Speltips: Tips till Extra V75, Halmstad 4 juli

Vagnshjul

Tips till Extra V75 på Halmstad 4 juli.

V75-Omgången.

Dags för extra V75, och framförallt, dags för Sprintermästaren på Halmstadtravet. Banans dag framför alla andra och trav.se finns naturligtvis representerat på västkusten med mig, Jens Lönnaeus och även vapendragaren Manfred Kåvestam på plats.

Omgången som sådan.. nja! Sådär! Standarden blir sämre och sämre i mitt tyckte och det gäller både huvudloppet och även Stosprinten och man kan ana att införandet av Prix Diana Zet och Prix Readly Express på Solvalla i slutet av juni med höga prissummor inte varit helt hundra för kvaliteten på Sprintermästaren.

Värt att notera är att det väntas regn under dagen och även om Halmstadtravets oval har ett rykte om sig att tåla regn bra så tycker jag att, i alla fall under de sista åren, så är tendensen att banunderlaget blir tyngre och tyngre.

Videotips & Andelar.

Vi har inspelade tips på Youtube som du hittar via länk på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på Facebook, eller sök efter kanalen Trav.se på YouTube. Inspelade materialet finns även som ljudfil där poddar finns. Andelsspelsspel hittar ni länkar till under fliken ‘Andelar’ på hemsidan och det spelas numera en del butiksandelar från våra spelläggare hos dagensbastaspel.se

Bästa Spiken!

Kommer i den inledande avdelningen där jag tycker att 2 Holcombe Zet har en fin uppgift och känns närmast lite understreckad i skrivande stund. Trea i fyraåringseliten men fick en riktig stenkross utvändigt om sig i Expo Wise As och det var rejält uppskruvat tempo hela vägen. Höll mycket bra! Om inte loppet sitter i benen så tror jag hästen leder detta runt om.

Gå Kort!

I V75-2 kommer dagens största favorit ut, i en avdelning som redan från början var det sämsta uttagningsloppet. Dessutom sönderstruket nu så bara 6 hästar kvar. Jag låser på storfavoriten 4 Crown, lägesgynnade 1 Pantocrator som har mycket bättre chans att få lucka efter strykningar, samt 8 King Of Twilight som höjt sig rejält i år och som nu får jänkarvagn för allra första gången.

Avdelning 1.

Ranking: A 2 B 1-5-4-8-6 C 3-7 D

2 Holcombe Zet svek visserligen som klar favorit i Kungapokalen men var senast tillbaka i gott slag. Höll mycket bra efter hårt tryck hela vägen. Här tror jag hästen tar ledningen och sedan borde värsta motståndarna se om sitt hus efter en finalplats i första hand. Jag tror inte han på särdeles utmanad och spikar.

1 D´apper är en mycket intressant stallkompis till favoriten, Duktig i debuten för Redén, då han sträckte på sig mot ett rätt bra gäng. Svårbedömd startsnabbhet här från innern men blir att räkna med.

4 Kingen Mearas går från klarhet till klarhet och distansen nu är plus. Ändå rätt oprövad mot kulltoppar och streckprocenten är väl tilltagen.

5 Boscha Diablo tillhörde kulltoppen ifjol men har inte fått till det i år. Årsdebut nu och kan normalt sett flytta på sig väldigt bra från början och säkerligen iordningsställd. Ändå något svårbedömd.

8 Remember Me D E har höjt sig rejält på ny utrustning och var faktiskt tvåa i Kungapokalen. Kördes bara runt senast från ett liknande spår och finalplats som borde gälla i första hand.

6 Antognoni är urstark och en häst som jag tror kommer passa rätt så bra på kort distans. Kan bli offensivt upplägg här och då är hästen högst finalaktuell.

Avdelning 2.

Ranking: A 4 B 8- 1-6 C 3 D 7

Ett extremt rumphugget uttagningslopp med bara sex hästar med efter två strykningar. Dessutom är två av de kvarvarande ekipagen så gott som chanslösa, där den sistarankade enbart tjänat 33.000, vilket gör att den inte kan gå ut i lägsta klassen men kan ta möjligheten i ett av våra största lopp. Så här får det givetvis inte gå till eller se ut!

4 Crown är en mycket sannolik vinnare. Slog av Holcombe Zet i fyraåringseliten näst senast efter en fin resa. Fortsatt fin senast bakom flygmaskin i Norge och här skulle jag bli mycket förvånad om det inte blir spets. Spikbud men är oerhört högt streckad och det är ingen individ som vunnit på beställning.

8 King Of Twilight har tränaren varit uppåt på hela våren och detta rör sig om en fin individ som var tidig i tvååringskullen. Nerstruken två hack till spår sex nu och från ett sådant läge tog hästen utan vidare spets på i kvalet till Kungapokalen. Långsökt med ledning nu men har visat sig kunna göra alltmer jobb på egen hand och parkeras nog utvändigt ledaren i detta lilla fält och nu blir det bike för första gången.

1 Pantocrator är fin utan att få till det riktigt den senaste tiden. Tillhörde kulleliten ifjol och lär nog göra det i år med. Strykningarna innebär att det borde bli lucka.

6 Immortal Doc gör det okej utan att glänsa. Måste höja sig och nu var det länge sedan senaste starten.

Avdelning 3.

Ranking: A 1 B 6-3 C 8-5-4-2-7 D

Det absolut jämnaste uttagningsloppet och här kommer jag rekommendera den tydligaste garderingen bland uttagningsloppen. Tipsnicken till 1 Kuiper som höjt sig på ny utrustning i år och som jag tror kommer vara väldigt gynnad av kort distans som den är ute på för första gången. Kan öppna rejält och jag tror spetschansen är god och då ska han kunna rinna undan i ett sånt här lopp.

6 Herakles Zet tror jag egentligen är en bättre häst och denna har också blivit betydligt jämnare i år. Man såg redan ifjol höjderna men var betydligt mer ojämn. Här tror jag dock Örjan Kihlströms fokus kommer vara en finalplats, det brukar liksom vara det för honom i uttagningslopp. Därmed tror jag inte han kommer ge sig in i någon spetsrusning och får stå tillbaka något därav.

2 Roger More har man kunnat så startsnabbheten på i V75-lopp. Dock högst osäker på stridsviljan och detta är en häst som aldrig provat på denna typ av lopp och har ju många gånger stått i väldigt höga odds på V75. Jag tror helt enkelt inte att det räcker med att “bara” vara startsnabb i denna omgivning och är rädd att hästen blir avslöjad här och rankar ner rejält.

3 Nelson Greenwood är väldigt härdad i kullen och har dessutom svarat för riktigt bra insatser i skymundan. Tappad i öppet lopp.

8 Stens Rubin väntar man väl fortfarande på. Galopperade bort en framskjuten placering senast på V75 men har varit lite si och så med formen i år tycker jag. En av flera.

5 Caviar From Mine väntar man sig mer av men är startsnabb och kort distans ska vara en fördel denna gång med guldhjälmen. Pass upp!

Avdelning 4.

Ranking: A 10-13 B 7-1-14-6-2-12 C 3-15-9-4 D 11-8-5

Dags för STL Diamantstoet över två volter och favorit just nu är 1 Noa Transs R som imponerat för Hans Crebas via två segrar på svensk mark. Barfota runt om nu, men också tuffare motstånd och är långt ifrån övertygad av att hästen kan försvara sitt innerspår och Hans Crebas vinner sannerligen inte på beställning i den här typen av lopp, då det var väldigt länge sedan han vann ett lopp av sådan här dignitet som kusk. Motiverat att ranka ner.

7 Famous Scotch mötte favoriten senast. Då satt André Eklundhs sto långt ner i banan och tog massor på favoriten. Gick barfota runt om för första gången då, vilket slog väl ut. Springspår nu, och visserligen var det länge sedan hon gick i den disciplinen men visade fina takter från början då.

Jag rankar ändå två hårdare ston från tilläggsvolten före i A-gruppen. 10 Riverdale Z var Jovalitys främsta utmanare i fyraåringskullen ifjol. Ett väldigt löfte då, där karriären efteråt gått lite grann i stå. På gång igen och fått lite tuffhet från Vincennes under vårkanten. Avslutade klart bra senast i ett klart hårdare gäng än detta och klarar man bara starten så blir den här att räkna med.

13 Eva´s Yankee har knepigt spår men gått runt som en smärre slåttermaskin i Danmark. Vanlig vagn har den vunnit på förr om det är minus utan bike, men jag trodde faktiskt att denna skulle bli mycket hårdare påpassad.

14 Queen är tillbaka i ny regi efter Frankrikeäventyr och var läcker i återkomsten. En häst som tidigare hade svårt med segergnistan men av detta märktes föga i comebacken. Fart så det räcker finns.

6 Global Eyecatcher gjorde debut för David Persson senast, men det slutade med startgalopp i försök till Stosprinten. Fartfylld individ som inte motsvarade förväntningarna hos Lugauer. Kvick ur startgroparna och får Jepson upp från bästa springspåret. Hett bud!

2 Nilla Lane får smygläge nu för Untersteiner och är ju en häst som dög rätt så bra förra året i treåringskullen. Passas!

12 Safira Diablo var sämre sist, men detta rör sig om en rejäl häst för sammanhanget. Dock tycker jag att det är rätt så stor skillnad på den här utan jänkarvagnen och rankas ner p ga detta.

Många streck är rekommendationen!

Avdelning 5.

Ranking: A 11 B 6-12-1-9-3-5-2 C 8-10-7-4 D

Ett rätt lågklassigt fyraåringslopp för ston i spårtrappa och här tycker jag mig ha en bra vinnare i danskan 11 Runs In The Family som jag väljer att singelstrecka. En häst som har det mesta och som imponerat stort i Danmark med lite olika upplägg. Barfota runt om och jänkarvagn på den här och har en väldigt startsnabb rygg i 4 Honey Express så borde hamna bra på det direkt. Bra chans till lägre procent och i en omgång som ser favoritbetonad ut så är jag inne på att man någonstans måste ta ställning för en idé.

6 Nasha utnämner jag till hårdaste konkurrenten. Jag har blivit imponerad av de senaste insatserna och ser ut att ha väldigt mycket inombords, men tror ändå att det är tveksamt om den har farten att stå emot min vinnare.

12 Nikita R gynnas om det blir tempo. Stött på bra mycket hårdare omgivningar än så här och ses som ett hett bud.

1 Heavenly Laday har mycket inombords och nu blir det första bike. Tveksamt ändå om hästen kan svara upp ledningen och tidigare har stallet i alla fall uttalat sig om att det är en häst som inte alltid är till sin fördel i tätpositionen.

9 Pearl Silvio är upp och ner men har kapaciteten. Vanlig vagn till denna gång och högt streckad från ett bakspår efter en sämre prestation senast. Rankas ner.

3 Nice Steel har inte imponerat alls på mig hittills då jag tycker den saknar farten och blir alldeles för hårt streckad i min mening.

Avslutningsvis nämner jag att 5 Landing Field inte fått till det hittills men här blir det första jänkarvagn från ett delikat utgångsläge.

Avdelning 6.

Ranking: A 2 B 3-4 C 5-1-6-9-8-7-10 D

Stosprintens final där dominanten 2 Esther Degli Dei var klart sämre i uttagningarna. Jag var på plats och tyckte man körde alldeles för långsamt i tät. Dock har man från stallhåll inte riktigt hittat en anledning till den sämre prestationen och det smakar inte mumma på en stor favorit. Mycket sannolik vinnare, men garderas.

3 Karaboudjan svek i fyraåringseliten men Adrian Kolgjini kommer också från en lite sämre period. Verkar vara uppåt nu igen och denna är riktigt bra, dock tycker jag inte travet flöt perfekt i kvalet men avgjorde på klasshästens vis.

Således finns det lite frågetecken på båda två förhandsfavoriter, så jag lägger till 4 Lightning Stride som var bra i kvalet och som löpte helt jämnt med 3 Karaboudjan i kvalet till Drottning Silvias pokal.

5 Xia Lloyd är en ruggig hedershäst som aldrig gör ett dåligt lopp. Utmanade en sämre Esther Degli Dei hela vägen senast och ska absolut inte nonchaleras.

1 Kitty Hawk levererade slutligen senast men fick också köra långsamt i tät. Borde släppa täten denna gång och från rygg ledaren har väl hästen sin bästa chans ifrån.

Avdelning 7.

Ranking: A 12 B 14-7-8-11-5 C 15-2-3-9-1-13 D 6-4-10

Långlopp över tre varv avslutar där topphästen 12 Admiral As har fått en mycket bra uppgiften. Propositionen närmast utskriven för Redéns hyperkapable springare. Men svek senast i comeback och det är ju långt ifrån första gången och nu blir det vanlig vagn på som är ett minus. Jag kommer gå på gardering här, då denna sviker lite titt som tätt och att spika en sådan häst i sista avdelningen är inte spelmässigt försvarbart.

Väldigt intressant med första skorycket på flera år på 14 Husse Boko som är härdad i gulddivisionen och även klart gynnad av den längre distansen. Enormt tappad som helt ospelad och blir andrarankad här.

15 Even Steven står klart hårdare inne i den här lopptypen än han brukar men barfota runt om är i alla fall plus även om galopprisken finns. Rankas ner denna gång men absolut inte avsågad.

7 In Love D´ecajeul trodde jag riktigt mycket på från ett liknande läge under elitloppshelgen, även den gången över tre varv. Gick klart bra i skymundan efter tappstart och den här har vunnit långlopp på Vincennes så styrkan finns.

8 Victory Eagle har lopp i kropp nu och gick bra bakom Västerbo Voodoo på V75 senast. Jepson upp denna gång och har visat sig stå pall den dryga distansen tidigare. Passas!

11 Jalapeno K är upp och ner och står lite bökigt till på mellanfållan. Lär dock köras framåt direkt och räkna med ett offensivt upplägg.

Där kanske han blir mottaggen med varma servetter av 3 Börtas Ankare som är en slugger som ska köras i ett hårt och jämnt tempo. Tappar så gott som alltid från start men räkna med ett tidigt avancemang. Sätter färg på loppet även om hästen inte brukar ha stilen eller farten med sig för att utmana om segrar i denna högre klass.

5 Mister Jupiter gillar förutsättningarna. Höll starkt på Solvalla näst senast i liknande lopp och tas på allvar även om streckprocenten blir något hög.

Systemförslaget.

  1. 2 Holcombe Zet
  2. 1,4,8
  3. 1,3,5,6,8
  4. 1,2,6,7,10,12,13,14
  5. 11 Runs In The Family
  6. 2,3,4
  7. 5,7,8,11,12,14,

2160 rader som kostar 1080 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se