Speltips: GS75-tips, Dannero 24 september

Genrebild

GS75-tips till Dannero 24 september

GS75-Omgången.

GS75 går den här veckan på Dannero, där vi äntligen får återstifta bekantskapen med GS75-spelet. Efter en rad extraomgångar och en galoppomgång senast det begav sig är det som vanligt på söndagarna med GS75 och sulkylopp och detta känns riktigt kul. GS75 är en spelform vi gillar och som vi tidigare lagt rätt så rejält krut på. Spelformen är inte lika sönderanalyserad som V75 och lägger man bara ner tid och jobb kan man hitta väldigt spelvärda idéer, även om just denna omgång ser väldigt skiktad ut.

Kul krydda på spelformen är att man får 10 miljoner om man är ensam med sju rätt på GS. En annan kul variant är om det är väldigt favoritbetonat och man spelar så, då kan man välja att endast spela i sjurätts potten och då avsäga utdelningar för femmor och sexor. Man kryssar då i GS7 vid inlämning och får då 2,5 ggr utdelningen om man får alla rätt. Inte läge att spela i bara GS7 när det är jackpot då den här spelformen är lite annorlunda i det avseendet mot alla andra andra streckspelen. Jackpotpengarna fördelas nämligen i alla tre utdelningspoolerna mot andra spelformer där alla JP-pengar hamnar i alla rätt potten. I övrigt är det spelstopp 15:00 under söndag eftermiddag som oftast.

Bästa Spiken!

Finns i den tredje avdelningen, där 3 Ever Loving höjer sig över mängden. Stallkompisen 4 Lindy Pop är spetsbudet här men kommer, nästan med garanti, att släppa över full väg till stallkompisen, och från ledningen tror jag inte favoriten förlorar loppet.

Gå Kort!

I den sista avdelningen höjer sig 4 No Limit Express och 2 Chitchat sig kraftigt över mängden. Dock är den senare tillbaka efter uppehåll och favoriten 4 No Limit Express är inte helt att lita på, så jag väljer att komplettera med 7 Zack Bris som är formstark och en bra häst för loppet. Dessutom är det god spetschans trots spår en bit ut på vingen, så jag kompletterar det “naturliga” tvåhästarslåset med en idé från spets.

Avdelning 1.

Ranking: A 10 B 13-3 C 2-7-4-5-8-12-11 D 6-1-9

Ett väldigt skiktat lopp, där de tre mest streckade hästarna i loppet är de jag tror kommer göra upp om segern.

Jag tar dock ställning och spikar 10 Grand Duke som jag tycker står för klassen i gänget. Henrik Svensson har haft prima form på stallet den senaste tiden och den här starke individen är inget undantag. Det var ett offensivt upplägg vid vinsten och jag räknar med samma taktik igen, då hästen är klart sämre bakifrån. Det är också en häst som kan öppna rätt bra i voltstart och från spår tre borde det bli en vettig avgång. Kommer hästen relativt lindrigt ner i dödens tror jag det ska vara riktigt bra chans då jag är mindre imponerad av den förmodade spetshästen.

Och det är3 NTT´s Rolex , som förvisso har gjort lite starter på V75 och gjort det bra i skymundan, men har ännu inte visat framfötterna på riktigt i några hårdare sammanhang. De tre raka segrarna i somras var alla i beskedliga sällskap, och jag minns hästen från sin tidigare regi i södra Sverige, där den gjorde sig känd som en mycket enkel häst. Given höjning nu men är ytterst tveksam om den kan stå emot min vinnare sista varvet.

13 Henri Sisu gör det bra i skymundan men vinner väldigt sällan och vet inte riktigt om miljöombytet till sin nya regi, verkligen har gett den där nytändningen som man kanske trodde den skulle göra. Nåja, står rätt till i detta lopp och Mats E Djuse upp. Rankas högt!

Avdelning 2.

Ranking: A 7 B 8-4 C 6-3-1 D 2-5

Relativ skiktning också på eftermiddagens första kallblodslopp. 4 Ros Borken har vi sett hävda sig på V75 och går ner i klass och har en vettig uppgift från sin startfålla. Det var dock absolut maxklaff vid V75-segern och vek ner sig från ledningen som betrodd i V75-starten efteråt så känns absolut inte som någon som bara leder runt om och här tror jag inte att den får styra och ställa efter behag och då tycker i alla fall jag att den är sårbar.

7 Fräcke Prins är betydligt mindre streckad, men kan massor. Har dock svårt att hålla sig lugn och har ofta problem med stilen. Vass vid vinsten senast och man kan ana ett snarlikt offensivt upplägg här och kan hästen bara hålla sig någorlunda lugn så borde den ha en bra chans att plocka ner ledaren, då jag tycker hästen har klart bäst fart i loppet. Hästen att slå tycker jag och jag chansspikar!

8 Rönningsgutten har höjt sig men känns fortfarande som klart mer stark och den här kanske också är intresserad av positionen utvändigt ledaren? Höll strålande på V75 för inte så länge sedan efter ett tufft lopp och håller alltid farten. Givet bud även om den hade hävdat sig bättre på en än längre distans.

3 Guli Orkan har förvisso hävdat sig i klart enklare gäng, men höll riktigt bra senast efter ett tufft lopp. Snabb ut och laddas mot ledningen, men är väl ändå tänkbart att Malin Viklund släpper när Ulf Ohlsson kommer med favoriten. Inte helt avsågad men samtidigt streckad i överkant.

6 Ängsthea är bra, men har en nedåtgående spiral i formen nu och har dessutom mest varit ute i stolopp. Bättring krävs på formen och jag passar på den här.

Avdelning 3.

Ranking: A 3 B 9-5-4 C 6-8-2-1-11 D 10-7-12

Öystein Tjomsland är något av en nyckeltränare i omgången och här selar han ut kapable 3 Ever Loving. Två lopp i kroppen i nya regin och kördes offensivt i ett hårdare lopp på Solvalla senast. Inte särskilt startsnabb, men det är stallkompisen 4 Lindy Pop som dessutom är bäst på kort distans och släpper garanterat till stallkompisen. Felfri blir favoriten mycket svårslagen, men vill ändå poängtera att stilen inte är hundraprocentig. Galopp senast som sagt, och gången sprang hästen och bröt en hel del till slut. Kommer nog gynnas om hästen kommer ner till innerspår och är hästen att slå. Spik i klen omgivning.

4 Lindy Pop duger i konkurrensen, men sannolikt rygglopp nu och har aldrig vunnit över full väg. Väldigt hårt streckad i förhållande till segerchans.

5 Incontrol har gjort det bra i enklare gäng. Snabb ut och kan utmana om spets och här är det väl inte lika säkert att man släpper till favoriten. Dock får man ju i så fall favoriten över sig och då tror jag inte att hästen kan stå emot denne till slut.

9 G K Talisman kan vara tuffast emot. Bra efter galopp senast och mött värre sällskap än så här. Lite orosmoln över balansen, då hästen aldrig gått felfritt med barfota fram, men å andra sidan så fortsätter man med balansen trots en galopp senast och det borde finnas en anledning till det.

6 Jon Snow Pellini är en intensiv herre som har toppform men lider av sin bristande startsnabbhet. Tappar i stort sett alltid från början och borde få svårt att komma ikapp även här.

8 Donna Diesel är osäker men har riktigt bra form. Starkt lopp senast trots en tuff resa, men härifrån ska väldigt mycket klaffa om det ens blir en felfri avgång.

2 Eau De Minerale tycker jag är aningen underskattad. Gör alltid det bra utifrån sina förutsättningar och nu är det bättre spår än på länge.

Avdelning 4.

Ranking: A 5 B 3-4 C 6-8 D 7-2

Ett av omgångens spelvänligaste lopp och här är det helt fel favorit i 3 Global Evidence. Visst, Wäjerstenstränat men visat klara begränsningar i sina inledande lopp och från stallhåll ligger man rätt så lågt. Kan öppna och sitter nog bra till men ska garderas och här finns det en annan förstahäst.

5 Hippie Island har visat bättre takter och är längre fram i utvecklingen än favoriten. Klart duktig i hårdare lopp på Solvalla näst senast och ska ut i Oaks-kval efter detta. Stallet är väldigt uppåt på den här och klarar man bara starten så tror jag att den här kan vara hästen att slå.

4 Sandsjöns Amazing är stallkompis till den senare och var förbättrad nu senast via en positiv avslutning. Ändå inte lika bra som stallkompisen men räknas med chans om de betrodda kommer bort.

1 Energy Kronos har ännu inte fått ut max, men kapacitet finns och nu blir det intressanta ändringar i utrustningen. Har sitt innerspår till sitt förfogande och kan öppna och det brukar alltid bli hästar som försvinner i sådana här stolopp i volt för orutinerade.

9 Staro Roseway handikappas av tillägget men går bra varje gång och har faktiskt testat sina vingar mot kulltoppen tidigare i somras. Barfota bak denna gång och räknas som tappad på strecken.

Avdelning 5.

Ranking: A 7-12 B 3-9-1-6 C 14-10-13-2-4 D 11-5-8

Ett lågklassigt kallblodslopp med mängder av osäkra hästar över lång distans. Här känns som lite vad som helst kan hända och jag kommer rekommendera att måla på rikligt, och jag tar faktiskt med alla fjorton hästar på kupongen.

Förstahäst är ändå favoriten, 7 Norrlands Jerven. Har gått bra varenda gång och var inte helt frisk senast, när hästen ändå gjorde det bra. Mats E Djuse upp här har funkat bra tidigare, och löser ekipaget bara det lite kluriga spåret ska det vara bra chans.

Jag vill dock varna för 12 Fräcke Blixt som jag tycker är helt felstreckad. Slog favoriten via en rejäl avslutning vid vinsten och från springspår skulle Peter Eriksson kunna “hinna före” favoriten, en positionsfördel som kan vara nog så viktigt den långa distansen till trots.

Rejält kuskförstärkt är 6 Rivan som dessutom var duktig senast. Nu rör det sig om ett sto på lång distans och jag tycker procenten sticker iväg alldeles för mycket. Rankas ner!

Om man skall nämna bara ett intressant bud på skrällfroten så blir det ändå 1 Nordstrom som även den är rejält kuskförstärkt och satt fast senast.

Avdelning 6.

Ranking: A 9 B 8-3-5-12 C 11-7-6-2-1-10 D 4

Färska V75-vinnaren 9 Olivia C H blir ohyggligt stor favorit i detta stolopp. Alltför stor i mina ögon. Märk väl att vinsten på V75 senast var via maxklaff och hästen har faktiskt galopperat bort sig i mer än hälften av sina starter.

Från bättre lägen kan 3 Be Sober och 5 Flap Motor göra upp i spetsstriden. Sisådär form på bägge dessa men kan bättre än visat och från bra lägen passas bägge.

8 Adele Gel har kapacitet som inte är mycket sämre än storfavoriten och nu vankas första barfota runt om. Bäst utan rygg så kanske det kan bli att ladda framåt direkt härifrån?

12 Hermione har inte riktigt fått till det den senaste tiden men har inte nått sin önskeposition i ledningen heller. Gör inte det nu heller, men kapacitetsmässigt duger hästen bra och extra intressant med barfota runt om som varit plus tidigare.

11 S G Faster Iris är helt ostreckad men har mött betydligt hårdare motstånd än så här och fart finns. Det gör det också för 7 Many Behind som visserligen vinner väldigt sällan men gör bra lopp mest hela tiden och nu är det anmält barfota runt om och det har den bara gått med vid ett tillfälle tidigare.

Avdelning 7.

Ranking: A 4 B 2-7-3 C 1-11-9 D 10-6-5

Två hästar sticker ut i avslutningen och rättmätig favorit blir 4 No Limit Express. Det har varit full form länge och borde ha vettig spetschans efter en bit här och är i så fall hästen att slå. Dock blandar hästen och ger en del på barfotabalansen och är inte helt att lita på. Dessutom är det långt ifrån säkert att man får överta ledningen, för den positionen tror jag inte hästen tar av egen kraft. Jag garderar!

2 Chitchat är bästa hästen men återkommer efter vila och är väl inte heller någon häst som är någon renodlad kortloppare. Än! Det hade varit läge att gå emot om streckprocenten hade skenat men nu blir den närmast spelvärd som klart mindre streckad än favoriten. Framförallt när den aldrig galopperat i lopp och känns mycket mer säker på benen gentemot favoriten.

Jag stänger loppet med 7 Zack Bris som knappast går att stå emot från start om man laddar fullt ut. En riktigt startraket var det i tidigare regi och Kevin Svedlund är inne på att köra i spets. Jag tycker det har varit uppåtform den senaste tiden, och det här är ju en häst med hög kapacitet.

3 Russel Square gör det bra hela tiden och nu vankas första jänkarvagn. Väldigt startsnabb och skulle kunna ta ledningen. Oavsett blir det en fin resa och inte avsågad, även om jag tycker hästen är klart sämre i grunden än den trio jag streckar.

Systemförslaget.

  1. 10 Grand Duke
  2. 7 Fräcke Prins
  3. 3 Ever Loving
  4. 3,4,5
  5. Alla 14 hästarna.
  6. 3,5,7,8,9,11,12
  7. 2,4,7

882 rader som kostar 882 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se