Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby torsdag 16/2

Åby

Tävlingar på Åby vi ska sätta tänderna i och jag tycker jag har hittat en intressant spelidé i sista avdelningen där 1 Crono Delleselve visserligen startade så sent som i lördags på V75. Smaskigt läge här och kommer få chansen på vinsten av Jepson så länge inget konstigt inträffar. Inledande avdelningen har en rätt svag favorit tycker jag men vinner väl loppet flest gånger trots allt så jag vågar inte kliva helt. 20ggr på lägsta komben är ändå ok med en för mig halvdålig favorit. Delar in spelet i två grupper då jag kommer vikta insatsen.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2640m Autostart

Favoriten :

4 Bahia har tagit alla sina tre segrar från spets i Sverige och lär laddas återigen. Bra sto som så klart startar med helt ok vinstchans här men till nästan 70% är svårt att inte hålla sig för skratt. Har svikit förr som större favorit och dessutom första gången över längre distans. Man kan också lägga till att Rick Ebbinge inte har en enda seger med hästen på fem starter på svensk mark och då har hon stått i oddsen 1,30-1,47-1,54-3,80-8,33 och nu helt plötsligt 70% på strecken. Nja.. Man kan skylla någon av förlusterna i början på otur eller yttre omständigheter men att bränna som storfavorit under 2ggr pengarna tre starter i rad och sen bli storfavorit på en spetsvinst på stumma ben till slut och nu senast från spets efter att ha fått köra 19-tempo mitt i loppet där trots allt Gustav fick hålla i gång henne över upploppet rimmar illa för mig. Missförstå mig rätt här, jag förstår att hon ska vara favorit och att hon förmodligen vinner loppet flest gånger på hundra men i mitt tycke är det en favorit man måste gardera. Får dock plats på spelförslaget då vi får ok odds med min vinnare i sista avdelningen och vinstchansen är ju inte borta om än överdriven.

Motbuden :

8 As Always Marke gynnas av distansen men måste komma till från spåret. Sett till kapacitet tror jag nog Mikael Selin har bästa hästen i fältet och Sambon Christel Berntsson har kört honom i varenda start så samspelt ekipage. Har startat med lite punschiga lägen på slutet och ändå avgått med två segrar och ett andrapris. Visserligen hårdnar nog motståndet lite till den här starten men man slipper också tillägg. Spår 8 är aldrig bra men tål distansen och kan bli väldigt tung till slut här. Stallet har väl ingen toppform senaste månaden men sett över året brukar man ha väldigt bra siffror med sitt material där man ligger på runt 10% i seger med sina 17 hästar. Att han bara är streckad på 7% nu ser jag som riktigt bra spelvärde och från bättre läge hade jag kunna överväga att chansspika emot faktiskt.

5 A Perfect Lover har bara en seger men gick nytt rekord senast med Gustav. Kanske är aningen enögd då det inte är en hemlighet att jag tycker Gustav Johansson är en av de bästa kuskarna vi har men jag tycker dels hästen visat bra form på slutet och går tider som ska kunna räcka en bit här. Körs förmodligen återigen på chans men det brukar ju lösa sig på just Åby och sen han gick ner i klass så har också resultaten kommit. Kanske kan det räcka ändå till seger här?

9 Hard Center har startat i tuffa gäng på slutet och gjort det bra. Femteplats i ett klass II-försök senast utan att riktigt fått fritt i tid så det var ändå med mersmak på mer. Van att tävla i lite tuffare gäng än detta över lag och har tagit pengar i varenda av sina arton starter. Inga segrar på svensk mark men det är nog mer en tillfällighet då han presterat i stort sett varje start oavsett spår, motstånd och distanser. Självklart aktuell till bara 2%.

1 Fango Jett har fått två lopp i kroppen nu efter uppehåll och går framåt. Stall Untersteiner får man nog säga har uppåtform sett till prestationerna på slutet och med två lopp i kroppen nu, med lite för långt emellan bör senaste loppet verkligen fört honom framåt till denna start. Rätt startsnabb med och står väldigt bra till för att få en perfekt resa på innerspår och kunna nyttja stretchen till slut. Bara 3%

6 Dira Necessitas vann V75 näst senast och har fart felfri. Nu var det kanske inte tuffaste konkurrensen för att vara V75 och körande Ken Ecce har inte bästa statistiken på att få runt honom felfritt i loppen men startbil borde vara plus och även spåret en bit ut så han bara behöver köra rakt fram och sen ta sig ner i banan. Tror inte han är aktuell för någon spetsstrid om nu inte favoriten gör bort sig direkt och men kör sig dit i ett andra skede. Ett scenario som inte är så troligt. Hur som haver så felfri har han absolut fart som räcker till seger och i nuvarande konkurrens är det svårt att såga honom i loppen. Inte otänkbar alls och borde nog vara mer streckad än nuvarande låga 5% men det har nog med alla galopper att göra vilket även får mig att ranka ner.

Skrällen :

10 Devi Jameson låter Henriksen uppåt på (som vanligt dock) men ska nog räknas. Bara streckad på 2% och ska nog hantera distansen bra. Har visat att hans avslutning är hans styrka så läget oroar inte så mycket. Dock, ska sägas att som många av Henriksens hästar så har den här presterat på slutet i jänkarvagn och nu hänger man på en vanlig trots bilstart. Ändå vettigt skrällbud från ok läge.

Vår Vinnare : 8 As Always Marke

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart

Favoriten :

5 Andover Heaven tyckte jag var en bra spik senast. Liknande förutsättningar nu? Nja, kanske. Ingen tvekan om att han i så fall måste bli släppt till spets vilket jag i och för sig tror är rätt så bra chans. Men det kommer kosta för vi har två riktigt snabba ekipage invändigt där jag tror en är villig att släppa. Höll undan med ett nödrop senast efter att ha blivit för vass i ledningen och det finns nog med skäl för att gardera den här gången. Överspelad är känslan.

Motbuden :

1 Crono Delleselve får Jepson upp igen vilket är stort plus. Spets och släpp funkar perfekt på Åby. Varit ute i tuffa V75-lopp på slutet och avslutningen senast var riktigt plusbetonad. Riktigt snabb ut bakom bilen och vill man köra i spets här så kan Jepson göra det men känslan är att man gärna släpper till någon duglig och sen tar stretchen på upploppet. Drömscenariot är så klart att släppa till favoriten men risken finns att det kommer en viss 3 Arturo Beech emellan och då kan det bli lite huvudbry för Jepson för man vill inte släppa och riskera hamna tredje inner även om det inte är katastrof på Åby så är ledarryggen så mycket bättre. Tycker nog han är minst lika bra, om inte snäppet vassare än favoriten och från innerspåret tycker jag han borde varit favorit i loppet för det är bara ett par stycken som höjer sig över övriga. Jag chansspikar.

3 Arturo Beech brukar snabbstarta från spår som dessa men glest mellan segrarna nu. Dock ska sägas att det är mer passande distans nu för en häst som har en tendens att hetsa upp sig lite vid laddning och då är det ibland tomt i tanken sista biten som senast trots att man fick dämpa tempot en bit. Marc Elias släppte senast han körde men över korta häcken tror jag nog man vill prova i spets om man lyckas ta sig dit. Annars är det nog vettigare att försöka komma ner i tredje inner direkt utan att ödsla krafter i stället för att tokköra för spets och sen släppa? Bara gjort en start över 1640m och var tvåa då efter att man anföll från kön. Både intressant och aningen överspelad så svår att sätta in när man inte exakt vet hur man tänker från start. Kanske inte laddar alls?

9 Honor har gjort det allra bäst i Danmark men ok från spets senast på Åby. Däremot kan jag tycka hon är aningen överstreckad nu från bakspår och tränarkörd. Ska nog streckas om man tar ett par stycken men med tuffa hästar framför som får bättre positioner vill man inte ha över 10% med dessa förutsättningarna.

2 Crank är startsnabb även han men släpper garanterat om han tar sig förbi. Kanske inte superaktuell att vinna men vill nämna även honom kort för att ytterligare förstärka att det kommer kosta för favoriten att komma till spets den här gången om han vill det. Gör det bra i enklare sällskap men behöver det verkligen serverat samt hittat en formtopp för att duga här. Bra spår dock så kanske om man vill strecka en superskräll.

Skrällen :

10 Dats Pepito har tre raka fjärdeplatser i år men jänkarvagn nu. Senaste segern kom på Färjestad efter en invändig resa med just jänkarvagnen. Mycket tur dock då den duellerande duon framför galopperade både två på upploppet så segern var gratis. Dock en godkänd avslutning i jänkarvagnen och Gustav upp nu för första gången nånsin samt bra startryggar gör att en ynka procent känns som ett vettig skrällbud.

Vår Vinnare : 1 Crono Delleselve

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 4-5-8 (1-9)

DD 2 : 1 Crono Delleselve


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se