Travstatistiks blogg

Speltips: Två globala skrällar!

FSport fantasy trav

Påsk, ägg, påsköl, sol, vårvärme och så då en fin jackpot på Rommes V75:a!

Vi har inte bara käkat ägg denna påsken utan även jobbat med databasen och statistiken och hittat två intressanta skrällar. De påminner om varandra så mycket så vi beslutade oss för att spela båda två. Båda heter passande nog även samma sak i ”förnamn”, nämligen Global. Den ena, nr 5 Global Viscount med duktige Jepson i sulkyn startar i klass II-försöket, V75-5, lopp 9. Och den andra, nr 8 Global Undecided med säkre Adielsson i sulkyn i bronsdivisionen, V75-7, lopp 11.

Favorit i V75-5 är nr 4 Quito Lane som vunnit hälften av sina starter. Kan mycket väl rinna undan och därför blir vårt huvudspel plats här. Global Viscount har hög segerprocent, en fin platsprocent på 70%, låga siffror på eventuellt vinnarodds, bra snittid, toppkusk och lopp i kropp där han senast gjorde en bra insats i ett V75-lopp. Stenströmer är positiv.

Favorit i V75-7 är nr 5 Sign Me Up Too och även den kan rinna undan så vi kör huvudspel plats även här. Global Undecided har hög segerprocent och kring 50% på plats, bra snittid och toppkusk. Dock lite höga siffror vad gäller eventuellt vinnarodds, men har å andra sidan mött tufft motstånd och avslutat bra inde loppen.

Båda dessa Global-hästar ligger kring drygt 20x på vinnarspelet och kring 4,5 på plats. Klart intressanta odds och dessa båda spel förgyller Påskdagen och ska även med på V75-kupongen!