Speltips: Dagens Dubbel Tips till Gävle måndag 12/12

Solvalla Jorma Kontio

Ny vecka som inleds på Gävletravet och det märks på startlistorna att många hästar har gått till vintervila då man får gräva rätt djupt i lopparkiven för att hitta bra insatser på de hästar som startar. Kallblodslopp inleder där jag tycker att två hästar höjer sig en bit över övriga och väljer att låsa loppet på de två eftersom jag tycker favoriten i andra avdelningen inte håller måttet och väljer att gå emot. Klar förstahäst för mig är 10 Crazy Boy som känns som en mycket rejälare häst överlag. I andra hand 2 Noble Tooma, övriga två får liten insats.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 1640m Voltstart

Favoriten :

3 Oss Can kommer leda loppet länge, hela vägen? Svårt att inte tycka det är en skaplig favorit när det bara är tre hästar på start samt kort distans i loppet. Två galopper i raden men gynnas av att ha vilat då han är som fräschast första starterna efter vila. Behöver inte tokladdas heller för att få ta över och har tre segrar på fem försök från spets.

Motbuden :

5 Eld Tekno gör bra lopp hela tiden och närmar sig första segern i ny regi. Kom till Joakim inför den här säsongen från just Oskar Kylin Blom som man har fortsatt sätta upp som kusk. Resulterat i en galopp och två andra och tredjepris. Van att stå med tillägg och över längre distanser har man tagit dödens ett varv från mål ca så jag antar att man vill söka sig framåt direkt över korta distansen för att ge favoriten en riktig match. Kan gå.

4 Häsen Räsern har fått två lopp i kroppen nu. Bra läge. Borta nästan ett år från tävlingsbanan och kanske att två lopp i kroppen inte är tillräckligt men ska gå framåt för varje start och har lottats till ett perfekt smygläge här men innerspår på tillägg. Kommer få det loppet man vill ha och sen får man hoppas att det löser sig. I grunden en riktigt bra häst för klassen så 4% är ganska lite trots oviss form.

8 Tinder Lars kommer från stall Tjomsland men inte visat någon form alls. Kallblodsfantomens hästar ska ju alltid passas så klart men den här har inte visat någon vidare form på slutet. Segerrik annars och skulle man ha hittat lite form så skulle han kunna skrälla. 7% är dock ganska korrekt skulle jag tro.

10 Skeie Lotta har vilat kort men har farten att vinna ett lopp som detta. I somras slog man faktiskt självaste Stjärnblomster över aktuell distans på V75 och det var ingen bluffseger heller. Tappade helt formen efter det och har fått ta igen sig lite kort. Skor nu och helt dunkel form gör så klart att man rankar ner en bit men strecka om du garderar tycker jag.

1 Mino Tabac vinner extremt sällan men har perfekta läget för skräll nu. Endast två segrar på 48 starter så visst är detta ett riktigt långskott men är nästan garanterad rygg ledaren och rent tidsmässigt ska han kunna skrälla med rätt resa. Olle Alsén är inte oäven för att till och med prova i spets om han lyckas med den manövern så till 2% tycker jag man kan överväga streck vid bred gardering.

Skrällen :

12 Tekno Lynet gjorde comeback senast utan något extra men gynnas av skotvång. Inte alls så tokig individ som duger en bit upp i klasserna vid sunda vätskor. Bara ok senast efter uppehåll men ska väl gå framåt med det loppet? Gunnar Melander känner de flesta till när det kommer till kallblod och läget behöver inte vara helt fel även om det så klart blir långt fram till favoriten. Dock bara 3% på en rätt så duglig häst.

Vår Vinnare : 3 Oss Can

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart

Favoriten :

6 Mitzy Gold normalt snabb ut men första med skor nu. Vann senast från spets men det var också första gången från den positionen. Höjt sig sista tiden och möter väl inte några jättesvåra motståndare men jag tycker inte det är en så väldigt speciell häst heller och det är även första med skor vilket är ett frågetecken. Anmäld med jänkarvagn men kan också bli en hybrid men om det är plus vet jag inte då två senaste slutat med galopp. Spår ganska långt ut med, nja. Ingen spelvärd favorit tycker jag även om hon blir stor sådan. På plussidan är att han trots läget har bättre spår än många av de värsta emot samt att han har höjt sig sen comebacken. Tycker bara inte det är en så bra häst i grunden som ska vara så stor favorit.

Motbuden :

10 Crazy Boy tycker jag är rejälaste hästen i loppet. Kan göra mycket på egen hand. Kommer från stall Sibylle Tinter och man ser att hästen är påpassad på toton varje gång. Mer jämn och säker än favoriten och tycker detta är första strecket i loppet trots spåret. Vid senaste segern kördes han resolut av Kim och vann överlägset. Räknar med offensivt upplägg igen. I vilket fall har han både styrkan samt snabbheten hur man än lägger upp loppet.

2 Noble Tooma har gått som bäst för Emilia och missvisande rad. Imponerade så smått vid segern för fem starter sen och bra även efter det. Femma på V75 bland annat innan man bytte körsven. Haft otur i de två senaste starterna och fått dåliga ryggar när det ska avgöras. Skulle tro att man vill vara smått offensiv här då segern i raden försvinner efter denna start och därmed värdefulla startpoäng. Verkar rätt så formstark och ska absolut inte nonchaleras till futtiga 6% och Emilia tillbaka i vagnen.

7 Massai går alltid med skor och har en bra avslutning. Spår något långt ut men ska köras i ryggar ändå och skulle favoriten få svar i spetskörningen kan man få perfekta ryggen i loppet. Måste dock smygas in i det längsta för att segerstrida.

8 Dilemma med spåret :) bra fart annars. Rätt så snabb ut bakom bilen så kan nog hamna ok på det trots spår 8. Viss fart i kroppen och van att gå med skor samt Jorma upp i stället för tränarkörd. Ska nog passas om man garderar med ett par stycken.

5 No Mare Z.A.R. kommer med dubbla galopper och tränarkörd. Snabb ut dock. Har även vilat kort så jag köper att han är totalt ospelad men har 2/2 i spets och när helt för mig helt okänd kusk kör så måste man ju räkna på det scenariot att Arne kör så länge lampan lyser? Kan i så fall ställa till det för favoriten och kanske rent av för alla spelare med?

Skrällen :

1 Airborn Magic var riktigt bra näst senast från spets, släpper nu? Kanske långsökt att hoppas man ska försöka köra i spets i lite tuffare omgivning än näst senast men tagit enda segern i just ledningen och senast från innerspår sökte man rygg men hamnade för långt bak för att kunna blanda sig i några tätplatser. Går bra tider och Claes har nog bra självförtroende för stunden så kanske att man vågar vara lite mer offensiv. Bara 1% från innerspår är lockande.

Vår Vinnare : 10 Crazy Boy

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 3-5

DD 2 : 2-5-7-10


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se