Speltips: Dagens Dubbel Tips till Mantorp måndag 15/5

Häst 2

Veckan inleds på Mantorp och det är riktigt bra klass på loppen tycker jag. Första avdelningen är en spårtrappa där 10 Hollywood Stone imponerat i årets två lopp efter regibyte. Jag dubblar dock med 11 Jisco Vacante som också var riktigt fin senast och får återigen Djuse i sulkyn. Andra avdelningen får vi se Redéns 7 Greensboro Zet som dock inlett året med fyra raka galopper men har nu spår en bit ut och jag tror chansen är rätt bra för felfri avgång. Tar dock med två spelvärda skrällar på spelförslaget ifall olyckan återigen är framme. Mindre insats dock där.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart

Favoriten :

10 Hollywood Stone har varit kraftigt förbättrad i ny regi. Två raka. Kom till Bo Westergaard inför den här säsongen och hade inte gjort något speciellt väsen av sig i tidigare regi så lite av en överraskning att han var så pass övertygande i årsdebuten på Färjestad. Efter en safetystart blev man hängande i spåren fram till dödens. Trots det så kopplade han enkelt greppet och gick undan till en säker övertygande seger och följde upp med liknande prestation senast hemma i Danmark. Inför den här starten låter Bo väldigt uppåt och räds inte en offensiv taktik från bakspåret. Normalt sett hade jag tyckt att det var en tveksam favorit från detta spår men då det är spårtrappa och hästarna på framspår ser ganska beskedliga ut och med insatserna på slutet i färskt minne är det nog en vettig favorit.

Motbuden :

11 Jisco Vacante tog andra segern i livet i årsdebuten och har haft svåra lägen efter det. Lite samma problem ikväll med ett krångligt utgångsläge men i gengäld har man en av våra vassaste kuskar i vagnen. Körde även senast och då levererade man en riktigt vass avslutning från djupt ner i kön. Barfota bak då vilket man svarade bra på och samma nu. Värst emot favoriten.

8 Rendez Vous har småtråkig rad men ner i klass nu. Ska räknas trots spåret. Dubbla V75-starter på slutet utan att riktigt få visa vad han går för. Först galopp i starten och nu senast satt man kvar när tåget gick och hade krafter kvar i mål på en bra tid. Spåret är svårt att komma till ifrån men har visat bra styrka i loppen och kan göra en hel del själv i loppen. Räknas med klaff.

4 Kelso Boko var svag i årsdebuten och struken dubbelt efter det. Kontio upp nu. Tveksamt hur det är med formen efter den årsdebuten och sen struken både till starten på Mantorp och nu senast på Solvalla för en månad sen. Barfota runt om och Kontio upp nu vilket är småintressant men bara en seger i livet och på den tveksamma formen känns 11% väldigt i överkant.

12 As Always Marke är en segerrik herre som kan mycket vissa dagar. Har en vass avslutning och är van att attackera bakifrån i loppen men har varit ifrån lite sen senast efter behandling så rankas ner en bit. Trivs annars med kusken som kanske inte är lika rutinerad som många andra i loppet. Bara kört tre lopp sista månaden till exempel.

7 Stigamo Sleipner har bara en seger i livet men togs med aktuell kusk. Mötte skralt gäng vid segern men vann på ett riktigt imponerande sätt från utvändigt om ledaren. Årsdebuterar nu och är så klart en jätteskräll till 1% men barfota runt om direkt och jänkarvagn som vid segern. Kul streck om man garderar med flera.

Skrällen :

15 Dira Necessitas har inte lyckats gå felfritt i årets fyra starter. Ständig outsider. Felfri håller han väldigt bra klass för det här loppet men givetvis oroar det att han inte gått felfritt ännu i år. Dock till endast 2% och kraftigt kuskförstärkt med Stefan Persson så måste man nog ta honom på allvar i kväll om man garderar loppet. Läget är lite småtufft men är det något Magnus Dahléns hästar är kända för så är det styrkan och väldigt vältränat.

Vår Vinnare : 10 Hollywood Stone

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart

Favoriten :

7 Greensboro Zet gick rakt ut i hetluften men dubbla galopper. Försökte kvala in till kungapokalen i årsdebuten och såg ganska farlig ut från dödens när galoppen kom halvvarvet från mål. Gick sedan ut i ett Margaretalopp men klarade inte av innerspåret utan galopperade direkt återigen. Oroande så klart och har galopperat i hälften av sina starter så inte helt att lita på men ska så klart vara favorit här ikväll. Barfota runt om för första gången i livet och felfri tror jag inte han förlorar detta men man får väl spekulera i vad som händer om han galopperar.

Motbuden :

11 Email har två raka V75-segrar på kontot och är värst emot favoriten på förhand. Verkligen höjt sig under året och ska bli intressant att följa framöver. Duktiga Maria Törnqvist tränar och körande Dwight Peters vann med honom senast. Spåret är iskallt så klart men innan V75-segrarna så hade han tre raka andrapris och har visat att avslutningarna är hans bästa egenskap. Blir väl svårt att plocka ner en favorit i spets men strular det minsta lilla så ska han räknas i segersnacket på visad form.

3 Billy Idol måste vara värdestrecket i loppet till bara 6%. Hur man än vrider och vänder på det så borde man komma väldigt bra till i loppet på sin startsnabbhet. Kontio upp återigen som vid senaste segern där man bombade till spets och vann. Antingen så blir det samma position nu eller så släpper man kanske till favoriten och liftar med. Barfota bak till denna start och har gått så vid ett par tillfällen utan att det stuckit ut men knappast negativt. Störst vinstchans från spets dock.

1 D.J.Spritz är ytterligare ett bidrag från Magnus Dahlén som övertygat på slutet. Inte alls sprungit i samma sällskap som favoriten men har framtiden för sig och har två riktigt imponerande segrar de två senaste loppen och skulle favoriten göra bort sig så är han väldigt tidig bakom om han hittar ut från innerspåret.

2 Drill har ganska höga toppar men tränarkörd nu så rankas ner en aning. Bra spår dock och kan nog öppna så pass att man ska kunna hitta ryggen på 3 Billy Idol och på så sätt få en fördelaktig resa. Svante lyckades knipa en andraplats senast på ett tilltalande sätt men nog är det ett klart minus att han kör själv. Aningen överstreckad därför men inte borta.

Skrällen :

5 The One är obeprövad på svensk mark efter galoppen näst senast. Var dock ganska hårt betrodd på toton trots ett ganska tufft lopp i Solvallaserien så vore nog ett misstag att inte ta honom på allvar här. Offensivt körd till spets då innan galoppen kom i sista sväng men då var nog krafterna slut. Om nu favoriten skulle göra bort sig och man är offensiv kanske man får ta över och då blir det riktigt intressant till bara 2%. Fynd oavsett till dessa procent.

Vår Vinnare : 7 Greensboro Zet

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 10-11

DD 2 : 7 Greensboro Zet (3-5)


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se