Speltips: GS75-tips, Tingsryd 30 juli

Genrebild

GS75-tips till Tingsryd 30 juli

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på rikets enda milebana, Tingsryd, där hälften av loppen är Breeders Crown-uttagningar för tre- och fyraåringar. Viktigt att tänka på i just dessa race att det räcker att vara bland de fyra första för att boka en semifinalplats, semifinaler som körs på Solvalla i början av november.

Breeders Crown är ett stort lopp att vinna, men det är inte de största loppen för varken tre- eller fyraåringar. Därför är det viktigt att ha med att det kommer köras kval till både Derbyt (det största loppet för fyraåringar) och Kriteriet/Oaks (de största loppen för treåringarna), innan semifinalerna och finalen i Breeders Crown går av stapeln. Man kan därför spekulera i dessa lopp som ett led i matchningen till att vara på topp i försöken till våra största unghästlopp. Detta gäller framförallt för fyraåringarna, med bara veckor kvar tills kvalen till Svenskt Travderby och Derbystoet äger rum.

När det gäller spelformen, GS75, finns det en kul krydda. Man får nämligen10 miljoner om man är ensam med sju rätt. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurättspotten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. Inte läge att spela i bara GS7 när det är jackpot då den här spelformen är lite annorlunda i det avseendet mot alla andra andra streckspelen. Jackpotpengarna fördelas nämligen i alla tre utdelningspoolerna mot andra spelformer där alla JP-pengar hamnar i alla rätt-potten. I övrigt är det spelstopp 15:00 på söndag.

Bästa Spiken!

I den fjärde avdelningen dyker förra årets tvååringskung upp, 6 Fiftyfour. Efter en lång vila kom hästen åter tillbaka senast från omöjliga premisser, och bjöd på en finfin avslutning på Jägersro. Lopp i kropp och som startsnabb blir det av allt att döma ett offensivt upplägg och det skulle förvåna om någon tar emot den. från start. Spets och slut för omgångens överlägset största favorit!

Gå Kort!

I den första avdelningen ser det väldigt ihåligt ut bakom de tre mest betrodda. 6 Con Crowe är favorit men har tidigare haft svårt att hänga med på kort distans. 3 Keystone Cash och 2 What A Winner är bägge lägesgynnade och som mer snabba den första biten har dessa båda god chans att skaffa ett bra försprång på favoriten. Jag låser på dessa tre i inledningen.

Avdelning 1.

Ranking: A 2-3 B 6-9-11-12-7-5 C 1-8-4-10 D

Avdelning 1 är ett rätt så bra snabblopp, som ser 6 Con Crowe som favorit. En tveksam favorit i mina ögon. Detta var en häst som lovade massor vid raka segrar kring årsskiftet och som vann som megafavorit på V75 i Halmstad i januari. Efter det följde ett par mycket sämre insatser innan det var uppgång senast efter vila. Det var dock länge sen vi såg en femstjärnig insats och framförallt är det kort distans den här gången, och där har hästen haft klara problem att hänga med de gånger den testats där. Det rör sig dessutom om en rätt osnabb häst från början, och här finns orsaker till oro. Jag tror på en resa lite längre bak i fältet med mycket jobb längs vägen och då lever favoriten farligt här.

Distansgynnad är dock 3 Keystone Cash som inte startat på kort distans på ett bra tag nu. En undran är dock om formen är lika bra som i våras, var trots allt ganska blek i senaste starten. Räknas tidigt, men ingen spik.

Jag rankar en annan först, nämligen i form av 2 What A Winner. Två lopp i kroppen nu och klart duktig efter tung resa i amatörloppet på Halmstad under Sprintermästarhelgen. Kan öppna bra och söker ryggresa och kan profitera på det höga tempo som brukar infinna sig på Tingsryd.

Nämnda tre stycken sticker ut rätt så rejält, och är tänkbart att stänga loppet på dessa tre, för bakom nämnda trio är loppet vidöppet.

11 Dominic Wibb har visat uppåtform och höll klart bra efter att blivit het i spets på V75 senast.

9 Ikarus Love har jag väntat på då hästen visade lovande takter tidigt i våras. Sedan har det gått trögare, men senaste insatsen på insatsen på Halmstad var ändå ett steg i klart rätt färdväg.

Avslutningsvis vill jag även slå ett slag för 12 Baltimora Spav som jag varnade för senast men då fick en stenhård resa i dödens och blev dessutom het på kuppen. Fortsatt optimal utrustning och jag väntar fortfarande på att hästen ska få en ryggresa på denna utrustning, för då finns det fart. Dock väldigt knepiga förutsättningar denna gång men en outsider om man väljer att måla på ordentligt.

Avdelning 2.

Ranking: A 7 B 3-10-9-5-4-6 C 1-8 D 2

Den andra avdelningen är det första av fyra Breeders Crown-försöken, och i detta lopp är det försök för fyraåriga hingstar och valacker. Flertalet av dessa, för att inte säga majoriteten kommer gå ut i Derbykvalen om tre veckor, och det är en faktor att ta med i beräkningarna.

En annan faktor att plocka med sig är en specifik deltagare som jag tror kommer kunna påverka loppet väldigt mycket, nämligen 7 Make It Schermer. Vi såg hur hästen rusade över lång distans på Eskilstuna senast och hästen har den egenheten att den ofta blir väldigt het bakom bilen och tenderar att rusa när det är framspår.

Nu verkar det som det blir spekulationer huruvida hästen kommer laddas, ett känt fenomen med spår lite längre ut, eftersom många fortfarande inriktar sig på att spetsstriden är en kamp mellan de som har de bästa spåren.

Frågan blir följande : Kan man välja att ladda eller inte med denna häst? Här har tränare Per Henriksen tidigare varit tydlig : Den har egenheten att den helt enkelt drar iväg av sig själv när det är framspår! I min bok är den överlägset snabbast från början i denna konkurrens, och även om det, mot förmodan, finns någon invändigt som kan ta emot den, är det mycket tveksamt om man väljer att ta emot den och riskerar att få den stekhet utvändigt, med Derbykval som hägrar för de flesta av dessa. Dessutom räcker det att vara bland de fyra här för en bokad semifinalplats och då kan ryggen på Rikard N Skoglund vara en bra rygg att ha. Men här behöver man nog lyssna in rapporter från stallet gällande taktik och så vidare.

Senast på Eskilstuna orkade inte hästen på lång distans. Mycket mer gynnsam distans nu och är lite inne på att motståndarna “släpper” den och låter den dra på i sitt eget tempo eftersom det trots allt är uttagningar. Allt detta och det faktum att den borde kunna stå pall över den kortare distansen gör att jag väljer att chansspika Per Henriksens löfte, för kapacitetsmässigt tycker jag den håller jämna steg med alla här. Utom en!

Och då talar jag naturligvis om9 Dancer Brodde . Kungapokalsvinnaren har dock inte startat sedan sin kungliga viktoria och nu dessutom bakspår och skor aviserat, men i gengäld första amerikansk vagn. Derbyt är årets viktigaste mål för hästen och det blir nog ingen tömning redan här. Kul comeback men blir något överstreckad!

10 Finn Palema ser jag som mer streckvänlig. Har börjat komma igång på allvar och gjort det bra i krävande omgivningar på slutet. Bra utvändigt om bra häst senast och gången innan var hästen inte långt efter fine Perriculum efter avvaktande resa. Snart är det dags och snart kanske blir nu!

3 Love Keepersatt fast med rubbet i Sprintermästarfinalen och har allmänt höjt sig på ny utrustning. Får en fin resa och det skulle inte förvåna mig alls om den är före stallkamraten Dancer Brodde här.

4 Just Perfect Sisu vann norska sprintermästaren sist och har höjt sig hos Preben Sövik. Får nog en fin resa härifrån och given i striden även om streckprocenten kanske är något för hög.

5 A Fair Day är startsnabb och höjde sig rejält senast på första barfota, även om det nog såg något bättre ut än vad det var. Jag tycker den är något för mycket streckad, och tror inte hästen kan stoppa min spik från början.

Avdelning 3.

Ranking: A 7 B 9-6-4-2 C 3-1-5-11 D 8-10-12

Eftermiddagens mest jämnstreckade lopp kommer i den tredje avdelningen. Favorit just nu är 2 Hardcore D K som imponerade i våras och jag hade bland annat spikbud på den under Kungapokalsdagen. Efter det föll den igenom helt under Elitlopsshelgen och har sedan dess inte startat. Mycket osäker status på den startsnabbe valacken som nu ska siktas mot det danska Derbyt och är det någon favorit som ska synas i omgången så är det den här.

Startsnabb är också 6 Giovanna Coger som höjt sig barfota och nu gör första starten på kortlopp utan skor. Klart duktig senast på Jägersro när den höll ifrån sig Global Difference sista biten på full väg och detta är en klart duglig spetshäst. Jag tror den kommer dit igen och då blir den inte enkel att tas med.

Min förstahäst är, trots detta, ändå 7 Deon W. Detta är en hårding som gjorde ett väldigt bra lopp utvändigt ledaren senast innan galoppen kom. Det har blivit en höjning i amerikansk sulky och detta är en urstark springare som ska tåla det mesta i så här låg klass. Borde vara mer streckad än nuvarande procent.

4 Shejk har alltid föregåtts av ett gott rykte och har nu två lopp i kroppen hos Adrian Kolgjini. Enklare uppgift nu än dessa lopp och jag tycker det har sett bra ut, framförallt i första starten då den gick ett fint upplopp bakom Nyras Lars R. Tidig!

3 Chic Bi får många förespråkare och visst var det ett härligt intryck från dödens senast, men man ska tänka på att den insatsen var mot bara ston, och nu är det rejält hårdare motstånd nu. Gången innan bröt stoet rätt ordentligt och lämnade en hel del i övrigt att önska beträffande stilen. Kapabel men får en för hög streckprocent denna gång.

Då är 9 Sobel Caviar mer intressant. Fått en kraftig höjning hos Preben Sövik och var ett rejält stallskrik på V75 senast efter allmän höjning på prestationerna. Fast med mycket krafter kvar den gången som kan användas nu istället.

Avdelning 4.

Ranking: A 6 B 3-2-5-10 C 12-9-4-7-8-1 D 11

Ett nytt uttagningslopp till Breeders Crown väntar oss, och denna gång för treåriga hingstar och valacker. Fjolårets kung 6 Fiftyfour är tillbaka med lopp i kroppen, och spurtade ursinnigt i comebacken från omöjliga förutsättningar på Jägersro. Lopp i kropp och visade startsnabbhet ifjol. Spets av egen kraft eller släppt dit är mycket sannolikt i ett försökslopp den här gången och då förlorar han förmodligen inte. Det blir väldigt hög procent på den här, men har högst segerchans i omgången och jag spikar och hoppas att kungakronan ej hamnar på sné. I alla fall inte än.

Den naturliga utmanaren hade egentligen 10 Frank S H varit. Ett jättelöfte som radade upp segrar tidigt i våras och ännu är obesegrad felfri. Nu var det dock länge sedan senaste starten och har dessutom varit sjuk och ifrån. Rankas ner!

5 Maroon Day är Made in Småland och har haft många förespråkare vid raka segrar i enklare omgivningar tidigt i sommar. Läckert intryck vid vinsterna, men som sagt, klart enklare emot vid dessa tillfällen.

3 Nelson Greenwood är raka motsatsen. Mött mycket hårdare än så här men felat i tuffa gäng den senaste tiden. Maxas med amerikansk sulky denna gång, som den hade b la som femma i Uppfödningslöpningen bakom 6 Fiftyfour ifjol. Denna är dessutom startsnabb så siktar man på att fälla favoriten ska denna vara med tidigt bakom.

Det ska även 2 Remember Me D E vara som jag gillar intrycket på hittills. Den tyskfödde hingsten har både visat styrka och snabbhet i sin unga karriär och har nu ett förtjänstfullt utgångsläge.

12 Steady King är obesegrad efter tre starter men så här risigt läge har den inte haft hittills. Lovande typ men svårt denna gång.

Avdelning 5.

Ranking: A 6 B 10-2-5 C 9-3-7-4 D 8

Den femte avdelningen är ett lopp för den “högsta klassen”, även om det inte är något renodlat Gulddivisionslopp. En spårtrappa är det däremot och detta gör att det blir en mix mellan silver- och guldhästar. Och tendensen med spårtrappor som, i alla fall jag uppfattar, är att det ofta hanteras som “vanliga” lopp. Vi på trav.se har varit inne på det innan. Den etablerade fokuseringen på “bra spår” ligger fast förankrad, något vi även kan se i detta lopp.

Favorit, och förvånansvärt klar sådan är 5 Frodo S. Björn Goop har haft fin snurr på stallet på senaste tiden, men tar nu ut en häst som jag snarare tycker har tappat i form, efter sin formtopp sent i våras. Det är också en häst som kräver sitt lopp, och vinsterna de senaste åren i lägre klasser har varit få. Nu möter hästen guldhästar och blir streckad som klar favorit och det känns rätt konstigt faktiskt. En mycket mystisk favorit som rankas ner!

Min idé i loppet är istället en häst som jag ser som det stora fyndet i hela omgången. 6 Bandit Brick har jag följt hela året och har gång efter annan uppmärksammat hur fin den har varit. Har stött på stenhårt motstånd mest hela året men gått bra bakom hästar som Önas Prince, Hell Bent For Am och Emoji. Nu har det blivit galopper på slutet, vilket oroar en del, men felfri måste hästen stå sig mycket bra här och nuvarande streckprocent känns otroligt låg i relation till den segerchans som jag bedömer att hästen har. Jag noterar dock att hästen trendar på strecken och kommer troligen upp till mer rimliga nivåer fram mot spelstopp.

2 Born To Run är hyperkapabel och befinner sig nu hos Stefan P Pettersson. Har väl inte riktigt lossnat där men på kapacitet och utgångsläge måste hästen vara tidig här, då den står billigt inne i loppet sett till ren kapacitet.

10 Festival Of Speed är fartfylld och har mött värre än så här på hemmaplan. Den borde bli hjälpt av tempo och även om Steen Juul vinner allt färre lopp i Sverige så kan det vara läge nu. Då tror jag i så fall mindre på 9 Staro Leonardo som har galoppskorna för tillfället och som dessutom är bättre på längre distanser numera.

Avdelning 6.

Ranking: A 11 B 2-7-3-1-8-10 C 12-6-5-4 D 9

Ännu ett Breeders Crown-försök kommer i den sjätte avdelningen. Denna gång är det dags för de treåriga stonas batalj, och detta är ett svårlöst lopp.

Tipset till 11 Elegance Kronos som nu går ner i klass efter att mött kulltoppar mest hela tiden. Väldigt fin avslutning senast i E3-finalen efter att ha varit hängandes från början och hamnat djupt ner i fältet, och vill påminna om att den var favoritspelad mot den slutgitliga E3-favoeriten Kinglet Bird i kvalen dit.

1 Run Queen Run är favorit just nu och högt hållen av Stall Untersteiner. Det är väl ändå lite oklart hur den står mot tuffare motstånd som nu och även om innerspåret kan svaras upp. Den har visat sig snabb innan men det finns de andra i fältet som också har gjort. Som favorit är den given att gardera.

2 Pure Harmony har jag följt den senaste tiden. Finalist i uppfödningslöpningen i fjol och har gått framåt för varje start i år. Det blev höjning på första jänkarvagn senast och nu blir det dessutom första barfota runt om, och den här kan flytta på sig från början. Tidig!

7 Monrose Wine gick en rejäl repa i spåren på Rättvik senast innan en galopp förstörde dagen. Första gången med bike slog i alla fall väl ut och ska räknas tidigt.

3 Global Election är fartfylld och har bara svarat för fina prestationer hittills. Stoet utmanade en riktigt bra häst från häst från tillägg senast och var inte långt efter i mål. Första gången i autostart är alltid lite knepigt och kanske något för mycket streckad men är likväl tidig vid gardering.

8 Ninetta Boko blir lite tappad denna gång. En grundkapabel häst som jag höll som klar förstahäst i Guldstoet på Axevalla i början av juni när hon mötte flera av dagens konkurrenter.

Avdelning 7.

Ranking: A 6 B 7-8-10-3 C 9-12-4-2-1-5 D 11

Ytterligare ett uttagningslopp till Breeders Crown-semifinalerna rundar av omgången. I detta sista lopp rör kvalet de fyraåriga stona, som precis har haft sin stora holmgång för året i Stochampionatet.

Mycket jämnt spelat mellan 6 Dea Grif och 7 Riverdale Z. Den förstnämnde återkommer en fin insats i Sprintermästaren, där hon var blott några längder efter slutsegraren Hustle Rain i finalen. På kort distans stormtrivs hon, och med undantag av fadäsen i Stosprinten, där hon blev fastlåst i försöket, har hon aldrig förlorat på kort distans mot enbart ston.

7 Riverdale Z sågs som Jovalitys främsta utmanare i Drottningens Pokal och stod för ett riktigt bra lopp i nederlaget. Åter senast i kval till Stochampionatet och svarade för en fin slutrunda från omöjligt spår. Given här också, men jag rankar 6 Dea Grif först, då den är mer igång och har dessutom testat sina vingar mot hingstar och valacker, både i fyraåringskullen och i den äldre eliten.

3 Luxury River tycker jag har tänt till rejält sen hästen började tävla i jänkarvagn. Det har blivit ett helt annat flyt i steget. Debut över kort distans och det känns som ett frågetecken, men vill ändå utfärda en liten varning.

4 Stens Retention var tvåa förra året i Breeders Crown för treåriga ston. Mycket klen senast efter uppehåll, så formen är ett rejält frågetecken. Dock startsnabb och borde få en fin resa här.

8 Hallöjsa Vang är en dansk segerstaplare, tillika kulltopp. Tas på allvar trots spåret. Tror mindre på stallkompisen 12 Silent Eagle som jag helt enkelt tror möter för bra motstånd här, den vackra raden till trots.

Avslutningsvis vill jag utfärda en varning för 10 Jeannica som är mycket bättre än raden och nu gör en första intressant start på kortlopp på svensk mark. Dessutom första jänkarvagn, vilket jag är mycket nyfiken på för den fartfyllda madame.

Systemförslaget.

  1. 2,3,6
  2. 7 Make It Schermer
  3. 4,6,7,9
  4. 6 Fiftyfour
  5. 2,5,6,10
  6. 1,2,3,7,11
  7. 6,7,8,10

960 rader som kostar 960 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se