Speltips: Jackpottips till V86 på Vaggeryd, 28 juni

Vaggerydtravet

V86 på Vaggeryd 28 juni

Omgången.

Vaggeryd står återigen om värd för en omgång för ett av de stora spelen. För blott 1,5 vecka sedan stod man som värd för GS75, under vilken dag tipsen på denna plats genererade viss framgång. Vi hoppas kunna återupprepa detta till denna V86-omgång, särskilt med tanke på densamma bjuder på en jackpott på 12 miljoner. Omgången ser lite smålurig ut, så det är inte alls omöjligt att den bjuder på de lite större pengarna. Vi riktar i alla fall in våra tips för att så ska bli fallet.

Bästa Spiken!

Bästa spiken tycker jag finns i V86-7 där 12 Versace Face har en fin uppgift. Detta är ett utpräglat stayerlopp och denna häst är urstark, vilket den bland annat visade i den imponerande segern i Örebro International härförleden. Hästen kördes senast passivt i Harper Hanovers lopp där hästen hade rätt många förespråkare. Hästen möter förvisso etablerade stayers denna gång men jag tror han bara är bäst här och den spikas trots att den börjat röra sig alltmer ihärdigt på procenten.

Gå Kort!

I V86-1 höjer sig tre hästar över mängden. 4 Winnetou Diamant är inte så snabb iväg men kan ändå hitta en vettig position såsmåningom och då kan det bära hela vägen, särskilt eftersom de två, kanske, bästa hästarna 7 Chestnut och 9 Robthebank har begåvats med ett vingelläge respektive bakspår. Jag bommar igen loppet på dessa tre.

Avdelning 1.

Ranking: A 4,9 B 7,5,3,10,6C 8,2 D 1,11,12

Vi inleder jackpottomgången med ett försök i Bronsdivisionen som ser 7 Chestnut som klar favorit. Det är någonting att ställa sig lite frågande till. Visst har hästen förmodligen högst kapacitet i loppet, men det blir ofta vingel med den här eftersom den inte är startsnabb. Dessutom lite väl kort distans för att hästens styrka ska kunna bita som allra bäst. Hästens stil har visserligen förbättrats avsevärt i den nya regin, men jag tycker fortfarande att den är ett problem för hästen i loppen. Jag anar vingel och tycker det är givet att gå emot.

Det gör att 4 Winnetou Diamant istället läggs som förstahäst. Det rör sig inte heller om någon startsnabb häst, men spåret är betydligt bättre och hästen svarade för ett rejält lopp från utvändigt ledaren senast. Det har inte blivit någon vinst på svensk mark än, men det rör sig inte om någon ickevinnare, då prestationerna varit gedigna precis varje gång.

Den som slog av 4 Winnetou Diamant senast var 9 Robthebank som då profiterade på ett rätt fint lopp. Nu möts de igen och nu är det bakspår för den sistnämnde och det är tränarkört dessutom, hästen har varit som klart bäst med proffskusk upp. I gengäld testas kombinationen barfota runt om och jänkarvagn för första gången, och den minnesstarke kan nog komma ihåg vilken förbättring det blev första gången i amerikansk sulky för den här hästen. Hästen kan bättre än visat i år och räknas tidigt här.

Denna trio sticker ut, men bakom nämns att 5 Honfleur Mearas kom bort senast på första jänkarvagn. Bättre läge nu, är startsnabb och får Björn Goop upp. Vill även nämna att 3 Conrads Diderot tävlar med amerikansk sulky för första gången i Adrian Kolgjinis regi. Och eftersom hästen tidigare varit i Robert Berghs träning är det första gången med bike sedan den förrförra regin. Jag tycker ofta att Adrian Kolgjini får en höjning på sina hästar i bike, och det återstår att se om det blir samma på den här lite ospeediga sorten.

Avdelning 2.

Ranking: A 10 B 5,2,1 C 6,4,12,9,3,7,8 D 11

En mycket (!!) stor favorit dyker upp i den andra avdelningen, som är ett ungdomslopp. Löftet 5 Cassius Clay D E har matchats klokt i svensk omgivning och är obesegrad felfri på svensk mark. Med detta sagt har hästen inte mött någonting av värde än så länge och enda starten i år gav en startgalopp och efter det har hästen varit struken och saknar därmed ett riktigt lopp sedan i december, vilket bidrar till en osäkerhetskänsla kring var hästen står för dagen.

Hästen körs dessutom av kusk som normalt sett inte kör i de vassaste lärlingsloppen och ändå bara vunnit 1/39 i år, där vinsten dessutom kom i ett breddlopp. Det känns därmed väldigt orimligt att ekipaget, med denna statistik till sitt förfogande, då streckas som att det ska bli vinst mer än varannan gång, vilket ju är det som görs med en streckprocent till över 50%.

Nej, här tror jag att det finns en annan häst som kan gå på knock. 10 Pure Fortune har under karriären matchats i helt andra sällskap än favoriten. Som treåring var han ute i ett av de största treåringsloppen under Åbergskvällen mot bland andra Gio Cash och Barack Face. Hästen har tagit lite tid på sig, men senast var det första gången i jänkarvagn och det var klart plusintryck, där hästen höll riktigt bra efter en tuff öppning. Fortsatt bike är aviserat och det är möjligt att Dante Kolgjini väljer ett offensivt upplägg med sitt starka löfte.

Senast trodde jag mycket på 2 Global Bam Bautin. Hästen har höjt sig mycket i amerikansk vagn och höll starkt även senast. Hästen är snabb ut och borde vara spetsfavorit och sedan hoppas jag verkligen att Wilma Karlsson har mod att köra i den positionen, trots att det är full väg, för hästen är verkligen på topp nu. Det är dock inte säkert att ekipaget kan ta spets initialt, då 8 Only Cash O C kan dra iväg rejält från början. Denna blir dessutom rejält kuskförstärkt denna gång, men det är troligt att man söker sig ner till plankan med denna sprinterbetonade modell.

4 Budets Olof är också startsnabb från spår lite längre ut i banan. Det har nu blivit ett lopp i kroppen och ska vara på uppgång och är farlig att räkna bort. Jag tycker även att 6 Momimhome är på uppgång. Bra varje gång nu ett tag och det var synd att det inte blev barfota fram denna gång som jag upplever fört fram hästen den senaste tiden.

1 Ransom Tile körs av bästa kusken, men i gengäld kan det bli svårt att försvara innerspåret här. Bra kuskar brukar dock hitta vägar fram och vid gardering är hästen tidig.

Avdelning 3.

Ranking: A 2 B 8,4,5 1, 7 C 11,12,6,3 D 10,9

Ytterligare ett V75-försök följer i den tredje avdelningen. Vi har sett det senaste halvåret att kvaliteten på V86 är under stadig uppgång, mycket tack vare introduktionen av rikstotoförsöken på mer regelbunden basis. Det uppskattas och vi hoppas att det är här för att stanna.

Med detta sagt, så är det här en svårbenad historia över lång distans. Favorit är 8 Jalapeno K, och detta är ett löfte på väg uppåt. Däremot är distansen oprövad och från det här spåret kan det bli många hästar i vägen i alla möjliga spår. Garderas!

2 Mateo Di Quattro är en duktig häst över de lite längre distanserna. Det såg inte slutsålt ut vid galoppen bakom fine Pole Position på V75 senast. Den här lite segstarka modellen tappar alltid från början, men räkna med att Johan Untersteiner är mer på alerten under slutrundan. Mitt tips i ett öppet lopp.

Spets skulle kapable 4 Breidabliks Bombay kunna roffa åt sig. Vi väntar fortfarande på den riktiga utväxlingen hos hästen, för kapaciteten och talangen har alltid varit hög. Från ledningen kan hästen definitivt snuva konkurrenterna på vinsten och den är alldeles för lite streckad.

Stallkamraten till till tipsettan 7 Global Dictator är det aviserat bike på och hästen stormtrivs över den långa distansendistansen, något som den visade när den löpte helt jämnt med ett av stallets riktiga löften, Blue Boy Face för inte så länge sedan. Jag ser ingen sådan häst i startlistan denna gång, men till gengäld brottas hästen med ett knepigt utgångsläge.

5 Joker Mearas svarade för en vass avslutning på V75 senast med amerikansk sulky på för första gången. Mer lägesgynnad nu och denna är på uppgång.

Jag nämner även 1 R K Star som faktiskt har lite spetschans från innerspår och blir bättre och bättre, samt 11 Peach som jag tycker var läcker från spets senast över gällande distans.

Avdelning 4.

Ranking: A 14 B 10,1,4,2,5,15 C 13,9,12,6,3 D 7,8, 11

Den fjärde avdelningen är ett tilläggslopp över kort distans, och detta är sannolikt omgångens mest lågklassiga lopp, för här finns det många som sett sina bästa dagar passera förbi.

Favorit för närvarande, och mycket knapp sådan, är 1 Hollywood Trick. Men det är inte några färskare meriter som motiverar favoritskapet, då hästen stoltserar med blott en sjätteplats som bäst i år på fyra starter. Nej, snarare byggs favoritskapet sannolikt på Björn Goop och spår 1 och att hästen ska kunna försvara tätpositionen. Det finns säkert stor chans till det men jag är mycket tveksam till den här hästen och garderingen är given.

Min förstahäst är istället 14 Amorcer Levallo som står bra till i detta lopp. Visade uppåtform bakom Donizetti senast och är härdad i hårdare gäng än detta. Hästen vinner dock inte på beställning men det är det få som gör här i detta lopp. Intressant nu med första gången på kort distans på länge, och hästen har visat bra takter över distansen på de få starter den har gjort över sprinterdistans. Inga storstjärnor emot som sagt, och borde ha bra segerchans med ett någorlunda vettigt slagläge.

10 Classic Pan är segervan för den här omgivningen och distansen är den rätta. Ett offensivt upplägg från Jepsson är nog att räkna med.

4 Global Weather är kanske fältets mest kapable häst men har inte riktigt kommit upp i de nivåerna efter lång vila. Knepigt spår denna gång i volten, räknas som en av flera på sin höga grundkapacitet.

5 Great Shadow är fin, men det är ingen tillfällighet att enda Sverigevinsten kommit vid det enda tillfälle när tränaren själv inte varit i vagnen. Det har blivit fel i styrningarna i de två senaste starterna och det har faktiskt inte blivit någon kuskseger på svensk mark sedan september förra året för Jeppe Juel. Great Shadow levererar dock starka prestationer gång efter annan och borde inte behöva vänta lika länge till nästa seger.

2 Lexington Zon trivs över distansen och har visat sig kunna öppna rejält i voltstart. Spets? Leder länge i sådana fall.

Avslutningsvis nämner jag också 15 Restless Heart som brukar tända till rejält den här tiden på året och som senast visade att formen nu är knuffad i rätt riktning.

Avdelning 5.

Ranking: A 8,2 B 3,6,4,5,9 C 1,11,7 D 12,10

Den femte avdelningen är ett försök till Diamantstoet och ett av omgångens mest luriga lopp. Oväntat klar favorit är 4 Marjan Black som visserligen var bra senast efter tung resa, men det var ett mycket enklare lopp och möter några hästar nu som den absolut inte skall vara klar favorit mot. Om man vill försöka fälla en enda favorit i omgången är detta nog den man söker efter.

Överlag är det märkligt streckat i detta lopp. 2 Rosmary Tile har Walmann höga tankar om och går ner i klass här. Hästens akilleshäl är bristen på startsnabbhet och den hamnar ofta långt bak. Men nu förstärker Björn Goop och det pratas om jänkarvagn för första gången, vilket kan hjälpa startsnabbheten. Nu är det dock Roger Walmann vi pratar om och risken att det inte blir utrustningsändring får nog betraktas som hög. Men det rör sig om en klart bättre häst än favoriten och borde stå sig väl här.

Spetsstriden är annars intressant. Från de innersta spåren finns det inte någon riktigt snabb ut, utan de snabbaste tror jag finns en bit ut på vingen. Dock rör det sig inte heller om några raketer, så spetsstriden är oviss. Det kan ändå bli så att 6 Angel Of Mercy kan störta till spets. Formen har varit sådär på den här men i gengäld är hästen klart gynnad i den främre träffen och det har handlat om ryggresor i kön den senaste tiden.

Längre ut i banan kan även min tipsetta, 8 Melrose Draviet, komma att dyka upp. Denna kan också flytta på sig från början och har matchats i tuffare lopp på Solvalla den senaste tiden. Det är inte omöjligt att den här kan köra sig hela vägen till spets och då kan det bli mycket intressant. Otroligt underspelad just nu och det tycker jag inte motsvarar hästens segerchans. Den mest bortglömda hästen i omgången just nu!

3 Bys Rosy Nunc har jag varnat för två gånger i rad och senast var det klar förbättring i avslutningen. Nu väntar första barfota runt om och den här hästen är härdad i mycket tuffare omgivningar än denna. I förra starten löpte den jämnt med 5 Maleiwa som brukar vara påpassad på strecken, men så icke denna gång från ett perfekt spår. Lurig!

Andra saker som behöver nämnas är att det vankas första barfota runt om för lägesgynnade1 All For Love, att 9 Aniara Sock var läcker senast och att 11 Charlotte Bailey är fartfylld men missgynnad av spåret. Vidöppet!

Avdelning 6.

Ranking: A 7 B 14-12-1-2-15 C 3-4-8-11-9-10 D 13-6-5

Ännu ett i raden av långlopp har vi i den sjätte avdelningen, denna gång ett tilläggslopp. Helt jämnspelat just nu mellan 7 Never Mind´em och 12 Make It Schermer där vi tar ställning och spikar den förstnämnde.

Daniel Redéns häst har bara gjort fem starter men har fyra segrar och detta kommer på sikt nog bli en häst för det större loppen. Det kommer säkerligen 12 Make It Schermer också att bli men är inte så säker på att det är en bättre häst just nu, och då är det tufft att stå 20 meter bakom och ta ner den här från utvändigt ledaren. Bägge hästarna gör debut över den långa distansen och om detta är ett led i matchningarna mot Derbyt återstår att se.

Det är ingen vågad gissning att Örjan Kihlström kör till ledningen med 7 Never Mind´em och att 12 Make It Schermer kommer fram tidigt, så räkna med att det kan bli tempo på loppet.

Fler utmanare finns. 14 Spartakus var stor i nederlaget senast när vi hade drag på den på V75. Mötte just 12 Make It Schermer som vann via en ursinnig slutrunda, men stora plus i kanten även på Spartakus. Nu skiljer det alldeles för mycket på procenten, när de löpte så jämt senast.

1 Milles Tobin kan öppna från början och skulle kunna ställa till det för vår spik. Aldrig varit sämre än tvåa felfri och hett bud.

2 Ramos var sämre senast men har annars radat upp fina insatser och detta är ett löfte.

Om inte någon från tillägg ser till att det blir tempo, gör nog 4 Pwojtech Vrijthout det. Hästen har styrkan som vapen och testas utan skor denna gång. Lurigt namn på lurig häst.

11 Hilton testade sina vingar i årgångssammanhang förra året och är inte oäven medan 15 Kaxig In har varit lite av en följetong i de inspelade V75-tipsen under våren. Galopp med krafter kvar senast i V75-final på första skoryck. Samma balans råder nu.

Avdelning 7.

Ranking: A 12 B 7-5-3-9 C 13-11-2-1-8-14 D 6-10-4

Som nämnts tycker jag att 12 Versace Face är omgångens bästa spik. Det är en urstark häst som fått upp bättre fart i kroppen i år och som vanligtvis bara blir bättre med lopp i kroppen. Motstånd saknas dock inte, även om jag nog tycker att det ser lite ihåligt ut.

Hetaste motbudet är nog trots allt 7 Donizetti som har magra resultat hittills i karriären sett till hästens kapacitet. Men har också matchats i en stenhård fyraåringskull ifjol och ser nu allt bättre ut. Lång distans gynnar hästen och den har faktiskt inte startat så ofta på lite längre distanser. Dock har hästen provat lyckan på Vincennes och det kan nog bli fler sejourer där så småningom.

3 Luca Vialli Boko svarade för ett topplopp på Åby för inte så länge sen på denna typ av distans och var inte långt ifrån Oscar L A i mål. Slog då andra beprövade stayers som hade stått sig mycket väl här. Osäkert om spets kan nås här, men med Björn Goop upp för första gången kan denna målsättning lyckas.

Utmanas från början, och möjligtvis till slut av 5 Eagle Rock som tjänat alldeles för lite pengar sett till sin kapacitet i karriären, men i år är hästen faktiskt obesegrad efter två starter. Annars har det varit alldeles för mycket galopper på den här kapabla hästen och spår 5 oroar såklart, även om det är få hästar på startfållan.

Jag tror dock betydligt mindre på den tidiga andrahandsfavoriten, 14 Edibear. Det har blivit sporadiska starter i år och är ännu oprövad över “maratonlopp” och då är det stenhårt att plocka 20 meter (eller ännu mer) på rena stayerspecialister.

Avdelning 8.

Ranking: A 2 B 5-6-9-1 C 8-4-7-11 D 12-3

Den avslutande avdelningen är ett lopp över kort distans, och även detta är ett V75-försök, och i detta fall till Klass 1.

Favorit, och oväntat klar sådan är 5 Capitano. Lite förvånad faktiskt måste jag medge. Detta är ju en riktig bamsing som är mer stark än snabb och det blir troligen en tung resa att vänta här även om hästen inte är helt oäven från början. Garderas!

2 My Dreams är en häst som har nämnts med stor respekt i den nuvarande fyraåringskullen. En jättefin häst som dessutom kan öppna rejält från start. Siktas mot sprintermästaren och debuterar här över kort distans. Spets tror jag hästen tar och sedan blir den inte lätt att besegra. Tippas!

Tipsettan utmanas från början av 1 Staro Peanut som kan öppna men som jag tror får svårt att svara innerspåret från början. Distansen är dock den rätta och räknas med en smörresa på innerspår.

Det vankas högintressanta ändringar på 6 Platinium som ju är kapabel och nu ska köras barfota runt om för första gången. Hästen har inte riktigt fungerat den senaste tiden, men stallet är uppåt inför uppgiften och är helt tappad på strecken till denna gång.

9 Doutdes svarar för fina avslutningar varje gång och är en fin typ. Första gången över kort distans under sin svenska sejour, men det är denna italienskfödda häst van vid sedan tidigare.

Systemförslaget.

  1. 4,7,9
  2. 1,2,5,10
  3. 2,4,5,8
  4. 1,2,4,10,14,
  5. 2,3,4,6,8,
  6. 7 Never Mind´em
  7. 12 Versace Face
  8. 2,5,6

3600 rader som kostar 900 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se