Travstatistiks blogg

Speltips: Skrälljakt i Klass I-försöket!

FSport fantasy trav

Stochampionatshelg på Axevalla och härlig V75-omgång inleder!

Vi hoppas och tror att Axevallas långa upplopp återigen ger utdelning på skrälljakten, men vi håller i slantarna till den sista V75-avdelningen, DD-2, lopp 11 och klass I-försöket.

Jämnt spelat mellan de mest betrodda och nu under lördagen har nr 1 Marcello Wibb tagit över favoritskapet från gårdagens mest spelade, nr 3 Global Winner. Marcello har störst chans att ta spets, så det är väl logiskt att han är favorit. Båda dessa hästar har dock tre starter utan seger.

Vi går som sagt på skrälljakt och riktar blicken längst ut på startvingen där nr 8 Zizou och Henna Halme håller till med den Heiskanen-tränade fyraårige hingsten.

Zizou har, som de flesta i dett loppet, hög segerprocent, ej alltför höga siffror vad gäller eventuellt vinnarodds trots att han mött hyfsat tufft motstånd. Vidare så har han bevisat spurtförmåga, dels i senaste starten men även i starten innan och i slutet av april på Åby. Även bäst snittid. Stallet är optimistiska och med lite bättre startspår hade man trott på mycket fin segerchans.

Bet365 erbjuder 14x insatsen på vinnarspelet och 3,75 på plats. Klart intressanta siffror och vi håller tålmodigt i kosingen under övriga tio lopp på Axevalla innan vi kliver in på Zizou!