Speltips: Elitloppshelgen över – Fyra bröllop och en begravning.

Förväntningarna var höga till årets Elitlopp.
Det hade allt. En Propulsion som sett bättre ut än någonsin och monstret Readly Express som aldrig ger sig.
Kryddat med flera roliga kantbollar samt en hemvändande Åke Svanstedt på flygmaskinen Looking Superb.

Mycket blev rena pannkakan denna helgen även om spelet var gick suveränt på Lördagen så var jag lika snett på det på Söndagen men denna helg handlar om så mycket mer än spel.
Faktum är att detta är nog enda travhelgen för mig som sporten går före spelet. Jag fullkomligt älskar att se när känslorna svallar över även på de mest rutinerade kuskarna.
Vi fick se fem klara exempel på detta under helgen, fyra glada och ett avsked.

Första var vinnaren i Sweden Cup, Queer Fish.
Ulf Eriksson och tränaren Magnus Träffs lycka efter loppet gick inte ta miste på. Ni som läst mina V75-tips vet hur svag jag är för den här herren men inte ens jag kunde tro att han skulle växla ner hela fältet 300m från mål. Tyvärr har han inte riktigt räckt till sen han tog klivet upp i högsta divisionen men nu fick man ju nytt hopp.

Andra glädjeämnet var Eelis med Olli Koivunen i Harper Hanovers lopp. Han får dock skicka ett tack till fransosen Joke Verbeeck som sitter med favoriten i tredje ytter i 2200m men ändå inte går ut när han ska för attack så Jepson ledsnade och skickade i fjärdespår med Handsome Brad vilket splittrade upp fältet så Eelis fick chansen.

Söndagens V75 öppnade med Elitkampen för kallblod och efter strykningen av Månprinsen AM såg det kört ut att få en svensk vinnare. Men skam den som ger sig. Björn Karlsson körde ala Kihlström med sin ögonsten Tangen Haap och vann knappt men säkert. Man kunde riktigt ta på Björn Karlssons glädje efter loppet och trots att jag åkte direkt på V75 var det svårt att inte glädjas med honom.

Sista glädjeämnet var givetvis Dijon med Romain Derieux som lyckades spåra varje meter av elitloppet och höll med nöd och näppe undan för fuskaren Joke Verbeeck som sin vana trogen bara tryckte sig ut från innerspår när det ingen plats fanns. Man kan tycka vad man vill om den Franske playboyen som alltid skapar rubriker när han är här. Min personliga åsikt är att han är passé.
Sluta bjud hit idioten som inte respekterar varken sporten eller fair play.
Han kan inte ens sträcka sig till att ge en intervju på engelska utan då hånar han Matteus på varje fråga istället med kryptiska svar och gester.
Nej, jag har tröttnat på karln, skulle helst slippa se honom på Svenska travbanor alls.

Björn Goop är raka motsatsen, hedersknyffel som alltid ställer upp på allt som tiden tillåter.
Öppen med sina chanser och trampar inte på några tår i onödan.
Därför var det extra smärtsamt att se när Readly Express fick lämna återbud till finalen.
Goop försökte med allt, olika tempon, nya provstarter men tog sen det enda rätta beslutet att låta Readly avsluta som den vinnare han är.
Här har du också varför jag älskar travfolk.
Du har en läktare med 10 000 personer där alla har olika känslor mot både Goop och Readly Express men trots det så hyllades ekipaget av ALLA innan han lämnade banan. Gåshud var bara förnamnet och man såg hur Goop fick svälja flera gånger och kämpade för att hålla tillbaka tårarna. Hästen som har gett honom en karriär i Frankrike fick inte ens chansen att vinna Eltloppet, ändå var beslutet det enda rätta och han ska ha all heder Björn för att han orkade fatta det.
Jag kan lova att majoriteten hade chansat när man väl var där.
Du är en stor förebild för travet Björn och jag unnar dig all framgång i framtiden.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se