Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla tisdag 16/1

Genrebild

Inte ett rätt under gårdagen förutom att vinnaren i första var intressant från spets men steg ju till 12% efter strykningarna. Min vinnare i sista avdelningen fick visserligen lite elakt tryck mitt i loppet men kan knappast varit frisk med den insatsen. Sist felfri i mål från spets?
Vi gör som kungen och vänder blad till kvällens tävlingar på Axevalla där det har frusit på ordentligt i dagarna och vräkt ner snö. Inte ens katten vill gå ut.
Första avdelningen känns smått olöslig så garderingen är given men i avslutningen verkar 5 Hipster K. bli väldigt stor favorit på DD-spelet då man säkert vill gardera första. Jag tycker det är tre hästar som höjer sig över övriga och väljer att spela med de två andra som kapacitetsmässigt inte är sämre än favoriten. Tvärt om på till exempel 9 Sandokan som dock gör comeback i kväll så jag dubblar med 6 King Only The One som känns som det sunda valet. Motivering nedan.
Spelar med två pooler i första där hästarna inom parantes får liten peng bara.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart

Favoriten :

1 Alvena Matteus – gjorde comeback senast och var ok som fyra då.
Bättre läge nu och kanske även lite mer passande motstånd än senast. Bara haft innerspår bakom bilen en gång och då spetsade man men litet sample så klart. Faktum är att man har haft spår ett en gång och spår fyra en gång men i övrigt ganska dåliga spår bakom bilen hela tiden. Den gången han hade spår 4 öppnade han med bra men togs upp ganska snabbt då en invändigt var snabbare. Finns några mitt bakom bilen som kan öppna här med men måste ändå ha ok spetschans så visst ska han vara med och göra upp om segern här då loppet är väldigt jämnt. Tippas på läget.

Motbuden :

11 Mona Moonlight – kommer från seger och verkar hålla bra form.
Lätt undan från spets senast så lite annorlunda förutsättningar nu med bakspår men hanterar nog det bra med. Har ett par galopper i raden men jag är inte så orolig för den biten då man inte kan ladda från läget ändå. Kommer man bara till någorlunda så ska vinstchansen vara bra och den här bör man nog strecka väldigt tidigt. Kanske först.

6 Michel F.Boko – har fått ryggresor på slutet. Nu ska man ladda.
Varvat lite monté med vagnen på slutet och gjort det bra. Man har medvetet låtit honom gå i ryggar på slutet men nu tycker man det är dags att testa av lite i loppet. Ska laddas men blir nog svårt att komma till spets som tränaren önskar men på avslutningarna på slutet ska man nog inte nonchalera honom helt heller även om 12% känns som ganska korrekt på strecken.

5 Vikens Takecool – startsnabb tjej som var fin vid segern senast.
Oavsett motstånd är det aldrig enkelt att köra till från spår 8 bakom bilen, spetsa och sen hålla hela vägen in i mål. Speciellt inte på det sätt man gjorde senast då man stack när det hettade till utvändigt. Tyckte insatsen var riktigt bra och skulle man kunna komma förbi invändiga i starten så blir hon farlig från spets. 5% känns lite lågt.

2 Larrissa Fallis – skrällvann senast på bra sätt men toköverstreckad nu.
Tror det blir väldigt svårt att upprepa segern senast även om den togs på bra sätt då man kontrade till sig segern trots att man såg slagen ut. Vinsterna innan är tagna i högst mediokra gäng och att hon helt plötsligt ska segla upp som lika mycket spelad som många andra i loppet är bara konstigt. Bra form visserligen men nej tack till seger och ville nämna min åsikt för er som funderar på att strecka.

9 Bourbon Brodde – Jepson upp återigen är positivt. Men nej.
Bra vid skrällseger efter spårsnål resa näst senast men blek gången efter och har sen dess varit struken inför tilltänkt start på Åby 20/12 så långt mellan starterna nu. Seger blir svårt. Pass till 10%.

Skrällen :

4 Henry Palema – kan öppna bakom bilen och mår nog gott av en ryggresa här. Här har man inte riktigt haft marginalerna med sig på sin sida på slutet så kanske aningen vassare än raden. Senast fick man inget fäste och hästen galopperade och starten innan gick man i spets men när man blev utmanad över upploppet så gick inte huvan att rycka samt att bara ena skygglappen åkte ner så det fanns nog lite växlar kvar vid den tredjeplatsen. Låter lite mellan raderna som att man gärna tar en ryggresa denna gång vilket jag tror är positivt. Streckas till 4% vid gardering.

Vår Vinnare : 1 Alvena Matteus

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart

Favoriten :

5 Hipster K. – vettig favorit i loppet men jag går emot ändå på tveksam form.
Jag köper som sagt favoritskapet men tycker kanske inte det ska skilja riktigt så mycket i odds med övriga två jag streckar. Det är ändå återkomst efter vila, var ytterst tveksam i comebacken i november så jag är inte övertygad om att man bara hittat rätt två månader senare. Är allt som det ska så är så klart vinstchansen helt ok men jag vill se det i lopp först innan jag köper 50%. För mig blir det givet att gå emot.

Motbuden :

6 King Only The One – är nog det naturliga motbudet för många.
Av de tre som höjer sig en aning i loppet är han den som visat färsk form och även om han står aningen hårt inne i loppet, speciellt gentemot tjejerna som har fått tjäna lite mer så ska han duga väldigt bra i denna typ av omgivningar. Med den avslutningen han besitter så får det inte fattas för mycket i favoriten för då hugger han direkt. Min vinnare och sundaste spelet i loppet.

9 Sandokan – gör comeback nu och David ligger som brukligt lågt. Men det finns plusfaktorer.
Förstår att man inte vill sticka ut hakan efter lite vila och det är svårt att riktigt räkna på prestationen eftersom efter förra pausen tog man fyra segrar på fem första starterna men då gjorde man comeback på sommaren och inte mitt i vintern. Presterade dock direkt efter vilan då så allt väl så långt. Till denna start ska man testa lite nya utrustningsändringar vilket åter intressant men däremot är skor på ett litet minus. Kapaciteten är det dock inga fel på och kom ihåg att han var favorit näst senast på V65 under Dam-SM men galopperade. Ganska stor sådan med. Skulle ändringarna falla väl ut och han inte är för ringrostig eller får lite draghjälp så gynnas han av Axevallas långa upplopp så jag försöker fånga en fallande kniv här som min kära kollega hade sagt. Jepson löser resten.

4 R.K.Queen – är tränaren nöjd med formen och 1% kanske är lite tokigt.
Kommer garanterat få ett lopp i främre träffen den här gången men ska smygas i loppen så allt är givetvis chansartat. Står också lite hårt inne i loppet men gillar kort distans och med klaff är hon tänkbar för er som letar smällkaramell.

11 M.T.Reed – gnetar på och har bara en seger i livet men jänkarvagn nu.
Ni följer tipsen vet att detta är min lilla gullegris så aningen partisk i bedömningen men visst har det tagit emot lite på slutet. Annars väldigt jämn i prestationerna oavsett motstånd och vintern är nog hans årstid ändå eftersom han inte gynnas lika kraftigt av barfotabalansen som alla andra. Jänkarvagn på nu var länge sen och gjorde ett riktigt bra lopp med den på Årjäng i somras som tvåa bakom en överlägsen vinnare. Ska smygas in i det sista så spåret är inte hela världen och Axevallas långa upplopp ska vara en fördel på det. Vinna kanske är för mycket begärt men platsspel är inte borta om allt faller väl ut. Jag kommer med morötter i vilket fall.

Skrällen :

3 La Paradeta – snabb ut och gillar kort distans.
Naturliga skrällbudet i loppet till låga 3% då han förmodligen spetsar och sen skulle jag tro att Micke J väljer att släppa till någon av de mer betrodda. Att sen få så låga procent på rygg ledaren känns som helt ok om man garderar loppet.

Vår Vinnare : 6 King Only The One

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 1-6-11 +(4-5)
DD 2 : 6-9


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se