Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Dannero torsdag 23/6

FSport fantasy trav

Min vinnare Orkan Von Haithabu gjorde jobbet i första avdelningen under tisdagen och trodde man satt bra på det inför sista men hälften av fältet galopperade och Mika Forss satte dit en 50-taggare efter offensiv styrning.
Torsdagens tips kommer lite tidigt då jag ska på Kiss-konsert med min dotter under onsdagen.
Dubbelloppen på Dannero tycker jag har en svag favorit i inledningen som jag avstår trots att loppet är ihåligt med få hästar som höjer sig över mängden. Mitt lås blir i stället troliga ledaren samt hästen som visat knallform men har svårt utgångsläge.
Raka dubbeln tycker ni är kul så den får bli 6-2 vilket borde ge ett glatt odds.
Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
9 Bird Lane inledde karriären med tre segrar på fem starter. Ute i tuffa gäng efter det.
Må hända att hon varit ute i tuffa gäng i år jämfört med förra men hon har inte imponerat så mycket så hon ska vara favorit här tycker jag. Missgynnas kraftigt av bakspåret då samtliga tre segrar är tagna från ledningen vilket blir svårt här.
Skulle kunna tänkas köras offensivt mot täten men sådana styrningar kan kosta mer än vad det smakar så sårbar är tanken hur jag än vrider och vänder på loppet. Måste absolut garderas.
Motbuden :
14 A Knight's Victory har gått strålande på slutet för Jill Ivarsson. Svårt läge men bra form.
Höjde sig flera snäpp på barfota runt om men visade senast att formen är på topp då hon vann med skor trots svårt spår bakom bilen. Så lätt att man inte ens ryckte tussarna.
Varit struken för en mindre hovböld sen dess men känns kanonfin i jobben enligt Jill så formen skall nog vara intakt. Med rätta ryggarna tror jag hon kommer vara väldigt långt framme. Kanske först?
6 Blue Bell har fått ett lopp i kroppen efter skadeupphåll och har ett smaskigt springspår.
Kanske inte visat hittills att hon är något blixt i voltstart men enda starten hon gjorde förra året så öppnade hon ok från springspår och kördes resolut mot spets för att sedan släppa och lifta med i ganska högt tempo. Gick ut i dödens 350m från mål och kopplade grepp på ledaren.
Riktigt bra insats då efter uppehåll och med loppet senast i kroppen kommer man nog vara offensiva här. Intressant start då bara ett par stycken sticker ut.
11 Isabelle Sisu gick bra senast trots vida spår. Bara en seger i livet men ner lite i klass här.
Lite tveksam vinnargnista kanske men får Magnus A Djuse i vagnen återigen och har gått bra för honom tidigare. Kommer behöva rätta loppet för att duga men vill man strecka vidare så är hon ett hett alternativ till bara 1%.
Skrällen :
3 Cobol Eternity hade ett litet mellanår förra året men har sett vassare ut än på länge.
Två senaste loppet har verkligen vittnat om att formen är på gång och har ett passande läge för en smygare här. Tycker loppet är ganska skiktat med ett par som höjer sig över övriga så från bra spår är det en passande skräll till 4%.
Vår Vinnare :
6 Blue Bell

Dagens Dubbel 2 – 1640m Autostart
Favoriten :
1 Run N'Cola kommer från två raka V75-starter och visat att han duger i sammanhangen. Spåret?
Vinstrik herre som vunnit hälften av sina starter för familjen Djuse och givetvis andas man optimism återigen från fint spår bakom bilen. I mitt tycke är det de tre innersta hästarna som gör upp om segern i första hand och när en av dom blir så här pass stor favorit får man ta en närmare titt på de två andra. Största frågan är om han lyckas hålla upp innerspåret eller inte.
Gör han det så stiger givetvis vinstchansen markant. Solfjädereffekten?
Motbuden :
2 Bowling De Luxe har alltid varit lovande som glänst i träning men inte i lopp. Ändring på det nu?
Inledde karriären riktigt bra men i och med att motståndet hårdnade så tog det också lite stopp på framgångarna. Lite samma matchning i år där man gjort bra ifrån sig i lite lägre klass men nu hårdnar motståndet. Skillnaden är att man kommer från seger vilket var första starten som valack och nu rycker man alla skor för första gången. Riktigt intressanta förändringar som säkerligen kommer hålla honom skärpt hela vägen.
Med tanke på hur förbättrad han var senast som valack och med förändringarna som är nu så tycker jag han är hyperintressant. Kul idé.
3 Global Crusader tog ledningen senast men släppte. Avslutade bra sen efter sen lucka.
Det mesta hänger nog på om man lyckas ta sig förbi de invändiga i starten. Då stiger vinstchansen markant. Har gjort bra lopp utvändigt om ledaren också som vid segern för tre starter sen men stor skillnad på att kontrollera det loppet utvändigt om ledaren och ett lopp som detta.
Kanske inte så het som vid första anblicken då han är väldigt sårbar för postionerna.
8 Eagle In Disguise har årsdebuten avklarad med bravur. Svårt spår dock.
Avslutade året med att galoppera vid flertalet tillfällen så glädjande att han skötte sig i årsdebuten plus att han såg riktigt fin ut. Gick med i ryggar varvet från mål och avslutade riktigt bra till slut.
Lite tur krävs från spåret så klart men inte borta.
5 Behind Lord är rätt kvick bakom bilen och kan hamna bra på det. Kommer från tuffa lopp.
Får troligtvis svårt att komma till spets men inte helt omöjligt. Borde i vilket fall få ett lopp i främre träffen. Kanske rygg ledaren till och med i hårt tempo? Med tanke på spåret ska han nog streckas som 4-5:e häst. Van vid att möta tuffa kamrater.
Skrällen :
9 Woodcutter gör debut i dessa sammanhang men ska vara mogen för uppgiften.
Gjorde en strong insats från liknande läge senast och även om han har ”bara” en seger och sju andraplatser så tycker jag absolut inte han är någon ickevinnare. Flertalet av andraplatserna är tagna från riktigt svåra utgångslägen och det är nog bara tillfälligheter att det inte blivit någon mer seger i raden. Intressant här till endast 5% då han har rygg på de mest betrodda i starten och kan få drömloppet med lite klaff.
Vår Vinnare :
2 Bowling De Luxe

Spelförslag dagens dubbel :
DD 1 : 6-14
DD 2 : 1-2-5-9

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.