Speltips: Dagens Dubbel Tips till Eskilstuna tisdag 6/9

Grand Prix d'Amerique

Trots sin orutin var Olly Håleryd bara bäst igår och bar favoritskapet med bravur. I sista avdelningen spelade jag storskrällen 11 Stålviktor som trots tuff resa endast var knappt slagen till 55ggr insatsen. Hade varit lite småsurt att åka på favoriten i inledningen om man bombat in en 55-oddsare i sista. Kvällens tävlingar ser lite mer lättlösta ut så vi har en stark favorit i 1 Lucifer Lane i inledningen och sen finns det ett par intressanta bud i avslutningen där Jörgen S Eriksson har hela fyra hästar till start och väljer själv att köra 9 Dollar Doc. Min förstahäst blir dock 10 Dixie Brick till bara 4% och vi får 32ggr på raka dubbeln 1-10 vilket känns smaskigt då hästen är obesegrad på distansen efter två försök. Ska klaffa lite så klart ikväll men Erik Adielsson känns tryggt att hålla i handen.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart

Favoriten

1 Lucifer Lane har en väldigt lämplig uppgift framför sig ikväll. Tycker han har växt in bra i guld och till kvällens lopp går så klart svårigheten ner ett par hack och då han har lottats till ett perfekt innerspår ser det vikt ut för spets och slut. I ledningen har Lucifer travat 16 gånger med resultatet 11-2-1 och då motståndet inte riktigt finns där så känns det som galopp emot i princip. Tråkig men väldigt vettig spik.

Motbuden

4 Hazard Boko gillar också spets men tar knappast en längd i starten. Återkommer också efter vila och brukar normalt sett behöva ett par lopp i kroppen för att prestera som bäst. Det säger en del då när han är värst emot trots allt.

10 Valokaja Hindö har visat uppåtform och går över alla distanser. Gjorde ett helt ok lopp senast i loppet som Brambling vann och har visat bra form på slutet. Lite samma här så klart att det behöver strula för favoriten för han ska komma in i loppet. Skulle favoriten mot förmodan bli av med spets och sitta fast eller galoppera kan han ha vassast avslutning i loppet.

7 Seismic Wave får man nog kalla f d topphäst numer. Svikit i år. Har inte alls fungerat tillfredställande i årets starter men skulle nog normalt sett kunna varit favorit i ett lopp som detta. Då formen är ytterst tveksam och prestationer saknas som motiverar streckningen så blir han bara en outsider om det skulle strula för favoriten. Positivt dock att han går ner i klass den här starten så kanske tänkbart att han kommer stå för en plusinsats men vinna blir nog svårt om favoriten får spets.

Skrällen

5 Ragazzo Da Sopra har varit en duglig V75 häst men har det bästa bakom sig. Kan öppna ok bakom bilen men tror inte ens Jorma vill ladda med den här idag. Har svårt att hitta tillbaka till formen han hade för ett par år sen men det finns fart i hästen. Positiva är att jag tycker han har presterat bättre i vanlig vagn än i jänkarvarianten vilket är ovanligt men så klart långsökt att det ska räcka till seger. Men, vill man spekulera i favoritfall och gardera brett tycker jag 1% på en så pass bra häst är ok som skrällbud från fint spår.

Vår Vinnare
1 Lucifer Lane

Dagens Dubbel 2 – 2640m Voltstart

Favoriten

4 Weather Chart har gjort det väldigt bra i stentufft motstånd men helt fel favorit ikväll. Har plockat pengar i varje start i år trots stentufft motstånd men det är skillnad på att smygköras och gå till slut mot att köras för seger. Duger gott i kvällens omgivning men som favorit är han totalt ointressant för mig så jag passar spel helt.

Motbuden

9 Dollar Doc kommer med två raka segrar och Jörgens val av fyra i loppet. Senaste segern kostar 20m extra i tillägg ikväll så litet minus att han precis passerat den gränsen men å andra sidan blev det bara tio hästar i loppet så över långa distansen ska dom nog hinna gruppera sig ändå. Van vid tufft motstånd och på visad toppform är det den av de två favoriterna jag tycker ska ha bäst vinstchans men bör garderas.

5 Prometheus har fått två lopp i kroppen efter vila och verkar närma sig toppformen. Svek visserligen senast som storfavorit men det fanns förklaringar. Trampade av sig en sko i en trång situation i första sväng så hängde på en töm efter det så man satt kvar i ryggar och ville bara komma i mål på opassande underlag. När den här är i form kan han göra loppen på egen hand vilket han visade på Hagmyren sista starten innan vilan och med två lopp i kroppen räknar jag med en bra insats ikväll. Till 6% är han en av de intressantaste i loppet.

2 Mats Tooma gör regidebut för Svante och ska passas direkt. Svante låter väldigt uppåt inför kvällens start och med bara tre hästar på start ska han ju kunna få en riktigt bra resa över distansen. Fälten har en förmåga att splittras upp en aning under slutvarvet så till och med tredje inner kan vara passande. Gjorde flertalet starka lopp i gammal regi så ska bli intressant att se vad Svante Ericsson kan få ut av denna.

3 Staro Pomerol är en av Jörgens fyra (!) hästar i fältet och testas nog mot front. Mest spelad på start och Kontio har vunnit med honom innan så vill säkert prova honom i spets här. Kan bli svårfångad men motståndet är samtidigt tufft. Gynnas kanske av ifall någon av Jörgens andra hästar kan komma upp i dödens och på så sätt låsa loppet en aning. Skulle kunna rinna undan men ändå bara 3-4:e häst för mig.

Skrällen

10 Dixie Brick är ett riktigt tufft sto som är van vid Stoeliten. Pass upp. Riktigt intressant med Erik upp på en häst som går ner rejält i klass till kvällens start. I början på året var hon ute i Stoeliten mot hästar som Kali Smart och Racing Brodda och även om framgångarna lite lyst med sin frånvaro under året så är det intressant med en annorlunda matchning här. Brukar mest starta med bilstart och helst över kortare distanser så kvällens uppgift med tillägg är lite ovan. Distansen har hon inte provat på ett tag men faktum är att hon bara gjort två försök på 2640 och vunnit båda. Var tvåa i Sto-SM förra året till exempel så trots att framgångarna inte riktigt varit där i år tycker jag hon är väldigt tidig här och blir min första häst i loppet på rent värde för 4% är på tok för lågt.

Vår Vinnare
10 Dixie Brick

Spelförslag dagens dubbel

DD 1 : 1 Lucifer Lane

DD 2 : 2-5-9-10


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se