Speltips: V75-systemet Momarken 17 mars

V75-1: Omgången på norska Momarken inleds med ett försök till Silverdivisionen som bara samlat nio hästar till start. Med all rätt blir 8 Heartbreaker V.S. hårt betrodd trots spår långt ut på vingen. Han höll starkt som tvåa i sin årsdebut och den gången var det en så pass bra häst som Master Crowe vann. Han är inte helt stabil bakom bilen, men när han slipper häst på båda sidorna om sig bör han kliva iväg felfritt. 1 Clemenza AM är dock ingen konkurrent man leker med hur som helst. Han har tagit ledningen från spår ett på Momarken tidigare och kan leda även det här loppet länge. Utmanar om ledningen gör 4 Broadway Appolo som med två lopp i kroppen efter lång vila har en formkurva som är i stigande. Dessa tre svenska hästar tycker vi höjer sig lite över resten. Bland de norska outsiderbuden nämner vi 6 Valokaja Hindö och 3 Photo Va Bene.

V75-2: Bara ston i den andra avdelningen. 2 Zola Grand Cru fick man plocka av skorna på senast och då blev det åka av. Hästen gjorde ett finfint intryck och skulle det gå att köra skolöst igen är det mycket möjligt att andra raka kommer. Vi väljer dock att gardera om det nu inte skulle gå att köra barfota – då är hon nämligen inte alls lika vass. 10 Patricia Hastrup har tjänat klart mest pengar i loppet och är van att möta tuffare konkurrenter än så här. Ändå är vi inte helt övertygade om hennes dagsform, så vi vill ha med flera. 8 Dizzy Broad ska smyga för att komma bäst till sin rätt. Får hon en passande resa kan hon absolut vara med i segerstriden. En luring som kan bli lite bortglömd är 12 S.J.´s Victoria. Hon vinner inte på beställning, men formen är fin och med högt tempo i täten kan hon fälla många till slut här.

V75-3: Ett öppet lopp där vi – efter strykningen av Manofthematch tidigare i veckan – tar ställning för en fräck spik. Det handlar om Jim Oscarssons 2 Velasquez Gar som vi tycker har bra kunnande för klassen. Dessutom verkar han uppträda allt mer stabilt och från ett bra läge bakom startbilen tror vi då att årets andra seger kan komma. När han vann näst senast gjorde han det efter ett lopp i kön och full fart till slut. Fortsatt bra tryck i avslutningen senast och då loppet blir ”dyrt” om man börjar att gardera så går vi alltså den andra vägen och spikar. Tidigt motbud där bakom är 6 Floris Baldwin som kommer med tre raka segrar och full form. 7 Normandie Royal har ett lite lurigt läge bakom bilen, men kommer hon bara till är även hon bra nog att segerstrida. Bland skrällbuden nämner vi 1 Glazier´s Support som har två lopp i kroppen efter vila och ett tilltalande läge.

V75-4: Kallblod i den fjärde avdelningen och inte helt lättlöst. Vi gillar 15 Myr Faksen som dock står med 40 m tillägg den här gången. Det gäller verkligen att det stämmer med positionerna efter vägen – då är han självklart bra nog att speeda till seger. 3 Lille Jim gjorde ett bra lopp senast på Solvalla. Vi håller honom som allra bäst när han får en ryggresa och sedan attackera till slut. 10 Flex har tänt till igen i amatörregi och har bra farter i kroppen. Ibland kan det vara lite väl mycket ”framåt” i honom, men håller han sig bara i skinnet bör han sluta långt fram även här. 2 B.B.Terje T. möter lite tuffare hästar än då han vann senast, men på visad form bör han räknas tidigt igen från ett passande läge. Bland flera outsiderbud där bakom lyfter vi 11 Myhreng Jerker och 8 Wik Emil lite. Men här gäller den gamla klassiska rekommendationen – strecka så långt plånboken tillåter.

V75-5: Flera bra hästar i den femte avdelningen. 4 Farouk B.R. är den vi tror mest på från ett fint läge bakom bilen. Goophästen klev undan till seger från ledningen senast, trots att han hade varit med i en tuff öppning och normalt sett borde haft svårt att stå emot hela vägen. Helt klart en plusbetonad insats och känslan är att man är ute efter spets igen. Gör han sedan om prestationen från senast blir han svårslagen. 5 Gute Band är tidig om man börjar att gardera loppet. Täta starter nu tror man från tränarhåll är ett plus och det var fortsatt inga fel på avslutningen senast så formen sitter där. 12 Code Bon har tagit tre raka segrar i sin nya regi på fint sätt. Nu är läget dåligt och det går åt lite tur efter vägen för att räcka ända fram. 6 Kick Off Classic tyckte nog att distansen var lite för lång senast. Halvvarvet kortare nu gynnar honom och med lopp på lång väntan kan han avsluta vasst.

V75-6: Högsta klassen och tillika ”Steinlagers Äreslöp” över kort distans. Från perfekt läge bakom bilen lär 2 B.B.S.Sugarlight bli favorit och visst ser förutsättningarna mer eller mindre perfekta ut. Från ledning kan han absolut vinna, men vi tycker inte han är som i fornstora dagar och vill ha med två hästar där bakom. 10 Sir Ratzeputz vann utan att vara tom i mål senast. Nu är spår tio såklart inte roligt, men Momarkens upplopp är långt och vår känsla är att han fäller många den sista biten. Vi betalar slutligen för 6 Quick Fix som lär gå framåt rejält med loppet senast i kroppen och trivs fint över kort distans. Det låter som att Kolgjini tänker sig ett offensivt upplägg den här gången och i ljusa stunder är hästen riktigt snabb från start. Vill man ha med ytterligare skrällbud är 7 Rocky Winner och 3 Pingus Vang tänkbara.

V75-7: Ett långlopp avslutar omgången och Timo Nurmos-tränade 10 Antonio Trot jagar femte raka segern. Han tog över ledningen 1800 m från mål senast och vann i enkel stil. Mycket talar för att han fäller konkurrenterna igen och på lilla systemet väljer vi att spika. Det finns dock några riktigt bra konkurrenter i loppet. 4 Pastore Bob trodde vi en hel del på senast och han gjorde oss inte besvikna. Nu är loppet ett varv längre och även om han klarar den tror vi inte att det är någon fördel. 6 Rushmore Face är heller ingen tokig sort. Där känns 2640 m istället som ett plus och tränare Kolgjini pratar om att utrusta hästen med rycktussar för första gången. 3 Elite B.R. mötte tuffa hästar senast och gick i mål med sparat. Det lär bli ett lite mer offensivt upplägg nu och han kan duga långt. Stallkamraten 9 Thai Profit är bättre än raden och värd en varning med klaff från bakspår.

Stora systemet:

V75-1: 1-4-8 (6,3)

V75-2: 2-5-8-10-12 (9,1)

V75-3: 2 Velasquez Gar (6,7)

V75-4: 2-3-4-5-6-8-10-11-14-15 (7,1)

V75-5: 4 Farouk B.R. (5,12)

V75-6: 2-6-10 (7,3)

V75-7: 3-4-6-9-10 (5,2)

2250 rader = 1125 kronor

Lilla systemet:

V75-1: 1-4-8 (6,3)

V75-2: 2-5-8-10-12 (9,1)

V75-3: 2 Velasquez Gar (6,7)

V75-4: 2-3-4-5-6-8-10-11-14-15 (7,1)

V75-5: 4 Farouk B.R. (5,12)

V75-6: 2-6-10 (7,3)

V75-7: 10 Antonio Trot (4,6)

450 rader = 225 kronor

Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken:

[https://www.legolas.bet/?utm\_source=trav.se&utm\_medium=content](/skribent/blog/Det%20går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken: https:/www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content)


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se