Travstatistiks blogg

Speltips: Fint spelvärde i V86-7!

FSport fantasy trav

Eskilstuna står som värd för kvällens V86:a och det ser överlag spelvärt ut. Vi kommer åtminstone gå in med pengar i två lopp, varav det ena loppet är i fokus för denna blogg.

V86-7, DD-1 och lopp 10 är ett långlopp över 2640 meter med bilstart, försök klass I. Inte superoptimalt med lång distans om man går på skrälljakt, men autostart och klass I gillar vi.

Favorit är nr 10 Marrakesh med Jorma Kontio i sulkyn och en häst som vunnit fem av sex ska man såklart passa, men en favorit som gör årsdebut (!) i juli? Njaa, den vill vi nog syna.

Synar gör vi med nr 6 Grammofon med Jevgeni Ivanov. En häst med hög segerprocent (näst högst i loppet), ej alltför höga siffror vad gäller eventuellt vinnarodds och har i de två seanste mött rätt så tufft motstånd. Vidare så bevisade den sexårige hingsten spurtförmåga näst senast och har även bäst snittid i loppet.

Till 50x insatsen på vinnarspelet och 8x på plats tycker vi det är mycket högt spelvärde. Vi hade spelat till ca 25x resp 4x.

Vi tar även ett spel i V86-6, lopp 9. Inte lika högt spelvärde här, men ändå ok. Nr 13 Beauty Leg är vi inne på. Hög segerprocent, bäst kr/start, ej alltför höga siffror vad gäller eventuellt vinnarodds, bevisad form, mött tufft och bevisat spurtförmåga. Drygt 10x på vinnarspelet är ett par enheter för högt och det tar vi också.