Speltips: Dagens Dubbel Tips till Åby torsdag 12/1

Åby Stora

Kvällens tips till Åbytravet skrivs mycket tidigare än normalt då jag kommer vara på resande fot onsdag/torsdag så ni får ta det med en nypa salt och jag nämner inga % denna gång då det är svårt att sia om hur streckningen slutar. I inledningen tycker jag 4 Wingait Henke ska ha vettig chans att ta sig till front trots snävt startspår och då borde övriga få tufft att plocka ner honom trots att det skiljer en del i pengar.

Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 1640m Voltstart

Favoriten :

4 Wingait Henke har haft en hel del V75-framgångar med sig och ner i klass nu. Växer nog en klass i spets men går från andra positioner också. Helt klart bäst på start men brottas med ett besvärligt fjärdespår. Skulle det komma en invändig strykning så tycker jag spiken är gjuten men inte otänkbart att man kan köra sig till spets ändå i tidigt skede då det är Åby med open stretch. Blir tuff att slå i så fall och vettigaste budet i loppet då värsta motbuden har lite dunkel form.

Motbuden :

9 Harran Boko var lovande som unghäst hos Lugauer. Inte riktigt samma häst. Fina V75-meriter i karriären och gjorde sig gällande även i guld ett tag men sen han lämnade Lugauer så har det inte riktigt varit samma häst. Gör det dock ok trots uteblivna segrar och ska nog kunna räcka en bit mot dessa tycker jag. Tillägg på kort distans är svårt men tål nog att göra lite själv i den här omgivningen så garderar man är han väldigt tidig trots allt.

11 Infinitus var likt Harran Boko lovande hos Lövgren och har fått två lopp i kroppen nu. Häst mot häst är det nog ingen tvekan om att Harran Boko är bättre men form slår klass säger man ju och man har ju väntat lite på att André ska få i gång den här så man kan vara med på V75 framöver. Fyra i silver senast var ett fall framåt och kanske är formen lite på gång? Har i så fall en visslande avslutning med rätt lopp och skulle kunna överraska här.

2 Darlington testade nytt huvudlag senast som inte fungerade. Gillar distansen. Till denna start återgår man till helstängt med hål i som han haft tidigare och skulle man lyckas ta sig till front här så tror jag man provar i den positionen. Elva segrar låter imponerande men ska man se till resultat på svenska banor så är nog fjolårets resultat mer rättvisa. Då blev det två segrar på sjutton starter vilket nog ligger närmare sanningen om vad hästen kan. Går bra mest hela tiden men inte så jättehet för mig denna start. Tycker det är en del tuffare emot.

6 Emelie E. kommer nog inte streckas så hårt och kan nog öppna från springspåret. Går bäst i front där hon har raden 3-2-0 på sex försök så skulle Henriksson pricka springspåret och komma till spets så tror jag hon kan bita ifrån sig rätt så bra. Insatserna på slutet är väl bara ok men inte så mycket mer och det ska nog strula lite för några av de bästa om hon ska kunna räcka hela vägen men läget är tilltalande och distansen likaså.

Skrällen :

8 Baron Gift återfinns numer hos Evelina Månsson och går ner i klass nu. Gjorde en hel del fina lopp för Rickard Svanstedt men när han avvecklade sin tränarrörelse så fick även Baronen gå vidare. Två starter nu där den senaste var i guld mot bl a Dear Friend. Nu var ju det inte värsta gulddivisionen för året och loppet blev ju lite låst med favoriten i spets så ingen bra värdemätare kanske men lopp i kroppen i alla fall och väldigt mycket lättare emot nu. Innerspår på tillägg borgar för en fin smygresa och just på Åby kan det öppna upp sig rejält sista halvvarvet. Bör inte bli streckad på mer än ett par procent.

Vår Vinnare : 4 Wingait Henke

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart

Favoriten :

6 Cheeky Doc är en lovande femåring som provade V75 senast. Tillbaka i bra klass nu. Man var lite besviken på insatsen senast men hamnade svårt till från start så inte lätt att ta något till slut på V75 alla gånger. Magnus tycker han lär sig öppna bättre och bättre för varje start så man ska ladda vad som går för att få en så bra position som möjligt. Dock förmodligen inget spetsbud om inte Linda väljer att trycka sig dit i tidigt skede vilket låter som planen. Bra chans i så fall men är i skrivande stund streckad på 60% vilket känns på tok för mycket i så fall.

Motbuden :

11 Kendall Jackson återkommer efter vila men har höga toppar. Senaste segern kom från liknande läge och brukar duga bra i nuvarande klass även om han gjort ett par försök även i tuffare konkurrens. Skor funkar fint och jag tycker den här verkar ha framtiden för sig så fattas det inte allt för mycket så ska han kunna utmana direkt. Väldigt tidig.

7 Patrick Silvio är också en unghäst med framtiden för sig. Även här har man matchat ganska försiktigt med ett par framträdanden mot lite tuffare konkurrens och även om det ”bara” blev två segrar i debutsäsongen så har han visat rätt bra fart i loppen och med lite klaff ska han nog kunna duga här tycker jag. Det är främst skotvånget som man är lite frågande till då det blev galopp senast.

10 Baron Muscles gynnas av skotvånget och kommer med bra form. Aningen hårt emot här kanske men har visat rätt så bra form på slutet med två raka andraplatser. Stefan Persson får chansen denna gång och körde hästen som unghäst och vann faktiskt en av karriärens två segrar. Kommer nog inte streckas så hårt men viss fart.

2 Stommens Erik återkommer efter sjukdom och ska köras i ryggar. Behöver ha det serverat i ryggar så Åby passar nog bra i comebacken. Ledningen och släppa för att lifta med är taktiken på förhand och trots sjukdom ska han vara väl förberedd men måste som sagt ha rätt lopp för att komma till sin rätt. Josefine Ivehag hade ju ett fint fjolår och skor ska inte vara några problem. Kanske inte jättetidig men tar man ett par stycken ska han nog med på lappen.

Skrällen :

8 Sobel Caviar tillhör utan tvekan de bättre i fältet men spåret? Har även vilat kort så kanske behöver ett lopp i kroppen innan han är som bäst men håller hög grundkapacitet och såg att strecken låg på runt 2% tidigt vilket i så fall är väldigt lågt på en så pass bra häst i grunden. Kan öppna bakom bilen så Untersteiner kommer nog ladda och inte backa från det här läget. Borde kunna hävda sig.

Vår Vinnare : 6 Cheeky Doc

Spelförslag dagens dubbel :

DD 1 : 4 Wingait Henke

DD 2 : 6-7-11


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se