Speltips: Dagens Dubbel Tips till Eskilstuna tisdag 5/9

Genrebild

Gårdagen slutade i favoritdubbel som man befarade och även om 1 Svarte Petter vann så tycker jag ändå det var rätt att spela med ett par skrällar i första och spika 12 Soul Tan i andra då han mötte typ ingenting. DD-oddset stannade nu på blygsamma 5ggr vilket knappt är spelbart på så pass orutinerad favorit i inledningen. Skulle vart på kusken då som jag skrev är typ bäst i världen på just kallblod. Sen är han väl ”ok” i övrigt också : )
Kvällens dubbel körs på Sundbyholmstravet och som jag var inne på igår så är det högre klass på loppen ikväll. Köper inte riktigt att 5 Global Delight ska vara favorit i loppet även om han förmodligen får spets. Tycker värdet ligger i 4 Charlotte Gar från Gocciadoro då det är Mika Forss som kör kvällens race och nog borde hon vara favorit? Det finns dock en tredje häst som inte är mycket sämre men streckas desto lägre så den åker med. I sista avdelningen tror jag klart mest på 12 Luv You Schermer men vågar inte ta bort Gocciadoros häst här heller då han inte mätt sig med de svenska hästarna ännu och det har vi sett innan slå väl ut till en början.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart

Favoriten :

5 Global Delight var bra i två raka innan det tog emot i tuffa kval.
Riktigt blek årsdebut men var bra sen i två raka från spets i lite lättare omgivningar. Provade sen kval till Stochampionatet och därefter Derbystoet men det var inte ens nära. Det finns ursäkter som vanligt men på tveksam form och att man växlar ner till vanlig vagn tycker jag gör att det är en rätt dålig favorit. Nu tror jag att hon rätt enkelt tar spets men skulle den manövern misslyckas tror jag hon är riktigt illa ute så absolut sårbar. Nja, gillar inte alls den här favoriten.

Motbuden :

4 Charlotte Gar har svikit dubbelt som storfavorit på V75.
Skulle ”bara vinna” oavsett position i princip både på Årjäng och nu senast på Dannero men frågan är om det funnits förklaringar eller om hon helt enkelt överskattas för det är en Goccidorohäst? Svaret ligger nog någonstans mitt emellan men då hon inte ens blir favorit här så tycker jag det finns skäl att titta lite närmare. Första starten körde gul kusk själv och stod för en mindre vass insats då man via tredjespår 700m kom fram i dödens på en tungsprungen bana. Få hästar som klarar av en sådan insats, men ja. Hon stannade betänkligt. Andra starten så provade man att rycka alla skor från spår 12 och i det här fallet tittar jag mest på Djuses tankar i loppet för han känner ju vad han har i tömmarna. Trots spåret var han på väg framåt direkt när galoppen kom vilket för mig indikerar på att han tyckte hon kändes bra annars. Ny galopp sen invändigt stärker tesen om att det var balansen som inte passade för dagen. Nu återgår man till skor denna start. (Är anmäld barfota som vanligt men ska gå med skor) Från äntligen ett vettigt spår känns det som att man ska kunna få en billig dödens denna gång och är hon någorlunda som hon var i starterna i Italien innan hon kom så borde det vara bra vinstchans. För mig ligger värdet klart här, speciellt med Mika Forss i vagnen i stället för den kladdande italienaren och jag ger henne en chans till och streckar.

6 Beauvoir tycker jag i så fall är väldigt intressant till bara 8%.
Har även hon varit ute i tuffa sällskap men skillnaden här är att man var på vippen att kvala in till Stochampionatet, slagen i sista stegen och efter det var man trea i hårt Breeders Crown. I Derbyförsöket så satt man fast med krafter kvar men gick i mål på en bra tid. Lägg där till att man var femma i Drottningens Pokal trots bakspår så har hon nog bäst meriter i det här gänget. Tränas dessutom av stekhete Mattias Djuse så måste väl vara väldigt spelvärd till bara 8% då jag inte tror hon är speciellt mycket sämre än 4 och 5.

2 Island Smart är snabb ut bakom bilen men möter ett par tuffa.
Spets och släpp borde vara taktiken här för ett maximalt lopp på innerspår. Speciellt då det tagit emot sista biten ett par gånger på slutet. Tomas har suttit i vagnen vid fyra av de sju segrarna så känner hästen väl. Skrällbud från bra läge.

Skrällen :

11 Hunting Widow håller bra kapacitet för klassen men tråkigt spår.
Bra fart och har fungerat bäst med aktuell balans och jänkarvagn så allt bra där. Presterat varje gång och nollorna i raden är inget som oroar då hon suttit fast. Senast avslutade man bra så formen ska nog vara bra och skulle det bli högt tempo där framme så är det en tänkbar skräll till 2%. Jörgen ganska positiv trots spåret.

Vår Vinnare : 4 Charlotte Gar

Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart

Favoriten :

9 Neon Bank debuterar för Westholm och har varit ifrån länge.
Får nog bedömas på gamla meriter hos gamla tränaren Björn Röcklinger där han ändå imponerade får man säga. Lite svår att sätta in i sammanhanget men fick ändå ok spår då det är spårtrappa. Distansen har han testat två gånger tidigare men då från framspår som slutat med en seger och ett tredjepris. Rätt smart matchning så här långt och sex segrar inger respekt men så klart svårbedömd då han inte startat på sex månader. Tveksam som favorit och lär nog inte vara så när bilen släpper men kommer givetvis vara högt streckad.

Motbuden :

12 Luv You Schermer har också bytt regi men har två raka segrar.
Kom från Wilhelm Paal till Susanne Frang även han i mars månad men har hunnit med att starta två gånger för nya tränaren vilket resulterat i två segrar. Mest imponerar ändå seger senast, trots att man vann med galopp innan. Senast hade man omöjligt läge med bakspår på 20m tillägg och hamnade sist utvändigt. Må så vara att en del av de värst betrodda gjorde bort sig i loppet men intrycket var riktigt vasst på Luv You Schermer. Det såg nästan ut som att han ville krypa ur skinnet och bara ville framåt och när man fick gå med i ryggar under sista halvvarvet så gjorde fjärdespåret i sista sväng ingenting. Vann ”bara” med en längd till slut men det såg i princip okört ut och Magnus manade inte på honom alls över upploppet. Spår 12 är så klart inte drömspår men som vi varit inne på så är det spårtrappa och en häst struken så med minsta klaff under slutvarvet tror jag han plockar ner samtliga om inte distansen skulle spela honom ett spratt. Något som inte är vidare troligt.

8 Calvados Bi Sverigedebuterar för Gocciadoro men Mika Forss kör.
För bedömas på sina meriter från Italien men är det något vi lärt oss så är det att hans hästar brukar duga väldigt bra i klassen när dom kommer hit. Enligt Alessandro så är hästen stark och rejäl och ska inte ha några problem med distansen och ett offensivt upplägg är tänkbart men att han kanske tror hästen är som bäst nästa start. Går så klart inte räkna bort i segerdiskussionen.

6 The Pirate kom till Goop med ganska fina vitsord men har inte fungerat.
Har även han ”bytt regi” till Andreas Lövdal som är ny A-tränare sen ett par veckor tillbaka och har ett tiotal hästar på träningslistan där den här är en av dom. Arbetade länge hos Timo Nurmos så ska bli intressant att se vad han kan uträtta nu när han får stå på egna ben. Den här har han således inte haft så länge men har hunnit med en start och det slutade i en tredjeplats efter galopp. Sköt till vasst när luckan kom efter invändig resa men var nära galopp igen precis innan så verkar fortsatt osäker. Skulle han fungera fullt ut i lopp så kan han absolut segerstrida här och nog mer streckvärd än Young Danne till samma procent.

10 Young Danne hade en bra treåringssäsong men krånglade sen.
Inledde smått övertygande för Wallin under fjolåret med tre segrar men i år gick det lite grus i maskineriet och man flyttade hästen till Lennartsson som på tre starter lyckats vaska fram en seger, ett andrapris och en galopp. Alla starter i lite enklare sällskap men har visat bra styrka i loppen så distansen borde passa bra. Vid bredare gardering för 8% känns ändå i överkant.

Skrällen :

11 Gamin De Larre älskar längre distanser men lite långt mellan starterna nu.
Styrkan är det inget fel på och hade nog gärna tagit ett halvvarv till. I ljusa stunder är det en bra V75-häst så att han ska streckas på bara 1% över passande distans känns aningen lågt. Visst är det aningen långt mellan starterna och måste ha hjälp med tempot av någon annan för att komma till sin rätt men vi har ju en Gocciadorohäst i loppet så det kanske löser sig.

Vår Vinnare : 12 Luv You Schermer

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 4-6
DD 2 : 8-12


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se