Speltips: Dagens Dubbel Tips till Axevalla tisdag 14/5

Häst 17

Tävlingar på Axevalla i vårsolen under tisdagen men det är inte roligaste DD-loppen spelmässigt då vi har en stark favorit i avslutningen som har hög vinstchans så oddsen blir därefter vilket gör att man måste ta lite ställning i första avdelningen. Nöjer mig med ett par skrällstreck och håller nere insatsen i stället.

Lycka till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart

Favoriten :

5 Supernova Lyjam – bra vid segern senast men orutinerad och ovan vid bilen.
Positivt med en av de bästa spåren bakom bilen då och man ska prova startbilen innan tävlingarna så kolla bilprovstarterna är ett hett tips. Ska kunna öppna bakom bilen och båda segrarna är tagna från spets men tränarkörd nu och kanske inte har samma respekt med sig i loppet. Vägen ligger dock öppen för ledningen och då är mycket vunnet i så fall.

Motbuden :

11 Brilliant Tilly – har mycket galopper men vann på bra sätt näst senast.
Tuffare emot nu än vid segern men är nog kanske sin egen värsta motståndare i loppen. Emilia vann med henne då och hon har en sinnessjuk statistik på sina uppsittningar hittills i år. Senaste månaden bara har hon elva segrar på 37 uppsittningar. Även sambon Davids hästar går som tåget för tillfället och hon känner ju hästen väldigt väl så är det någon som ska kunna lotsa runt henne så är det nog hon. Felfri tål hon att göra en hel del på egen hand och ska nog duga bra här med.

6 Kaffeåchampagne – gör debut i regi Henriksen nu och Jepson upp.
Gick bra för Hellkvist utan att få vinna men fem andraplatser på tio första starterna måste ändå tas med lite respekt och det kunde nog varit någon seger. Man ska prova jänkarvagnen i värmningen och faller det väl ut så kör man så. Intressant i så fall.

1 Åse Tim – årsdebut nu men avslutade fjolåret med två raka.
Som vanligt med Goops hästar så brukar det krävas något lopp innan man väntar sig riktigt vassa insatser men här är det intressant då man avslutade året bra och visade att utvecklingen går åt rätt håll. Inför debuten säger man att hon är väl förberedd och det blir en liten lättning i balansen till aluminiumskor runt om. Från detta läge siktar man nog på en vilsam resa i rygg och hoppas på luckan.

2 Helena Palema och 3 Odette Valery är Crebas duo i loppet och båda har lottats till gynnsamma lägen bakom bilen. Ganska likvärdiga hästar både kapacitetsmässigt och i resultat men kanske att Crebas val i loppet 3 Odette Valery har visat aningen bättre uppfattning och har ett par bilstarter i kroppen så ska rankas före men båda är skrälldugliga.

Skrällen :

4 Lo Diablo – fortfarande segerlös och årsdebut nu. Ändå skrällduglig?
Untersteiner är ganska öppen med att man inte varit nöjda med henne hittills och att hon inte vunnit än är ingen tillfällighet. Har dock matchats relativt tufft under treåringssäsongen och eftersom man inte varit nöjda så har man lagt till lite tuffare träning under vintern och det ska bli intressant att se om det faller väl ut. Rent tidsmässigt springer inte övriga ifrån henne men det ska så klart finnas lite vilja att vara först med. Har tidigare haft problem med aktionen så skulle hon se smidig och fin ut i värmningen så kan det vara ett kul skrälltecken.

Vår Vinnare : 11 Brilliant Tilly

Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart

Favoriten :

3 Mr Weasley – vinstrik herre med väldigt bra startspår. Svårslagen. Testade V75 senast men galopperade bort alla chanser efter att ha blivit rädd för grussprut så nu kommer man nog satsa allt på att komma till spets där man har 5/5. Lång distans ska passa bra och Stefan Persson har kört på slutet. Blir nog väldigt svår att plocka ner för övriga om han får bestämma i spets. En av värsta motbuden är dessutom struken. Svår att gå emot i kvällens uppgift.

Motbuden :

9 Chocolicious – härdad på V75 och gillar distansen.
Vi hade ju med Gustav i V75-podden inför starten av finalen på Solvalla och då var han väldigt uppåt trots spåret vilket förvånade oss en aning. Nu har insatserna på slutet inte varit lika vassa som vid segern då han imponerade stort genom en kraftig långspurt till seger. Startar alltid långsamt men startbil är en fördel gentemot voltstart för att få upp farten och spår 9 är nog helt ok. Jag förstår också att det kommer bli svårt att plocka ner favoriten om den får spets men vid V75-segern så hamnade hon till och med bland tilläggshästarna och kunde ändå plocka ner samtliga trots att hon fick en vid sista sväng i fjärdespår(!). Lite inne på att Axevallas långa upplopp kan passa honom bra och favoriten får nog inte ha en dålig dag.

6 Tenoutoften och 8 Underground Artist är även dom V75-härdade och har farten och gynnas av strykningarna från svåra spår men har lite tveksam form kanske. Ändå tänkbara streck om man vill gardera loppet.

Skrällen :

4 Vikens Cashflow – är lite ojämn i prestationerna men första jänkarvagn nu.
Gillar distansen och kombinationen barfota runt om och jänkarvagn är alltid intressant första gången man provar. Kunde inte öppna från samma spår senast men ett par strykningar gör att Petter kan nog dyka ner någonstans i fältet för en ok position och då kan han avsluta väldigt vasst om formen är ok.

Vår Vinnare : 3 Mr Weasley

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 1-3-11
DD 2 : 3 Mr Weasley


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se