Speltips: Dagens Dubbel Tips till Solvalla tisdag 2/8

Häst 13

Dumstrut på igår då 9 Mr Mah Can vann efter att ha fått drömlopp hela vägen i andra ytter. Borde nog dock vunnit enklare och tycker fortfarande inte oddset på 7.70 var spelvärt mot favoriten i första. Jaja.. nya tag ikväll och det är inte speciellt lättlösta lopp vi bjuds på ikväll heller. Visst ska Kontio ha vettig vinstchans i inledningen med favoriten men det finns vettiga motbud och jag har hittat en kul spelidé i avslutningen som jag går på i stället tillsammans med Redéns 3 Succession som det snart lossnar för. Men jag håller nere insatserna ikväll för loppen är vidöppna och spelvärdet sisådär tycker jag.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart

Favoriten

1 De Facto vann från spets senast på övertygande sätt. Siktar på repris. Med bara fem hästar på startvolten borde chansen var mer än god för Kontio att komma till ledningen och ska nog vara favorit i loppet. Tog en safetystart senast och kom tidigt till spets och vann helt överlägset efter att ha fått bestämma. Borde vara mogen att rekordsänka en bit.

Motbuden

11 Warrior's Tale snabbstartade från samma läge senast. Laddas? Favoriten i loppet får inte vara för sölig i starten för den här har visat sig vara riktigt vass ut i voltstart vid laddning och Erik är som bekant en av de vassaste voltstartskuskar vi har så han kommer nog göra ett allvarligt försök att kuppa sig förbi in i första sväng. Alltid svårt så klart från 20m tillägg men tänkbart scenario i alla fall. Även om det misslyckas så bör han ju hamna bra på det långt fram i kön och med det så är han nog det allvarligaste motbudet till favoriten.

2 Global Champion söker efter första segern i livet men kommer från dubbla galopper. Man återgår nu till skor runt om efter att ha provat barfota bak senast. Gjorde annars en plusinsats på den balansen och höll riktigt bra efter ett tungt lopp över lag. Tycker inte den här är så tokig och prickar Johan starten någorlunda så bör han hamna rätt bra på det. Kanske till och med rygg ledaren efter ett tag eller som sämst tredje inner. Passas ganska tidigt till bara 4%

13 Camelot As får Örjan i vagnen och testas barfota runt om för första gången. Läget med innerspår på tillägg är så klart chansartat men med Örjan i vagnen och med ny balans känns det intressant ändå. Något överstreckad kanske till 15% men är rätt rejäl häst så löser det sig så segerstrider han nog.

12 Jeppas Uppercut borde komma iväg bra på läget och går ner i klass. Har inte riktigt visat de där vinnartakterna på slutet kanske men har också mött ganska tuffa kamrater och i nuvarande klass ska han nog räcka ganska långt om formen sitter där. Streckas som 4-5:e häst vid gardering.

Skrällen

15 A Nunja Kid har svårt utgångsläge men verkar närma sig toppformen. Svårt att inte gilla den här killen som verkar vara ärligheten själv. Gör sällan riktigt dåliga prestationer och har hävdat sig väl i rätt tuffa dubbellopp. Läget är så klart svårt men fart finns så får skrälltipset till 5%

Vår Vinnare
1 De Facto

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart

Favoriten

4 Mirci A'lir vann senast på bra sätt men värre emot nu och tveksam favorit. Ska ha gått framåt med loppet i kroppen men motståndet går upp minst en klass till detta lopp och det är inte alls säkert att Kontio bara kan köra sig till ledningen här och glida undan. Tycker hon är lite väl ojämn för att bära favoritskapet fullt ut.

Motbuden

9 Kungfu Lady var trea i kvalet senast men aldrig nära. Bra avslutning dock och stallet uppåt. Satt alldeles för långt bak senast och var inte alls nära att kvala in men vann ”klungspurten” av övriga och svarade utvändiga hästen på ett fint sätt. Hade hon inte haft form hade hon varit max femma men svarade snyggt hästar både invändigt och utvändigt till tredjeplatsen ett par längder bakom top2. Stallet låter dock väldigt positiva inför kvällens uppgift och rygg på startsnabb häst är positivt. Inte alls borta här och får chanstipset i svårt lopp.

3 Succession kanske varit lite av en besvikelse men har gått i tuffa lopp. Ner lite i klass till det här loppet och det kan nog göra gott för man har haft högre förväntningar på den här damen än vad utdelningen har varit. Märks på styrningarna från Örjan när det varit lite billigare lopp att man trott hon har tålt lite mer än vad som visat sig. Ändå uppåt näst senast i kval till stosprintern bakom Chebba Mil och senast i Stochampionatskvalet gick det inte ta något efter att storfavoriten Deborah S.H hade fått bestämma. Ska nog räknas här från fint spår.

2 Eliza Turf tog spets och släppte senast i Stochampionatskval. Otur sen. Lite enkelt häst kanske men är startsnabb och med spets och släpp igen kanske man kan få rygg ledaren den här gången istället för 4:e inner och då kan hon kanske skrälla till ett par få procent.

5 Skype gjorde minicomeback senast och hängde mest med från rygg ledaren. Tror dock inte Magnus ville göra mer heller då det var storfavoriten i spets. Från spår fem tror jag dock man kommer ladda ikväll och från ledningen är hon obesegrad på två försök. Kommer hon bara förbi favoriten i starten tror jag man provar i ledningen den här gången.

Skrällen

1 Carisma Bi osynad Gocciadorohäst på svensk mark. Alltid intressant. Svårt att veta så klart hur väl hon står sig mot kvällens motstånd och kan nog inte försvara innerspåret men till 5% är hon streckvärd om man vill ha en skräll. Dock skall sägas att Lennartsson inte vunnit lopp på länge men kör heller inte så bra hästar som denna normalt sett och skrällduglig är hon allt.

Vår Vinnare
9 Kungfu Lady

Spelförslag dagens dubbel

DD 1 : 1-2-11

DD 2 : 3-9


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord