Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby torsdag 5/1

Åbytravet

Tuppkammen kanske är aningen för styv nu efter denna inledning för ikväll spikar jag en 5%. Vi går för tredje raka men inget feglir här inte. Två raka dubblar mån-tis till runt 15ggr men gräddet på moset var att man rankade 10-oddsaren 7 Mr Birkenstock etta senast. Jaja, jag blir säkert nertagen på jorden ikväll men känslan är mycket bra kring min vinnare 3 Open Sky i sista avdelningen. Endast 5% känns helt uppåt väggarna och motivering hittar ni nedan. Jag spelar därför med alla intressanta i första avdelningen men delar in dom i en A och en B grupp och de står skrivna i rankingordning för er som inte vill ha alla kombinationer.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart

Favoriten :

10 Bravo Sabotage är klart effektivast i spets. Fel favorit här? Ska så klart vara med i segerdiskussionen trots bakspår men borde nog inte vara favorit trots allt. Visserligen ska det nog skilja en del på ekipagen här då favoriten är en av få i loppet som visat att han är vinstfarlig även på V75. Svårt att sia om dock exakt hur effektiv han är när han ska anfalla från kön och med tanke på open stretch så kan det bli långt fram trots bara tio startande. Ska med på kupongen men ingen spik för mig.

Motbuden :

6 Stepping Moneyboy borde kunna slugga sig till spets här. Hästen att slå. Kommer från seger där Jepson kryssade sig fram till segern men visade i alla fall att formen sitter där. Räckte inte på V75 starten innan det men aningen enklare emot ikväll och står bra till för att komma till ledningen där han har sju segrar på tio försök. Jepson upp återigen som brukligt. Tidigt streck i loppet. Kanske första?

1 Starbec's A.To Z. är inte alls tokig och har perfekt spår. Här kommer nog Anders ladda allt vad som går för att få så bra position som möjligt, så klart. Dock så tror jag han allra helst vill ha en rygg men vill nog inte släppa till vem som helst. Borde dock bli som sämst tredje inner vilket passar som sagt bra just på Åby. Till 9% från perfekt innerspår bör man nog strecka vid gardering.

3 FromHeaven Idzarda är en av två från stall Henriksen där båda har form. Kan nog öppna rätt så bra bakom bilen och har nog lite liknande taktik som 1 Starbec's A.To Z. där man vill ner på innerspår för att släppa till till exempel 6 Stepping Moneyboy. Bra lopp hela tiden utan att fått vinna och vid nollan i raden så satt man fast med alla krafter kvar och fick inte riktigt chansen. Enda negativa är i så fall att vi får blicka ända till mars för att hitta senaste segern.

5 Cruise är ofta med där framme och duger bra i nuvarande konkurrens. Rosade inte marknaden förra året och man famlar nog lite från stallet till vad som är bästa upplägget. Kanske att segerchansen inte är så fantastisk då han mest bara hängt med i loppen på slutet men nu hoppas Björn själv upp i vagnen vilket bör göra ett par extra meter. Kan vara en superskräll.

Skrällen :

4 Jank Summerland vurmade vi för senast inför V75 men satt fast med allt. Vi lyfte upp denna som 54-oddsare på V75 senast då Jens tyckte han var väldigt mycket bättre i bike efter fina intryck under Årjäng/Åby starter i höstas. Han har en unik förmåga att hitta spelvärda skrällar den mannen så då den satt fast senast så får han en chans till. Tycker han bör vara mycket högre upp i rankingen än de ynka 3% (!!) han är streckad på. Så pass att jag rankar honom tvåa på överlägset spelvärde. Pass Upp!!!

Vår Vinnare : 6 Stepping Moneyboy

Dagens Dubbel 2 – 2640m Autostart

Favoriten :

6 Brady D.E. kommer från två fina andraplatser men riskerar tung resa återigen. Gjorde debut senast för Håkan K och kommer nog tjäna fina pengar framöver. Vet dock inte om jag kan köpa över 50% trots att han passar på distansen samt möter rätt så klent motstånd. Inte så snabb bakom bilen och jag tror inte man vill ha dödens över distansen och risken känns överhängande att han kan bli lite tempotorsk. Jag kanske målar fan på väggen lite nu för har en tung långspurt men man har sett så många gånger på Åby hur det kommer hästar i alla spår. Ska han vara favorit? Förmodligen. Något stor dock.

Motbuden :

3 Open Sky har fått ett lopp i kroppen hos Sofia Aronsson. Hyperintressant. Inledde karriären hos Oscar Berglund och är det något man kan ha med sig där så är det att det är det att det är vältränat. Har bara en start över distansen men det slutade med seger. Debuterade senast för Sofia Aronsson som vi sett haft riktigt fina framgångar under 2022 och det ska bli riktigt intressant att se vad hon kan få ut av den här mycket kapable herren. Slog kanske inte gnistor senast men gick hela vägen in i mål som tvåa och det som imponerade på mig mest var att han gick felfritt hela loppet trots flera störningsmoment under loppet. Den här gången är det favoriten Gustav Johansson upp och här borde man ladda för spets direkt och kommer han dit tror jag övriga får riktigt svårt att plocka ner honom. Vid andraplatsen senast slog han stallets andra häst i loppet Zoccoloduro O.P sista biten som var spelad till storfavorit. Vann loppet gjorde Dira Necessitas trots galopp på vägen men det var Open Sky som drog fram honom och vi såg ju hur bra Dira var vid V75 segern senast så ingen skam att lägga mot den i första starten efter vila. Småchockad över hur han bara kan vara streckad på 5% här och tar fram stora hammaren och spikar nu när värsta hotet i spetsstriden blev struken. Hela vägen nu Gustav!!

10 Zagor Roc har tre lopp i kroppen efter vila och borde närma sig toppformen. Fin vid segern näst senast och har en bra spurt om han får rätta loppet. Det som oroar dock är att förra starten var första med skor och då kom galoppen i början av upploppet och det var nog tomt i tanken då. Rankas ner en aning på den insatsen men håll lite koll på värmningen om ni vill gardera loppet för David Persson brukar ha fräscha starthästar.

12 Namur har inte världens roligaste rad med fyra raka ägg. Jag köper att han är nästan ospelad men 1% känns lite förvånande på en häst av denna kalibern, speciellt när körande Ken Ecce låter rätt så uppåt trots galoppen senast. Kan mycket och passar över distansen så kanske en potentiell jätteskräll.

Skrällen :

5 Boss Design har lottats till bra spår och klarar distansen bra. Vinner inte så ofta som man kanske önskar men är väldigt oöm och tål att gå en rejäl repa i spåren. Ska man gardera loppet med ett par stycken tycker jag denna är klart spelvärd till bara 5%. Gillar även distansen då han går bra till slut i alla tempon.

Vår Vinnare : 3 Open Sky

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 6-4-10 +(1-3-5)

DD 2 : 3 Open Sky


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se