Speltips: Dagens Dubbel Tips till Mantorp måndag 31/10

Häst 20

Ny vecka som inleds på Mantorp med en viss Björn Goop i huvudrollen. Hur man än vrider och vänder på loppen så ser det väldigt upplagt ut för klassiska spets och slut i båda avdelningarna då han har lottats till väldigt gynnsamma lägen. Jämnaste loppet är nog sista där det spekuleras i att han kan bli av med ledningen men jag tror man är ute på fel häst i så fall. Häng med så ska jag förklara mina tankar om varför jag spelar med två hästar i varje avdelning och viktar insatserna lite i stället.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 3140m Voltstart

Favoriten :

2 Estrella Diamante har bara en konkurrent på start så borde kunna få spets. Aldrig provat på tre varv men vunnit över 2640m så det ska nog inte vara någon större nackdel. Det är svårt att spela emot en Björn Goop i ledningen på dessa lite mindre banor för normalt sett kan han få en kamel att springa 20-tider. Den här killen har också inlett karriären på lovande sätt och jag tror inte Partanen har något emot att lifta med i rygg så visst ser det bra ut på förhand. Är dock orutinerad och det har kommit en del galopper när mjölksyran slagit till så det är väl det som är största orosmolnet med tanke på distansen. Brukar dock säga det att Goop är den bästa kusken vi har över längre distanser när det gäller att spara metrar och bedöma tempon. Känns aningen långsökt att tippa emot bara på galopprisk så det är klart att han ska vara favorit.

Motbuden :

6 Fighter Simoni älskar längre distanser och kan köras offensivt. Är Dwight Peters på det humöret så skulle han kunna göra livet surt för favoriten. Ska gå i ett hårt jämnt tempo för att komma till sin rätt så inte otänkbart att man styr på tidigt och trycker på. Skulle nog kanske dock gynna andra mer än honom själv men tidig ikväll bakom favoriten.

4 Persos Otello är lite samma som ovan men kommer med två raka galopper. En till som gynnas av hårdare tempo i loppen och klarar han bara trava första biten så brukar det gå bra sen. Alltid lurigt med ny kusk men också intressant då Magnus aldrig kört honom i lopp. Blir det bara tempo från någon annan så fungerar han bra att ligga kvar i kön och anfalla sista biten med. Tung långspurt i så fall.

10 Valokaja Hindö har överlägsna meriter i loppet men börjar komma till åren. Har sprungit in nästan lika mycket pengar som alla andra startande tillsammans så ska så klart inte nonchaleras här. Startade i Åbys Stora Pris så sent som förra året så har inget emot distansen även om han inte har startat så på slutet. Jepson upp är så klart plus och till bara 4% kan det vara ett kul streck vid gardering.

8 Kalashnikov brukar göra bra lopp över distansen och ny kusk. Långskubbare av rang men svårbedömd efter turbulens i stallet. Säkert tränat på som vanligt men ändå en faktor att ta med i beräkningen, speciellt när han kommer från två mindre bra insatser på slutet och står väldigt hårt inne i loppet. Bara vid bred gardering ikväll.

1 Max Håleryd nyttig häst med ett par lopp i kroppen. Får bra resa. Juhani Partanen är inte direkt känd för att vara passiv i loppen men med bara två hästar på startvolten tror jag nog han väljer att släppa till favoriten och lifta med. Kan få maxlopp härifrån och ska säkert kunna skrälla så bör nämnas men aningen långsökt ändå kan jag tycka.

Skrällen :

11 Sign Me Up Too har bara tävlat i Monté på slutet men har V75 meriter som räcker långt. Kanske hårt att säga att han är ”tappad” av spelarna här då det fungerat absolut bäst under sadeln på slutet men jag med flera minns säkert hans framgångar på V75 tillsammans med Emilia Leo. Lite intressant att man väljer att gå ut i ett långlopp här då man måste varit medvetna om att han får starta med dryga tillägg trots distansen. Outsider till bara 2%.

Vår Vinnare : 2 Estrella Diamante

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart

Favoriten :

2 Gambino Brick får skor på nu vilket kanske påverkar startsnabbheten. För det kommer gå undan här från start men jag tror man är lite inne på fel häst som ska utmana om ledningen. Favoriten är normalt sett snabb ut bakom bilen och det blir inte lätt för de utvändiga att plocka en längd på honom. Väl i spets ska chansen vara bra men är väldigt sårbar om han blir överflyglad. Raden är dock missvisande då han antingen haft bakspår eller tillägg så man får gräva en bit bak för att hitta liknande förutsättningar och då är resultaten också bättre.

Motbuden :

4 Darlington Fame kommer från en fin insats och kan gynnas av startrusningen. Inte alls oäven bakom bilen hon heller men tar ingen längd sida vid sida på Gambino Brick. Däremot tror jag Gustav Johansson kan vraka och välja lite här om han vill sitta kvar i andraspår eller kanske chansa och krypa ner i rygg på favoriten alternativt rygga densamme om han blir av med spets. Hur som haver tror jag man får ett passande lopp och med senaste insatsen på näthinnan och att det är duktige Gustav som kör återigen tycker jag han är bästa motbudet till favoriten till passande odds.

6 Dream Of MoneyD.E. öppnar vasst bakom bilen men står inte alltid hem. Har skrällt på V75 tidigare och det var lite skrik på honom redan i somras under Stochampionatshelgen men blek insats då. Tycker dock att han är värst emot i spetsstriden nu när han är nedstruken till ett perfekt spår fem bakom bilen och därmed den som kan försvåra saker för den samme. Kan skrälla från spets men öppningen kan kosta.

5 Stepping Dreamboy har förkrossande spetsstatistik men svårt att nå dit nu. har sju segrar och två tredjeplatser på de nio gånger han travat i spets så man laddar nog vad som går. Tycker dock inte han är så explosiv bakom bilen första biten utan mer efter en bit vilket gör att han är snabbare ut i volt än just bakom bilen. Tror det blir väldigt svårt att ta spets idag och därmed svårare att vinna. Något överstreckad.

Skrällen :

9 Esther Cheri har fått ett lopp i kroppen och kan rygga favoriten i starten. Inget märkvärdig i comebacken senast men opassande underlag och svårt spår så att plocka pengar var väl godkänt i alla fall. Nu rycker man alla skor för första gången någonsin och så har man rygg på favoriten i starten så kan komma igenom helt ok från bakspåret. Till bara 2% tycker jag det är ett perfekt skrällbud.

Vår Vinnare : 2 Gambino Brick

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 2-4

DD 2 : 2-4


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se