Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby torsdag 16/3

Åby Stora PRis 2019

Torsdagens dubbel körs på Åby och jag har medvetet väntat lite med att släppa tipset för att se utvecklingen på spelet lite till denna start då det finns en del intressanta faktorer och jag är besviken över tipsen i veckan så här långt. Hade självförtroendet varit på topp hade jag nog chansspikat 10 Alert Vendil och garderat brett i avslutningen med samtliga nämnda hästar men det är svårt att släppa att 3 Kövras Joker har bra vinstchans i inledningen så det får bli två streck i varje avdelning.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 1640m Autostart

Favoriten :

3 Kövras Joker ströks senast efter snökaos så årdebuterar nu i stället. Startkatapult som knappast missar spets även om flertalet från innersta spåren kan öppna bakom bilen. Värst emot i den striden är utvändiga 4 Copen Chuck S.M. men sida vid sida ska det nog gå bra när det finns open stretch att krypa ner i. Vann årsdebuten förra året och brukar prestera direkt efter vila så inte så orolig för det men det får inte bli någon tokrusning för då kan det så klart bli stumma ben till slut. Skulle han missa spets och få rygg ledaren är det ingen katastrof då han även är vass på kortspeed. Allt som allt bra vinstchans när förutsättningarna är perfekta och motståndet överkomligt. Dessutom barfota runt om direkt vilket är bästa balansen.

Motbuden :

10 Alert Vendil har visat bra form på slutet och bra startryggar här. Den i loppet som visat bäst form på slutet och läget behöver inte vara helt tokigt när man kan rygga två startsnabba i starten. Kanske aningen sämre senast men det var en kladdig bana samt väldigt ryckigt lopp för hans del och höll i alla fall till tredjepriset. Plus med att man nu rycker bakskorna vilket är den balansen han tävlat allra bäst på. En av två bakom favoriten för mig.

2 Global Viscount kommer från formstall och har hetaste kusken. Vilat sen barfotaförbudet då han går väldigt mycket bättre i loppen barfota runt om. David Perssons stall går från klarhet till klarhet och skulle loppet bli överpaceat så borde den här har en strong avslutning. Matchats ganska tufft och även om han haft lite svårt att hävda sig på rikstoton så är det endast ett par handfull starter så litet sample att gå efter. Vann dock Unionsstayern före hästar som Gazza B.R och Amiral så visst finns det kapacitet för att segra här. Även om formen är något dunkel så kan uppehållet vara positivt på en sådan här häst då han i alla fall kommer vara fräsch nu. Det är väl mer opassande distans så man behöver lite hjälp med tempot. Tidig till 6% om man inte gillar min vinnare.

1 Dontloosememate har vunnit samtliga fem segrar i spets. Ska laddas. Vet inte om Preben bara är dåligt påläst i loppen eller enbart ser till sin egen häst för han vill gärna se honom i spets ”om det inte kostar för mycket”. Hur han ska kunna glida till spets med två så startsnabba utvändigt vet jag inte men det kanske är tur han överlåter tömmarna till Dwight Peters i stället även om det inte direkt hamras in segrar där heller. Läget är bra och hästen är inte så tokig men det ser nog lite bättre ut än vad det är i verkligheten. Kusken har en seger på 25 starter senaste månaden och hästen tog senaste segern i november men innan det får vi leta ända till april -00. Med det sagt så gör hästen i alla fall ofta stabila insatser och läget är ju bra så 5% är kanske helt ok om man vill gardera loppet.

4 Copen Chuck S.M. kan öppna även han bakom bilen och borde hamna ok på det. Ner lite i klass här men så även senast och då slog det inte direkt gnistor om hästen även om läget så klart var omöjligt på förhand. Borde vara tidig i ett lopp som detta men jag tycker ingen av starterna på slutet visat något som ska duga till seger här i kväll. Hästen ser trög och oinspirerad ut i loppen och då det inte är några direkta ändringar förutom Johan upp så tror jag det blir svårt återigen trots enklare emot än normalt.

Skrällen :

5 Myse D'Erpion har två raka galopper i år i tufft sällskap. Dold form? Eftersom man anmält till två ganska tuffa omgivningar i inledningen av året och hon gick bra efter galoppen på Solvalla så kanske det är lite smygform ändå. Vi var lite sugna på henne senast i Diamantstoet på Örebro men återigen galopp och pressandes inte efter det. Perfekt spår nu bakom bilen och Goop på Åby måste väl räknas? Väljer dock att bara ha henne som skrällbud då 14% är i överkant och spelvärdet därefter.

Vår Vinnare : 3 Kövras Joker

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart

Favoriten :

8 Denco's Galliano är jämnt spelad i loppet med Frankie men favorit på dubbeln. Riktigt vass avslutning senast och har fyra segrar på fem senaste vilket är riktigt starka papper. Här tror nog många att man ska ladda och bara köra till men jag tror det upplägget blir för tufft för att hålla hela vägen in i mål och Johan är smartare än så. Han har en vass avslutning då kommer man bara ner så är man nog väldigt nöjd med tredje ytter med. Det är dock klar vingelrisk från spåret och då hästarna 8-9-10 är så jämna så går jag på värdet när han blir favorit trots spåret.

Motbuden :

10 Capriccio D'Amore är ett yrväder som sällan får visa vad han går för. Går den här felfritt så är det inte alls otänkbart att Uhrberg är offensiv för styrkan är det inga fel på. Däremot slavar han bort loppen på tok för ofta så bakspåret kan bli problematiskt på grund av det. Skulle han bara lösa starten här och hitta en duglig position så är min känsla att han bara är bäst till slut. Att låsa på två är nog ingen dum idé ifall han dummar sig.

9 Frankie Godiva är en riktigt klassig häst som trots spåret har bästa läget. Ganska skiktat lopp där det känns som att få vill sticka nosen först så trots spåret så har de som är allra värst emot lottats till ännu sämre lägen. Skulle nog kunna köras offensivt direkt om Conrad kommer igenom tidigt. Annars har han visat tidigare att han har ett tungt slutvarv även i spåren och även om vinsterna kommit över korta häcken så är medel inga problem det heller. Visst ska det klaffa lite och så där men borde ha bra vinstchans i loppet.

12 Lozano Di Quattro återkommer efter uppehåll men hög kapacitet. Avslutade året i tuffast tänkbara omgivningar mot hästar som Frasse och Sourire Frö ibland annat Breeders Crown men tog ändå pengar i finalen trots tråkigt spår. Lite samma sak här med ”omöjligt läge” och årsdebut på det men det finns ju scenarion där de strular för de mest betrodda med tanke på spåren och skulle det klaffa lite då så har han en ruggig avslutning i loppen. Till 6% kan man nog strecka om man vill gardera de mest streckade i loppet.

Skrällen :

7 Kadabra Dream var bra i skymundan på V75 senast. Vann från dödens på Axevalla innan det och nu får Stefan Persson chansen igen och han har bra facit med hästen sen tidigare. Verkar hålla bra form och har ju aningen bättre spår än de som är värst emot så 6% känns aningen lågt. Perfekt skräll om man letar sådana.

Vår Vinnare : 10 Capriccio D'Amore

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 3-10

DD 2 : 9-10


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se