Speltips: Dagens Dubbel Tips till Mantorp måndag 20/2

Trav Malmö

Vi inleder veckan på Mantorp där första avdelningen går över kort distans och trots detta tror jag mest på en häst från tillägg. 13 Amerindienne visade riktigt bra form senast och tog enkelt ner riktigt bra hästar i spurten. Jag förstår att det är extra tufft att vinna från tillägg på just Mantorp så jag dubblar med givna spetshästen och avstår några streck i andra i stället. Men skulle oddsen bli alltför vissna med mitt andra streck i loppet så kommer jag spika och ta ett par extra streck i andra i den ordningen jag rankat. Men utgångstipset för nu blir två hästar i varje avdelning.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 1640m Voltstart

Favoriten :

6 What A Deal gillar kvällens förutsättningar med springspår och kort distans. Även om jag hellre hade sett sjundespår istället för sjätte så förstår jag att man är positiv från stallet då det verkar som att han ska kunna komma till spets här antingen direkt på kör eller efter en kort bit. Värsta motbudet på start har innerspår men är inte alls kvick ut i volt och övriga ekipage borde vilja ha ryggen på favoriten. Så långt allt väl. Kommer också från en plusbetonad insats senast då man knäckte ledaren från utvändigt men kunde inte freda sig sista biten från Gigolo La Marc som trots allt var knapp favorit och fick den bättre resan så ingen skam i det. Däremot så tycker jag han är lite seg att hålla i gång över upploppen och det är ofta man ser Petter verkligen gunga för att hålla i gång honom och jag är osäker på om det passar när det finns ett par riktigt tuffa hästar på tillägg. Kan så klart rinna undan från spets och väldigt tidig på strecken men jag har en annan jag vill tippa etta. Klar andrahäst annars.

Motbuden :

13 Amerindienne är min vinnare i loppet trots tillägg över korta häcken. Full form!! Nu är det så klart svårare att plocka tillägg på Mantorp än på Axevalla men insatsen senast var femstjärnig trots att han inte fick vinna. Knäppte sånär Crebas Lincoln Abe Boko in på linjen och städade enkelt av King Of Everything i spurten och den såg vi vinna V75 förra helgen. I loppet senast hamnade man i fjärde inner och efter att flera ekipage sökte sig ut i andraspår så hamnade man sist utvändigt och gick med i rygg på favoriten King Of Everything under slutvarvet och levererade den klart vassaste avslutningen av alla. Liknande läge nu men med kortare upplopp men möter väldigt mycket enklare hästar än sist. Klaffar det bara någorlunda så tror jag han blåser ner samtliga i god tid innan mållinjen. Magnus Jakobsson kör precis som senast och med det loppet på näthinnan tror jag hans känsla är lika bra. Ett år sen senaste segern men är van vid tilläggslopp och har flera vassa insatser med liknande lägen just på Mantorp. Jag spikar till futtiga 9%.

12 Leonas Sami är inte heller så tokig men glest mellan vinsterna på äldre dagar. Vann dock näst senast från just tillägg och visade en rapp avslutning även senast efter ett snyggt lopp serverat av Linda Sedström. Eftersom jag tycker att tilläggshästarna står rätt ok inne i loppet trots korta distansen så räknas så klart den här tidigt den med.

1 Teanie är nog en av de bättre på start men inte startsnabb och galopperat en del. Läget borde ju vara perfekt och sen Magnus A Djuse upp som man nog får titulera som den vassaste kusken vi har just nu. Men, tränaren varnar för att spåret inte är till fördel och dessutom har han en tendens att hetsa upp sig och galoppera i startögonblicket så det kommer inte heller laddas på grund av det. Distansen tycker inte tränaren är plus heller men kommer han bara i väg så finns det fart som räcker. Dock lite för mycket baissning för min smak för att motivera höga procenten.

4 Chiclet har gått ok i rätt tuffa gäng på slutet över aktuell distans. Positivt med framspår, negativt med snäva fjärdespåret då han trivs med att vara med i främre träffen. Ville trots allt nämna honom då det finns på kartan att antingen någon invändigt blir struken eller att man prickar starten trots allt och kanske får rygg på favoriten. Inte otänkbar.

Skrällen :

15 Herakles felade i stenhårt sällskap senast men gick ok bakom hästar efter det. Gjort helt ok insatser på slutet och jag vet att vi pratade om honom i V75-podden inför senast som en potentiell skräll redan då och kan få riktigt bra ryggar att gå i här. Totalt bortglömd denna gång till bara 1%. Stefan Persson är ju helt ok i vagnen han med så why not?

Vår Vinnare : 13 Amerindienne

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart

Favoriten :

1 Macy höll upp innerspåret senast men gav sig sista biten. Tufft favoritskap. Svikit ett par gånger från spets men ska väl vara bättre nu med lopp i kroppen. Flera startsnabba ekipage dock så kommer nog kosta att köras i front. Nu är det Jorma som kör och han är ju inte direkt känd för att släppa och ta en rygg även om jag tror att hon skulle tjäna på det här. Spetshästen på Mantorp är svår att såga dock och jag tycker den här plus bästa spurtaren blir en bra lösning.

Motbuden :

10 J.S.Peaky Blinders får Linda Sedström i vagnen nu. Vilat kort men fin form innan. Felade senast på V75 i en trång situation. Inte tom i det läget så fina formen verkar ha hållit i sig och även om han vilat kort nu så tror jag just han gynnas mest av ett eventuellt högt tempo i inledningen. Gillar både häst och kusk. Ett av första strecken.

2 Zagor Roc är hyffsad ut bakom bilen och bör få bra resa. Osäker dock. Italienimport som kom med goda vitsord till Axevallas David Persson men hittills har det blivit endast en seger men hela sex galopper på 14 lopp. Annars ofta med där framme och han håller sig på benen duger han bra i nuvarande klass. Dessutom första med jänkarvagn då förra försöket slutade i galopp. Med och gör upp om tätplatserna felfri.

7 Fade To Black Ås debuterar för Markus B Svedberg här men varit ifrån sen november. Att han tillhör de bästa kapacitetsmässigt i detta fält är det nog ingen som tvekar på och visst är det intressant att han är tillbaka i ny regi men historiskt sett har det tagit ett par lopp innan han har presterat som bäst. Dock van vid tuffa gäng och vi har redan avhandlat att det är en hög risk att loppet blir överpaceat.

5 Bandit Frontline har lite samma dilemma här som favoriten. Vill till front. Aningen mer explosiv första 150m än favoriten så inte otänkbart att man får lite övertag in i första sväng men jag tror inte man lyckas ta en hel längd. I vilket fall borgar det för en snabb inledning och man ska nog inte stirra sig för blind på raden då han i stort sett bara levererar med framspår. Två lopp i kroppen nu efter comebacken och bra vid vinsten näst senast från just spets i ganska hårt sällskap trots prispengarna. Räknas från spets men väldigt sårbar om svar.

Skrällen :

9 Key West Snapper fick lite långt mellan starterna senast men jänkarvagn på nu. Gjorde ett par vassa insatser med just jänkarvagnen i höstas men det ska sägas att då var det skolöst och i enklare gäng. Kan dock rygga favoriten i starten här och kanske få perfekta loppet så får skrällnicken.

Vår Vinnare : 10 J.S.Peaky Blinders

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 6-13

DD 2 : 1-10


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se