Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Halmstad måndag 23/5

FSport fantasy trav

En härlig elitloppsvecka har vi framför oss och formen känns bra. Hoppas ni tog del av våra tips till GS75 igår på Videon. Vågar lova att ingen hade vassare tips än vi denna omgång och kul med så mycket positiva meddelanden.
Kvällens dubbellopp är högklassiga när det vankas kval till Breeders Crown på Halmstad.
Det man ska ha med sig är att de sex första ekipagen går vidare så det är inte superviktigt att vinna även om givetvis prispengarna är bra.
I första avdelningen tycker jag Untersteiners trio höjer sig lite över mängden och att 1 Il Forte ska rusa hem loppet håller jag som föga troligt.
Intressantast rent spelmässigt är 11 Global Cashflow som jag tycker ska duga direkt men vågar inte lämna stallets bästa chans utanför så dubblar systemet med 6 Vinci Nice.
Raka dubbeln blir dock 11-2 till 23ggr degen.

Dagens Dubbel 1 – 2140m Autostart
Favoriten :
1 Il Forte är en rusare som gjort bra prestationer men gav sig senast. Fel favorit?
Spetsälskande rusartyp som förmodligen kommer göra vad han kan för att skaka av sig konkurrenterna men man såg senast när han mötte lite tuffare hästar att dom hängde på ganska bra trots tufft tempo och redan halvvarvet från mål var dom förbi.
Höll trots allt bra till fjärdeplatsen bakom där sen så stannade inte helt men jag tror det blir svårt att lämna dagens motstånd på så pass långt avstånd att det ska bära hela vägen in i mål när det inte verkar vara toppform. Jag avstår spel och tycker faktiskt 1 Il Forte är grovt överstreckad till 31%
Motbuden :
6 Vinci Nice från Untersteiner gör bra lopp hela tiden och var fyra i Kungapokalen senast.
Det är nog ingen vågad gissning att den här herren kommer vara favorit när bilen släpper fältet ikväll. Om inte är det nog bara att tacka och ta emot för har bra meriter att falla tillbaka på. Förutom fjärdeplatsen senast bakom omöjlige Francesco Zet så har 6 Vinci Nice raden 1-1-3-2 under året och man hör att dom förväntar sig en del av hästen framöver.
Skor på nu men går bra med den balansen med och trots Örjan i vagnen ska han nog ses med högst vinstchans i loppet för inte ens han klarar nog av att sitta fast på innerspår från spår 6.
Borde ha bäst spurtkrut efter att spetshästen rusat färdigt.
11 Global Cashflow är mest meriterad i fältet men svårt läge i årsdebuten.
Untersteiners andra häst i loppet som var tvåa i kriteriet och fyra i fjolårets Breeders. Siktas mot årets storlopp även denna säsong och trots bakspåret i årsdebuten så kan han gynnas om det blir fart på loppet vilket det ser ut att bli. Hög lägstanivå och kommer leverera direkt är känslan.
12 Indy Rock har bra fart men strulat med dubbla galopper i årets starter. Passande spår?
Lika bra vi river av Untersteiners tredje bidrag i loppet för alla tre startar med vinstchans. Denna kanske har högst kapacitet av de tre men också svårast utgångsläge samt har dummat sig i båda starterna i år och formen är svårbedömd.
Annars van vid tufft motstånd och slog stallkamraten i Breeders Crown finalen förra året.
5 Denarius har tänt till med barfota bak och jänkarvagn. Vill till spets men kan bli svårt.
Svårt att inte nämna Nordströms bidrag trots en ynka procent på strecken. Tänt till på slutet när man hängt på jänkarvagnen och ryckt bakskorna. Nordströms unghästar kan utvecklas mycket på bara ett par starter har vi sett förut och själv låter han smyguppåt i intervjuerna men vill till spets och kanske blir svårt att nå den positionen om man inte får för sig att ta en rygg med 1 Il Forte.
3 Larry Wood kvalade in till Kungapokalen och kommer från formstall.
I finalen blev det givetvis för tufft att plocka något från det svåra utgångsläget men har visat att han går med i alla tempon och när det mest betrodda har lite vingliga lägen är ett streck på Larry nog inte helt fel om man garderar. Kanske kan lifta med i rygg på en rusande 1 Il Forte och tar man luckan innan de täpper till så kanske den spårsnåla resan kan fälla avgörandet?
Lövgren har fin stallform och är inte helt borta här till låg procent.
Skrällen :
7 Ikaros Sisu årsdebuterar men hade 9/11 top 2 förra året och tog segrarna på slutet.
Uhrbergs bidrag i loppet avslutade fjolåret med två raka och utvecklades fint i takt med att året gick.
Lever mest på sin styrka vilket är lite intressant då loppet förväntas köras i högt tempo. Trots avsaknaden av lopp i kroppen tycker jag 4% är streckvärt vid gardering.
Vår Vinnare :
11 Global Cashflow

Dagens Dubbel 2 – 2140m Autostart
Favoriten :
2 Nova Mahiron avslutade fjolåret med seger i Diamantstoet och vann direkt i comebacken.
Naturligt startsnabb märr som blivit favorit från bra spår bakom bilen men Thomas aviserar att han gärna kör bakifrån den här gången för att hon ska få prova det också så man kanske inte laddar för fullt? Aningen sårbar i så fall men det kan bli sådana taktikförändringar när det räcker att vara top 6 men kommer man till spets lär man inte släppa heller.
Väldigt intressant dock med första barfota runt om någonsin så hon kanske bara blåser runt alla även från kön?
Motbuden :
6 Sangria Pellini har varit bra i enklare gäng och får lite av ett elddop här. Ska duga.
Hon har imponerat så smått för Michael Nimczyk men har heller inte varit i lika tuff omgivning som till kvällen. Verkar dock som en klok och förnuftig häst och är nog redo att rekordsänka om det krävs.
Streckas.
10 Red Lady Express var med i de största sammanhangen förra året och har lopp i kroppen.
Klart att uppladdningen kunde varit bättre än galopp i årsdebuten och omöjligt läge senast i hårt sällskap. Har i alla fall fått lopp i kroppen nu och Goop upp är positivt.
Däremot växlar man ner till vanlig vagn vilket förvånar men ska räcka långt på ren grundkapacitet.
5 Glorius Rain gav sig från spets senast och sprang och bröt under loppet. Ny utrustning ikväll.

Höll ok i ett Margaretalopp från ledningen senast och enligt Untersteiner så var det inte slutsålt i mål utan hon var helt enkelt inte körbar till slut eftersom hon schabblade med travet.
Nu ska man testa lite utrustningsändringar samt att man slår på skor på hovarna. Tycker nog att hon är rejält bortglömd här ikväll till bara 6%.
11 M.T.Rapunzel tappade lite sista biten senast i Drottningens pokal men tuff resa då.
Tycker ändå hon gjorde en bra insats med tredjespår fram i dödens innan man kunde krypa ner i rygg. Gör sällan en dålig insats men läget försvårar så klart. Om många streck.
Skrällen :
3 Cheri Cheri Lady har missvisande rad då hon varit ute i stentuffa gäng på slutet. Bara 1%.
Hon har väl kanske inte riktigt räckt heller i de gängen men går likväl konstigt nog lite ner i klass här och är startsnabb så inte omöjligt att Kevin kan sno åt sig rygg ledaren med henne.
Segern i raden försvann senast och efter denna starten försvinner även andraplatsen så behöver en bra placering för poängen så räkna med påställt ikväll.
Kan vara ett kul streck till 1% om man garderar.
Vår Vinnare :
2 Nova Mahiron

Spelförslag dagens dubbel :
DD 1 : 6-11
DD 2 : 2 Nova Mahiron

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.