Speltips: V64-systemet Romme 14 september

V64-1: 3 Even Smaller Plum är en ganska klassig travare i grunden, hon inledde karriären med att i fin stil ta två raka segrar. De tre senaste starterna har skett på finsk mark, för tre starter sedan var hon endast knappt slagen som tvåa. Därefter har hon två gånger i rad, både i försök och final av Kriteriestoet, kämpat på snyggt från positionen utvändigt om ledaren (nådde ett femtepris i finalen). Nu är det onekligen lite enklare emot och hon får utan tvekan förstarösten av oss. 5 Remarkable Feet gjorde bort sig med galopp direkt från start senast. Gången före vann han i ohotad stil efter att ha fått bestämma tempot i ledningen, han räknas tidigt här. 2 Thunderpedia är alltjämt segerlös efter 13 försök. Efter att ha gjort bort sig med galopp tre gånger i rad så skötte han sig senast, han avslutade då bra lite i skymundan i ganska tufft sällskap och är farlig att nonchalera helt. 

V64-2: Lurigt lopp, här kan det komma en överraskning. 10 Nordby Kuling är en kapabel sort som vann enkelt från spets senast. Han fungerar bra även med en resa i ryggar, segern för fyra starter sedan togs från dubbla tillägg. 13 Sol Faksa skötte sig fullt bra som trea senast. Hon har totalt i karriären tagit 14 segrar på 67 försök och måste räknas tidigt här. 15 Järvsö Elviz har riktigt fina fartresurser i kroppen, det är dock inte alltid numera som han bjuder till fullt ut i slutstriderna. Formen sitter där och att Jorma Kontio nu får chansen bakom känns förstås spännande, kanske kan han få honom att ta i lite extra till slut. 9 Mojerker är en klart duglig travare. Han avslutade senast duktigt som tvåa och hade fin spänst genom mål, vi streckar honom ganska tidigt här.

V64-3: 11 Elektra är en läcker travare och kunnande för att runda detta fält finns utan tvekan. Hon svarade under fjolåret för flera fina prestationer och hon gjorde det bra som trea på Solvalla näst senast, då som nu med Torbjörn Jansson i vagnen. 8 Sissy Face återkommer här efter några månaders vila. Läget är lite chansartat, men kapaciteten är fin och hon förstärks med Kontio i vagnen – ett givet segerbud. 9 Lotusathena har verkligen inte övertygat i de senaste starterna och är svårbedömd inför denna uppgift. Hon har fått pausa lite och kanske har det gjort henne gott, i ljusa stunder är hon definitivt att räkna med i detta sällskap. 5 L.A.Divergent var godkänd trea på Gotland senast och höll fint som fyra gången före. Att nu Kaj Widell sitter upp bakom innebär ett klart kuskplus, han har dessutom vunnit med henne tidigare.

V64-4: 2 From The Mine är en segervan travare som visat knallform på sistone då han tävlat skolös runt om. Näst senast svepte han till spets på sista bortre långsidan och vann utan större bekymmer. Senast hade han en riktigt tuff uppgift i V75, inte minst med tanke på det svåra utgångsläget över den korta distansen. Loppet vanns av Timo Nurmos ”kanon” Laskari och From The Mine avslutade klart bra som sexa, med lite bättre klaff runt slutsvängen så hade det kunnat bli en än bättre placering. Nu ser förutsättningarna riktigt bra ut på förhand, han tävlar på nytt barfota runt om och står fint inne i detta lopp. Vi spikar. 11 Gloria Band svarade lite tidigare under året för ett antal starka prestationer, trots avsaknad av lopp i kroppen så måste hon rankas högt här. 12 Lövdala Principito har hög segerprocent och av de senaste starterna att döma så sitter formen där fortsatt. Hon lär sluta långt framme, och kan med rejäl klaff kanske vara med och utmana om segern.

V64-5: Här bjuds vi på ett revanschmöte mellan 5 Highspirit och 7 Knifetown Winner. Highspirit var senast förkrossande överlägsen trots en blytung resa, verkligen en toppinsats! Knifetown Winner var den gången utan chans att bjuda kamp om segern trots att han sprang i ledningen. Nu är det dock mer passande distans för Knifetown Winner och han visade fortsatt fina takter vid seger i V75 senast. Till Knifetown Winners fördel nämner vi också att Highspirit denna gång endast kommer tävla barfota fram och dessutom blir det en vanlig sulky. Highspirit öppnar oerhört snabbt och lär utan problem ta hand om befälet, visst kan han räcka till vinst om han får bestämma en bit – vi tror dock lite mer på Knifetown Winner här. Vi har råd att strecka båda och slipper därmed ta klar ställning för någon! Tidig bakom denna duo nämner vi 2 Bottnas Commandeur, en häst av gott ”V75-snitt” som denna gång provas med Rikard N Skoglund i vagnen.

V64-6: 8 Allowable har tänt till ”våldsamt” i år och segern senast togs i V75 från ett knepigt utgångsläge. En given segerkandidat här. 9 Issiah slår ibland till med riktigt bra prestationer. Han var väldigt bra vid seger i juni månad och vann enkelt för tre starter sedan. Han visade som trea senast fortsatt allt väl med formen. 15 Nakoda Goj kan vara vinnaren, även om uppgiften är allt annat än enkel – han inleder från hela 60 meters tillägg. Han är dock van att göra en hel del jobb själv på vägen och har visat fin form på sistone. 5 Let´s Go Ernie har segrat i två av de fyra senaste starterna. Lyckas han komma åt ledningen relativt smärtfritt här så kan han bli svår att hämta in tillägg på.

Stora systemet:

V64-1: 2-3-5 (4-6)

V64-2: 1-3-9-10-13-14-15 (11-12)

V64-3: 5-8-9-11 (10-2)

V64-4: 2 (11-12)

V64-5: 5-7 (2-8)

V64-6: 5-7-8-9-10-15 (13-4)

1008 rader / 1008 kronor


Lilla systemet:

V64-1: 2-3-5 (4-6)

V64-2: 9-10-13-14-15 (3-1)

V64-3: 8-11 (9-5)

V64-4: 2 (11-12)

V64-5: 5-7 (2-8)

V64-6: 8-9 (15-5)

120 rader / 120 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Missa inte veckans bästa bonusar!