Speltips: Dagens Dubbel Tips till Romme måndag 15/8

Häst 27

Ny vecka som inleds på Rommetravet där man fortfarande väntar på att Katja Mellkos 5 Bästa Nesta ska få spräcka segernollan på svensk mark. Osäker på om den kommer ikväll heller då vingelrisken är överhängande med många startsnabba invändigt. Jag spikar 9 Cornerstone i inledningen som fått ett ok spår och insatsen senast skulle räcka till seger ikväll.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart

Favoriten

9 Cornerstone lever på sin styrka så spåret är ok. Galopperat på slutet men fin senast. Med tanke på vilka spår man kunde fått i spårlottningen så är nionde rätt så ok. Skulle tro att Mats låter alla gruppera sig och sen avancerar mot dödens tidigt. Fungerar han i aktionen så lär övriga få svettas. Har haft stora problem att få aktionen att flyta fläckfritt men senast funkade allt ok och då stod han också för en bra prestation trots tufft gäng. Liknande prestation ikväll räcker till seger. Klar förstahäst i loppet.

Motbuden

1 Illuminati K.W. gick äntligen felfritt senast men var istället usel. Svårbedömd. Kan öppna bakom bilen enligt Westholm och har 3-0-1 på fyra starter från ledningen och kanske att han sköter sig bättre om han får sträcka ut i spets men det är spårtrappa och han har tjänat minst pengar av alla och är ojämn i prestationerna så inget att hålla i handen trots bra spår. Bör dock streckas om man garderar.

8 Izor Sisu tillhör de bästa i fältet men återkommer efter vila. Klart bra innan han gick till vila men lite svår att bedöma med dagens förutsättningar då hans form är oviss samtidigt som startspåret är svårt. Motståndet är dock inte det värsta så hittar han bara ner i slagläge så kan det räcka en bit. Kanske hela vägen. Tidig men inte först.

14 Excellent Diamond har svårt utgångsläge och får nog gå rekord för att vinna. Samtidigt är det svårt att såga en häst helt som har vunnit ca hälften av sina starter och övriga gånger nästan alltid varit med i top 3. Körande William Ekberg har lyckats med hästen tidigare men behöver tur nu för att räcka ända fram från kön.

~~5 Västerbo Awesome plockar pengar varje start och sviker sällan. Vinner inte så ofta heller men har bra spår bakom bilen nu och kan öppna bakom bilen men man brukar vilja chansa med invändiga löpningar. Ändå med där framme så pass ofta att skulle det lösa sig perfekt är 2% på tok för långt. Borde nog vara streckad uppåt 10% i alla fall.~~ STRUKEN!!

6 Broadway Oro har varit ok starterna i sommar för Richter. Hamnar? Precis som brukligt när det kommer till firma Richter/Kontio så är det vältränat och den här herren verkar göra sina bästa prestationer över längre distanser än kvällens. Skulle nog gynnas av överpace och vinstchansen stiger nog om Westholm häst skulle återigen galoppera från innern så man kanske kan komma till spets. Inte jättehet är känslan men går nog inte såga helt.

Skrällen

3 Bajaro B.R. har visat bra form i enklare sällskap på slutet. Intressanta ändringar nu. Lite enkel häst kanske men är ofta med där framme när loppen avgörs och på visad form på slutet och samtidigt uppväxling med barfota runt om och jänkarvagn så verkar man maxa allt till den här starten. Barfota runt om har han provat två gånger innan i tidigare regi med två galopper som resultat. Jänkarvagn blir första gången och således också combon med barfota. Streckas vid gardering till tilltalande procent.

Vår Vinnare
9 Cornerstone

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart

Favoriten

3 Alert Kronos är en spetsälskande startraket med passande förutsättningar här. Köper att han blir knapp favorit i loppet från perfekt spår och är hästen att slå i loppet. Motståndet är lite svalare ikväll vilket nog är bra för formen är aningen svårbedömd även här tycker jag. Gjorde comeback senast och fick köra för att försvara ledningen men valde att släppa efter ett halvvarv. Fick sen chansen men kunde inte följa. Säkert gått framåt med loppet i kroppen men kommer få kämpa för segern ikväll då de främsta motbuden alla har spår runt omkring honom.

Motbuden

4 Twigs Got U. gynnas av tempo på loppet och har haft lite otur på slutet. Ska gå barfota bak om banan blir fin vilket vore ett stort plus i så fall. I kombination med jänkarvagnen blir det första gången i så fall. Då samtliga invändigt är startsnabba kan det bli tempo på loppet och skulle Bästa Nesta komma i väg hyffsat så kanske man kan få rygg på den hela vägen. Kan gå riktigt fort en bit och har visat att han duger gott ändå upp i V75 så kan slå till här. Bara 7% är väldigt spelvärt.

5 Bästa Nesta har hög kapacitet och bra spår men segerlös för Katja efter sex starter. Kom med ganska fina vitsord från Italien men har inte imponerat hittills för Katja Mellko. Fall framåt senast dock men det var i det enklaste gäng han mött hittills så vet inte hur mycket det säger? Som högt streckad är dock spelvärdet rätt lågt även om han alltid går in i mål så är jag högst osäker på om det räcker till seger i stället för ytterligare en andra/tredje plats. Största orosmolnet är vart han hamnar? Dödens? Vingelrisken är överhängande med så många startsnabba invändigt men bör nog streckas som 2-3:e häst.

1 Eightdaysaweek spetsade och höll bra tempo näst senast från liknande läge. Tuffare nu. Har hög segerprocent i loppen och vann på ett bra sätt näst senast från just ledningen. Sämre starten efter men fick också en omöjlig resa från svårt spår. Tror inte han kan svara startraketen 3 Alert Kronos från start men rygg ledaren känns väldigt troligt. Går ju vinna därifrån med men till 17% känns han överspelad då han måste lita på turen.

2 Cape Town är startsnabb och siktar nog mot ledningen. Svårt dock. Sitter lite i rävsaxen med startsnabba både invändigt och utvändigt. Går allra bäst i front men får nog svårt att komma dit idag. En av flera vid gardering.

Skrällen

10 Secondary Stall har rygg på flera startsnabba konkurrenter och går hela vägen. Främsta vinstchanserna i loppet är från innersta spåren men som vi konstaterat kan det bli bra fart på loppet och här har man rygg på den startsnabbaste i loppet och kan kanske komma igenom till ett fint slagläge. Går i så fall alltid ärligt hela vägen in i mål och med maxklaff är han streckvärd till bara 4%

Vår Vinnare
4 Twigs Got U.

Spelförslag dagens dubbel

DD 1 : 9 Cornerstone

DD 2 : 3-4-5


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se