Speltips: Dagens Dubbel Tips till Kalmar/Bollnäs fredag 18/8

Solvalla Jorma Kontio

Nu var han så där bra igen Boli You S.M och även om han inte vann på 10 blankt från dödens som jag skrev så får väl 10.7 duga. Tillsammans med spiken i första fick vi dryga 11ggr vilket kändes helt ok. Till kvällens tävlingar som delas mellan Kalmar och Bollnäs så blir det varmblod i söder och kallblod i norr. Jag förstår också att favoriten i inledningen borde ha vettig chans att leda runt om men jag fastnade för en annan som jag sa till mig själv senast att den ska jag spela ”nästa gång” så jag går på min magkänsla och spikar 7 Rapuntzel i första avdelningen och målar på i sista. Just nu är lägsta oddset 43ggr och högsta 816. Raka DD:n ger 121ggr så vi kan hålla nere insatserna. Skriver tre olika grupper där C-gruppen får väldigt liten peng och kom ihåg att det är en chansspik i första. V75-podden till Romme på lördag ligger redan ute där vi utnämnde 4 Global Badman till veckans bästa spik i V75-4. Vassego, den får ni gratis.

Trevlig helg allez och lycka till <3

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart

Favoriten :

2 Jannah inledde året lite trevande men två raka segrar nu. Tagit ledningen utan problem från samma spår som i kväll vid båda segrarna och senast fick man bestämma lite då man lurpassade lite på varann i kön. Även om tempot var ok så glömde man bort Oskar Svanberg i spets lite och det tackade man för och i sista sväng stack hon undan till en ohotad seger på V75 till dryga tjugo gånger pengarna. Inte värre emot nu och dessutom slipper man springspårshästar så spets och slut känns väldigt troligt om hon tagit förra loppet på rätt sätt men tycker det är dags att syna favoriten nu när hon helt plötsligt blir väldigt stor favorit.

Motbuden :

7 Rapuntzel har härdats i stentuffa Diamantsto-försök hela sommaren. Hamnade sist utvändigt senast men hittade en bra väg fram mellan hästar när fältet splittrades upp och i sista sväng var hon en av tre som hade ryckt. Då trodde jag faktiskt att hon var stenklar för såg hur taggad ut som helst men kunde inte plocka ner Caramelle T.T. som hade ryckt åt sig en längd in på upploppet. Positiv avslutning dock och det känns som att hon vuxit i de tuffa loppen hon gått i sommar. Bara 20m bakom denna start och jag tror det är dags nu faktiskt för seger så som hon såg ut senast. Visst kan det bli svårt att plocka ner en formtoppad favorit i spets men håll i hatten om hon får lite draghjälp bara fram till upploppet för då tror jag hon blåser till dom. Kul idé till 9%.

5 Charming Lane har att brås på men comeback nu. Syrran till självaste Cyber Lane som dock startat sporadiskt och gör comeback nu efter lite vila. Fortsatt barfota runt om och från stallet är man ganska positiva och det är jag med. Tycker det är en fin individ som säkerligen hade tillhört favoriterna i loppet om inte Jannah hade stått för den prestationen hon gjorde senast. Klar andrahäst i loppet för mig trots avsaknad av lopp.

10 Nanny's Girl har dryga 40m att plocka in men ner i klass nu. Van att möta betydligt tuffare hästar och har en riktigt vass avslutning om hon får gå på rulle. Dock lite beroende av rätta ryggarna här då det blir många att runda på vägen men skulle det klaffa är hon absolut tänkbart motbud till favoriten.

Skrällen :

4 Lilo Love har varit ute på rikstoton en del utan framgång. Snabb ut. Tror dock inte man lyckas snuva favoriten på spets men inte otänkbart att man kan hitta ner i rygg på ledaren och därifrån ska nog Stefan Persson kunna förvalta chansen ok till bara 5%. Inte riktigt räckt till på rikstoton men bra senast när hon var tillbaka i ordinarie klass.

Vår Vinnare : 7 Rapuntzel

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart

Favoriten :

3 Farmens Riska kommer med tre raka och siktas mot spets igen. Jan Ove Olsen gör ingen hemlighet av att han startar tätt nu då propositionen passade för hon slipper tillägg här. Vunnit alla sina fyra starter från spets så man vill så klart ladda för den positionen och då underlättar det med startvolten. Inte lika rutinerad som de på tillägg så kan bli tufft att hålla undan så garderingen känns given trots tre raka.

Motbuden :

10 Hulte Alva gick riktigt bra för Djuse senast. Kan hinna före värsta motbuden. Tycker hon har gjort bra insatser varje start hela året utan att få vinna och senast gjorde hon kanske bästa insatsen hittills med Magnus i sulkyn. Nu får han chansen igen och det verkar som att han kan köra en trebent kamel till seger om det krävs. När det bara står 5% så här kvällen innan plitar jag ner första strecket direkt. Dags för första årssegern nu.

9 Björli Frida kommer med två raka segrar. Räknas återigen. Står bra till på samma tillägg som min vinnare i loppet och har hamnat djupt ner i kön vid båda segrarna men gått med i spåren och har trots vida spår lyckats avgöra båda starterna. Slog faktiskt min vinnare senast på linjen och jag tror dessa två kommer vara med och göra upp om segern även denna gång. Klart man måste strecka denna i ett jämnt lopp.

15 Hulte Annika storskrällde på V75 näst senast och bra som fyra efter. På Årjäng drog man framskorna vilket resulterade i skrällseger och därför var man lite tveksam starten efter då hon mötte även killarna men såg riktigt fin ut även då som fastlåst. Struken efter det men det var för man fick transportproblem så ingen fara med hästen. Nu är det återigen bara ston och på visad form tycker jag hon är väldigt tidig.

4 Skeie Alma var på linje med Hulte Annika senast. Står samma nu. Vinner inte så ofta men rejält kuskplus nu och perfekt innerspår på tillägg för en smygare. Står 40m före vilket är samma som på Årjäng och då var man nära att vinna. Till en ynka procent kan det vara en kul skräll på läget och kuskplusset.

13 Alfa Lina står väldigt bra inne i loppet. Van att stå med tillägg. Var med i samma lopp som 12 Ragnhild W.M. vann senast men då hade man 40m sämre läge och nu är det lika start och avslutade bra till tredjepriset senast och var inte 40m efter i mål. Tränarkörd nu är klart minus. En seger på 65 starter senaste året gör att jag rankar ner. Väldigt intressant annars.

12 Ragnhild W.M. kommer från seger på bra sätt. Tuffare uppgift nu. Hade 20m till godo på de värsta hästarna senast och kunde med det vara först framme utvändigt om ledaren vilket fällde avgörandet då. Tuffare uppgift nu och det blir återigen skor och inte barfota som det står i startlistan. Svårt att se att hon ska tackla 60m tillägg och siktas mot Sto-SM så jag avstår spel denna start.

Skrällen :

7 Bork Linda håller bra form och står bra till denna gång. Var ute i samma som Hulte Alva och Björli Frida senast och stod lika start då till 10ggr pengarna. Nu är det 20m före och ändå nästan ostreckad (3%) jämfört med senast. Visst är det en del andra tuffa tjejer med denna gång men när jag tror Hulte Alva och Björli Frida har högst vinstchans i loppet och den här står 20m bättre till denna gång så är det väldigt streckvärt.

Vår Vinnare : 10 Hulte Alva

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 7 Rapuntzel

DD 2 : A : 10-9 B : 15-3 C : 7-4-13


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se