Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar/Romme fredag 8/9

Solvalla Jorma Kontio

Jag trodde verkligen inte jag skulle landa i en rak DD där jag tror på båda favoriterna när jag först ögnade igenom startlistorna. Tror dock att 8 Kash Keeper kommer bli den favoriten som drar mest streck då 14 Staro Leonardos rad inte är fager och jag kan köpa det då han trots allt går ner lite i klass här och Örjan löser nog det taktiska. Vettig favorit. Inte riktigt samma förutsättningar i avslutningen så jag tar med en rolig om Lövgren inte har ordning på grejerna. På så sätt spelar jag bara två kombinationer då spelvärdet är ganska skralt.
V75-videon till Bollnäs på lördag kommer ut under fredagen så missa inte den. Inte heller sändningen på twitch.tv/1x2se fr o m kl 12 på lördag där jag kommer bygga ett onstreamsystem tillsammans med Daniel ”GMDonk” Nilsson. Vår Norrlandsexpert. De andelarna hittar ni på trav.se under andelsspel och kostar 100kr.

Trevlig helg allez och lycka till med spelen i helgen <3

Dagens Dubbel 1 – 3140m Voltstart

Favoriten :

8 Kash Keeper går ner i klass och bör kunna köras offensivt av Örjan.
Bakom favoriten är det kolossalt jämnt och av de femton startande hade man nog velat nämna någon om 10-11st i alla fall. Så jämnt är det på förhand så man får försöka sålla på form och läge om man inte gillar min favorit. Kash Keeper gillar ju den långa distansen och Örjan kommer nog vara ganska offensiv som brukligt med den här herren. Ingen seger i år dock och näst senast krånglade han i volten men reparerade ok till fjärdeplatsen. Något sådant har han inte råd med denna gång så snäva fjärdespåret oroar lite så klart men sammantaget har han klart högst vinstchans i loppet och möter lite enklare än på slutet. Här spelar Örjans rutin ändå stor roll och vettig favorit/spik.

Motbuden :

2 Wings Level återkommer efter lång vila. Tränarkörd denna start.
Mattias kör själv denna gång och jag gillar den här hästen skarpt trots frånvaro och lite frågetecken. Kvick ut bakom bilen och borde kunna öppna bra i volt med. Skulle man hitta ner på innern och kan spara lite krafter så ska man kunna vara med och utmana trots avsaknad av lopp i kroppen. Måste finnas en tanke med att gå ut direkt över tre varv så räknar med att hästen ska ha fått lite skarpa jobb inför detta. Vill man kan man kolla senaste nytt på mattiasdjuse.se där dom under fredagen säkerligen kommer posta en kommentar om sina starthästar. Jag gillar förutsättningarna i alla fall och rapporterar man inget negativt tycker jag det är ett tidigt motbud till favoriten.

14 Turenne har lottats till svårt läge men har vass avslutning.
Det visade han näst senast då han på barfota runt om från sista position rundade samtliga med en sylvass avslutning och det blir samma balans till den här starten. Behöver lite klaff men duger i så fall.

6 Carbonfiber verkar hålla bra form och gillar distansen. MAD upp återigen.
Vinner dock lite för sällan för att kanske vara riktigt stekhet den här kvällen men när man får ynka 5% på Magnus i ett öppet lopp så gluttar man gärna lite extra i lopparkivet för att eventuellt hitta något positivt. Tycker att han gjort en hel del bra prestationer på V75 under året och aningen missvisande rad då det inte klaffat riktigt i loppen. Sitter i andraspår här** och tar sig nog förbi Parker utan problem i starten och då kan Magnus välja lite upplägg. Tänkbar.

4 Coffey har höjt sig i år och intressant med Kontio upp men tufft emot?
Jorma har kört hästen tre gånger tidigare och vunnit en, tvåa en gång och en fjärdeplats i debutloppet så han känner hästen väl. Inledde bra förra året men sen tog det emot lite när man provade rikstoton vilket det även gjort i år. Det gör mig lite tveksam till om man verkligen kan stå emot dessa och om 16% inte är i överkant då det faktiskt är ett stentufft 60K-lopp. Nja, tror inte det.

Skrällen :

5 Parker, 12 Global Attention samt 10 Ninepoints Lasse.
Är alla tre från stall Westholm och alla tre är riktiga skrällar i dagens långlopp. Distansgynnade men svårbedömd form är väl gemensam nämnare men 5 Parker älskar ju dessa förutsättningar med lång distans och 10 Ninepoints Lasse är en hopplös strulpelle som bara galopperar men kan ”allt” felfri. På ett streckspel som V64 skulle jag nog strecka alla tre vid gardering men på dagens dubbel känns nog 5 Parker intressantast och får skrälltipset denna omgång då han har lite missvisande rad med från många svåra lägen.

Vår Vinnare : 8 Kash Keeper

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart

Favoriten :

14 Staro Leonardo vann årsdebuten men sen fyra raka galopper efter det.
Sett till kapacitet så borde han nog runda ett sådant här fält i sömnen men det är oroväckande 60m att ta igen över bara två varv och han har som sagt strulat mer än nödvändigt på slutet. Även om han har dummat sig i princip var fjärde start så är det oftast bakom bilen och med bara två hästar på tillägget och innerspår så kan Lövgren ta ut volten för att få i väg honom. Hästarna på start är inte mycket att hänga i julgranen och av de som är betrodda på volten efter så finns det frågetecken även där. Jag inser att spelvärdet är dåligt men går han felfritt vilket jag tycker ska vara bra chans nu med bara två hästar så borde han runda det här gänget ganska enkelt. Klarar ju av att ta tredjespår hela sista varvet om så krävs och i årsdebuten vann han på 12.8 över 2180 med både norsk och tussar kvar så det var inte slutsålt. Det är annars väldigt öppet bakom och tror man att favoriten återigen gör bort sig så blir det många streck för att känna sig säker.

Motbuden :

9 Por Una Cabeza är en rätt fin häst som vann direkt i comebacken.
Solvallaamatören Jan Raumer är kanske inte så känd för allmänheten men det här är ett av travsportens stora original. Författare och Psykolog med stort hästintresse och har lyckats få fram en del fina hästar genom åren. 9 Por Una Cabeza är en sådan som passande nog betyder ”att vinna knappt” om vi ska översätta knapert (även namnet på en känd tango) men med den här valacken har man vunnit allt annat än knappt med. Gjorde comeback senast och man letade verkligen efter luckan hela loppet och kunde gått ut snävt ett par gånger men Jan körde gentlemannamässigt och det betalade sig. Intressant nu att han är riktigt rapp ut i voltstart och jag är inne på att man tidigt kan köra sig till spets här då jag tror att de på start borde vilja släppa. Skulle man lyckas med den manövern så är han riktigt kul till 9% men kan vinna med lopp i draget också. Slår nog inte en felfri favorit men jag gillar verkligen intrycket på den här hästen och nog vore det kul om Jan fick sätta dit Por Una Cabeza i Hästägarekannan.

6 Bowler Day höll ok som trea senast men ensam på volten då.
Det här är väl annars det vettigaste motbudet till favoriten då det finns väldigt mycket fart men även här är det väldigt mycket galopper på slutet. Tror inte heller man får någon snabbstart från spår 2 men felfri kanske man kör offensivt och får ta över? Plus med Stefan upp och tänkbart tredje streck,

8 Lucky Di Quattro drar en del streck då det är Untersteiner men vinner sällan.
Även här finns det viss fart men har noll segrar och sex andraplatser i år men det har varit från svåra lägen och prestationerna har varit bra trots allt. Snävt fjärdespår i starten är inte heller så bra för att få vettig position så aningen överstreckad för mig. Vid bred gardering på V64 kanske.

Skrällen :

2 Endgame söker plankan men varit ute i ganska tuffa gäng på slutet.
Lite långsökt kanske men kommer ju få ett passande lopp och nu testar man att rycka skorna framtill vilket blir första gången någonsin. Gått med skor alla starter utom en då man provade barfota runt om vilket slutade i galopp. Till 3% är det i alla fall intressant skrällbud på ändringarna och läget.

Vår Vinnare : 14 Staro Leonardo

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 8 Kash Keeper
DD 2 : 14 Staro Leonardo och 9 Por Una Cabeza


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se