Speltips: V75-tips, Åby 12 augusti

Tuppen

V75-tips till Åby 12 augusti

V75-Omgången.

V75 går den här veckan på Åby där det vankas V75-finaler och storloppet Åby stora pris. Riktigt fin sport står på agendan, men spelmässigt ser det aningen skiktat med en handfull ekipage som sticker ut i många av avdelningarna. Vi ska dock göra ett försök att välta i alla fall några av favoriterna.

Viktigt att tänka på när det gäller Åby är de dubbla open strech-spåren som finns att tillgå på upploppet.

Video-tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips på Facebook och Youtube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på Facebook.

Andelsspelet är öppet och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans.

Bästa Spiken!

Ja, vad ska man säga! Det stora systemet ser helt klart något annorlunda ut denna vecka. Som nämnts är det klart skiktat i många av loppen så det finns en hel del av V75-loppen som ger oss möjligheten att gå kort i. Dock har jag ingen riktigt bra spikkänsla på någon av de mer betrodda i något lopp. Istället väljer jag att använda en spik i hela omgången på det stora systemet, och det är hästen som jag har bäst känsla för i hela omgången, nämligen 14 Nova Mahiron i V75-6.

Endast streckad på någon enstaka procent just nu, men det anser jag är vansinnigt felstreckat. Hästen har mött betydligt tuffare sällskap än så här och varit klart mer betrodd än några av konkurrenterna när de mötts tidigare. Det var första jänkarvagn senast på V75, då blev stoet av med ledningen och kördes sedan passsivt bakom Collier I T som klar favorit. Står perfekt inne i denna spårtrappa och jag tror att hästens avslutning kommer bita mycket bra och jag väljer att chansspika!

Gå Kort!

I V75-1 så tror jag det finns ett bra lås i 3 Working Class Hero och 5 Hankypanky Pinkman. Den sistnämnde bär favoritskapet och har verkligen funnit nya växlar hos Daniel Redén. Tål tyngre upplägg, vilket den visade senast och ett offensivt upplägg är att vänta. Jag tror dock att 3 Working Class Hero kan vara tuff nöt att knäcka från spets, där hästen trivs. Den fyraårige hingsten är under kraftig utveckling och Björn Goop kan välja upplägg här eftersom open stretch som sagt finns att tillgå.

Avdelning 1.

Ranking: A 5-3 B 2-4-9-11 C 12-6-8-7 D 1-10

5 Hankypanky Pinkman bär favoritskapet med rätta. Det har alltid rört sig om en lovande individ, men nu har hästen nått i alla fall ett par nya växlar. Vann åkandes från dödens senast och räds ej ett tufft upplägg. Hästen att slå!

3 Working Class Hero stormtrivs för Björn Goop och är under kraftig utveckling. Får sannolikt överta spets och sedan kan Björn Goop välja upplägg när favoriten kommer tidigt. Det rimliga motbudet och det skiljer för mycket på procenten här tycker jag.

2 Frazze är startsnabb och det initiala spetsbudet. Gått barfota runt om ett par gånger men har inte riktigt kunnat visa någon effekt av detta, då det inte stämt med löpningsförloppen. Det tror jag det kan göra denna gång, och ska inte ses som helt avsågad från ett optimalt smygläge.

11 Kapten Brodde var stark på Halmstad på ett halvvarv längre och visade vilken kapacitet det finns när den fungerar. Upp och ner i prestationerna hittills och känns klart sårbar på den lite kortare distansen då det rör sig om en häst som mest är stark. Rankas ner från bakspår.

9 Kingslayer Pellini går jämnt och bra varje gång utan den där riktiga fullträffen än så länge. Vass startrygg denna gång men fick återigen ett bakspår. Det behöver stämma en del för att denna ska komma in i matchen, men Wäjerstenstränat ses med chans i nästan alla sammanhang.

4 Dragonfly har fått fina resor den senaste tiden men har avgjort med den äran och sett rejäl ut. Bra förutsättningar för det även denna gång om favoriterna skulle komma bort.

Nämner avslutningsvis 12 Doutdes som jag tycker höll jättebra från ledningen senast på Axevalla. Den gången var det första barfota runt om och jänkarvagn och det blev höjning på det. Vid bredare gardering är den spännande som helt ostreckad.

Avdelning 2.

Ranking: A 9 B 8-10-1-5-7 C 2-11-12-6-3 D 4

En rätt så mager silverdivisionsfinal väntar härnäst. Vi har väl varit relativt kritiska mot substansen på silverdivisionerna i det inspelade materialet, och denna final utgör inget undantag.

Knapp favorit är 8 Karat River som jag har lite svårt att sätta in i sitt sammanhang för dagen. Det var en oerhört billig seger senast på Axevalla och gången innan svek hästen kapitalt som storfavorit på V75. Det ska dock sägas att den insatsen nog var den enda sämre insatsen på väldigt länge, det har rört sig om toppinsatser i parti och minut utan att få sätta nosen först. Nu blev det seger senast men är inte helt säker på att det fortfarande är den där formen som det var för ett par månader sedan.

Favorit som man är tveksam till angående formen från spår 8 talar sitt tydliga språk. Gardering! 9 Charliebrown Effe väljer att ranka först. Äntligen på rätt väg igen via en rejäl vinst på Axevalla senast. Startsnabba ryggar denna gång och Jepson kan nog finna en framskjuten position i fältet redan från start och då biter avslutningen bra.

Hästen som fick se sig besegrad av min tipsetta är 1 Natorp Bo. Var ändå en liten besvikelse, då det inte var något märkvärdigt tempo på loppet. Innan dess visade hästen toppform och får absolut en ny chans. Har tidigare visat sig vara snabb ut från spår 1 och jag tror på rätt bra chans att hålla upp ledningen. Räknas oavsett när nu open stretch är ett alternativ.

5 Comes With Age är den naturliga spetskonkurrenten. Perfekt spår och kan lägga iväg rejält. Har varit bra länge men har inte alltid haft tur i spårlottningen. Det har Stefan P Pettersson haft nu och är ett tidigt bud.

10 Idomenio Sisu tycker jag är en av omgångens absoluta fynd. Bättre och bättre i år och mystiskt tappad nu efter att ha gjort ett rätt bra lopp i skymundan som storfavorit i bra lopp på Skellefteå senast. Jag minns i alla fall varför den blev så hårt betrodd då - insatsen på Mikkeli sitter kvar på näthinnan.

Avdelning 3.

Ranking: A 6 B 2-10-5 C 11-1-9-7-8-4 D 3

Den tredje avdelningen är det notoriska fyraåringsloppet som alltid står för dörren just denna tävlingsdag. Som brukligt så påverkas loppets utgång av en av Sveriges mest speciella tävlingsindivider för dagen i 2 Make It Schermer.

Jag var inne på det redan inför förra starten, då tipsen nådde framgång med spik på den här som singelprocentare. Det spekulerades då att det inte skulle bli laddning från ett vingelspår, och jag tycker det är högst märkliga spekulationer när man i flertalet tillfällen har kunnat se med egna ögon och dessutom höra det själv ifrån tränaren själv. Nämligen att hästen bara drar iväg bakom bilen och är närmast ostoppbar första biten. Ännu märkligare blir det när vi såg hur den drog iväg och bli het som en spis på Eskilstuna i starten innan över lång distans. Man kan bara inte tillskriva hästen egenskaper som den ännu inte har och det är därmed svårt att inte ladda med den här, eftersom hästen sköter den biten själv.

Spets blir det här, tränaren tror själv att halvvarvet längre inte spelar så stor roll. Jag är inte lika säker. Var ändå rätt nära att bli infångad senast över kort distans trots att den höll sig förhållandevis lugn. Nu rör det sig om ett rätt så skiktat fyraåringslopp så ska kunna gå vägen i brist på annat, och det är främste utmanare till favoriten.

Som är 6 Danger Bi som slog av Make It Schermer senast men fick som sagt hjälp på vägen av att loppet kördes i överpace. Dock var det ändå andra toppfyraåringar att besegra och det gjorde hästen med den äran. Offensiv styrning och hästen att slå!

10 Pour Mea Double följde jag i Sprintermästaren och tycker hästen fick ett helt annat flyt i steget när man testade barfota fram. Barfota runt om senast och blev galopp, men det var p ga en grov störning i starten och inte av balansen. Samma utrustning och loppets roliga bud.

5 S.I.P har gått vettigt i skymundan utan att man ha begärt särskilt mycket av hästen. Finns nog mycket kapacitet men ännu svårbedömd.

11 Dubbio Amletico har jag varnat för den senaste tiden. En häst som är klart bäst på väntan och har visat form när det har blivit opassande löpningsförlopp den senaste tiden och det är alltid lite intressant. Om överpace.

Avdelning 4.

Ranking: A 4 B 7-5-9-6 C 1-11-10-3-2 D 8-12

Ett av omgångens roligaste lopp är Klass II-finalen med mängder av framtidshopp. Favorit just nu är 5 It´s Peppertime efter uppvisningen på Axevalla när den plockade hur många längder på 4 Keep Gamble som helst. Ombytta favoritroller på dessa hästar denna gång och båda räknas med chans.

Jag tycker nog att streckfördelningen är lite orättvis mot 4 Keep Gamble denna gång. Den hade nog hållit undan för favoriten på vilket annat upplopp som helst. Dessutom tycker jag att den inte var som bäst och växlas dessutom upp den här gången till amerikansk sulky. När sedan favoriten dessutom varit lite osäker bakom bilen emellanåt tycker jag att det finns en del som tyder på ombytta roller i mål till denna start.

7 Deeply Express är en riktig kanonhäst som fått ut långt ifrån hela sitt register. Kan flytta på sig från början, och skulle kunna hitta en bra position omedelbart och blir då ej lätt att tas med. Dryga 5% i skrivande stund är bara väldigt märkligt.

6 Tuppen testas med bike denna gång och är min spetsfavorit. Kan välja upplägg därifrån men jag tror det är långt ifrån säkert att Peter Arnqvist släpper. Räknas!

1 Topping Artist har gått klart bra i skymundan den senaste tiden och får Örjan Kihlström upp från ett smygläge denna gång. Duger i omgivningen.

9 Always A Pleasure är en topphäst som inte riktigt kunnat starta på kontinuerligt. I riktigt fint slag i comebacken och ska kunna vara ännu bättre nu. Matchar de främsta här i ren kapacitet och räknas trots ett bakspår.

Avdelning 5.

Ranking: A 2 B 10-4-6 C 8-11-3-5-1-12 D 9-7

Bronsfinalen ser 2 Global Dash som berättigad favorit. Höjt sig ett par klasser i år och normalt sett tar hästen ledningen här. Går närmast ner i klass här dessutom, efter att ha tuggat ner Lindysmusclemania senast efter en rejäl slutrunda. Tippas!

6 Chestnut har blivit omsprungen av min tipsetta på strecken och det är motiverat. Väldigt stark häst men sliter med stilen och jag tycker inte, som så många andra, att stilen blivit så mycket bättre i år. Senast tycker jag det var stundtals bedrövlig stil, franförallt den sista biten. Den kortare distansen nu borde tjäna som ett minus och har inte råd med sådana fläckar i stilen denna gång då det borde bli ett mer slitsamt upplägg.

10 Smile Silvio tycker jag istället är främste utmanare till favoriten. Riktigt bra igen senast efter galoppmisslyckande hemma på Halmstad. Peter Untersteiner funkar bra på den här klassklättraren som har 6/6 på Åby och som sällan är dålig.

1 Rossi Garline stiger på strecken och var mycket bra bakom Chestnut näst senast. Jag tycker dock denna segstarka häst är ute på för kort distans denna gång och passar på den här.

4 Robthebank har blandat och gett den senaste tiden men borde vara tillbaka i form efter försökssegern. Länge sedan den var så tappad på strecken och fick dessutom ett bra läge.

8 Draupner har vi gått emot den senaste tiden och har för första gången på länge fått ett dåligt spår. Håller dock fortsatt hysterisk form och jag tror att hästen kunde vunnit senast på Axevalla om den inte bröt ut i svängen. Blir det överpace ska man inte räkna bort den här.

Avdelning 6.

Ranking: A 14 B 7-13-3-15 C 8-10-11-2-12-1-9-5 D 6-4

I en skiktad omgång väljer jag att spika min stora idé i omgången, 14 Nova Mahiron. Fundamentalt felstreckad här men det finns flera med likvärdiga chanser i loppet som också är det. Detta härstammar ifrån att det är närmast ostreckat på samtliga bakom den mest streckade trion.

Mitt singelstreck tycker jag har varit ute i betydligt hårdare konkurrens än så här. Var klar favorit senast på extra V75, mot b la 15 Collier I T. Lyckades inte försvara innerspåret den gången och valde sedan ett passivt upplägg. Första bike den gången och samma här. Står dessutom perfekt inne på pengarna i denna spårtrappa och jag tycker den har mycket bättre chans än sin streckprocent.

Favorit, och klar sådan är 3 Destiny Effe. Står tufft till penningmässigt i denna spårtrappa, men inte kapacitetsmässigt. Ska ha höjt sig kraftigt sedan den var i Björn Goops regi och ska naturligtvis ha chans att spåra runt om men streckprocenten är alldeles för hög.

7 Celiaz står bra till i spårtrappan och har hög höstanivå. Klart tveksamt uppträdande senast men normalt sett bra chans här.

13 Isabelle Cash har hög kapacitet och vann senast i enklare omgivning. Mycket tuffare emot nu men fortsatt Magnus A upp och räknas med chans.

Vilket också 15 Collier I T gör som var duktig från spets senast. Har dock varit betydligt mindre betrodd än min spik en rad gånger när det mötts, och nu blir det inte barfota runt om som senast. Har chans men tror det finns några bättre i det bakersta ledet.

Avdelning 7.

Ranking: A 4 B 9-11-7-10-6 C 8-5-2-3 D 12-1

Huvudloppet! Åby stora pris! Favorit i dagsläget från bakspåret är distansgynnad 9 Hades De Vandel. Höjt sig rejält i år och gått urstarkt i Norge i de senaste starterna. Rimlig favorit men ska garderas.

4 Power är min förstahäst. Radat upp topprestationer i år utan att den där pricken över i:et. Väldigt bra över distansen och stod 20 meter efter betrodde 10 Kentucky River i Harpers. Fint spår här och gjorde det bra i Åbergs senast över opassande distans.

10 Kentucky River var rejält i ordningsställd inför Axevalla och potentiellt ännu bättre nu. Dock ännu lite oprövad i de riktigt stora loppen som femåring och ses mest som en av flera här. Det är trots allt inte så länge sen den bara vandrade ur Silver.

11 Hierro Boko har tänt till något hysteriskt i Finland och gör det bra varje gång. Bakspår behöver inte vara fel och har en väldig speed med rätt lopp.

6 Bengurion Jet var enorm i Sweden Cup men inte lika bra efter det och undrar lite om Sweden Cup-segern kostade mer än det smakade. Distansen känns som kanske aningen för lång och statusen känns lite oklar inför dagens start. Å andra sidan var det länge sedan hästen var så här tappad på strecken.

8 Admiral As blir det ofta liv om på de stora streckspelen. Levererar dock väldigt sällan i tuffare tillställningar. Kanonfin senast, men var ett enklare lopp och fick nu spår 8 och min känsla är att man hamnar punschigt på det. Jag vill gärna se hästen göra en kanonprestation när man inte får styra och ställa i spets mot enklare motstånd.

7 Aetos Kronos gör det bra varje gång och galoppsviten från tidigare i år är ett minne blott, då aktionen har fungerat bättre och bättre. Johan upp nu och i ett lopp med få startraketer kan den här verkligen hamna vettigt på det. Startsnabbheten är underskattad.

Det är den inte på 2 Usain Töll, då startsnabbheten är välkänd. Kan spetsa och släppa här och gick ju väldigt bra i vintras i Frankrike över denna typ av distans. Kan verkligen få loppet här och ej ofarlig.

Stora systemet.

 1. 3,5
 2. 1,5,7,8,9,10
 3. 2,6,10
 4. 1,4,5,6,7,9,11
 5. 2,10
 6. 14 Nova Mahiron
 7. 4,7,9,10,11

2520 rader som kostar 1260 kronor.

Lilla systemet.

 1. 3,5
 2. 1,5,7,8,9,10
 3. 2,6,10
 4. 4 Keep Gamble
 5. 2,10
 6. 14 Nova Mahiron
 7. 4,7,9,10,11

360 rader som kostar 180 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se