Speltips: GS75-tips till Vaggeryd 18 juni

Vaggerydtravet

GS75-tips till Vaggeryd 18 juni 2023

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på Vaggeryd. En bana som används allt flitigare till både V86 och GS75 på vår- och försommarkanten och nu har sin mest intensiva tävlingsperiod. Loppen brukar kunna tendera att bli lite ojämna eftersom det är en region med få storstall, och de som väljer att skicka hästar till Vaggeryd brukar ofta också stå sig väl och göra upp om loppen så att säga. Samma tendens ser vi idag, där framförallt Stall Untersteiner vässar stallformen inför Sprintermästaren och har ett par favoriter som skenar på strecken.

En kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurättspotten och då avsäga sig utdelningarna på både fem och sex rätt. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. Inte läge att spela i bara GS7 när det är jackpot då den här spelformen är lite annorlunda i det avseendet mot alla andra andra streckspelen. Jackpotpengarna fördelas nämligen i alla tre utdelningspoolerna mot andra spelformer där alla JP-pengar hamnar i allarättspotten. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag.

Bästa Spiken!

I den tredje avdelningen dyker 9 Veyron Bros upp från stall Untersteiner. Hästen har inlett sin karriär på allra bästa manér och är under fortsatt utveckling. Den möter ett gäng den normalt sett ska städa av och trots att streckprocenten är hög, så är det befogat att den är det. Den får dock inte nå orimliga proportionerm, då den ändå rör sig om en orutinerad häst från bakspår. Streckprocenten skenar just nu okontrollerat och är i skrivande stund på god väg mot 80% och då är det i alla fall på sin plats med en reflektion om det kanske är lite för hög procent. På ett matematiskt system är dock svårt att gå emot den som spik, men till omgångens bästa spik utser vi istället en annan.

Omgångens bästa spik sett till hur streckfördelningen ser ut är istället 1 Farfars Dream i GS75-6. Denna häst har två lopp i kroppen och stött på betydligt tuffare hästar än så här. Mycket rimlig streckprocent i skrivande stund, det är snarast så att den är för lågt streckad i förhållande till sin segerchans

Gå Kort!

I avdelning 5 blir 5 Hvenhilda Quick’ stor favorit. För stor favorit! Hästen har tänt till rejält på maxning i utrustning och är väldigt startsnabb som hästen lever mycket på. Nu möter den ett par hästar som är mycket hårdare än den har mött förut och det är givet att försöka fälla. Dock är loppet ojämnt och chansen bra för favoriten, så det är perfekt lopp att gå kort i.

4 Luxury River är bättre än raden och brukar stöta på hårdare motstånd än så här. Det var ett fint intryck i amerikansk sulky i den senaste starten och hästen tål att göra jobbet själv. Känslan är att hästen kommer göra en stark insats mot passande motstånd och att streckprocenten är väl låg just nu. Vi betalar även för 12 Bys Rosy Nunc som är en häst som var med och stångades en del i årgångsloppen ifjol. På väg tillbaka med två lopp i kroppen och precis som senast amerikansk sulky på. Närmast ostreckad här, men given att plocka med här. Bra potential i ett sparlopp med en klar favorit och två stycken som hittills går under radarn. En av dessa gör definitivt det.

Avdelning 1.

Ranking: A 7 B 10-9-1 C 2-3-5-12 D 4-6-8-11

Jämnspelat värre i inledningen där vi tror att de, för närvarande, mest streckade hästarna har det gemensamt att de är sårbara.

Favorit och en klen sådan är 3 Biscuit. Thomas Uhrbergs häst prenumererar på andra- och tredjepis och har varit tvåa i fyra av de senaste starterna. Många tycker säkert att ett stort antal andrapris i raden ser bra ut, men för oss går varningsklockorna igång direkt. Två av de senaste andraprisen är dessutom bärgade med spets till kort före mål och det rör sig inte om någon hejare på att ta ut sitt yttersta i slutstriderna. Dessutom är det långt ifrån säkert att det blir spets igen och denna rankas ner.

Mycket streck också på 2 Västerbo Lookhigh som har toppform med tre segrar på de fyra senaste starterna. Det rör sig om en häst som ofta varit ute i hårda gäng som unghäst men som det tagit tid för. Hästen ser framförallt mycket skarpare ut numera och vid vinsterna har den visat sig vara rejäl. Dock är två av vinsterna från Visby och det är ofta ett känt faktum att det är knepigare att förlänga segersviter på fastlandet. Är dock startsnabb och det är inget monstermotstånd den möter så räknas likväl. Men något överstreckad denna gång.

Till förstahäst väljs 7 Andover Heaven. Hästen har startat sporadiskt den senaste tiden men har ändå vissa V75-meriter, körs av Stefan Persson och är startsnabb mot passande motstånd. Vi tycker den är mer härdad än de mest streckade här och bör kunna hitta en vettig position.

10 Being Jolly är fyndet i loppet, som har gått bra efter både smygresa och grovjobb den senaste tiden. Näst senast satt hästen i rygg på 3 Biscuit på Jägersro och smet förbi till slut efter sen lucka på upploppet. Nu är hästen i det närmaste ostreckad medan Biscuit är favorit. Det ska inte skilja så mycket, framförallt med tanke på det var ett rejält intryck från utvändigt ledaren senast och formen är uppåt. En av de mest bortglömda hästarna i hela omgången.

9 Run For Sebastian lever på sin startsnabbhet men passar också med en ryggresa. Första barfota runt om senast och visade form i en snabb avslutning. Följde med i ryggar den gången och detta blir den fortsatta melodin här eftersom hästen fått ett bakspår. Den har fått startsnabba ryggar och kan nog hamna bra på det.

1 Duchesse W F är bra men har inte sett så formstarkt ut den senaste tiden. Den här hästen har ju tidigare varit en rusartyp och varit klart gynnad av den kortare distansen. Det känns som att hästen lugnat ner sig, men det borde ändå vara en fördel med sprinterdistans till denna start. Startsnabb men kommer utmanas från börjas och vi är dessutom osäkra på formen. En av flera.

12 Dig For Ember var rejäl senast och är härdad i tuffare gäng. Står hopplöst till denna gång och behöver hjälp med tempo nu. Inte avsågad om det skulle stämma men är väl mest långsökt att det blir så.

Avdelning 2.

Ranking: A 6-4 B 2-11-10 C 12-3-8 D 1-5-9-7

Två hästar sticker ut procentmässigt i den andra avdelningen. 4 Nilla Lane har inlett karriären på bra vis och var duktig från tät senast även om det var rätt intetsägande lopp. Snävt spår klarade hästen galant i debuten men är ändå orutinerad och det är tufft att vara så hårt streckad efter bara två starter på kontot. Denna garderas och vi har faktiskt en annan etta.

6 Make A Mil har gjort fler än dubbelt så många starter och har bara varit utanför “pallen” en gång. Hästen har visat bra fart men har också haft problem i svängarna. Därmed gynnsamt om hästen kan komma till ledningen från sitt springspår. Hästen har inte varit i närheten av att ta ledningen i de starter hästen haft framspår hittills, men i ett sådant här lopp är prioriteringen mest att vara före favoriten från början, för man kan räkna med att hästen kan få överta från de allra flesta. Barfota runt om för första gången är intressant här. 2 Kejsarinnan Sisu har inte visat någon blixtform men testas utan skor och har mött tuffare än så här. Räknas bakom favoritduon. Det gör även 11 Hyacint Brick som gör debut för Tomas Malmqvist, som ju haft stall i full form den senaste tiden.

Avdelning 3.

Ranking: A 9 B 3 C 11-1-8-12 D 11-5-7-6-2-4

9 Veyron Bros blir mycket hårt streckad men ska också starta med absolut toppchans. Här gäller det dock att hålla koll på procenten, som inte får rusa för mycket. Det rör sig ändå om en orutinerad häst från bakspår. Med dessa reservationer sagda, så tror vi ändå hästen bara vinner. Det borde kunna bli ett offensivt upplägg för ingen lär ta emot den och hästen har visat fint kunnande i tyngre uppgifter än så här.

Motbuden är inte många, men om någon ska nämnas så är det 3 Mauro Di Quattro. Börjar komma igång med tävlandet igen och bör vara uppåt nu. Höll klart duktigt näst senast efter en stygg resa, medan hästen inte var lika bra senast. Hästen inledde sin karriär hos Nurmos och stod i låga odds på Solvalla ett antal gånger i rätt så hyggliga omgivningar, så kapacitetsmässigt så räds den nog ingen i detta fält, men den tävlar inte på samma nivå numera och har trots allt aldrig vunnit.

8 Invicta Sisu är rejäl från början och är spetsbud trots spåret. Kan i så fall släppa till någon av dess nyss nämnda och tjäna fina pengar. 11 Waco Sixx är på uppgång för dagen. Höll klart rejält från dödens senast. Mötte då storfavoriten och var inte så långt efter i mål efter en opassande löpning.

Avdelning 4.

Ranking: A 4-10 B 5-1-6-11 C 9-12 D 2-7-8

Efter tidig strykning på den förmodade storfavoriten 3 Sandokan så har loppet väsentligen öppnats upp. Det är ett lopp som endast är öppet för kvinnliga kuskar och de flesta hästar får gå med ny körsven. I sådana här lopp kan det skilja mycket mellan kuskarnas rutin och detta är inget undantag. Det blir lite konstigt när kuskar som regelbundet visar upp sig på V75 tävlar i samma lopp som kuskar som kanske kör ungdomslopp och gör ett par starter per år.

Jämnspelat men delad favorit är just bästa kusken i loppet, Henriette Larsen bakom 1 Global Ufo. Bra form på hästen och har ett bra smygläge här. Vi är dock spektiska till om hästen kan försvara sitt innerspår och därmed blir det chansartat. Delar sitt favoritskap med 5 Ängens Starman som varit ute på V75 en del och står sig väl i vanliga lopp. Det är dock en rätt så ospeedig individ och då är det lätt hänt att man blir avslagen av snabbare hästar när banorna är snabbare. Vi anar ett lite tyngre lopp för hästen och då kan det bli stumma ben till slut.

Tipset till 4 X O X O som förra året hittade nya växlar med raka segrar under höstkanten. Lopp i kropp nu och det var ett tankat intryck i comebacken som fastlåst. Startsnabb och nerstruken nu och bör kunna hitta till ledningen. Hästen är ofta tränarkörd och har faktiskt bara vunnit med andra kuskar så ovan kusk känns inte som lika stort minus som det skulle kunna vara för andra ekipage.

10 Mud Hill är nog bästa hästen men uppträder lite knepigt. Galopp senast på Åmål och status för dagen är oviss. Har annars höga toppar och vi minns hur fin hästen var vid V75-vinst i Örebro vid mellandagarna ifjol.

11 Tui Southwind är en hemmahäst som säkert ställts i ordning inför denna uppgift. Lite smygform nu dessutom efter spårsnåla resor den senaste tiden.

6 Rendez Vous är kapabel när den håller sig felfri, vilket är långt ifrån alltid. Även detta en hemmahäst och är väl lågt streckad, då det rör sig om en V75-häst av relativt god standard.

9 Matchpoint Pellini har lopp i kropp nu och brukar vara bland de tre, medan 12 Grimfrost var uppåt senast och nu blir det bike igen. Öppet!

Avdelning 5.

Ranking: A 4 B 3-12-1-5 C 8-7-6-10 D 9-2-11

Som tidigare nämnts så skenar 3 Hvenhilda Quick på strecken. Det rör sig om en startraket som agerat kraftigt uppåt på barfota runt om och med jänkarvagn, men har tagit sina segrar i beskedligare omgivningar. Nu är det kanske inte det tuffaste loppet denna gången, heller men möter ändå två stycken som testat sina vingar i årgångslopp, och då är det motiverat att försöka välta.

Överst i ranken placerar vi faktiskt 4 Luxury River. Kolgjinis löfte har inte alls motsvarat förväntningarna men såg faktiskt tankad ut innan galoppen senast. Det var första testet för Stochampionatet och mötte årgångshästar, vilket inte är fallet här. Det som var nytt inför senast var att det var första gången med amerikansk sulky och samma vagn är det även här. Hästen tål en del jobb på vägen och vi tror att hästen har ganska så bra chans att knäcka favoriten från utvändigt ledaren.

I samma lopp som Luxury River startade senast, startade även 12 Bys Rosy Nunc. Även detta är en häst som matchats mot årgångshästar ifjol. Två lopp i kroppen nu och stallet var faktiskt väldigt uppåt inför senaste starten, då hästen inte fick till det. Fortsatt amerikansk sulky som senast och möter helt annat motstånd än då. Närmast ostreckad och det ska den inte vara mot detta motstånd. En av omgångens mest tappade hästar.

1 Maleiwa testade barfota runt om för första gången senast och fastnade med krafter kvar. Det är annars en rätt vinstvan springare och formen känns allmänt uppåt.

Avdelning 6.

Ranking: A 1 B 8-5-11-4 C 10-7 D 2-9-3-6

Här kommer omgångens kanske bästa spik om man ser till hur den är streckad. Det rör sig om 1 Farfars Dream som ännu inte klivit över 40%. Mycket rimlig procent i nuläget och den här har skaffat sig hårdhet från V75 och har även inlett årets tävlande bra. Den plockade tillägg på fine Pole Position i årsdebuten, medan dagen senast förstördes av galopp. Den har dessförinnan matchat betydligt vassare hästar än så här, bland annat minns vi att den så sent som i höstas var favorit från bakspår på V75 mot blande andra Robthebank. André Eklundh brukar dessutom ha hög träffprocent när han tar ut sina hästar på landsorten just på denna spelform. Spik!

Främste utmanare och även ett intressant skrällbud tror vi 8 Lovely Lasse kan vara. Åter efter uppehåll men har rygg på vår spik och här finns hög kapacitet som hästen sällan visat maximalt av. Besök i vinnarcirkeln med den här har varit alldeles för få med tanke på den kapacitet som hästen har. Tappad på strecken och kul bud för den som vill gardera.

5 Wingait Henke är väl annars det sunda motbudet till vår spik, både i början och till slut. Startsnabb med alla spår i volt och skulle kunna hitta till spets här. Dock vassast i amerikansk sulky och har länge varit lite frågande till moralen i slutstriderna. Det har tidigare inte krävts mycket för att den här ska tappa geisten och vika ner sig och även den här har för lite pengar på sig.

En hel del streck på 4 Lincoln Abe Boko också men den rankar vi ner en bit. Höjt sig i amerikansk sulky och distansen denna gång känns aningen för kort.

11 Olga Utca håller formen och får nu visa upp sig på hemmaplan. Står dock svårt till och distansen i kortaste laget. Vi passar på den här gången.

Väl värt att nämna är att 10 Cobbys Olifant är en rätt så bra V75-häst som nu återkommer efter vila. Formen är dock knappast på topp, vilket avspeglas i streckprocenten.

Avdelning 7.

Ranking: A 13 B 7-4-1 C 2-10-3-5-12 D 8-9-6-11

Ett lågklassigt stolopp avrundar omgången där vi ger tipset till 13 Hera Hammering. En rätt stark häst som höll bra efter en tung resa senast, och den långa distansen ska gynna henne mer än sina motståndare. Men trots att hästen har en annan hårdhet än sina motståndare så vinner den absolut inte på beställning. Av de tre segrarna hittills har två av dessa kommit i breddlopp och det är inte riktigt godkänt. Det är mycket upp och ner i prestationerna och trots att hästen är härdad i V75 kan vi inte sträcka oss längre än att ha hästen som tipsetta.

Lägesgynnad är 7 Escama som gick rätt så bra senast. Ändå ingen storstjärna men kan kanske hitta till ledningen här från springspår och då ska den räknas tidigt.

4 Yara Dream har aldrig missat en plats på pallen felfri, men hästens aber är dock att galopperna är lite för många. Galopp i varann start bara i år och det snäva spåret lägger vi inte på pluskontot denna gång. Ett tidigt bud felfri.

1 Eli Zelda har visat uppåtform och har läget, medan 10 Rizzi Brodda förvisso inte vinner så ofta men van vid tyngre motstånd och var positiv senast.

2 Vikens No Limit har visserligen visat mycket galopper den senaste tiden, men rätt så fin typ och skulle kunna hitta rygg ledaren. Bortglömd till denna gång och tränaren har redan nu slagit förra årets siffror.

Systemförslaget.

  1. 1,2,3,7,9,10
  2. 4,6
  3. 9 Veyron Bros
  4. 1,4,5,6,10,11
  5. 3,4,12
  6. 1 Farfars Dram
  7. 1,,4,7,13

864 rader som kostar 864 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se