Speltips: Min genomgång av årets Elitlopp.

Försök 1 – 1609m Autostart
1 Vivid Wise As - Alessandro Gocciadoro
2 Moni Viking - Björn Goop
3 Milliondollarrhyme - Fredrik B Larsson
4 Aetos Kronos - Magnus A Djuse
5 Hickothepooh - Vidar Hop
6 Bahia Quesnot - Junior Guelpa
7 Cyber Lane - Johan Untersteiner
8 Don Fanucci Zet - Örjan Kihlström

Tankar :
Känslan är att det kommer gå undan mer i första försöket från start än i det andra.
1 Vivid Wise As kommer givetvis göra allt som går men kan få svårt att svara 3 Milliondollarrhyme och 7 Cyber Lane. Tänk dock på att Vivid Wise As var spelad till ganska stor favorit förra året från samma läge och har mycket bättre dokumenterad form nu än då.
Då fanns det startraketer utvändigt även då i form av Disco Volante, Missle Hill och Milliondollarrhyme men vi fick inte se hur snabb ut han var då han inte var med bakom bilen.
4 Aetos Kronos vet ni som brukar läsa att jag är väldigt svag för. Tycker han har utvecklats otroligt sista året och loppet senast gick inte av för hackor. Känslan är att han kan vinna från både dödens och andra ytter.
8 Don Fanucci Zet kommer Örjan som vanligt att inte bruka för fullt i försöket och jag tror inte ens han kommer köra fram i dödens utan köra till slut.
Går givetvis till final men tror han är ytterst sårbar som vinnare.
2 Moni Viking blir intressant över ovan distans men tror han hamnar något hack för långt bak för att göra upp om segern i försöket.
1 Vivid Wise As eller 4 Aetos Kronos tror jag vinner försöket med liten fördel sistnämnda.
Övriga får svårt och slåss om sista finalplatsen.
Min ordning i mål : 4-1-8-2

Bästa spelet tycker jag är 4 Aetos Kronos valfritt spel. H2H/Plats/Top2 eller vinnare.

Försök 2 – 1609m Autostart
1 Cokstile - Vincenzo Gallo
2 Heavy Sound - Kenneth Haugstad
3 Seismic Wave - Claes Sjöström
4 Gelati Cut - Gabriele Gelormini
5 Gareth Boko - Mats E Djuse
6 Ecurie D - Ulf Ohlsson
7 Click Bait - Per Lennartsson
8 Very Kronos - Erik Adielsson

Tankar :
Absolut svåraste försöket att bena ut men efter lite arkivkoll har jag fått en ganska bra bild tycker jag.
1 Cokstile har fått ett lopp i kroppen och gjorde flera fantastiska lopp i fjol men räcker ett lopp innan försöken? Jag är tveksam och fjolårsvinnaren ligger pyrt till i detta försök tycker jag.
2 Heavy Sound tar ledningen och om inte Kenneth helt har lämnat bollarna i omklädningsrummet så kör han där. Hästen är obesegrad efter tolv starter i spets och därför bör man prova tycker jag.
Tror dock inte det kommer räcka till seger men dock finalplats.
3 Seismic Wave har sett snuskigt fin ut i årets två starter men möter givetvis hårdare motstånd nu.
Snabb ut men riskerar att hamna punschigt på det om inte Kenneth släpper med Heavy Sound.
Gillar verkligen hästen och unnar körande Claes Sjöström alla framgångar i sitt första elitlopp men risken är stor att det blir flopp tyvärr.
4 Gelati Cut ska man till spets med säger kusken och viss risk för att man förstör loppet ala franskt manér där man överskattar sina hästar på svensk mark. Luktar flopp.
5 Gareth Boko har även han imponerat storligen och Jerry Riordan har verkligen sina hästar i form för tillfället. Täta starter nu är ett frågetecken och kanske att man tar vad man får i försöket för att ha något kvar till finalen? 3-4a känns troligt.
6 Ecurie D verkar alla tappat tron på efter senaste loppet men den första kurvan hade nog tagit livet ur en ”normal” häst. Tränaren tror på bra insats och jag finner ingen anledning att tvivla.
Tillräckligt snabb ut för att få en bra position trots spåret och visst finns det spelvärde i bara 13%.
7 Click Bait kan vara kusligt startsnabb och Lennartsson har väl inget annat val än att ladda vad som går från start och hoppas komma till ledningen för att släppa till första bästa och lifta med till final?
Tror dock det blir väldigt svårt.
8 Very Kronos har också utvecklats väldigt fint nu när han stabiliserats i travet och jag vet att Erik tycker den här hästen tillhör de bästa i årets finalfält.
Har tror jag man kör till slut och jag håller det inte för otroligt att det kan bli vinst redan i försöket men hästen är inte beroende av något speciellt spår i finalen för att göra sig gällande så gissningsvis är man jättenöjd att köra till slut och bli tvåa eller trea och få bättre spår i finalen.

Min ordning i mål : 6-8-5-2

Bästa spelet är nog 6 Ecurie D då han verkar bli bortglömd med insatsen senast.
Alt 8 Very Kronos plats eller H2H beroende på vad han möter.

Finalen :
Givetvis svårt att sia om när man inte vet hur rätt man har i försöken men jag har spelat 4 Aetos Kronos Top 4 till 2.52 i finalen vilket jag tycker är väldigt bra odds.
Min vinnare i årets Elitlopp blir således Very Kronos och 10ggr degen känns väldigt spelbart då han är helt oöm för spåret i finalen. Men vinner han försöket tror jag Erik tar spår 1 och då blir det åka av.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se