Speltips: Dagens Dubbel Tips till Örebro/Bollnäs fredag 9/12

Häst 23

Vore väl skandal om undertecknad inte ska få fira sin födelsedag med att få avsluta veckan med en dagens dubbel. Speciellt när gårdagen trots vinst var lite dyster då min kombo 12-4 droppade från 65ggr till 9ggr när det blev ett par strukna i andra avdelningen som jag ändå inte trodde överdrivet mycket på. Men vinst är vinst och på V64 tog utdelningen ett skutt uppåt med 12 Young Mistress som trots att den trendade hårt på DD fortfarande stannade på bara 10% streckad och tog första segern i livet. Kul och välförtjänt. Till kvällens lopp går jag på en duo i inledningen och streckar ett par skrällar i avslutningen då jag tycker att storfavoriten 6 Timo Jutila inte alls är fräsch för dagen och kommer från ytterst tveksamma insatser. Fem streck i avslutningen då vi ändå håller nere insatserna. Vill man gå kortare skulle jag nöja mig med de på framspår alternativt bara 1-3. Missa inte heller V75-videon som ligger ute från och med fredag förmiddag.

Lycka till och trevlig helg allez <3

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart

Favoriten :

3 Lincoln Abe Boko kommer från Crebas formstall. Knapp favorit. Det är väldigt jämnt spelat bland ett par hästar i första avdelningen och just nu är denna knapp favorit på DD:n. Kan köpa det då chansen är god att Jepson skulle kunna köra sig till spets här efter ett par hundra meter och där har man tagit tre segrar på fyra försök. Crebas har smått sjuka åtta tränarsegrar senaste månaden på 34 utselningar så stallet är verkligen i form. Kan nog behövas i detta jämna lopp men ”Abe” går inte bara i spets utan kan göra en hel del själv också i loppen. Jepson upp är så klart plus.

Motbuden :

5 Macy kom till Melkko efter en fin debutsäsong i Finland. Första strecket för mig. Trodde nog hon skulle bli favorit på gamla meriter och insatserna på slutet är inte helt oävna heller då hon haft mycket otur med svåra spår på slutet men ändå presterat. Hade kanske varit önskvärt med ett par fler segrar under året men är alltid med på målfotot även när hon inte vinner. Kontio brukar ladda från alla spår och det handlar nog mest om att komma förbi invändiga favoriten då övriga nog släpper. Borde i vilket fall få en resa i främre träffen och ska segerstrida.

4 Västerbo All In är kanske den som visat bäst form på slutet men struken sen senast. Inte gjort så många starter som flera av konkurrenterna i loppet men levererar ofta. Visat att han klarar av voltstart så spåret oroar inte men så klart svårt att snabbstarta härifrån. Tränarkörd men ska kunna bli farlig från alla positioner. Tidig.

1 Buttermere har snackats upp lite från bra spår. Tror på släpp här. Gillar årstiden då han nästan alltid går med skor ändå och ska nog kunna försvara innerspåret här om Oskar vill. Tycker dock att man bör släppa som man gjort ett par starter för formen är aningen tveksam och möter en del tuffa. Provar man i spets tror jag det blir tufft att stå hela vägen hem men släpp och lucka så kan han bli farlig.

9 Herakles tog andra segern i år senast med proffskusk. Får svårt att upprepa ikväll. Denna streckas upp på sjuka 20% trots tillägg och väldigt glest mellan segrarna. Visst kuskplus återigen och var bra vid segern senast men fick då göra sitt eget lopp i spets medan nu ska man ut och runda fält. Tror det blir ytterst svårt att upprepa segern senast och schas i min bok till dessa %.

Skrällen :

8 FromHeaven Idzarda testade sulkyn senast men fick inte chansen. Satt fast med alla krafter senast efter lite otur men kom från två ok insatser i monté innan det. Nu tror jag de flesta på tilläggsvolten får svårt att hinna ikapp de på start men den här skulle kunna passas en start till i sulky då man inte riktigt fick se vad han gick för senast. Det är i alla fall bara 2% så inget överstreckning här i alla fall.

Vår Vinnare : 5 Macy

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart

Favoriten :

6 Timo Jutila blir stor favorit här trots ytterst tveksamma insatser på slutet. Självklart bästa hästen i fältet som normalt sett ska kunna bolla med dessa från dödens då han lever på sin styrka men jag tycker det finns en hel del frågetecken kring form och fräschhet. Inledde karriären med fyra raka och jag tror man räknade kallt med att han skulle ha sprungit in betydligt mer än 240K vi årets slut. För tre starter sen spikade vi honom trots spår 8 bakom bilen och han kom tidigt fram i dödens och blev sedan avlöst. Helt under isen efter det och stannade totalt. Starten efter var han om än ännu sämre och fick t o m startförbud och senast kom galoppen i slutskedet. Visst såg han bättre ut senast och hade nog kanske varit trea utan galopp men de tre insatserna på slutet gör att jag bara måste gå emot när han blir så pass stor favorit. Jag undrar jag om det verkligen är så att allt står rätt till med hästen för tillfället? Dessutom alltid tävlat barfota bak och nu blir det skor för första gången. Småsak kanske men ytterligare ett frågetecken. Mats E Djuse upp tycker jag dock är plus utan att såga Bergh. Visst, han kanske vinner loppet från spets med 50m men jag kommer strecka på ett annat håll och dra in en riktigt födelsedagssmällkaramell.

Motbuden :

1 Laird Hamilt Boko har fått två lopp i kroppen och är van vid rätt tuffa gäng. Mattias Djuses hästar går mot ett riktigt kanonår och den här kanske inte visat någon toppform efter vilan men bör gå framåt för varje start och har ett riktigt fint läge för en smygare. Då jag hoppas att favoriten får ett tufft lopp så kanske en resa i draget är precis vad som krävs. Tycker det borde vara dags för en bra prestation nu. Chanstips.

3 Don't Be So Shy är den som jag hoppas och tror ska svara favoriten om spets. Brukar spetsa från öppna spår bakom bilen och har tagit tre segrar och ett andrapris på fyra försök från spets. Det som är aningen oroande är att han kommer från två lite sämre insatser på slutet så kanske att man gärna tar ryggen på favoriten vilket så klart ökar chansen att favoriten håller undan. Går dock bra med skor och jag hoppas att Oskar är påläst om favoritens svaga insatser på slutet och testar i spets. Räknas i så fall.

5 Snick Snack håller normalt hög kapacitet men tveksam på slutet. Strulat lite på slutet men ston kan ju vara lite ojämna och har hon bara tagit till sig loppen på slutet och går i väg så är hon ganska startsnabb och skulle kunna vara före favoriten ifall nu Oskar vill släppa. Rent tidsmässigt ska hon duga till seger men behöver höja sig formmässigt.

11 Ontario Bro har gjort det bra från svåra lägen på slutet, proffskusk nu. Vann näst senast från liknande läge när jänkarvagnen åkte på och det är väldigt stort kuskplus den här starten. Krävs så klart lite tur den här gången men det kan också bli hög fart på loppet om mina beräkningar slår in. Lite lockande till bara 5%.

4 Red Rooster kan öppna bakom bilen men aning hårt emot nu. Kanske inte mycket för vinnarspelet men är en faktor i spetsstriden vilket kan ge favoriten en vid förstasväng i tredje. Kommer nog söka sig ner på innerspår och hoppas på turen. Bara vid väldig bred gardering.

Skrällen :

12 One For All brukar vara påpassad på toton och går bäst i spets. Lurig nu ändå. Gjorde ett riktigt starkt lopp i juli med skor från liknande läge då han efter en dryg inledning fram i dödens trots allt var starkast till slut. Bara kortlopp på slutet men går bra över medel också. Skulle kunna skrälla trots läget.

Vår Vinnare : 1 Laird Hamilt Boko

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 3-5

DD 2 : 1-3-5-11-12


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se