Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndag 7/8

Björn Goop egen bild

Ny vecka som inleds på Färjestads travbana där jag tycker det finns tveksamheter kring båda favoriterna för en gångs skull. Sista avdelningen är ett riktigt getingbo där favoriten 2 Lexington Zon var riktigt fin senast på Årjäng men har strulat väldeliga bakom bilen tidigare så inget jag vågar gå på trots Örjan. Det gör att jag vill gardera och då tar jag ställning i första avdelningen där jag tycker favoriten seglat i väg på strecken något kopiöst. Jag väljer i stället att gå på Örjan här med 4 Olga Tooma som visserligen debuterar för Redén men jag tror man har bra chans på spets och slut här. Dessutom racerbalans direkt och jänkarvagn. Ska man gardera här så landar strecken på hästar med väldigt svåra spår så jag bankar in spiken men vikta insatserna för oddsen skiljer sig kraftigt på A och B-gruppen.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart

Favoriten :

5 Heartbeat Julie har varit bra vid segrarna och äntligen vettigt spår. Verkar ha höjt sig på slutet och tagit två segrar på bra sätt men tycker motståndet hårdnar till denna starten och tror det blir svårt att komma till ledningen trots bra spår bakom bilen. Kan öppna men ingen blixt och det finns motbud invändigt som förmodligen gärna svarar. Sårbar är känslan och jag tittar åt ett annat håll för tror inte hon vinner loppet 60% av gångerna.

Motbuden :

4 Olga Tooma debuterar för Redén nu och borde ha ok vinstchans felfri. Inledde karriären hos Ola Samuelsson som är en vass unghästtränare och visade helt ok fart men har alltid haft problem med att hålla ihop aktionen. Tycker det känns väldigt intressant att Redén har haft henne i ett par månader i träning och direkt i debuten hänger man på jänkarvagn och rycker alla skor. Något hon aldrig gått med tidigare alls. Det kan så klart bli totalt fiasko med men känslan är att när hon inte ens blir favorit, kan mycket väl hålla ut favoriten i starten och Örjan i spets med ändringarna. Nja, det här känns helt ok att gå på faktiskt. Jag försöker nog fånga fallande kniven.

12 Global Confession och 11 Ballerina Indika har liknande uppgifter. Båda håller bra form och går ner lite i klass till den här starten men läget är ju uselt. Med tanke på att Olga Tooma är ett lite osäkert kort var hon står och favoriten riskerar få svar invändigt så kanske det kan lösa sig ändå och ska man leta bud utanför ramen är dessa två tillsammans med skrällbudet mina första tecken trots spåren. Skall dock sägas att 11 Ballerina Indika är klart mindre streckad och således bättre spelvärde för tycker alla tre är ganska jämngoda från läget.

1 Hunting Widow drar lite streck på läget men kan inte hålla upp innerspåret. Trots avsaknad av startkanoner tror jag Westholm får svårt att hålla upp ledningen för hon har tidigare inte kunnat öppna så snabbt just från innerspår. Dock så har hon en lite missvisande rad för det har varit riktigt svåra lägen på slutet och står ju bra till för en perfekt smygare så inte helt otänkbar.

Skrällen :

8 Feline Burgerheide är ett riktigt bra sto som får Goop upp denna start. Missförstå mig rätt här. Hon ska rankas ganska högt i detta lopp trots spåret men då hon verkar stanna på runt 4% så får hon skrälltipset. Inget fel på Crebas köregenskaper men klart det är plus att få Björn Goop upp på Färjestad. Skulle det bli körning inledningsvis och man hittar ner i banan har hon en bra avslutning och inte borta alls.

Vår Vinnare : 4 Olga Tooma

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart

Favoriten :

2 Lexington Zon såg vi på plats senast vinna från spets på bra sätt. Visst sträckte han på sig på bra sätt senast men det var också en viss Henri Sisu utvändigt som vi avhandlade förra veckan i tipsen att han inte riktigt verkar vilja gå förbi på upploppen och var återigen på plats utan att utmana om segern. Så även om det var krafter kvar så kanske det såg lite bättre ut än vad det var. Men, Örjan upp är så klart jätteplus och bra spår bakom bilen. Skulle kunna vara spets och slut men jag tvivlar lite för han har haft stora problem tidigare bakom bilen och hos Untersteiner var det väldigt mycket galopper. Nu blir ju hästar klokare med åren så kanske att man har fått ordning på den biten men det har varit mestadels voltstarter på slutet. Helt ok vinstchans men tveksamt om han ska vara favorit verkligen som han har seglat upp och blivit. Gardering känns givet.

Motbuden :

4 Limerence N.O. har inlett året med två raka segrar på hemmaplan. Nu ska det sägas att motståndet brukar vara lite enklare på norsk mark än här i Sverige men segrarna har tagits på övertygande sätt och kan öppna rätt snabbt bakom bilen efter en bit. Skulle favoriten tveka lite i inledningen och Örjan får korrigera så är det inte otänkbart att man tar sig förbi och i så fall ska nog vinstchansen vara bra. Får tipsnicken med viss tvekan.

6 Bradbee är ojämnt startsnabb men nerstruken till perfekt femtespår nu. Hela tio segrar skall ändå respekteras och sju av dessa från spets så man brukar nog satsa framåt med den här. Får nog dock svårt att ta sig förbi samtliga men bör få en resa i främre träffen och till bara 7% är det ett vettigt streck ganska tidigt.

3 Barateau vinstrik norsk gäst som vann senast i comebacken. Tycker dock han såg lite knackig ut i travet senast men borde ju framåt med loppet i kroppen och har bra spår mellan favoriterna så Micke J kan nog välja lite när bilen släpper hur han vill göra. Möter lite tuffare hästar nu dock och inte vansinnigt tidig för mig men vid bredare gardering kanske.

8 Prosperous S. håller ganska hög kapacitet för detta gäng. Nerstruken ett hack vilket säkerligen Björn inte gråter över. Visst, det måste klaffa ändå men den här killen har rätt bra fart för den här klassen och kommer från en positiv insats efter lite upphåll. Nu blir det återigen jänkarvagn när det är bilstart och barfota bak som senast. Björn Goop till 5% med så här pass bra häst med lopp i kroppen är svårt att inte gilla på Färjestad.

1 Speedy Cash Vicane är svår att inte gilla men inte riktigt kommit upp i nivå i år. Hade ett riktigt bra fjolår men saknar seger i år. Kan inte försvara innerspåret men borde ju få rygg ledaren eller tredje inner vilket ska vara perfekta resan för att bygga lite mod. Ändå streckad bara på 3% vilket är ganska lågt för en V75-meriterad häst. Om man letar stroskrällar.

Skrällen :

9 What A Deal letar efter första årssegern vilket mycket väl kan komma i kväll med klaff. Jepson upp för första gången någonsin är alltid intressant även om formen är något tveksam efter insatsen senast. Starten innan var han ute i stenhårt klass-I lopp på Årjäng där han mötte hästar som Mitzy Gold och Charlotte Gar men galopperade efter en bit. Rygg nu på favoriten i starten och eftersom jag är inne lite på att Örjan kanske missar spets så kanske man får rygg på denna hela loppet och i så fall är det en kul skräll till låga 2%.

Vår Vinnare : 4 Limerence N.O.

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 4 Olga Tooma

DD 2 : A : 4-2 B : 8-9


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se