Speltips: V75-systemet Bjerke 17 november

V75-1: Norges stolthet, 3 Ferrari B.R., blir förstås klar favorit i den inledande avdelningen. Den segersugne femåringen har ett vasst facit hittills i karriären med hela 18 vinster på 22 försök. Det blev senast seger direkt i comebacken utan att vare sig balans eller utrustning var "maxad" – han har ett brett register och det kan vara så enkelt att han är ”klar” här. Men, vi hittar ett allvarligt motbud i rejäle 2 Västerbo Exact, vilken senast gick i mål som fastlåst fyra med gott om krafter kvar i V75. Hästen har visat att han kan öppna riktigt vasst bakom bilen och vi är inne på att körande Thomas Uhrberg inte alls känner sig slagen på förhand när han kör ut till start i detta lopp. Två streck för oss! 6 Linus Boy måste nämnas ganska tidigt här, en tuff häst som återkommer efter en liten paus. Han har fått ganska klen utdelning på sitt kunnande på sistone, här är han en het platskandidat. 

V75-2: 3 Velvatter verkar vara lite extra till häst, två starter i nya regin har resulterat i lika många segrar. Han avslutade näst senast snyggt fram till en säker seger och hade uppvisning vid vinsten senast, han gjorde då allt jobb själv. Han är givetvis högaktuell denna gång, han har nu ett betydligt trevligare läge jämfört med i de två senaste starterna. 5 Tokarev debuterade i ny regi senast och hade inför comebacken åtgärdats i halsen. Motståndet senast var inte av allra värsta sort, men hästen löste uppgiften utan minsta bekymmer – han inledde från tillägg och var ohotad till slut. Att det nu handlar om lång distans borde inte ställa till det, det rör sig om en i grunden väldigt kapabel travare. 2 Worrywart är inget pålitligt kort, men kunnandet är stort och han är troligen den häst i fältet som är mest gynnad av den dryga distansen. Björn Goop får chansen bakom denna gång, vid felfritt lopp så är hästen en het segerkandidat. 

V75-3: 5 Global Trustworthy kan "massor". Även om vi av erfarenhet vet att Timo Nurmos alltid har sina hästar ordentligt förberedda efter vila så gick det ändå inte att begära seger senast efter ett uppehåll på ett år, men Global Trustworthy uppvisade sannerligen ingen ringrost när han visslade förbi sina konkurrenter över upploppet. Han har tidigare visat att han duger i stentuffa omgivningar och han kan dessutom öppna snabbt bakom bilen, vi blir inte det minsta förvånade om han tidigt återfinns i ledningen här. Spikas! 10 Lionel N.O. slutade senast tvåa i VM-loppet i USA efter en stark prestation. En högkapabel fux som hittills i karriären snudd på tjänat 16 miljoner kronor, givetvis räknas han tidigt trots att han inleder från bakspår. 1 Probo O.P. har ett intressant smygläge, han kan emellanåt avsluta loppen oerhört snabbt och är med och slåss om en framskjuten placering här.

V75-4: 4 Crackajack hade inget större flyt i finalen av norska Derbyt 9/9, han hamnade i trött rygg på sista bortre långsidan och drogs sist in mot sista sväng. Han har vid två raka segrar på slutet visat att formen sitter där och detta är en häst med hög kapacitet för klassen. 1 Bad Nite Call Saul är här på jakt efter femte raka triumfen. Läget passar honom perfekt och tränaren Trond Anderssen meddelar att siktet är inställt på att försöka leda detta från start till mål. 10 Baxo Epice felade till slut i svenska V75 senast. Gången före glänste han så smått vid seger på Charlottenlund och kan mycket väl räcka till vinst här med lite klaff. 

V75-5: 1 Normandie Royal avgjorde överraskande enkelt vid besöket på Solvalla för tre starter sedan. Hon verkar ganska komplett och i den senaste starten skar hon mållinjen som fastlåst tvåa med mycket sparat. En het segerkandidat med tanke på fina utgångsläget. 3 Tropicana Ås är grymt speedig och fungerar över alla distanser. Hon är utan tvekan bäst när hon får tassa med i ryggar länge, men håller hon sig bara hyfsat lugn så hanterar hon även att gå i ledningen – vi får se vilken taktik körande Carl Johan Jepson här väljer. 2 Carna Sensei visade fortsatt toppform vid segern senast och är en häst med helt rätt inställning till tävlandet. Vår känsla är att hon utan tvekan står sig gott även i denna konkurrens, strecket är givet.

V75-6: 4 Vainqueur R.P. är en segervan herre. Han vann tämligen enkelt från spets på Axevalla för tre starter sedan och han avslutade snyggt fram till tredjepriset från svårt läge i en Breeders´ Crown-final senast. Här är han mycket tidig för oss. 7 A Brave Heart har segrat i hälften av sina 20 starter. Han var tyvärr inte kurant i finalen av norska Derbyt näst senast och fick inget med sig av priskakan där, men han vann trots tuff resa i comebacken senast och visade att formen fortsatt sitter där. 1 Confidence har ett smaskigt läge då han öppnar snabbt. Kort distans är en nyhet och vi får se om han lyckas hålla spets, oavsett vilket så lär han ha bra chans att sluta långt framme på sin höga grundkapacitet. 

V75-7: 2 Promo Kemp har inlett strålande i nya regin med två segrar på två försök. Han sträckte snyggt på sig senast när han blev rejält utmanad till slut. Tredje raka finns definitivt inom räckhåll med tanke på förutsättningarna, vi ger honom förstarösten. 1 Smevikens Cruiser fick inte riktigt chansen i tid senast efter att ha ”tvingats” släppa spets i en stentuff öppning. En häst med både styrka och snabbhet i kroppen, vi rankar honom högt denna gång. 8 Floris Baldwin har hög segerprocent och han har svarat för ett antal riktigt starka prestationer under året. Läget är förstås trist, men behöver inte vara någon katastrof då han visat sig kunna öppna rejält snabbt.

 

Stora systemet:

V75-1: 2-3 (6-4)

V75-2: 1-2-3-5-6-9 (8-10)

V75-3: 5 (10-1)

V75-4: 1-4-5-6-10 (3-12)

V75-5: 1-2-3-5-11-12 (4-6)

V75-6: 4-7 (1-5)

V75-7: 1-2-8 (5-3)

2160 rader / 1080 kronor

 

Lilla systemet:

V75-1: 2-3 (6-4)

V75-2: 2-3-5 (6-1)

V75-3: 5 (10-1)

V75-4: 1-4-10 (5-6)

V75-5: 1-2-3 (5-11)

V75-6: 4-7 (1-5)

V75-7: 1-2-8 (5-3)

324 rader / 162 kronor

 


Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken: 
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Missa inte veckans bästa bonusar!