Speltips: V75-tips med Jackpot, Kalmar 23 juni

Häst 2

Skrivet material till V75 på Kalmar 23 juni .

V75-Omgången.

V75 avgörs traditionsenligt på Kalmartravet på söndagen i midsommarveckan. Samma spelstoppstid som brukligt, det vill säga 16.20 och vi firar efterdyningarna till middsommar med en rejäl jackpot på 60 miljoner eftersom såväl utdelning på 6 som 5 rätt brann inne under förra veckans favoritparad i Norrbotten.

Video-tips & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på Facebook, eller sök efter kanalen Trav.se på Youtube. Inspelade materialet finns även som ljudfil där poddar finns. Andelsspelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se

Bästa Spiken!

Jag tycker omgångens bästa spik finns i V75-6, där 5 Don Fanucci Zet kom bort i Elitloppet men i starterna innan visat form som vittnat om fornstora dagar. Möter nu ett gäng som han borde vara klar favorit i om inte insatsen i Elitloppet blivit en besvikelse. Motbudet 1 Denver Gio var visserligen vass i Elitloppet men absolut inte säkert att den är i ordning redan nu med två tuffa lopp i benen, och dessutom ser jag den som en klart sämre häst än min vinnare, som nuvarande streck- och spelvärde ligger hos.

Gå Kort!

I den femte avdelningen är det lägsta klassen och då vet många som följt mina tips att jag brukar gå emot den ström som verkar tro att det är vidöppna lopp. Det tycker oftast inte jag. Jag låser detta lopp på 7 Maroon Day som kan vara bästa hästen i tät, samt 9 Poker Lane som fått massa krafter sparade den senaste tiden och som lär siktats mot tuffare uppgifter än denna i år.

Avdelning 1.

Ranking: A 10-5 B 9-4 C 11-12-1-6-3-2-8 D 7

Vi börjar dagen med ett försök i Bronsdivisionen, där jag tycker en kvartett sticker ut och som jag kommer förorda en stängning på.

Mycket klar favorit i nuläget är 5 Never Mind´em som jag trodde stenhårt på i senaste starten i finalerna på Elitloppshelgen. Omotiverad galopp då och har blandat och gett i år. Ändå en häst som höjde sig markant under förra hösten och var med i klart värre lopp än det. Det signalerar att det är en häst som har kapacitet för värre omgivningar än detta. Men tycker inte den höga streckprocenten är helt motiverad, då jag inte är säker på att motståndarna lägger sig platt för den här och dessutom tycker jag nog inte att den höjer sig avsevärt gentemot dagens motståndare, vilket den bör göra för att streckprocenten ska vara motiverad.

Jag anar istället lite mothugg för favoriten och tippar 10 Always A Pleasure som visserligen inte varit på topp i år men fick ett formhöjande lopp senast utan att bruka sig för fullt. Skyhög kapacitet på den här och svarar säkert för en stark slutrunda.

4 Spartakus är spetsbudet efter en bit och ledde runt om på Vincennes i vinter från den positionen, och har nu lopp i kropp i ny regi. Jepson upp är plus och långt ifrån säkert att man lägger sig platt om Magnus A Djuse ställer frågan. Oerhört felstreckad!

9 Swish The Cash har visserligen sex kilometer i benen från Harpers för en månad sedan, men har laddat batterierna nu och första jäkarvagn sedan starten på just Kalmar i början av året, där den minnesgode minns insatsen där han dundrat runt på en topptid för årstiden. Urstark och här ser jag framför mig en offensiv styrning. Mycket tidig!

1 Gatling har läget och ser framför mig att Björn Goop försvarar täten i första skedet. Långsökt att köra i den positionen dock mot detta gäng men från rygg ledaren finns alltid chansen även om den här typen brukar ha svårt på V75.

11 Tuppen återkommer nu och maxas. Siktas säkerligen för Sprintermästarmeetinget och här blir bakspåret perfekt för ett formhöjande lopp i kroppen.

Avdelning 2.

Ranking: A 2 B 7-6-3 C 8-11-1-4-15-10-9-13-14-5 D 12

Ett Diamantstoförsök som också är ett kul spellopp denna gång. Trots ett relativt långt upplopp på Kalmar ser jag att hästarna på startvolten står i särklass denna gång. Inte särskilt imponerad av tilläggshästarna, där majoriten är bäst i den främre träffen och inte vinner särskilt ofta. Det känns perfekt att bygga loppet utifrån denna analys, då strecken ofta sprids hej vilt i denna lopptyp och många gånger så känns det som att det görs det för att det är fler hästar med. MEN, femtonhästarsfält är inte per automatik mer svårlösta än andra lopp.

Favorit för närvarande är 3 Nikki Lane, vilket jag tycker är fel. Har visat tveksam skalle i avgörande ögonblick i flera lopp på slutet och är dessutom långsam ut. Hamnar säkert en bit bak och måste höja sig.

Tipsetta istället 2 True Blue som nu har två lopp för Hanna Lähdekorpi och gjorde det bra i spåren senast på Solvalla. Tror detta är bästa hästen i fältet och vill påminna att hästen var favorit före Countess Face på rikstoton förra hösten. Bra chans, även om Hanna Lähdekorpi inte vinner på beställning på V75.

7 Attention Please har spetsläge denna gång och förstärks med Örjan Kihlström. Klart bättre i den främre träffen och varit dåliga lägen den senaste tiden. Barfota runt om för andra gången känns intressant.

6 Donato Princess är fin och har gjort det bra sedan hon kom till Kolgjnis. Galopp senast i Norge och nu blir det både skor och vanlig vagn och voltstart och hur detta funkar är inte särskilt väldokumenterat.

11 Laferrari Dimanche ser jag som bästa hästen på tillägg. Verkar på gång igen men bäst i spets men kan också bli offensivt upplägg.

Däremot inte alls imponerad av 9 Organzza som visserligen har form men varit väldigt blöt till slut hela livet och känns rejält överstreckad här.

4 Adorable Face har höjt sig barfota och insatsen senast var riktigt fin. I grunden en kapabel häst som inte ska sågas här, vilket inte lägesgynnade 1 Backseatdriver eller körsvensförbättrade 8 Easter Princess ska göras.

Avdelning 3.

Ranking: A 1 B 5-4 C 9-8-12-2-11-6-7 D 10-3

Vi fortsätter med ett mycket rivigt Klass I-försök över kort distans. Här är det närmast garanti att det går undan hela vägen och det öppnar upp loppet rejält i min mening.

Jag måste ändå tro på hög segerchans för favoriten 1 Eolo Wise L som är loppets riktiga vinnartyp. Knappast spets i inledande skedet men mycket hög sannolikhet att fältet splittras upp tack vare ett förmodat högt tempo. Rimlig chans att hästen hittar ut i andraspår tidigt och då ska det vara bra chans. Dock ändå klar favorit och risken att bli fastlåst finns, så garderingen är på sin plats.

5 Roger More har perfekta förutsättningar nu på hemmaplan. Mycket hög spetschans men kanske som allra bäst i ryggar och har ju också just körts på det sättet i de senaste starterna. Att sitta fast och att avsluta fort efter spårsnål resa är ändå en helt annan sak jämfört med att leda runt om på V75.

4 Hardcore D K har rätt bra form och höll bra i loppet som Roger More satt fast i. Duger!

9 Bases Loaded har höjt sig barfota och här blir det första bike. Inte borta.

8 Amazing Hazel har form och är en av de mer startsnabba varianterna i landet. Helstängt för blott andra gången och med den utrustningen har hästen historiskt blivit väl pigg. Kan dra upp tempot rejält, vilket kan gynna kapabla bakspårhästar som 12 Gustav Simoni, 11 Launch´em som är mycket bättre än raden samt 2 Apollo Prophet Cal som matchar detta motstånd på en bra dag. Vidöppet!

Avdelning 4.

Ranking: A 2 B 3-6-10-11-13-12-7 C 5-1-4-15-9 D 14-8

Omgångens stayerlopp och alltid kul när dessa får en plats på V75-kupongen. Här brukar strecken spridas och denna gång utgör inget undantag.

Jämnspelat mellan 11 Bowler Day och 12 Drill beträffande favoritskapet och dessa två är inga ekipage jag tror särskilt mycket på. 12 Drill har höjt sig markant sista tiden men i enklare lopp. Samtidigt har hästen fått kämpa för brödfödan och gjort det med den äran. Bra i distansdebuten senast även om det ändå blev ett passande lopp för hästen. 40 meters tillägg och är ingen häst som bara går ut och vinner på V75 enligt mig.

11 Bowler Day har verkligen höjt sig men är samtidigt begränsad och blir ofta överstreckad på V75 i de här längre loppen, där hästen levererar många topp 3-placeringar men sällan triumferar. I långloppssegern på Charlottenlund fick hästen köras i knapp styrfart och höll ändå på att åka dit sista biten. På det viset tror jag det kan passa hästen att attackera bakifrån, avslutningen senast var fin efter en ryggresa.

Min vinnare är istället 2 Västerbo Voodoo som visserligen bara är fyra år men ändå rätt härdad. Jag blev imponerad näst senast då hästen tågade på i ledningen och mött ett fält späckat med V75-hästar och fick bara se sig besegrad av speedige Make It Schermer som fått en ryggresa, och det är få som kan stå emot den i klassen. Jepson lär köra till ledningen här och sen är det rätt vanligt att det inte händer så mycket i de här lite längre loppen. Den här marknadsföringen med “styrkeprov” som görs ibland när det handlar om stayerdistanser, kan i många fall avskrivas. Detta lopp är också aningen sämre än tidigare år som det känns och ingen riktig stayerdominant har valt att fira midsommar på ostkusten.

3 Super Frasse ser jag som en het utmanare. Jag tycker hästen svarat för finfina prestationer i varenda start på slutet i dugliga sammanhang och här kan det bli perfekt från utgångsläget.

6 Victory Eagle satt fast i comebacken senast och har tidigare visat goda tendenser över längre distanser.

10 Neo Turbo har gott kunnande och har egentligen för lite pengar på sig. Första barfota runt om är intressant.

13 Global Difference är egentligen för seg för att räcka på V75 och brukar bli överspelad gång efter annan. Tre varv för första gången dock intressant. Samma karaktär av häst som inte räcker på rikstoton normalt sett är 7 Vancouver High. Klart bättre över längre distanser när det inte går lika fort men här handikappas hästen av ett häxläge, som innebär att felfri avgång inte står i programmet.

Avdelning 5.

Ranking: A 9 B 7-1-5-12 C 2-11-3-6-4-10 D

Ett väldigt lågklassigt Klass II-försök väntar, där hemmahästen 7 Maroon Day inte oväntat är favorit. Gjorde ju ett par riktigt bra lopp tidigt i våras, i samband med att stallkompisens A Fair Day drog runt som en slåttermaskin i Travsverige och tränaren, Elisabeth Almheden, kallades för den hetaste tränaren i riket. Det var hon naturligtvis inte, men ordning på sina få hästar hade hon, men sedan blev Maroon Day sjuk och inte startat på två månader. Hästen är snabb ut och från stallet tror man att hästen är lika bra som vid segrarna. Det tror jag är högst tveksamt och en sådan här rätt så klar favorit måste givetvis garderas.

9 Poker Lane är istället förstastrecket. Detta är nog en häst för lite större sammanhang och har två formhöjande lopp i kroppen där man suttit bombfast i rygg på respektive ledare. Singelprocent på denna är heltokigt.

1 Cameron Hills trodde jag på senast, men då valde Björn Goop ett mycket passivt upplägg som favorit. Det fanns förklaringar till vägvalen, men kvar i klassen nu. En inte startsnabb häst menar stallets medierepresentant, som inför senast menade att samma häst är snabb ut. Snurrigt värre, men hur som helst så tror jag inte hästen kan försvara spets, men samtidigt rör det sig om en bra häst för klassen. Men svårt att ranka den alldeles för högt med tanke på att det kan häxa från innern.

5 Parameter har pausat och tappar alltid från början och det har man normalt sett inte råd med på V75. Kapacitet räcker och blir över men ändå lite tveksamt om man kan sitta närmast sist, där hästen nästan brukar hamna, och runda ett helt fält på rikstoton på en snabb sommarbana.

12 Maldini Pellini är kapabel och får första bike och catchdriver upp. Plusfaktorer på en bra häst som nog kommer gå en bit genom klasserna.

Däremot tveksam till högt streckade 2 De Chambeau som var godkänd i comeback senast men har väl inte visat sig vara något jätteextra för klassen och Thomas Uhrberg vinner väldigt sällan på rikstoton med egentränat numera.

Avdelning 6.

Ranking: A 5 B 1 C 10-8-2-4-6-9 D 3

Veckans gulddivision som på förhand verkar arta sig till en duell mellan 1 Denver Gio och 5 Don Fanucci Zet. På de tidiga strecken tycks den förstnämnde blir favorit, men själv tror jag tveklöst mer på den senare som jag tycker är omgångens bästa spik.

Min spik gjorde sig inte själv rättvisa i Elitloppet, men i loppen innan tycker jag att han sett mer löpsugen åt än någonsin. Barfota runt om denna gång och den balansen har han i princip bara haft i riktiga storlopp.

1 Denver Gio fick sitt stora genombrott i Elitloppet och var överraskande bra. Spets ånyo här men långt ifrån säkert att den automatiskt är i eliten för att stanna. Det har vi sett många exempel på hästar som fått två tuffa lopp i Elitloppet, och dessutom tror jag det är en klart mycket sämre häst än min vinnare.

10 A Fair Day är hemmahoppet som är jättebra men blivit lite smolk i bägaren den sista tiden med tidig sorti i Elitloppet, och i loppet innan fick han ett stenhårt lopp på Åby. Man ska dock inte glömma bort hur hög högstanivå hästen har och med pace på loppet kan hästen komma flygande sista biten till öronbedövande jubel.

Avdelning 7.

Ranking: A 1-9 B 12-10-7-4-3-11 C 2-8-5-6 D

Ett vidöppet SIlverlopp rundar av omgången. Här har jag svårt att ens bestämma mig för en förstahäst, men den jag landat på är 1 Corazon De B som jag tror sitter i ledningen och det blir en rimlig tipsetta i ett vidöppet lopp. Struken efter senast är frågetecken men höjer sig enormt i spets och har visat att han tål tuffare upplägg därifrån.

3 Joe Dalton sviker mest hela tiden, het i spets nu senast men ska inte laddas denna gång. Håller han sig någorlunda lugn biter speeden bra, men får visa någon gång emelllanåt med.

9 Without A Doubt är en kul idé tycker jag. Hamnade i maskin senast i finalerna när jag trodde på honom, men kan det bli rygg på ledande 1 Corazon De B. Visat finfin form på senaste tiden mot hårdare gäng än så här. Tappad!

12 Mullberry rankar Christoffer Eriksson som sin hetaste chans av sin trio. Svarat för tappra lopp nere i Frankrike och har väl inte riktigt vunnit populationens anseende än, trots ett koppel av starka insatser i klassen.

10 Friend Of Elves vinner inte på beställning, men formen kan knappast vara bättre. Stenfast senast i tuffare omgivning än så här.

7 Dakovo Mail imponerade stort i Italien senast och vill påminna om att hästen satt fast som betrodd i Ina Scots ära ifjol mot Barack Face & co. Om den ska vara favorit som den just nu verkar bli är väl mer tveksamt då vingelrisken är övrerhängande.

4 Rossi Garline gör det bra mest hela tiden och Kihlström upp denna gång är intressant. Vidöppet!

Systemförslaget.

  1. 4,5,9,10
  2. 2,3,4,6,7,8
  3. 1,2,4,5,8,9,11,12
  4. 2 Västerbo Voodoo
  5. 7,9
  6. 5 Don Fanucci Zet
  7. 1,4,7,9,10,12

2304 rader som kostar 1152 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se