Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla tisdag 29/8

Solvalla

Iskalla tips för tillfället och inte mycket att skylla på. När man inte får rätt i löpningsförhållandet så blir det svårt att komma rätt på det. Enda trösten är att de hästar jag spelat har trendat nedåt i alla fall så man har väl teoretiskt sett tagit ”bra” spel men en klen tröst. Bättring utlovas!! Låter nästan som att man fegar ur till denna omgång bara för man landat i två rätt så betrodda vinnare men 2 Doutdes var riktigt bra i jänkarvagnen näst senast och det blir samma återigen. Tror det är en rätt så tuff häst detta och till bara 9% just nu är spelvärdet ypperligt. Dubblar dock med favoriten som ser ut att få chansen i favoritpositionen. I avslutningen tror jag favoriten 10 Love You Too bara är bäst men dubblar med kapable 8 Jello W som kan komma långt före favoriten i starten. Vill man ha ett tredje streck så känns spelvärdet väldigt bra på 6 Ikaros Di Quattro.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart

Favoriten :

1 Theycallmesixten går ner i klass nu och bra läge för spets. Trivs extra bra i ledningen så köper att han har högst vinstchans i loppet och tänkbar spik för formen verkar vara bra och inga ändringar utan maximalt på balans och vagn. Nu tror jag inte han missar ledningen men från innerspår vet man aldrig och i ett sådant scenario blir det så klart svårare att vinna men går bra bakifrån med även om ledningen så klart är enklast. Axevallas långa upplopp ska så klart tas med i beräkningarna då ”alla” oftast får chansen men vettig favorit men jag vågar inte singla.

Motbuden :

2 Doutdes går även han ner i klass till denna start och verkar formstark. Riktigt bra näst senast då man körde sig till spets efter ett halvvarv och höll till knappt före mål bakom hästar som Farfars Dream och Yohan Hills. Verkar som att jänkarvagnen funkade bra då och det blir samma nu samt hade man inte fått en tryckare av Gocciadoro varvet från mål så hade man nog hållit undan men gul kusk trodde som vanligt att han skulle kunna få ta över trots hängande i tredjespår hela första varvet. Får kolla resultatlistan men vet inte om hästen har gått i mål än? I finalen senast på Åby lottades man till omöjliga tolfte och gick ok som sjua i stenhårt sällskap. Tror han kan göra livet surt för favoriten sista varvet. Speciellt om densamme fått öppna lite för hårt för att hålla upp innerspåret. Väldigt tidig.

5 Dats So Crazy öppnar snabbt bakom bilen och motbudet om spets. Lite samma här som med favoriten, går bäst i spets men även från andra positioner. Skulle man lyckas överrumpla favoriten och komma till spets tror jag vinstchansen är ok. Svårare annars men kan kanske krypa ner i rygg på favoriten och hoppas på lucka. Rätt så tidig vid gardering på fina spåret även om årets starter inte varit lika lovande som fjolåret så har man dragits med lägen flertalet gånger som inte varit gynnsamma för spets så aningen missvisande.

8 Vasco har lottats till svårt utgångsläge men 1% är bara löjligt. Hade en liten formtopp i våras med två raka och efter det har det varit tuffa lopp eller som senast i kombination med svårt spår. Invändig resa senast och gick i mål med lite krafter sparat men som jag var inne på förra veckan så är det lite tveksam stallform på Stenströmers hästar men i gengäld får vi väldigt låg procent på den här som faktiskt bör duga ok i nuvarande klass.

10 M.T.Reed vinner väldigt sällan men går ner i klass nu jämfört med två senaste. Då var vi här igen med min lilla gullegris M.T. Reed som återigen startar på dubbeln och senast sa jag att han inte var något för spelarna vilket han sällan är då det som sagt bara blivit en seger hittills och det duger ju inte på ett spel som dagens dubbel. Ska mycket till för att han ska ta andra segern här ikväll då formen är ett litet frågetecken men vill så klart nämna något om honom för annars svämmar inkorgen över. På det positiva är att han slipper resa, Axevallas långa upplopp och att det faktiskt är enklare emot den här starten. Har varit tvåa på V75 ett par gånger men måste smygas in i det längsta för att Linda ska kunna ”lura” honom att vinna för annars tar han inte i hela vägen in. Jag har inga större förhoppningar på vinst men har gärna fel. 😊

Skrällen :

4 Hamilkar Boko har varit struken sen senast men bra form innan det. Aningen långt mellan starterna nu men har varit ute i ganska tuffa lopp innan senast och borde fått lite hårdhet på det. Intressant combo då jag tycker han har höjt sig lite i år jämfört med innan så skulle han gått framåt med de loppen så är han absolut skrällduglig här till bara 3%.

Vår Vinnare :

1 Theycallmesixten

Dagens Dubbel 2 – 2140m Voltstart

Favoriten :

10 Love You Too sprang in en miljon som treåring och burit dom väl ändå. Är ingen segerstaplare direkt men vid segern näst senast mot liknande motstånd så imponerande han från dödens. Såg mest småseg ut hela vägen och varvet från mål trodde jag aldrig han skulle slå klorna i favoriten i spets men i sista sväng kopplade han enkelt grepp och att det blev aningen stumt sista 50m må vara honom förlåtet. Senast var det silverförsök mot hästar som King Of Everything, Laradja Vrijthout och vinnande Ready Tonight. Helt ok som femma då och de hästarna som han mötte hade nog varit ännu större favoriter här i kväll. Det är 40m att tugga in men med Axevallas långa upplopp så ökar ju chansen en aning och kanske får vi se seger direkt för nya tränaren Erik Andersson. Jag lägger min röst på det. Spik.

Motbuden :

8 Jello W. har inte haft lika bra i år som i fjol men höga toppar. Kommer från dubbla galopper på slutet men bra innan det i våras och har segrat i 7 av 29 starter sen han kom till Henriksen från Holland. Vann faktiskt ett klass-I försök i december och sedemera ett bronsförsök i februari och det är meriter som få har i detta gäng. Jepson känner hästen väl och styrkan är inga problem så jag gissar på tidigt avancemang och kan komma långt före favoriten. Intressant streck om man hittat lite form. Kolla värmningen.

5 Flexible Launcher har varvat monté med vagnen och verkar ha form. Senaste vinsterna har kommit i just monté men har gjort bra lopp med sulky med som för fem starter sen när man var tvåa från dödens på bra sätt. Lite svårt att avgöra om det är så att han trivs bäst under sadel eller om det är tillfälligheterna som avgjort men klarar av att göra en hel del själv i loppen och även om han inte snabbstartar så sitter man ju redan i andraspår och så får vi se hur långt bak han hamnar innan man avgör om man ska avancera eller ej. I vilket fall streckvärd till 6% just nu.

1 Donatello Wibb står bra till för spets men tveksamt att man kör där. Med bara tre hästar på startvolten så borde man kunna hålla upp innerspåret men normalt sett brukar man välja att släppa och med tanke på att man möter rätt tuffa hästar även ikväll så skulle jag tro att man väljer att släppa och hoppas på lucka i tid. Inte tidig för mig.

6 Ikaros Di Quattro återkommer efter lite vila. Duger bra normalt sett. Har enligt tränaren lite svårt att hänga med på snabba sommarbanor så vilan var planerad. Har dock inte gått några tuffare jobb inför detta så kan nog behöva startas i gång. Lite långsökt att tro på seger direkt kanske men garderar man loppet så finns det kunnande i alla fall.

Skrällen :

2 Hollywood Trick är en strulpelle av stora mått. Felfri senast dock. Galopperar i stort sett varenda gång men gick i alla fall felfritt senast och med bara tre hästar på startvolten så kanske det underlättar? Går han bara iväg så kanske det kan bära av mot spets och då kommer man nog försöka dra i ett jämnt hårt tempo utan att bjuda in tilläggshästarna och till 4% är det ett intressant streck om man letar skrällar.

Vår Vinnare :

10 Love You Too

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 1-2

DD 2 : 8-10


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se