Speltips: V86-systemet Solvalla/Åby 28 november

V86-1: Litet fält och sprinterdistans gäller i den första avdelningen av denna V86-omgång som delas mellan Åby och Solvalla. 4 Furious Francis gör en intressant debut för Robert Bergh. Hästen är startsnabb och det rapporteras om ett par fina banjobb inför det här loppet. Kan absolut vinna direkt och är en chansspik, men vi tar med tre motbud. 3 Te Quiero Grif har vi haft ögonen på i de två senaste loppen efter uppehåll. Helt klart pekar formkurvan åt rätt håll och snart är det segerdags. 6 Offshore Man kommer med två raka från lite enklare gäng hemma i Danmark. Vår känsla är dock att han står sig bra även här. 2 Frankie Brodde är bättre än raden och tränare Untersteiner låter ”smygnöjd” med honom för dagen - se upp.

V86-2: Trots spår längst ut på vingen lär 8 Knifetown Winner bli klar favorit i den andra avdelningen. Han kommer från en tredjeplats på V75 och överlag har hästen svarat för starka prestationer hela året. Han lever mycket på sin startsnabbhet och vi blir inte förvånade om han tidigt sitter i spets trots det trista läget. Vettigt spikförslag, men då han ser ut att bli väldigt hårt spelad på V86 tycker vi det finns värde i att försöka fälla honom. Stormvarning för 12 Blue Star Champion om det skulle köras lite för fort i täten. Vi vet att läget är chansartat, men formen sitter där och med minsta klaff så … 9 Picasso är en tioåring som inte visar några ålderskrämpor. Visade senast att han går minst lika bra bakifrån som i spets och smygläget nu behöver inte alls vara tokigt. 6 Great King Wine hade en dålig dag senast, men kan bättre än så och får inte glömmas.

V86-3: Bara ston i den tredje avdelningen. Loppet känns lurigt och här kan det vara läge att gardera så långt plånboken tillåter. 6 Velvatter blev alldeles för het när hon senast var ut inom V75 på Bjerke. Lär bli hårt betrodd igen och distansen passar bättre nu. Som ensamt treårigt sto är hon dock bara en av flera för oss. 3 Callmeawinner vann ett enklare lopp senast, men intrycket var finfint och det fanns krafter kvar. 12 Cherful Rivner hade fått tipsettan från ett bättre läge. Hon är stark och rejäl på alla sätt, men från spår tolv behövs ändå en hel del tur efter vägen. 8 Callmesally är en segervan typ med totalt 8 segrar på 18 starter i livet. En statistik som absolut ska tas på allvar. Skrällen i loppet kan vara 2 Princess Teemer. Hon fick aldrig chansen från invändigt läge senast och hade sparade krafter kvar i mål.

V86-4: Treåriga hästar bakom bilen i avdelning fyra och 3 Tinten lär bli favorit efter att ha inlett karriären med två segrar och en andraplats på tre försök. Inga fel på det, men 12 Dallas Brick är ett lika tidigt streck för oss. Han har precis samma tävlingsfacit så här långt - två vinster och ett andrapris - och har visat rätt inställning för att kunna fälla allt trots ett sämre läge. Dessa två skulle kunna räcka som ett ”lås”, men vi kostar på oss en markering även för 4 Iglesias Boshoeve. Han jagar sin första seger och då han är startsnabb skulle det kunna bli så att han leder det här loppet runt om. Bakom denna trio finns gott om outsiders. Vi nämner 1 Neo Sånna (lättas i balansen) och 7 Zodiacale (två raka segrar) som tidiga streck om man har råd med flera.

V86-5: 2640 m och ”spårtrappa” är förutsättningarna i den femte avdelningen. Här hittar vi omgångens första ”tvåhästarslås” och börjar med markering för 7 Magic Happens som vi tycker svarade för en klart plusbetonad insats senast. Spår sju bakom bilen innebär alltid lite vingelrisk, men löser det sig bara någorlunda kan andra raka segern komma. Den vi dubblar med är 9 Cashback Pellini, även om denne inte är att lita på. Den långa distansen är dock något som talar till hans fördel och han kommer från ett felfritt lopp. Dessutom brukar han trivas fint på Åby där han vunnit förr och svarat för flera starka insatser. Där bakom är 2 Joyride Cane tidig. Andraplatsen senast var ett formbesked och årets andra seger känns inte långt borta. 13 Global Touchdown debuterar för Björn Goop och är värd att ta på allvar direkt trots att han inte tävlat sedan midsommar.

V86-6: Enbart fyraåringar i den sjätte avdelningen. Här är det många om budet och en rejäl gardering behöver inte vara fel. 3 Definitif Launcher har gjort två starter för Leif Witasp och vunnit båda. Det är ingen typ som övertygar rent intrycksmässigt, men han gör sitt jobb och den här gången pratar man dessutom om att utrusta honom med ett norskt huvudlag. Det kan bli seger igen, men vi tycker som sagt det känns öppet. 5 Castor Brick kommer med en nolla i protokollet från senast, men den ljuger lite då hästen satt fast med sparade krafter. Två raka i fin stil innan dess och han ska räknas. 9 Deep Sea kom från Gotland och vann på Solvalla senast. Fint smygläge och han ska absolut tas på allvar igen. Bortglömd kan 7 Evander Am bli. Hästen har kommit allt mer de senaste månaderna och till den här starten hoppar dessutom Erik Adielsson upp i sulkyn.

V86-7: Sprinterdistans, autostart och bara ston handlar det om här. Ännu ett lopp där vi stänger på två hästar - som dessutom möttes senast. 2 Una Blessed var först i mål den gången efter att ha tagit hand om ledningen kort efter start. I rygg på denne satty 3 Stella Newman som sköt till riktigt bra när luckan sent omsider kom. Hon hann aldrig riktigt få upp farten och det var på pigga ben hon skar mållinjen. Provar att ta sig förbi igen och hur som helst är hon ett givet motbud även den här gången. Då dessa båda drog smaskiga lägen tror vi segerstriden står mellan dem. Har man råd tar man även med 11 Stonewashd Diamant från bakspår, men det krävs rejält med överpace i täten för att hon ska komma in i matchen till slut. Även 6 Valentina Wind är värd att betala för om man är stadd vid kassa.

V86-8: Vi avslutar med spik på 6 Man At Work. Detta trots att hästen inte har tävlat sedan början av augusti då han svek som hårt betrodd på V75. Han såg dock stark ut när galoppen kom 400 m från mål och intrycket vid segern gången innan på Romme var finfint. Nu har Timo Nurmos gett hästen en träningsperiod och det låter från stallhåll som att femåringen är rejält förberedd. Viss ringrost kan såklart skina igenom, men vi vill ”passa på” att ta betalt direkt i comebacken. Många bra där bakom som är streckvärda om man garderar. Vi nämner lägesgynnade duon 1 Coogan och 2 Indy Lane som givna bud.

Stora systemet:

V86-1: 2-3-4-6 (7,5)

V86-2: 6-9-8-12 (3,11)

V86-3: 2-3-6-7-8-12 (11,5)

V86-4: 3-4-12 (1,8)

V86-5: 7-9 (2,13)

V86-6: 2-3-5-7-8-9 (12,10)

V86-7: 2-3 (11,6)

V86-8: 6 Man At Work (1,2)

6912 rader = 1728 kronor

 

Lilla systemet:

V86-1: 3-4 (6,2)

V86-2: 8 Knifetown Winner (12,9)

V86-3: 2-3-6-7-8-12 (11,5)

V86-4: 3-4-12 (1,8)

V86-5: 7-9 (2,13)

V86-6: 2-3-5-7-8-9 (12,10)

V86-7: 2-3 (11,6)

V86-8: 6 Man At Work (1,2)

864 rader = 216 kronor

 

Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken: 

https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Missa inte veckans bästa bonusar!