Speltips: Dagens Dubbel Tips till Rättvik/Kalmar fredag 6/5

V64-Express ikväll och det är Rättvik och Kalmar som delar på tävlingarna där vi får se comeback från en av våra mest lovande hästar. 2 Hail Mary som i höstas gick till Daniel Redén från Robban Bergh och har sen dess varit i träning där. Givetvis drar man inte i stora tutan här och går ut och lovar seger för det kommer viktigare lopp för honom framöver men känslan är att han har en räv bakom örat Danne som så många gånger förr.
Det är mer än en gång man har sett honom stå ”chockad” efter loppet om hur bra hans häst var för dagen och jag tror kvällen kommer sluta likadant efter att 2 Hail Mary imponerat från utvändigt ledaren och Örjan måttar in en säker seger med en längd ungefär.
2-2 Blir mina raka DD men garderar med ett par roliga i avslutningen i hopp om odds.
Lycka Till och trevlig helg allez <3

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart Rättvik
Favoriten :
2 Hail Mary gör debut här för Redén och borde normalt sett bara vinna direkt.
Trots att han inte startat på nästan ett helt år så blir 2 Hail Mary megafavorit här för sin nya tränare Daniel Redén. Visade redan hos Robert Bergh att han är en undantagshäst som tillhör de bättre i sin kull och kanske i hela Sverige.
Flytten blev givetvis kontroversiell men ska sanningen fram så var travet så där på slutet och i Jubileumspokalen kom till slut galoppen som man nästan hade väntat på.
Innan det hade han t o m belagts med startförbud för orent trav och nu har man genomgått en knäoperation och tränat på under vintern hos Redén så ska bli ytterst intressant att se honom i lopp igen. Det är givetvis farligt att prata om ”straffsparkar” när vi talar om levande djur men visst ska han vara så här stor favorit även om det luktar dödens lång väg.
Ska man försöka lyfta något negativt så är det väl att han debuterar över korta distansen och kanske får svårt att hinna med men föga troligt. När han vann Derbyt för två år sen slog han kullkamrater som Don Fanucci Zet och Aetos Kronos och dom har ju varit med i Elitloppet efter det så vi pratar om en häst som är huvudet högre än de han möter ikväll.
Vinner från dödens?
Motbuden :
4 Seismic Wave utmanar favoriten rejält och trivs över distansen. Årsdebut dock så formen?
Den här motståndaren är dock ingen duvunge och man ska ha med sig att 4 Seismic Wave faktiskt var favoritspelad i sitt Elitloppsförsök förra året trots spår 7 bakom bilen.
Detta trots att till exempel Ecurie D och Gareth Boko hade spår innanför i starten.
Lite svårbedömd i en årsdebut så klart men man bör väl sikta på ledningen här och försöka köra där? Om så blir fallet vill man inte släppa till ens 2 Hail Mary och från spets är man obesegrad efter sex försök. Med tanke på det och hur procenten är fördelade i loppet så finns det kanske lite spelvärde här faktiskt men risken är att öppningen kommer sitta lite i benen eller alternativt att man inte ens kommer till spets. Det mesta handlar nog om hur mycket man laddar med 8 Disco Volante från start för visst lär Uffe prova trots spår 8.
Nja, det lär vara fördel 2 Hail Mary sista biten trots allt.
8 Disco Volante har gjort bra lopp hela tiden i stentuff konkurrens. Kommer laddas rejält.
Känslan är att Uffe kommer ladda vad som går i starten för annars får man ge upp in i första sväng och backa ner i rygg på 4 Seismic Wave och det skulle inte vara att föredra.
Oavsett vilket taktik man väljer eller hur loppet gestaltar sig tror jag det blir oerhört svårt för Disco att trots allt räcka ända till seger här. Antingen riskerar man sitta fast eller så kommer öppningen sitta i benen sista 100m och då kommer hårdheten avgöra i favör för någon av de mest betrodda. Nej.
Skrällen :
6 Bythebook debuterar för Gocciadoro här efter skadebekymmer. Behöver nog lopp i kroppen.
Känns ganska långsökt att en lyfta en skräll i det här loppet men nog borde 6 Bythebook vinna det här loppet fler gånger än 1/100? Alltid haft höga toppar redan hos Båth men Gocciadoro tror det behövs ett par lopp, minst två för att hästen ska komma till sin rätt och det kan man nog hålla med om. Tufft att vinna så klart men skulle det bli tokkörning eller lite galopper så är han strax bakom de mest betrodda.
Vår Vinnare :
2 Hail Mary

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart Kalmar
Favoriten :
7 Rapuntzel var ute i liknande lopp senast men galopperade direkt. Stark upphämtning sedan.
Årsdebuterade senast men var ändå spelad till andrahandsfavorit bakom Wilma C.D och slog densamme trots startgalopp. Borde gått framåt ytterligare och har ett gynnsamt tredjespår här i stället vilket är positivt. Riktigt rapp avslutning efter felet och hann nästan dit.
Räknas återigen och vettig favorit i öppet lopp.
Motbuden :
2 Jocelyn B.R. testas nog för ledningen och går bra där. Hästen att slå för övriga. Har två raka lopp i spets med en seger och en andraplats som resultat. Formen verkar således riktigt bra och jag tror den här kan bli väldigt svårslagen i spets denna gång.
Borde nog vara favorit på läget så bra spelvärde.
9 Ninja Zon hade pausat kort inför senast och drog på i för hårt tempo. Slipper resa nu.
Var lite stressad senast och rusade på i alldeles för högt tempo i spets senast. Inbillar mig att hemmaplan är en fördel denna gång när man slipper resa även om det normalt sett brukar gå bra.
Tampats en del på V75 och gjort det bra så dagens motstånd skrämmer kanske inte så mycket men det är en del som måste stämma på vägen. Ändå tidig.
11 Micro Vick slog favoriten senast efter tidigt avancemang till dödens. Riktigt bra.
Återigen handikappats med 40m tillägg och dessutom innerspår så kan häxa lite denna gång.
Löser det sig så lär det bli samma taktik denna gång med avancemang så fort alla grupperat sig. Kuskplus med Christoffer Eriksson men det är inte lätt att plocka så många tillägg på snabba sommarbanor. 3-4:e strecket i loppet kanske.
10 Aroseforyou skrällde rejält senast på bra tid. Svarade bra på barfota bak och samma nu.
Faktum är att hon har gjort vettiga lopp mest hela tiden om hon har gått felfritt och vid segern senast körde man spårsnålt och fick luckan i rätt tid. Hon tackade med att spurta till enkel seger och läget med ensamt springspår kan ge en pangstart och ett vettigt slagläge utan att det kostar allt för mycket. Återigen låg procent. Tänkbar.
12 Call Me Brodda saknar lopp i kroppen och var rent av usel i årsdebuten. Vilat tills nu.
Sett till ren grundkapacitet så ska hon givetvis kunna runda ett sånt här fält och det var nog länge sen hon stod i 2% i ett stolopp av den här kalibern.
Dock måste man ju säga att formen är ytterst tveksam och det lär inte bli något offensivt upplägg heller så hon får nog visa bättring innan man streckar.
Skrällen :
4 Aperol Broline chansade med att sitta kvar senast när tåget gick och satt fast med krafter.
Då var det lite comeback efter bortavaro så man ville nog inte pressa henne för hårt men annars vet jag att Untersteiner inte tycker den är så tokig den här märren.
Fjärdespåret kunde givetvis varit bättre men inga hästar utvändigt i alla fall.
Kan vara en vettig skräll till 6%.
Vår Vinnare :
2 Jocelyn B.R.

Spelförslag dagens dubbel :
DD 1 : 2 Hail Mary
DD 2 : 2-4-7-10


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se