Speltips: Dagens Dubbel Tips till Bergsåker/Åby fredag 5/8

Häst 20

Var man fel ute igår eller var man bara fel ute? Båda spetsbuden höll och det var inte det jag trodde på förhand men Drake Kronos var väldigt förbättrad till denna start så grattis Båth. Dubbeljackpott med 6.5 miljoner extra i potten till V64-Express när Bergsåker och Åby delar på omgången där vi kör Kallblod i norr och elithästar i söder. Avslutningsloppet är väldigt skiktat på förhand och spelvärdet blir extremt dåligt på de betrodda hästarna eftersom formen är dunkel på hela högen. Antingen får man spela en rak DD med min idé i första eller så tar man ett par skrällar i sista och de mest betrodda i första för liten insats och håller tummarna. Inte ofta jag säger detta men denna fredag är nog tyvärr att avstå spel det bästa för värdet är svårt att hitta när man inte kan värdera vinstchanserna ordentligt på hästar som inte presterat på länge.

Trevlig Helg Allez <3

Dagens Dubbel 1 – 2640m Voltstart

Favoriten

9 Ulvsåsen står 20m före värsta motbuden men kommer från tveksam insats på V75. Linderoth brukar dock vara offensiv med den här herren och idag är nog inget undantag då samtliga framför säkert gladeligen släpper honom till front. Skulle han komma till ledningen så har han 8-1-0 på 11 starter men går bra från alla positioner. Fördel på läget men jag tycker 11 och 12 är bättre och hårdare hästar.

Motbuden

11 B.W Rune har att brås på och tål att gå i spåren. Godkänd i dödens på Månlykke A.M senast. Med Järvsöfaks som morfar och Tekno Odin som pappa har man inga små krav på sig på tävlingsbanan och man får nog säga att han har levt upp till förväntningarna med sina 2M på kontot. Går alltid hela vägen in i mål och Mats känner hästen väl och vet hur han ska utnyttja styrkan på bästa sätt. Sett över distansen tycker jag Rune borde vara favorit trots dryga tillägget och man får nog bäst spelvärde på Rune då han inte ens blir favorit.

12 Smedheim Solan gynnas inte lika mycket av distansen men har en visslande avslutning. Det finns ett par dugliga hästar på 40m fållan som Uffe kan rygga under slutvarvet för att utnyttja speeden till fullo och största orosmolnet är att loppet är lite ojämnt som sitter man för långt bak när tåget går kan det vara lite bromsklossar i vägen och då blir det nog för långt fram. Bör vara med på målfotot utan strul.

14 Havglimt var fin i comebacken men växlar ner till vanlig vagn nu. Svårbedömd. Var kraftigt förbättrad på barfota runt om och jänkarvagn i årsdebuten efter en misslyckad säsong 2021. Största bekymret för mig är att jag tycker han gör bästa loppen i jänkarvagnen så för mig är det stort minus med vanlig vagn. Inledde annars karriären strålande så kapacitet finns ju men svårt att sia om hur lång det räcker ikväll? Öystein är en topptränare med kallblod, kanske den bästa men besitter inte riktigt samma kvalité i sulkyn.

1 Norrbo Odin har läget för skräll men ska INTE köras i spets säger tränaren. Läste på ATG att man tror han kan leda länge men enligt tränaren så är det för tuffa hästar emot och man kommer släppa till någon bra på tillägg. Får fin resa och kanske kan skrälla men aningen långsökt för mig.

Skrällen

5 G.G.Ojjdo skrällvann på V75 förra året. Har styrkan och kan få loppet på innerspår. När han vann Sjunga Best Minne med 220K i första så återfanns hästar som just B.W Rune, Månlykke A.M samt Ard i slagna fältet vilket är namnkunniga motståndare men då drog Ard på i våldsamt tempo i spets och de två andra galopperade så lite missvisande kanske. Ledde dock fältet bakom Ard och knappade in på ledaren under slutvarvet och svarade en så pass bra häst som Våler Nikolaj över upploppet så med rätt resa är han ganska vass den här. Fått två lopp i kroppen nu och borde gå framåt mot formen. Till endast 2% tycker jag det är ett kul skrällbud i loppet.

Vår Vinnare
11 B.W Rune

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart

Favoriten

3 Sweetman är med rätta favorit på spetsläget och möter trötta kompisar. Men formen? Startraket som bör ta sig till spets då 1 Pastore Bob knappast körs i spets med bara ett lopp i kroppen. Man vill nog släppa och få ryggen, speciellt när Åby har open stretch över upploppet. Klart att 3 Sweetman ska vara favorit i loppet, men ingen av starterna på slutet skriker direkt smygform och till över 40% tycker jag man måste gardera på V64 och på DD är oddsen rätt så skrala men måste trots allt vara förstahästen tråkigt nog.

Motbuden

9 Guzz Mearas har farten men väldigt dunkel form. Jänkarvagn nu dock ett stort plus. Har tidigare i karriären svarat bra på jänkarvagnen så intressant att han får den nu men frågan är vem Johan ska rygga i starten? Han vet ju väl hur startsnabb 1 Pastore Bob är men då riskerar han att få tredje inner och måste speeda väldigt snabbt på stretchen för att hinna fram. Ändå mest logiska och kan kanske kryssa ut i andra ytter eller liknande så måste vara tidig här i kvällens lopp. Värst emot favoriten tycker jag.

11 Audrey Effe har inte gjort riktigt avtryck hos Goop men har i alla fall framtiden för sig. Har matchats ganska försiktigt av Goop och går ut mot lite hårdare hästar än vad hon är van vid. Samtidigt så är de flesta på retur och ska hon växa in i stoeliten på sikt så är det ett bra test tycker jag och 5% på Goop i trött lopp är väl ok. Vid tredjeplatsen på Åmål mötte hon guldhästen Lucifer Lane och hakade på bra bakom och senast blev det galopp så inget direkt svar då. Har dock en vass speed om rätta loppet.

5 Ferrari Sisu avslutade rappt senast bakom topphästar efter invändig resa. Gick med optimal balans med barfota bak senast men nu blir det skor på. Inget jätteminus men ska ändå nämnas tycker jag. Har styrkan för att gå upp i dödens i ett gäng som detta och göra loppet på egen hand. Raden kanske är småtråkig men har också dragits med väldigt tråkiga lägen på slutet och har ett bra startspår nu. Tänkbar.

8 Velvet Gio och 4 Ragazzo Da Sopra är tänkbara skrällar på gamla meriter men inte mycket mer. Bakar ihop dessa två som tänkbara jätteskrällar om favoriten sviker då man faktiskt har hävdat sig tidigare bra upp i klasserna men har kanske haft lite svårt att bära pengarna på slutet så dagens motstånd är passande. Men bara storskrällar.

1 Pastore Bob är en startkanon som helst ska gå i ryggar. Bra läge för det nu. Tror vinstchansen är ganska skral på den här trots läget. Lämnade Untersteiner för Peter H Sjöberg och gjorde en rätt så blek figur i årsdebuten i stenhårt gäng förvisso. Här tar man ryggen på Sweetman och sen är man nog nöjda om man håller till ett 3-4:e pris men visst, vill man lyxa till det så streckar man till 3% på läget.

Skrällen

2 Revelation återkom efter lång bortavaro och inlett med dubbla galopper. Men 2%? Formen är givetvis ytterst tveksam då han inte riktigt fått den där genomköraren och senast galopperade han till och med dubbelt. Har inte varit hos Uhrberg så länge dock och rätt som det är kan polletten trilla ner och då är han inte sämre än någon annan i detta fält i alla fall så vill man strecka en riktigt skräll är 2% på Revelation väldigt lågt tycker jag.

Vår Vinnare
3 Sweetman

Spelförslag dagens dubbel

DD 1 : 11 B.W Rune

DD 2 : 3 Sweetman

Eller med liten insats :

DD 1 : 9-11

DD 2 : 1-2-4-8-11


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se