Speltips: Dagens Dubbel Tips till Eskilstuna tisdag 16/5

Axevalla travhäst

Får man svära i kyrkan? Får man kritisera Örjan? Ja, han var inte helt fläckfri i travet igår 7 Greensboro Zet så jag förstår också att Örjan fick bära honom under loppet men när man väl skickar i tredjespår med en favorit till 1.89 så kan man ju försöka vinna i alla fall och inte gå i mål som tvåa med vilopuls efter loppet. Sträckta linor över mål och obrukad häst. Men hade han hunnit fram med nos hade han varit ”kall” i styrningen. Nu blev han bara tvåa och Örjan kan inte bry sig mindre för ingen kritiserar honom ändå i sändningen. Sju miljoner i omsättning på V64/Dagens Dubbel igår men Örjan vill inte riskera och släppa av hästen någon gång i loppet som hade 40 000kr i förstapris trots att han kör för Sveriges största tränare. Rimligt? Ja, det är hästägaren som står för alla kostnader och det är honom Örjan kör för men det måste finnas lite symbios med oss spelare som plöjer in miljarder varje år i sporten. Utan oss inga tävlingar alls.

Kvällens dubbel ser tyvärr väldigt favoritbetonad ut och det luktar spets och slut på båda men oddset ser ut att sjunka ner mot fyra gånger pengarna så jag provar en variant med favoriten i första och tre skrällar i andra och plockar med favoriten för pengarna tillbaka i stället. Klart hon blir svår att nå i spets men det är ett orutinerat sto som ändå har ett par galopper med sig och inte gått lika snabba tider i lopp som många andra. Raka favoritdd:n är ok men skralt spelvärde så testar denna i stället.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart

Favoriten :

6 Isac Journey har en väldigt lämplig uppgift framför sig om han håller sig i trav. Har sen han började tävla i Sverige tagit tre segrar på årets första tre månader. Alla från spets och alla i voltstart så kvällens uppgift med springspår känns ju som en ytterst lämplig uppgift. Senast galopperade man dock på V75 och har haft problem emellanåt med travet så att kolla värmningen innan inlämning är nog ingen dum idé. Jorma i spets med en favorit slutar med seger oftare än någon annan kusk och distansen är bara ett plus. Svårstoppad felfri för motståndet är ganska svalt.

Motbuden :

11 Future Sox gör det bra varje gång. Sviker sällan eller aldrig i loppen. Aldrig missat pengarna på sina fjorton starter och vunnit tre av dessa. En hästägares dröm med andra ord. Svårt utgångsläge ikväll men klarar det också om hon får lite hjälp på vägen. Varit ute i en del tuffa lopp utan att göra bort sig och har en bra långspurt och Jörgen går mot ett kanonår.

7 Loaded Rashid har fått två lopp i kroppen och går bra varje gång. Läget? Är startsnabb bakom bilen så bör väl kunna öppna även i volt men har inte visat det hittills. Annars jämn och säker i loppen och bör gå framåt med loppen i kroppen men är nog streckad i paritet med vinstchansen. En i mängden bakom favoriten.

9 Amazing Moment årsdebuterar nu och Haugstad upp men bra i grunden. Knappast kuskplus men Kenneth känner i alla fall hästen väl och sitter direkt i andraspår här så borde få en bra position. På ren grundkapacitet ska han duga här men ganska överstreckad till 11% kan jag tycka och dåligt spelvärde då Kenneth har en andraplats och en tredje på senaste 24 uppsittningarna.

8 Kalas har inte vunnit på över två år men går ofta bra i loppen. Det här är så klart långsökt men har innerspår på bakre volten och skulle kunna få perfekta resan ikväll vilket nog är ett måste för att man ska räcka till i loppen numer. Barfota fram ikväll vilket han har gått med tidigare och är väl optimal balans för honom även om det inte är något mirakelmedel. Skulle kunna vara en rolig skräll om man letar efter en riktig rackarrökare.

Skrällen :

10 Shiraz De Zeun är väldigt ojämn i prestationerna men Mika upp för första gången. Har väldigt osäker form och presterar ojämnt i loppen men offensive Mika Forss upp för första gången är ändå aningen intressant för man har ändock fem segrar på 29 starter så visst finns det fart som duger om allt är på topp. Till 3% får han skrälltipset.

Vår Vinnare : 6 Isac Journey

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart

Favoriten :

2 Southwind Boko siktas mot spets återigen. Svårslagen. Perfekta förutsättningar för favoriten med spår två bakom bilen och brukar snabbstarta från alla öppna spår. Från spets har man sju segrar och ett andrapris på åtta försök och med Djuse i vagnen känns det väldigt vattentätt även om hon inte alls gått lika snabba tider som andra i loppet. Klart hon blir svårslagen från spets och med Magnus upp dessutom men spelvärdet blir ju katastrofalt dåligt med favoriten i första avdelningen och motbud saknas inte.

Motbuden :

3 Infinity Sisu är dock ingen dålig motståndare som vann direkt i årsdebuten. Mycket bra i årsdebuten på svårsprungen bana i Momarken. Har varit ute liknande omgivningar som favoriten, bland annat finalen av Breeders och lite Diamantstoförsök så håller hög kapacitet. Bra läge bakom bilen nu och skulle det strular för favoriten så är hon klart första strecket bakom och skulle kunna plocka ner alla om rätt klaff.

9 Dior Lilly var bra i årsdebuten men aningen sämre senast. Håller dock riktigt hög kapacitet för loppet och Fredrik Wallin håller jag som en av våra vassaste tränare bakom de allra största. Här kan man rygga favoriten i starten och komma igenom fint till ett vettig slagläge och till ynka 2% känns hon given vid gardering.

8 Unleashed Kemp är ett nyförvärv hos Redén som har bra meriter från USA. Spåret oroar dock för inte laddar Scooby Doo från spår åtta med en häst som återkommer efter vila? Som de flesta USA-importer så är även hon annars van att öppna bakom bilen men här får man väl hoppas på att komma ner i banan och köra till slut. Tror inte man är överdrivet offensiv i debuten och vinna blir svårt om hon inte är något alldeles extra.

Skrällen :

4 Indira Split gör debut nu för Stefan P Pettersson och här finns det fart i överkant. Gör debut i ny regi nu efter en tid hos Timo Nurmos och intressant att man rycker skorna direkt. Kommer från en blek insats och alltid en chansning med ny miljö men även intressant. Att man får 4% på hästen som gått klart fortast över distansen och dessutom kan öppna bakom bilen är ju väldigt bra spelvärde. Skulle favoriten galoppera är detta självklara spetsbudet och då är det skralt bakom.

Vår Vinnare : 2 Southwind Boko

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 6 Isac Journey

DD 2 : 2-3-4-9


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se