II-försök med extrem klassblandning, där potentiella Derbyfinalister går ut mot rena rama breddhästar.

6 Decathlon har kommit tillbaka med den äran efter lång vila. Två lopp i kroppen och gjort det bra i enklare omgivningar. Ett löfte som vunnit så gott som varannan start och stått i låga odds på Solvalla hela livet, men har inte kunnat startas kontiunerligt hittills i karriären. Det gör att den ännu är oprövad i hårdare omgivningar och femåringen är väl klar favorit här, inte minst med tanke på att det är högst tveksamt om det blir spets här. Det har trots allt inte blivit någon start i volt sedan debuten, och den gången skedde avfärden från start sannerligen inte i någon vidare expressfart.

7 Jalapeno K är min vinnare. Till skillnad från favoriten har Åbyhästen är mer beprövad i sådana här omgivningar och jag tror den är före favoriten från start, då den har spetsat enkelt från springspår tidigare. Det skiljer väl mycket på strecken då jag tror kapaciteten på dessa är jämngod och jag väljer att chansspika!

10 Never Mind’ em har det varit mycket snack om, men har inte levererat i några tuffare omgivningar. Siktas mot Derbyt och kördes passivt senast och chansen/risken för detta borde vara hög igen från bakspår med Örjan. Jag har ännu inte blivit riktigt övertygad om hästens storhet just i lite hårdare omgivningar och jag passar på denna nu trots att Redén/Kihlström gjort rent hus i många lopp den senaste tiden.

Denna trio är klart utstickande, men bakom dessa kan man nämna 4 Loaded Olle som är bra när den fungerar, och 8 En Garde som är en hemmahäst som matchats i rätt så tuffa stayerlopp den senaste tiden och gjort det bra. Jag tycker faktiskt Rättvik har det rätt så bra förspänt med en hel del intressanta ekipage inför den stora hemmadagen längs Siljans stränder.

Avdelning 3.

Ranking: A 4 B 3-6-1-9 C 10-5-8 D 7-2

Klassiska Ego Boys utspelar sig i vanlig ordning när det handlar om Gulddivisionen på Rättviks travbana, där Dalahästen framför alla ligger begravd i Rättviks vinnarcirkel. Extra speciellt lopp i år, då det är 50 år sedan Ego Boy vann ett av de mest episka av alla elitlopp.

Nåväl, från förr till nu. Favorit, och motiverad sådan, är 4 Click Bait. Stefan Melanders startkatapult har formen intakt och få kan stoppa honom första biten från spår mitt i plan så att säga. Det är en oerhörd acceleration hästen har in mot kurvan och tillsammans med majoriteten av spelarkollektivet tror jag att han tar spets och sedan ska det vara bra chans. Det man dock ska tänka på är att hästen är klart missgynnad om det skulle bli lite tungsprunget och tendensen i väderrapporten tidigare i veckan har varit att det kommer nederbörd framåt lördagen. Mycket viktigt att hålla koll på detta och jag tycker dessutom att hästen blir lite för stor favorit denna gång. Motståndet är lite skarpare än när den vann på Kalmar, där det riktigt stora motbudet kördes passivt. Jag garderar hästen denna gång med två streckvänliga motbud.

3 Global Badman ser jag som det stora motbudet. Hästen har varit bra hela året, men är ständigt underskattad. Matchas mest i norr och av den anledningen kanske inte får det där riktiga erkännandet. Kan öppna och hittar en bra position direkt och är alldeles för lågt streckad i skrivande stund.

6 Mister Hercules blandar och ger men är klart bäst i grunden här och trots över 6 miljoner intjänat så är känslan hos undertecknad att den där riktiga fullträffen saknas hittills i karriären. Fick ett stentufft lopp i Gävle, där elitloppsbiljetten kvitterades ut och efter det har hästen inte varit sig lik. Om Redéns bidrag i loppet har återhämtat sig borde det vara ganska bra chans, stallformen är i alla fall mycket bra.

1 Bestofdream Trio var kanonfin vid seger på just Rättvik och kan öppna bra, försvarade bland annat upp innerspåret enkelt i sitt elitloppsförsök. Dock är känslan att detta var utan någon riktig startraket utvändigt och den italienskfödde speedkulan får verkligen bekänna färg i startmomentet. Jag tror inte på spets denna gång och i ett sådant läge tror jag det blir svårt att vinna.

Avdelning 4.

Ranking: A 7-12 B 10-6-11-2 C 13-9-1-8-3-4 D 5

Ett långt mycket mer skiktat kallblodslopp än det som utspelade sig förra veckan. Ibland finns det en tendens att värdera att skrällchansen är större än vad den själva verket är i kallblodslopp. Det är lätt att invaggas i tron att allt kan hända i kallblodsloppen, men allt kan faktiskt inte hända. I själva verket är det väldigt ofta som det bjuds på väldigt sannolika vinnare och på trav.se tar vi ofta ställning i kallblodsloppen och jag kommer göra det här också, även om det inte blir spik.

Favorit just nu är 12 Ramstad Balder som jag var oerhört imponerad av under elitloppshelgen. Gick då i bike och det var oerhört förbättrade takter. Bromsade sedan bort vinsten på Östersund och det var inte första gången. Vanlig vagn är ett minus, däremot tar jag inte så hårt på att den varit ifrån i nära två månader, då den brukar vara i ordning direkt. Tillägg på kortlopp är dock alltid tufft och jag rankar en annan före.

Nämligen 7 Kinge Svarten som det låter jätteuppåt på och där spetschansen är stor. Jag tror denna kommer gå om nämnde Ramstad Balder och bli favorit till slut. Den känns i alla fall klart hetast på startfållan och chansen att leda runt om är hög.

10 Grislefaksen G L kan definitivt vara bästa hästen i grunden. Kördes tufft senast i debuten för Tjomsland, även om den var slagen vid galoppen så var det en rejäl prestation bakom Troll Solen och Tangen Bork. Det här rör sig dock om en mer stark häst så distansen är ett ordentligt frågetecken och behöver nog rejält tempo här.

6 Ros Borken vinner många tidigare förespråkare. Slog av Ramstad Balder på Östersund efter sen lucka och står nu återigen 20 meter före densamme på kort distans. Var dock närmast ostreckad den gången mot en betrodd Ramstad Balder och denna gång är de i stort sett lika på strecken och denna känns rätt så överstreckad denna gång.

11 Brenne Rön testas med barfota bak som den gick näst senast då den blev kvar i kön mot den absoluta norska eliten. Intressant med skoryck nu i lämplig omgivning, dock så är det en häst som ska vara med där framme för att vara som bäst och det kan bli ett opassande lopp den här gången.

Nämner också 2 Sundbo Rymling som var rejäl vid vinsten och har för lite pengar på kontot i förhållande till kapacitet.

Avdelning 5.

Ranking: A 6 B 9-1-3-12-10-5 C 2-7-8 D 11

Omgångens högsta segerchans tillhör 6 Southwind Boko som har provat sina vingar i betydligt tuffare Solvallakonkurrens än så här. Har inte stått i över 2 gånger pengarna på hela året och kommer få överta ledningen av alla här. Körs dessutom av bästa kusken och spikas trots väldigt hög procent, vilket det å andra sidan skall vara.

9 Precious Thing kvalade in till V75-final bland hingstar och valacker i våras och är bland de bättre i löpet, rent kapacitetsmässigt. Kan gå undan i lärlingslopp och bakspår behöver ej vara fel.

3 You To Ezme går ner lite i klass bortsett från favoriten. Gjorde inte bort sig i kval till Stochampionatet och körs av duktig lärling. Det gör också 10 Queen Tresher som redan storskrällt på V75 en gång tidigare i år.

5 Mitzy Gold är det initiala spetsbudet men lär släppa när det handlar om full väg. Också den här har varit ute i vanliga V75-försök och höll duktigt näst senast på Årjäng, men är som bäst på kort distans.

12 Global Virgin körs av duktige Malte Handfast och var rejält betrodd senast på hemmaplan i Årjäng i ett V75-lopp som Charlock Wiking vann. Bike igen som näst senast, där hästen svarade för en rejäl repa i spåren på Solvalla och hästen tillhör de bättre här

Avdelning 6.

Ranking: A 4 B 3-9-12-6-11-7 C 2-1-5-8 D

Återigen Kihlström/Redén i favoritposition och återigen med häst som siktas mot Derbyt. Denna gång med 3 Need´em som går ner rejält i klass nu. Fick god hjälp på vägen näst senast efter kraftig överpace och senast stötte hästen på övermakten i form av Execusez Moi. Jag har väl ändå inte blivit helt såld på hästen och nu har det gått en månad sedan senaste starten och prio ett är Derbykvalet som ligger några veckor bort. Visst kan hästen lägga iväg från start, men jag tror inte på spets och knappast någon tömning heller och på kort distans kan det bli en bit fram, så jag tippar en annan.

Nämligen 4 Bettle Hanover som är en effektiv spetshäst som dessutom är bra för klassen. Har gått med sin optimala utrustning (barfota runt om och jänkarvagn) vid två tillfällen på kort distans och det har slutat med två segrar. Spets tror jag han tar och sedan är jag inne på att den blir svår att besegra. Tipsetta!

9 Kendell Jackson hamnade i en bedrövlig rygg senast och den starten är enbart att glömma. Väldigt rappt intryck var det i alla fall och nu blir det fortsatt Magnus A Djuse upp och har en väldigt snabb startrygg i 1 Dencos Rioja.

12 Dubbio Ametico är oerhört bortglömd. En häst som jag tycker verkligen har utvecklats den senaste tiden. Efter V75-seger på Halmstad i början svarade hästen upp detta senast med att gå en ganska rejäl repa i spåren på Axevalla, bara för att bli avslagen på speed av Global Dubhe som var en av förhandsfavoriterna till Sprintermästarsegern. Visst, finaler väntar nästa helg, men till den låga procenten måste jag ändå varna för hästen.

Och stormvarna vill jag även göra för 11 Interwall som, för mig, är omgångens riktiga miljonskräll. Hemmahäst som utrustas barfota runt om denna gång och det har den gjort till positiv effekt i mycket tuffare gäng än så här, b la kval och final till E3 samt Kriterieuttagning ifjol. Denna är mycket bättre än folk tror och i ett öppet lopp är det absolut inte chanslöst.

Avdelning 7.

Ranking: A 6-3 B 10-2-12 C 4-1-9-5 D 11-7-8

Silverdivisionen gäller i avslutningen och denna gång över lång distans. Efter paus kommer 3 Castor The Star tillbaks och som vanligt när det rör sig om start från framspår så blir hästen favoritspelad, vilket väl är rätt. Dock har hästen varit ifrån nu och status känns lite svårbedömd. Dessutom är det lång distans och det känns inte som ett plus. Vi minns att det finns vissa farhågor kring hästens distansförmåga till och med som brakfavorit under Elitloppshelgen över medeldistans. Att stallet sedan säger att distansen fungerar fint för att de kvalade in hästen till Derbyt blir lite konstigt. Det är ändå skillnad att åka med till final från bakspår som helt ospelad än att dirigera ett V75-lopp från ledningen som klar favorit. Då behöver man lite mer att gå på.

Jag rankar favoriten högt, men placerar den just efter 6 Amalencius B B som svarar för en högintressant årsdebut. Start efter lång vila är något som jag inte direkt tror bekommer hästen, då det tidigare har känts att den har blivit sämre när starterna har blivit tätare. Jag tycker det dessutom känns väldigt intressant när Timo Nurmos säger hur starkt hästen tränar, då han tidigare sagt att den inte visar särskilt mycket i träning. Jag tror att sexåringen är redo för en riktigt stark insats och placerar den överst i ranken.

10 One Kind Of Art har några lopp i kroppen och det var ändå lite stallskrik senast när den kördes väldigt passivt. Bara några enstaka procent denna gång och har fått en jättefin startrygg på den vindsnabbe favoriten.

2 L A Boko är väldigt trög, vilket kunde bevittnas senast. Hästen kan vara väldigt märklig i lopp, så insatsen var nog bättre än vad upplevelsen var efter loppet, då hästen tidigt hade svårt att följa. Det berodde dock inte på trötthet utan på att hästen är trög och oinspirerad i löp emellanåt. Lång distans har det inte blivit någon seger på, dock ett avancemang till en derbyfinal.

12 Donizetti är högintressant tycker jag. Jag har tidigare varit lite besviken på hästens uppträdanden på banan, där den inte riktigt visat allt det som finns inombords, då det rör sig om en högkapabel häst som tävlat med viss framgång i förra årets stenhårda fyråringskull. Den senaste tiden har dock hästen varit förbättrad i stilen och framförallt på lång distans har det blivit några riktigt starka lopp. Carl Johan Jepson upp nu och helt borttappad på strecken. Det tycker jag är fel, även om spåret är vad det är.

4 Versace Face ser jag däremot som klart överstreckad. Jag tycker skillnaden är stor att prestera i de stora stayerloppen jämfört med att visa sig konkurrensduglig på lång distans i sin ordinarie klass. Denna hårding har visat sig ha svårt just på V75 tidigare, och även om den har utvecklat sin speed i år så är jag tveksam till om den har något med slutstriden att göra, det fina utgångsläget till trots. På breda garderingar vågar jag dock inte lämna någon ur Redéns högoktaniga stall utanför systemet i nuläget, så den får tjäna som ett lyxstreck i avslutningen.

Stora systemet.

 1. 2,3,4,5,6,7,8,9,10
 2. 7 Jalapeno K
 3. 3,4,6
 4. 7,12
 5. 6 Southwind Boko
 6. 2,3,4,6,7,9,11,12
 7. 2,3,4,6,10,12

2592 rader som kostar 1296 kronor.

Lilla systemet.

 1. 2,3,4,5,6,7,8,9,10
 2. 7 Jalapeno K
 3. 4 Click Bait
 4. 7 Kinge Svarten
 5. 6 Southwind Boko
 6. 2,3,4,6,7,9,11,12
 7. 2,3,4,6,10,12

432 rader som kostar 216 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se