Travstatistiks blogg

Speltips: En juvel i Diamantstoet

FSport fantasy trav

Spelvärde innebär inte alltid att oddset ska vara skyhögt, som vårt senaste spel, som hade ett odds på 125x. En sjätteplacering blev det bara, men spelvärdet fanns där och vi skulle spela det spelet igen om vi fick chansen. Så långt borta segern var det inte. I kväll har vi ett nytt spelvärde, men till betydligt lägre odds, 10x.

Lopp 10, DD-2, är ett försök till Diamantstoet över medeldistans med autostart. Mycket jämnt spelat. Bra förutsättningar för skrälljakt.

Favorit är innerspårets Vinci I.M. med Peter Untersteiner i sulkyn. Kan mycket väl vara så att fyraåringen spårar från start till mål. Men vi hoppas och tror på lite körning från start, vilket skulle gynna vår idé, nr 9 Ies Juvel med duktige Carl Johan Jepson i sulkyn. Juvelen lär hursomhelst få en bra resa med startsnabba hästar framför. Juvelen har hög segerprocent, inte alltför höga siffror vad gäller eventuellt vinnarodds, en av fyra med bevisad form iochmed segern senast då hon dessutom bevisade spurtförmåga. Stallet bedömer formen som fin och vi går in med två units på vinnarspelet och två på plats!