Speltips: Dagens Dubbel Tips till Bollnäs fredag 3/2

Solvalla Jorma Kontio

Min spik 1 Global Dash orkade inte riktigt sista 50m men tog i alla fall ledningen som planerat. Sen vad Tomas Pettersson hade ätit till lunch vet jag inte men min skräll 9 Ola Islet som ska smygas lämnade andra ytter och kördes till spets vilket var kul så klart men blev alldeles för tufft. I övrigt var det mina tre streck som var 1-2-3:a i loppet då favoriten som vi avstod återigen galopperade. Till kvällens lopp på Bollnäs var jag länge inne på att spika 5 Farmpilot som jag tycker ska vara favorit i loppet men dubblar med roliga strecket 10 Alm Andaman som borde höja sig markant med Mats E Djuse i vagnen. Missa inte heller V75-videon till finalerna på Valla lördag som redan ligger ute på hemsidan. Där spikar vi en 8%-are.

Trevlig helg allez och lycka till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart

Favoriten :

3 Joe Frazier Boko årsdebuterar här men tvingas ha skor på nu. Har som sagt gjort de bästa prestationerna på slutet utan skor och tvingas nu gå med vilket många nog ser som en stort frågetecken. Jag är inte lika bekymrad över skotvånget som jag är över favoritskapet. Tror vi får se en bra prestation trots skor men hur kan han bli favorit när han inte startat på tre månader? Jo, loppet är verkligen vidöppet med får bra prestationer på slutet. Kan öppna ok bakom bilen men ska man ge sig in i en spetsstrid tror jag risken är överhängande för att bensinen tar slut för tidigt så ett lopp i ryggar är nog att föredra så här första starten även om jag förstår att man provar i spets om man kommer dit. Vettigare streck än vissa andra trots favoritskapet och man lever nog farligt om man kliver trots bortavaron.

Motbuden :

12 Amour Amour mötte stentuffa hästar senast i Hästägarkannan. Sällan dålig insats. Spåret är vad det är men då jag tror på att vi kan få en spetshäst som inte riktigt håller hela vägen så kan det vara någon som kommer längst ut i banan och då tror jag den här ligger bra till. Svårtippat lopp som sagt men det är mycket frågetecken på de mest betrodda så jag rankar den här först mest på att han sällan sviker i loppen och brukar gå bra på hemmaplan. Jag inser dock att det är en svag tipsetta och garderingen är tidig.

10 Jamaica Boko går även hon ner i klass men man får leta länge efter senaste segern. Även här har det varit rätt mycket V75-starter och andra tuffare sammanhang så visst ska hon kunna räcka en bit här men vi får gå till okt-21 för att hitta senaste segern och sep-20 innan det så hon radar inte upp segrarna ens i de få lättare loppen hon gjort senaste åren. Positivt är dock insatserna på slutet, speciellt senast på V86 från svårt spår där man trots vida svängar kom med en riktigt bra avslutning som tvåa. Klaffar det lite här ska hon nog kunna vara med där framme.

7 Anchor Man går ner rejält i klass till den här starten. Svårbedömd. Näst senast mötte han hästar som Four Guys Dream, Axel Ruda och Titan Yoda så det är klart att han står riktigt billigt inne i det här gänget. Normalt sett ska han inte få starta mot dessa men då hästar med mindre än 500p får ha tjänat mer pengar så kunde man anmäla hit ändå. Nu är det ju inte givet att man bara går ut och vinner för man går ner i klass men nog ska hans grundkapacitet stå sig väldigt bra mot dessa? Att det var länge sen han vann tar jag inte så hårt på då det varit idel tuffa v75-lopp i matchningen. Desto mer oroväckande att han inte var bättre senast då man även då gick ner i klass. Bär emot att plocka bort men får nog visa lite bättring innan man kan tro helhjärtat på honom.

4 Andre Agassi gjorde en slät figur senast men bättre spår nu om man vågar. Har sju segrar på åtta försök i ledningen vilket så klart är starka papper men från stallet ligger man lågt efter insatsen senast då man inte hittat några fel på hästen trots att han stannade betänkligt sista biten. Vill ändå nämna honom eftersom spetsstriden är oviss och skulle han kännas fin i värmningen så kanske man ändrar uppfattning och provar en bit från start.

6 Rally Gunnar verkar ha tappat formen men felfri finns det fart. Fyra raka galopper inför senast då han visserligen gick runt felfritt men i väldigt tveksam stil och formen är väldigt dunkel. Ska normalt sett kunna duga i ett gäng som detta men med insatserna på slutet så streckar man bara vid väldigt bred gardering.

Skrällen :

9 Massive Speed börjar komma till åren men jänkarvagn direkt efter vila. Van vi hårda gäng och lär knappast krypa över 5% här i detta loppet. Bra läge för en smygare och man hänger på jänkarvagnen direkt vilket är positivt. Får han sitt lopp på innerspåret med lucka så går han tider som ska kunna räcka en bit i den här omgivningen.

Vår Vinnare : 12 Amour Amour

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart

Favoriten :

7 Alm Kevin kommer från seger i Norge och rejält kuskförstärkt nu. Magnus A Djuse får chansen bakom knappa favoriten i detta jämnspelade lopp och hästen kommer från två bra insatser så formen verkar vara på gång. Dessvärre ganska oprövad på svensk mark så aning svär att sätta in i sällskapet och klurigt innerspår på tilläggsvolten. Men oavsett motstånd så inger så klart nitton top2 placeringar på 32 starter respekt i den här omgivningen. Behöver nog dock rekordsänka för att duga ända till seger så jag väljer trots allt att gå emot.

Motbuden :

5 Farmpilot går bra varje gång och blir nog svårstoppad felfri. Borde nog vara och kanske blir favorit till slut när starten går. Jessika Sidbäck har verkligen lyckats bra med den här herren sen hon tog över träningen från Elisabeth Lundholm. Fortfarande har han sina galopptendenser men sen Jessika tog över har han nio(!) segrar på tretton starter och inte varit sämre än fyra bortsett från en diskning. Då har han ändå kostat på sig galopp i fem av dessa starter. Nog sagt, kan öppna även från spår fem i volten och går bra både i spets och från dödens så klar förstahäst för mig och håller tummarna att han går felfritt för då får övriga det väldigt svettigt.

10 Alm Andaman är ytterligare en svårbedömd norsk gäst. Segerrik och kuskföstärkt. Tycker nog att den här killen har visat minst lika mycket som favoriten och dom har mött varann tre ggr där det står 2-1 i favoritens favör. Gjort en enda start på svensk mark som slutade med seger men det var ett kortlopp med framspår där man spårade hela vägen efter att värsta motbudet galopperat så sa inte så mycket. Är dock ofta påpassad på toton och det ska man ha med sig för spelarkollektivet brukar ha koll. Mats E Djuse upp är hyperintressant så klart och jag rankar upp ganska kraftigt. Så pass att jag faktiskt dubblar mitt system med just denna.

1 Spang Vinvar kommer från två raka och har höjt sig i nuvarande regi. Gjort sex starter för Henrik Svensson med mersmak och kommer med bra form här. Dock aningen tuffare emot nu tycker jag men från fint innerspår ska man nog strecka ganska tidigt om man garderar loppet. Skulle båda mina göra bort sig med galopp tror jag man testar i spets och i annat fall får man en bra rygg på någon av de mest betrodda som skulle kunna fela lite när som i loppen och ge öppna gatan till 1 Spang Vinvar. Tänkbart scenario.

6 Sol Storm har otroligt hög kapacitet för klassen felfri men galopperar för ofta. Ensamt springspår tror jag blir svårt för Jan Ove Olsen att utnyttja till fullo med den här besvärliga hingsten och trots skyhög kapacitet får man nästa ”räkna” med galopp. Dock så har kusken kört en gång innan och då fick han runt honom felfri och satt sist i sista sväng men vann enkelt ändå men en längd. Så felfri blir han så klart att räkna med men galopperna gör att spelvärdet blir dåligt i mina ögon och jag avstår spel på DD men streckar nog på andra spelformer.

Skrällen :

13 Klack Pansar kommer från seger men får svårt att utnyttja springspåret. Vann senast på svår bana och gjorde det bra men det var också första segern på väldigt länge men låg lite i luften efter ett par uppåt prestationer på slutet. Lite vingelrisk från spåret då han inte är så snabb ut i voltstart men är stark och rejäl och går hela vägen in i mål. Till bara 3% tycker jag man kan passa en häst som kommer från seger och bra form.

Vår Vinnare : 5 Farmpilot

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 3-10-12

DD 2 : 5-10


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se