Speltips: Dagens Dubbel Tips till Örebro torsdag 13/7

Don Fanucci Zet

Dubbel gul kusk i tisdags som jag misstänkte och ibland känns det nästan lite orättvist när han kommer hit med sina hästar under vardagstravet och vinner lite som han behagar. Nästan 6ggr på dubbeln är väl inget att hoppa jämfota över men på en rak DD var det ok. Till kvällens lopp tycker jag vi har en ok favorit och en lite sämre så hoppas på något bättre odds. 4 Ringo Adore i inledningen har haft ett par galopper men gick felfritt senast bakom bilen och Örjan upp nu känns tryggt och felfri är han nog bara för bra för dessa så vi inleder med spik. I avslutningen blir 1 Mister Jupiter favorit från ett opassande innerspår och årsdebuten senast lämnade lite i övrigt att önska så jag säger schas med den och spelar med tre andra varav en riktig smällkaramell. Mest tror jag annars på 5 Andy Gel som var riktigt fin senast. Missa inte heller V75-podden som denna vecka kommer redan under torsdag förmiddag då vi ska ut och resa till Årjängs V75-omgång på lördag och ska du dit kan du vinna entrébiljett på hemsidan.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 1609m Autostart

Favoriten :

4 Ringo Adore har bara vunnit och galopperat. Orutinerad men Örjan upp nu Väldigt fartfylld och så klart intressant med Örjan upp på en besvärlig häst med hans rutin. Står rött på jänkarvagn men är fel för gick så även senast vid segern. Däremot blir det barfota bak nu vilket borde vara plus men på en häst som strulat blir man ändå lite osäker på om det blir för mycket av det goda lite väl snabbt då han bara gjort fem starter i livet. Båda segrarna har kommit från spets men blev över senast från innerspår och jag tror inte Örjan laddar nämnvärt från så fint spår och riskerar överforcering. Känslan är ändå sammantaget god då han klarade startbilen senast och med Örjans rutin ska det nog vara en bra favorit.

Motbuden :

11 Louisiana River kommer från seger i billig omgivning men på bra sätt. Tog dödens frivilligt varvet från mål senast och gick undan till en bekväm seger så insatsen var bra för inte alla orutinerade hästar som bara kliver ifrån på sådant sätt trots enklare motstånd. Då det finns tveksamheter kring favoriten och även bland de som ”ska” vara värst emot så tycker hon är klart intressantaste strecket bakom favoriten. Åke positivt med allt utom spår och ändå bara 4%.

8 Decathlon årsdebuterar efter nästan ett års bortavaro och uselt spår. Står otroligt tufft inne när 50K extra i prispengar ger spår 8 i stället för 4 eller 5. Speciellt i en årsdebut även om vi vet att Nurmos hästar ofta presterar bra direkt. Visade i fjol att han klarar av att göra en hel del i loppen och inte beroende av någon speciell position och skulle favoriten göra bort sig så tror jag den här är bra nog att plocka ner övriga från utvändigt men frågan är om inte Djuse backar direkt och då blir det svårt att runda samtliga. Streckar kanske vid ett par på streckspel men på dagen dubbel känns spelvärdet skralt trots allt.

1 Kraftwerk tror jag är spetsbudet i loppet men frågan är vad man gör sen? Vann på bra sätt från spets på Färjestad i april men svikit efter det så formen är högst klart dunkel. Dock snabb ut bakom bilen och gynnas av 1609m samt att är det ingen som testar tidigt så kanske man provar i spets återigen. Spekulerar man i favoritfall tycker jag den här är mer intressant till fåtal procent än många andra mer spelade motbud.

3 Veyron Bros svek senast som storfavorit trots tidigt ledning. Serverades perfekta loppet av Peter senast med tidig ledning från andra ytter efter att ett av värsta hotet galopperat men hade inget svar på bortre långsidan trots det när Stefan Persson kastade loss Waco Sixx och även om banan var något tungsprungen och han kanske inte riktigt hängde med i temposkärpningen så såg det inte så vasst ut. Fullföljde ”bra” som tvåa men det var heller inte så mycket att hänga i julgranen bakom de två första i mål och han får höja sig markant för att vinna här är känslan. Tror det säkert kommer bli en bra häst på sikt men känns inte tillräckligt rapp ännu för att vinna mot dessa trots första jänkarvagn. Nej tack!

Skrällen :

2 I've Got Pepper har bara gjort fyra starter och varit struken för hälta men comebackar nu. Inte startat sen i mars p g a hälta så det är klart att det kanske fattas lite till formen men samtidigt hänger man på jänkarvagn och rycker alla skor så man förväntar sig nog en bra prestation trots allt. Goop till bara 3% men dessa ändringar från perfekt spår känns ändå spelvärt.

Vår Vinnare : 4 Ringo Adore

Dagens Dubbel 2 – 2100m Autostart

Favoriten :

1 Mister Jupiter är en topphäst men såg stel ut i comebacken och svårt spår nu. Hade svårt läge i årsdebuten och fick sedemera femte ytter och gick med i tredjepspår varvet från mål när tåget gick men kunde inte haka på i sista sväng för då tappade man travet och var nära galopp. In på upploppsrakan sen fann han stilen och avslutade ok men Kontio pressade honom inget alls då han tappade för mycket i sista sväng för att vara med om topplaceringarna. Allt som allt en ok årsdebut men aktionen oroar lite då man har ett svårt innerspår här och som favorit och måste lita en aning på tur känns iskallt. Jag står över spel då det verkar som det behövs några lopp till. Kapacitetsmässigt är han nog bäst men jag vill nog se att han har tagit till sig vilan på rätt sätt först.

Motbuden :

5 Andy Gel tog spets enkelt senast och svarade hela vägen storstilat. Föll med absolut minsta marginal mot favoriten Need'Em senast och kvällens favorit 1 Mister Jupiter som var med i samma lopp var ca 20m efter i mål. Visst, det är ”bara” en seger och hela fem andraplatser men senast svarade han ärligt hela upploppet och ett liknande lopp ikväll tror jag står sig riktigt bra. Verkar hålla riktigt bra form och har varit ute i riktigt tuffa lopp och skaffat sig hårdhet. Tror det ger utslag ikväll och tar andra segern. Dunderstreck just nu till bara 10%. Spets och slut – Hämta ut.

3 Portofino var det skrik på senast på V75 som Poleposition var storfavorit i. Galopp då. Blev för stressigt med innerspåret så passar nog bättre med spår 3 nu. Vid första anblick var detta hästen jag fastnade för i loppet då han var mycket fin starten innan vid V75-segern men har trots allt ett par galopper i raden och är inte så van vid startbilen så jag valde en annan förstahäst men vågar inte utelämna honom. Till denna start har man tränat bakom bilen och man ska även testa bilprovstarten innan tävlingarna så det kan man ju hålla utkik efter. Dessutom korrigeringar man nu med ett annat bett och så plockar man bort det halvstängda och kör med norskt i stället för att hålla honom lugnare bakom bilen. Räknas absolut felfri.

10 Dee Godfather var med i samma lopp som 3 Portofino senast och höll ok. Gick på varvet från mål men fick harva på i tredjespår hela vägen så det blev för tufft. Gick ändå ok och formen ska det nog inte vara någon fara med. Aktuell med klaff och intressantast från bakspår.

11 Putte är duglig och vunnit 5/12 men drar orimligt mycket streck. Rätt fin häst så klart med så många segrar och Anders verkar ha en liten höjning på stallet i stort men att han ska runda samtliga dessa till seger 1/10 känns inte rimligt någonstans. Kan nog streckas som singelprocentare vid bredare gardering men annars står man nog med fördel över.

Skrällen :

2 Melrose Draviet möter kanske några för bra men står bra till för rygg ledaren. Vann på fint sätt trots spår 12 över korta häcken i maj och har efter det varit ute i tuffare lopp på Solvalla där man släppte ganska ovilligt efter ett halvvarv och hängde med bakom vinnaren till slut till femteplatsen och helt ok insats då det var stenhårt tempo hela vägen från Damon Hill Treb och Mika Forss. Femteplatsen var typ en längd från andra så insatsen var bra. Senast var det försök till Diamantstoet men spår 8 bakom bilen och backade direkt. Här tror jag man spetsar och tar ryggen på antingen 3 Portofino eller 5 Andy Gel och med lucka kan man skrälla så jag spelar liten peng.

Vår Vinnare : 5 Andy Gel

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 4 Ringo Adore

DD 2 : 2-3-5


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se