Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby torsdag 17/8

Genrebild

Åby står för fiolerna när det är torsdag och det är dags för lite stolpe in nu. Lutar mig åt favoriten i inledningen som imponerat på barfota på slutet och borde bli svårslagen även i kväll. Rivigt snabblopp avslutar där det kan gå undan från start men det lutar åt att 4 Without A Doubt blir släppt till spets men vi får se hur oddsen trendar under kvällen men jag tar fyra komber på spelförslaget och rankar dom i den ordningen jag kommer strecka så får man välja när oddsen satt sig.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart

Favoriten :

9 Garden Leave har tagit tre raka på riktigt imponerande sätt. Svårstoppad trots spåret? Varit rätt så duglig hela tiden men hade ett mellanår förra året där det var en hel del plumpar. Startades i gång år och tog två segrar men har höjt sig rejält tre senaste starterna på barfota runt om och jänkarvagn. För tre starter sen så tog Peter en lugn dödens och intrycket när han släppte av henne in på upploppet var mäktigt. Efter det två enkla spetssegrar och jag tror på tidigt avancemang även här då det är Åby med open stretch. Släpps hon till spets är loppet över och annars har hon ju visat att hon kan gå utvändigt också. Måste vara väldigt bra chans till fjärde raka?

Motbuden :

3 Athena Face är självklara motbudet i loppet och förmodligen bästa hästen i grunden. Dock väldigt ojämn och galopperar lite för ofta. Felfri och i någorlunda form vet vi att hon kan springa ruskigt fort men Dante i stället för Adrian gör valet enkelt för mig att avstå. Ska man peka på något positivt så är det ju spåret och att hon har vilat lite. Kan vara fräschare efter vila. Tidigt streck vid gardering.

6 Chanel Trio kommer från seger på Tingsryd. Vass avslutning då. Fick faktiskt upp ögonen för den här näst senast under Stochampionatsfredagen då hon ”vann” klungspurten bakom tre som hade ryckt en bit i sista ramloppet. Tyckte hon spurtade bra då men framför allt så såg hon bättre ut i travet än annars. Tänkte att henne får man ha koll på men missade så klart starten på Tingsryd så svor lite när man såg 13ggr pengarna. Formen verkar som sagt i zenit och håller hon sig bara fräsch så kommer hon leverera en bra slutspurt igen. Fint värde till låga 2%.

8 Gonnabe Shadow är en dansk gäst som gått bra på hemmaplan. Inte startsnabb så spåret kan ju ställa till det en aning och behöver nog hjälp med högt tempo för att komma in i loppet. Borde annars duga bra i nuvarande klass så garderar man loppet med ett par stycken så ska hon nog med på lappen.

4 Sweet Lins är startsnabb och siktas mot spets. Går allra bäst i front där hon tagit sina tre segrar på svensk mark. Kommer från en tveksam insats från bakspår och är kanske bäst på korta häcken så inte säkert man ger sig in i spetsstrid mot 7 Special Topmodel som är ruskigt startsnabb. Även om så tror jag att kommer favoriten tidigt är nog Björn väldigt nöjd med en rygg och sen kasta loss invändigt på upploppet. Lite överstreckad just nu jämfört med andra motbud så rankas ner en bit.

1 Donnavventura Ors har läget men lite tufft emot? Har läge för rygg ledaren eller liknande men har haft svårt att följa från de positionerna innan i liknande omgivning. Bör väl gå framåt med loppen i kroppen så just för att det är innerspår och Åby så är väl skrällen tänkbar men aningen långsökt.

Skrällen :

2 Curie har två bra lopp bakom sig i stentuff konkurrens. Ner i klass nu. Gjorde en bra insats i rygg på ledaren och sedemera vinnaren i Axevallas styrkeprov utan att riktigt hota om segern men bra insats som uppanmäld. Fick tack vare det ett riktigt skitspår i en spårtrappa på V75 tack vare andraplatsen innan men lyckades ändå hitta ner på innerspår och avslutade riktigt bra återigen som trea. Slog faktiskt hästar som Mitzy Gold och Southwind Boko regelrätt och liknande insats här ska nog kunna räcka en bit även om hon vinner väldigt sällan. Gamla klyschan ”form slår klass” kanske kan gälla här?

Vår Vinnare : 9 Garden Leave

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart

Favoriten :

3 Immigrant Am är lite förvånande favorit på förhand. Nog som bäst över just korta häcken och spåret är ju bra men det kan kosta att nå favoritpositionen ledningen här med flera riktigt startsnabba. Björn Goop upp är klart plus men nog har Stenströmers stall inte riktigt varit lika hett som på senare år. Ska väl vara rätt långt framme med dagens förutsättningar men inga plusprestationer på slutet och jämnt lopp på flera håll gör att jag klivet den här helt på dagens dubbel som favorit på dåligt spelvärde.

Motbuden :

4 Without A Doubt blir mitt val i loppet. Frontrunner med bra spår. Varit struken dubbelt sen senaste starten på Elitloppshelgen men båda gångerna har varit från punschiga lägen bakom bilen och det är inte säkert det varit så allvarligt utan ibland vill man inte chansa från dåliga lägen och tar det säkra före det osäkra. Bättre spår nu och har tränats på som vanligt och från spets tror jag inte det krävs toppform för att lägga det här gänget på rygg heller. Barfota runt om är jätteplus men mycket hänger så klart på hur man tänker med 1 Special Topsecret från innerspår för vill man svara där så kan man nog det. Känslan är dock att man nog släpper och då ska den här ha väldigt hög vinstchans.

7 Romero håller hög klass för loppet och väldigt segerrik. Har varit top 3 över hälften av starterna och vunnit hela fjorton lopp vilket sticker ut i det här gänget. Kan dock få svårt att komma till från spåret men det är som sagt en del startraketer i loppet så inte otänkbart att det kan gå lite för fort i början. Aktuell om överpace.

5 Boli You S.M. är ytterligare en häst som kan öppna bakom bilen. Lite ojämn i prestationerna men kan lägga i väg rätt bra bakom bilen och har ju varit ute i klart hårdast tänkbara sällskap i stort sett hela året. Rent kapacitetsmässigt blir jag inte förvånad om Dante vinner på 10 blankt från dödens men inte heller om hästen stannar helt på bortre lång. Väldigt svår att räkna på här men fart finns så det räcker och blir över om hästen är på humör. Kan vara farlig att nonchalera faktiskt.

1 Special Topsecret är en startraket med perfekt spår. Vill David Grundmann svara spets här så kan han men känslan är som sagt att man nog gärna tar rygg med tanke på Åby och stretchen. Speciellt då det är spårtrappa vilket innebär att hon står hårdast inne så det skulle förvåna om man svarar. Tänkbar storskräll om rygg ledaren för vass på kortspeed.

9 King Of Greenwood kommer från bra insats men annat läge nu. Peter Untersteiner upp för allra första gången ska bli intressant på den här kapabla herren som verkar hålla bra form för dagen. Det som oroar är att han verkar vara som bäst när han är med där framme och det blir svårt med spåret han fått i spårtrappan. Tycker inte han är så het till kvällens uppgift trots bra form.

Skrällen :

6 Fighter Simoni har inte vunnit i år ännu men närmar sig toppform enligt stallet. Maria Törnqvist som tränar tycker att hela stallet verkar vara på uppåtgående och det får vi ta till oss för hon är en duktig tränare som inte brukar sticka ut hakan speciellt mycket. Den här har två bra insatser bakom sig så hon kanske är något på spåret och hästen gillar att anfalla från kön så till 2% tycker jag han är streckvärd om man garderar. Kan absolut få loppet.

Vår Vinnare : 4 Without A Doubt

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 9 Garden Leave

DD 2 : 4-7-5-6


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se