Speltips: GS75-tips, Vaggeryd 20 augusti

Häst 23

GS75-tips till Vaggeryd 20 augusti

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på Vaggeryd som därmed avrundar den mest intensiva tävlingssäsongen som banan har på sommaren. Denna dag står Smålandsmästaren till buds både för sadel och sulky och omgången ser småtrevlig ut med ett par fina lopp även utanför huvudloppen.

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS75. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts-potten och då avsäga utdelningar för fem och sex rätt. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. Inte läge att spela i bara GS7 när det är jackpot då den här spelformen är lite annorlunda i det avseendet mot alla andra andra streckspelen. Jackpotpengarna fördelas nämligen i alla tre utdelningspoolerna mot andra spelformer där alla jackpotpengar hamnar i alla rätt-potten.I övrigt är det spelstopp 15:00 på söndag eftermiddag.

Det kommer efter denna omgång bli en månads uppehåll med GS75-tipsen, eftersom det är extra V75 tre söndagar i rad den kommande tiden, följt av en GS75 med galopp.

Videotips & Andelar.

Inspelade tips på Youtube inför V75 på lördagar hittar man via trav.se och gruppen Sverige Spelar på Facebook.

Andelsspelet öppnas till lördagar och onsdagar så håll utkik efter länken till andelar på hemsidan.

Bästa Spiken!

I GS75-2 gick 1 Arn Silvio ungefär lika snabbt redan i sin imponerande debut som hästarna som löftet nu står 20 meter före i detta lopp, gör till vardags. Det borde vara bra chans att kunna överta ledningen här om hästen bara kan hitta ut i andraspår, och då ska det vara toppchans för Kolgjinis lovande adept som ännu är obesegrad felfri.

Gå Kort!

Hittar vi redan i den första avdelningen, där jag tror att tätpositionerna spets och dödens intas av 3 Giovanna Coger och 7 Made For Metalimo. Någon av dessa ska ha riktigt bra chans att vinna men fyller på med 4 Global Certificate som är fartfylld och dessutom möjligen kommer gå med första amerikansk sulky denna gång. Tre streck!

Avdelning 1.

Ranking: A 3-7 B 4-2-5-11 C 8-10-6-1 D 9-12

Ett rätt så bra stolopp inleder omgången, där 3 Giovanna Coger med rätta blir favorit. Den här startsnabba madamen har stått för en rejäl utveckling i år och höjningen har eskalerat sedan man började köra henne barfota. Startgalopp som betrodd senast på Tingsryd men är annars säker på benen och har gjort det bra mot hingstar och valacker innan. Ulf Ohlsson upp denna gång och mycket hög spetschans, så det är den givna förstahästen.

Jag vill dock ha med två lite lägre streckade. Adrian Kolgjini må kanske inte vara så förtjust att bege sig till landsorten på somrarna, men jag tycker ofta han har hög träffprocent med lite mindre betrodda hästar i dessa omgivningar. Hans bud i loppet är 7 Made For Metalimo , som jag tycker var klart duktig näst senast då hon höll undan för en hel del av dagens konkurrenter trots en småtuff resa. Klen senast men hade varit struken innan och den här har faktiskt forsat till spets från aktuellt spår tidigare. Kanske långsökt att så ska bli fallet igen men kan hamna vettigt på det och är inte oäven för ett offensivt upplägg.

4 Global Certificate blir tredje och sista häst på systemet. Har varit ute i en del tuffare lopp och har kapacitet. Tycker det har hackat lite i aktionen den senaste tiden och galoppen senast kändes hastig. Hästen har dock fått ett utsökt läge och ska testas med amerikansk sulky i värmning, och det är första gången i lopp om det nu blir av. Viktigt att hålla koll på senaste infon där med andra ord.

2 Elva Rapid vinner inte så ofta med är hyfsat härdad i lite hårdare lopp. Inte otänkbar om det löser sig från bra läge.

5 All For Love har hittat gedigen form sedan hon kom till Stall Untersteiner. Nästan aldrig dålig men är klart bättre över den kortare distansen och rankas ner en bit här.

11 Marjan Black blir ofta rätt så hårt betrodd men tycker den här har klara bekymmer att räcka till. Den känns väldigt seg överlag och borde väl bara vunnit från spets senast. Jag tror det är långsökt med vinst från bakspår mot rätt så bra ston även om jag kanske inte har spelarkåren med mig i denna bedömning.

Avslutningsvis nämner vi 8 Is This Love som visserligen inte visat speciellt mycket på länge, men man ska komma ihåg att detta rörde sig om en segerstaplare i karriärens linda och vann ju på V75 så sent som i vintras.

Avdelning 2.

Ranking: A 1 B 15-8-9-2-11 C 5-7-6-13-12-3 D 4-14-10

Adrian Kolgjini i hetluften även i den andra avdelningen där hans löfte 1 Arn Silvio är befogad favorit. Obesegrad felfri och galopp med, till synes, krafter kvar utvändigt om S G Dracarys senast. Ner rejält i klass nu och uppgiften är bra. Är väl inte den snabbaste från start men vimlar inte heller av utvändiga startraketer så borde kunna ta sig ut och överta tät. Det man kan tänka på är att hästen ännu inte fått upp den där riktiga farten i benen, så skulle det utveckla sig till en speeduppgörelse så kan hästen vara missgynnad. Det är ändå en mycket bra uppgift här och om bara hästen kan hitta ut från sitt innerspår tror jag hästen blir svårstoppad. Spik!

15 Outlander har tänt till ordentligt med jänkarvagn. Mycket stark efter galopp senast men nu blir det åter vanlig vagn. Ska inte ha någon jättebetydelse enligt tränaren, men sådana där värderingar hör man titt som tätt och då behöver man bilda sig sin egen uppfattning. Jag tror det är ett rätt klart minus men utser ändå hästen till främste utmanare.

8 Moira Boko har rygg på favoriten och gör första starten för Riordan. Kan få loppet och har visat sitt småtrevliga takter emellanåt i tidigare regier.

9 Brother Michael är loppets riktiga bomb. Denna är rätt så kapabel och nu blir barfota runt om som helt ostreckad.

11 O M Inspiration har visat smygform en tid och tas nu ut på hemmaplan. Jepson upp och ska räknas som garderingsbud, även om distansen kanske är aningen för kort.

Däremot ställer jag mig högst frågande till 5 Syster Gunnel som i skrivande stund är tredjehandare på strecken. Inledde hos Nurmos med två raka, men efter regibyte har det blivit mycket få starter och inte alls samma nivå på tävlandet. Det har man kunnat se förr att hästar som lämnar Timo Nurmos för mindre tränare i andra regioner haft bekymmer att komma upp i samma nivåer, och det vill man gärna se innan man tror alltför hårt på den här från snävt spår och utan dokumenterad form.

Avdelning 3.

Ranking: A 7 B 3-8-9-15-6-1 C 12-13- 5-14-4-2-10-11 D

Det tredje loppet är ett montélopp. Montésporten utvecklas mer och mer och allt oftare äntrar dessa inslag våra större streckspel. Många grymtar över detta men jag tycker det bara är positivt. Jag tar mycket hellre ett lopp för sadelspecialister än en hel omgång i bakvarv, som ju mer än någonting annat är ett experiment med spelarnas pengar som finansiär, då det i stort sett aldrig körs på detta sätt, mer än på en bana, någon dag om året. Montélopp körs ju ändå så gott som varje V75-dag och vi som läser in loppen har rätt så mycket att grunda vår analys på.

Favorit är 3 Country Sound och det kanske med rätta. Väldig utveckling under sadel men struken efter senast så formen är lite diffus. Något ovan vid volt också där de blivit några galopper så att den bara ska blåsa till spets ser jag inte som en självklarhet. Jag väljer en annan etta.

7 King Mr Theo är en framgångsrik montéhäst som konkurrerat med värre djur än så här. Lopp i kropp och har tidigare öppnat mycket bra från springspår och från ledningen blir hästen inte enkel att passera.

9 X Tour gör montédebut och får Carre upp. Superplus men ändå oklart hur hästen står sig i disciplinen och i relation till motståndet. Att bara gissa sig till att det kommer passa, och i så fall mycket på grund av ryttaren, känns inte aktuellt. Märk väl att det här är en häst som oftast passar bäst i den främre träffen på kort distans när det gällt sulkylopp.

8 El Greco körs av Leo och är en segermaskin i disciplinen. Bara förlorat från bakspår i monté än så länge, men det har den nu med och läget är chansartat.

6 Italy Mearas var relativt jämnspelad med favoriten på Kalmar för inte så länge sedan och kan öppna. Given vid gardering!

15 Selfie Brodde har mött betydligt tuffare gäng än så här och står nu 20 meter bättre till på favoriten jämfört med när de möttes på Solvalla i vintras. Barfota runt om ett plus och är helt tappad på strecken. Ett av omgångens fynd.

14 Marrakesh har inte blivit den hästen man trodde det skulle bli på förhand. Inledde karriären med fyra raka triumfer, men efter det har det gått tyngre. Nu är det dock debut i sadel och kanske kan det bli en nytändning.

12 Fromheaven Idzarda rosar inte marknaden men vill ändå nämna att denna var favoritspelad i Monté-SM för två år sedan mot Selfie Brodde med flera.

Avdelning 4.

Ranking: A 12 B 10-9-4-5 C 1-8-6-11-7 D 2-3

Ett långlopp med spårtrappa är nästa lopp, där jag kommer göra ett stort försök att fälla favoritstreckade 10 Demon som jag anser är en favorit i fara. Två raka galopper nu och redan där börjar varningssignalerna tjuta allt mer intensivt. Faktum är att det blivit galopp i 3/7 starter på svensk mark och är inte helt säker på benen. Dessutom är det Victor Rosleff upp istället för Carl Johan Jepson denna gång och det är ett mycket stort minus. Rosleff är desto mer passiv än Jepson och absolut inte säkert att han skickar framåt direkt. Alldeles för hårt streckad denna gång sett till senaste insatserna och jag tippar istället omgångens fynd etta.

Vilket jag tycker att 12 Rossi Garline ändå är. Vi minns kanonspurten bakom Chestnut från samma spår för någon månad sedan. Efter det har hästen gjort helgjutna insatser i V75 på fel distanser. Det är lång distans som är hästens melodi och det är det ju nu också. Dessutom blir det första gången barfota runt om i lopp utanför V75-klass. Jag tycker det känns såpass intressant att jag kommer spika hästen denna gång, då jag inte tycker motståndet är så skräckinjagande bortsett från favoriten som jag dessutom är lite tveksam till! Att vinna från spår 12 i spårtrappa är dessutom långt ifrån samma sak som att vinna från spår 12 i “vanlig” loppform, och det var ändå hästen centimeter från att göra för bara någon månad sedan.

9 Jello W återkommer och kan behöva loppet. Dock stark så distansen passar och bike på till denna gång. Klart plus och i bike brukar hästen antingen vinna eller galoppera.

4 Kadabra Dream har riktigt vass form och kan få bra lopp denna gång. Vill även varna för 5 Ready Trophy som inte har den vackraste av rader men som är en helt annan häst i jänkarvagn. Kom inte till senast, men nu passar distansen bättre.

Avdelning 5.

Ranking: A 12 B 3-11-6-5-1 C 10-8-4-9-7-2 D

Treåringslopp för ston som ser 12 Carmita Silvio som favorit från sämsta läget. I den här lopptypen kan det dock skilja väldigt mycket mellan hästarna och gör så nu också och den här har visat väldigt fin fart. Borde ha en hygglig chans att speeda ner motståndet och jag lägger den överst i ranken. Snarare rör den sig på lite för låg procent i jämförelse med andrahandaren 5 My Back Pages som visserligen speedade vasst senast men vinner inte på beställning och känns ganska så loppberoende. Blir bättre och bättre men på rent spelvärde finns det andra hästar jag håller högre.

11 Famous Scotch kunde inte riktigt utmana favoriten senast men hade pausat inför det och testas med ny kusk nu. Passas!

3 Value For Moni var ute under elitloppshelgen och var spelad till 6 gånger pengarna mot en så pass bra häst som Knickers Sisu. Testade ny balans senast och det var ett rätt så rappt intryck.

6 Diamante Sotto tycker jag kan vara omgångens stora bomb. Tar “alltid” ledningen och senast testade man första barfota runt om och tyckte det var uppåt i prestationen. Klart intressant vid spets- och släpp i öppet lopp.

Avdelning 6.

Ranking: A 3 B 8-9-15-6-7 C 10-11-4-2-12-13 D 14- 5

Ett relativt lågklassigt tilläggslopp utgör den sjätte avdelningen. Mycket jämnstreckat hittills men knapp favorit är 8 Arachis P R som visat riktigt vass form den sista tiden. Såväl vid segern för en månad sedan på Kalmar, där hästen fick genomlida väldigt mycket grovjobb på vägen, vilket hästen gjorde med den äran. Visade fortsatt form senast med full spänst över mål. Står väl till i det här loppet kapacitetsmässigt även om distansen kan vara aningen för kort.

Jag tippar dock en annan som etta, i Christoffer Erikssons 3 Manifest Boko , som jag tror tar ledningen här och då ska segerchansen vara god även om formen kanske är något diffus. Det borde den också vara kring närmsta spetskonkurrenten 6 Greenhill´s Dancer som inte startat på länge och jag tror det blir svårt att ta sig till ledningen mot min idé. Bara en av många och är sårbar om missad spets.

9 Lindstedt Boko var väl något uppåt senast men har inte riktigt visat den rätta formen i år. Diffus form även på 7 Demir K M E som dock visade större kunnande i vintras och äntligen fick till det, då kapaciteten tidigare inte riktigt har uppnåtts.

10 M T Sanches var nära att vinna på V75 i våras och har hållit en jämn form utan att vinna på beställning. Knepig i volt dock och fick värsta tänkbara förutsättningar.

Vi nämner också 15 Duchesse W F som stått still i utvecklingen ett tag men som till gengäld förstärks av Ulf Ohlsson till denna start.

Avdelning 7.

Ranking: A 1-5 B 11-3-7 C 10-6-4-2 D 9-8-12

Smålandsmästaren avrundar omgången. Ett fint lopp, med en väl stor favorit i 5 Phoenix Photo. Slog av Brother Bill från rygg ledaren senast, men är för stor favorit här. Lite svårbedömt var hästen hamnar från start med startsnabba invändigt och jag tror inte hästen vinner loppet mer än varannan gång.

1 Rackham har stångats mot eliten mest hela året och hade det inte varit för spåret så hade nog hästen varit rätt så given tipsetta här. Går framåt med loppet och kommer hästen till så måste det vara bra chans till låg procent.

3 Heart Of Steel vann ett enklare lopp i Danmark senast men intrycket var det rätta och kan vara på rätt väg nu.

11 Night Brodde kanske det är fel läge för nu men nu blir det maxning och går även bakifrån. Det gör även 10 Aquarius Face som är förlåten för att den ej räckte till i en stenhård fyraåringskull ifjol och nu är det första barfota runt om aviserat.

Vi nämner också 7 Toto Barrosso som ständigt är underskattad och som vi varnat för i hårdare gäng än detta.

Systemförslaget.

  1. 3,4,7
  2. 1 Arn Silvio
  3. 3,6,7,8,9,15
  4. 12 Rossi Garline
  5. 3,5,6,11,12
  6. 3,8.9.
  7. 1,3,5,11

1080 rader som kostar 1080 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se