Speltips: V75-systemet Bjerke 30 december

V75-1: Söndagsomgång på Bjerke och ett spikförslag redan i den första avdelningen i form av 7 Bad Nite Call Saul. Han stod inte alls att känna igen som storfavorit näst senast, men var sig lik igen senast och då har han få övermän i klassen på norsk mark. Trots spår sju bakom startbilsvingen tar vi ställning och spikar direkt i den inledande avdelningen. 3 Credicone ska med tidigt vid gardering. Han kom aldrig riktigt in i matchen från bakspår senast på Åby, men såg fin ut som fastlåst gången innan. Även 1 Gretzky Boko platsar på kupongen om man tar flera. Hästen kan knappast försvara innerspåret, men är bra nog att göra upp om tätplatserna bara det löser sig lite efter vägen. Bland outsiderbuden där bakom nämner vi även 9 Humble Hill som snart står på tur.

V75-2: Kallblod i den andra avdelningen och trots spår långt ut ska 7 Remix ses med vettig segerchans. Han vann trots en galopp 600 m från mål senast, så formen är det inga fel på. Spik på lilla systemet, men på stora plockar vi med några motbud. 9 Alsaker Blest tycker vi känns tidig. Han är dock lite speciell av sig och senast kom han först för tidigt och bromsade bort segern. Intressant läge här och med smygare i det längsta fäller han många till slut. 4 Vetle Petter gillade inte riktigt banunderlaget senast. Får han bättre fäste den här gången ska han inte nonchaleras. 3 Emil Mollyn tog sig en kort galopp från start senast, klev sedan fram utvändigt om ledaren och höll farten starkt. Bör stå sig fint i det här gänget och läget är bra.

V75-3: Ännu en hårt betrodd häst med spår långt ut i den tredje avdelningen – 8 Royce Rolls. Han fick senast ett lopp i rygg på ledaren och såg aldrig dagens ljus till slut. Det såg ut att finnas en hel del krafter sparade och hästen står sig absolut bra i klassen. Nu är risken minimal att han blir fast från spår åtta, men i stället riskerar han en del vida spår efter vägen. Vi tycker han ses med bra chans, men tar även med loppets troliga ledare i form av 2 Bear Man som vann enkelt just från spets senast. Perfekt läge bakom bilen och om kusken så önskar – vilket han borde göra – så tror vi att Bear Man är den som tidigt sitter i ledningen. Därifrån kan det hålla hela vägen. Har man råd och vill ha med ett par luringar streckas även 6 Rocky Rich och 11 Grace Yoga.

V75-4: Kallblod igen och bara ston. Även om 14 Ulsrud Tea har 60 m tillägg att plocka in ska hon ses med bra segerchans då hon helt enkelt brukar vara huvudet högre än sina konkurrenter i den här typen av lopp. Senast satt hon i fjärde par utvändigt, fick full anfallsorder 700 m från mål och vann utan att vara tom i mål. Vi spikar utan längre betänketid, men nämner några motbud om det ändå skulle strula efter vägen för storfavoriten. 13 Lykkje Borka har fått en liten tävlingspaus, men är bra nog att blanda sig i toppstriden direkt även om tränare Steinseth ligger lite lågt. 10 Kiro Bia Balderina är stallkamrat till den nyss nämnde och hon visade god form när hon kontrade till seger i de sista stegen.

V75-5: Bara ston igen, men nu varmblod och det här loppet känns på förhand som omgångens mest öppna. Vi provar att lösa det hela på fem streck och inleder med markering för 9 Bitcoin – även om läget inte är det bästa med bakspår. Hästen är startsnabb och hade varit gynnad av framspår. Nu kan det gå vägen ändå, men det behövs lite mer klaff. 5 Angel Of Mine visade prov på god startsnabbhet när hon vann lopp på Åby i början av november. Skulle kunna hitta till spets även här och leder då länge. 3 Riva Renn blev lite för laddad i spets senast. Skulle hon hålla sig lugn nu kan segern komma här istället. 4 Mira Hörsta har jämn och stabil form. Vettigt läge och med minsta klaff kan det vara segerdags nu. 1 Aicha Ravina låter tränare Östre uppåt på och det är främst den här som utmanar om ledningen.

V75-6: Högsta klassen och intressant med tanke på att de två kanske bästa hästarna dragit de båda bakspåren i loppet. Vi tänker såklart på 9 Donatomite och 10 Deep Sea Dream som möttes senast. Då vann den förstnämnde, men till Deep Sea Dreams fördel den här gången talar att loppet är halvvarvet längre. Båda ska med på kupongen tidigt, men vi väljer att strecka vidare. 4 Zelov gör en intressant start. Den norska derbytvåan kunde inget på Solvalla i september, är opererad i halsen efter det och tränar bra igen. Vi har känslan att han står sig bra direkt i det här gänget. 1 Explosive Merlot och 7 Montdore kommer båda från stall Robert Bergh. Båda har lite luriga lägen, men platsar tidigt på en garderad kupong. 2 Love Voice gick bra som tvåa senast och har ett fint läge nu.

V75-7: Ett sprinterlopp avslutar och även om 11 Da Vinci B.R. visade full form senast är det aldrig enkelt att runda fält från spår elva över 1609 m. Platsar på kupongen vid gardering, men vår första häst är 9 Floris Baldwin. Från ett öppet spår hade vi trott på ”spets och slut”, men från nionde behöver även han en del flyt efter vägen. Fortsatt gardering därför och 3 Avery tycker vi känns tidig. Han vann lätt från ledning senast och kan absolut göra om samma sak här. 4 Global Rebel bör ha nytta av loppet senast efter lång vila och står sig normalt sett bra i klassen. 5 Rapide Frecel provar att utmana om ledningen och skulle Frode Hamre lyckas ta sig först till innerspår kan det hålla hela vägen. 2 Kicking Classic gick ett mycket rappt upplopp senast och skulle kunna få utdelning på den formen nu.

 

Stora systemet:

V75-1: 7 Bad Nite Call Saul (3,1)

V75-2: 1-3-4-6-7-9 (11,8)

V75-3: 2-8 (6,11)

V75-4: 14 Ulsrud Tea (13,10)

V75-5: 1-3-4-5-9 (6,12)

V75-6: 1-2-4-7-9-10 (8,6)

V75-7: 2-3-4-5-9-11 (6,1)

2160 rader = 1080 kronor

 

Lilla systemet:

V75-1: 7 Bad Nite Call Saul (3,1)

V75-2: 7 Remix (9,4)

V75-3: 2-8 (6,11)

V75-4: 14 Ulsrud Tea (13,10)

V75-5: 1-3-4-5-9 (6,12)

V75-6: 1-2-4-7-9-10 (8,6)

V75-7: 2-3-4-5-9-11 (6,1)

360 rader = 180 kronor

 

 

Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken: 
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Missa inte veckans bästa bonusar!