Per Anderssons blogg

Speltips: Dagens Dubbel Tips till Färjestad måndag 2/5

FSport fantasy trav

Ny vecka och vi inleder på Färjestads travbana som ligger mittemot Löfbergs lila där hockeygänget ska försöka kvittera matchserien mot Luleå så mycket bra sport på samma fläck under måndagen.
Kvällens lopp ser ganska roliga ut och i avslutningen blir 1 Bat Marke rätt stor favorit efter segern senast och trots att ledningen är guld värd på banan så testar jag att gå emot när det är kuskbyte.
Tycker hästen är på tok för ojämn för att bli så stor favorit.
Lycka Till!!

Dagens Dubbel 1 – 2140m Voltstart
Favoriten :
8 Nina Ginto har en bra avslutning och gynnas av det lilla fältet. Passande uppgift.
Sofia Aronssons tjej kan visa sig ha en perfekt uppgift framför sig här och jag tycker det är en väldigt vettig favorit på förhand. Inledde året med seger direkt från spets och spurtade sen ner övriga enkelt starten efter. Senast var hon ”bara” fyra men avslutningen var det inget fel på och hon fick ett lopp utan draghjälp och hade långt fram i sista sväng.
Visat att hon klarar av tunga långspurter och med tanke på att hon går ner i klass här och värsta motbuden inte visat samma form så känns det som en väldigt bra vinstchans.
Motbuden :
9 So Superb gillar banan och får Kontio i vagnen. Van vid tillägg och nog värst emot favoriten.
Tål att göra en hel del själv i loppen så Jorma upp borde passa bra. Speciellt då det bara är norska kuskar som tidigare suttit upp bakom. Inget fel på dom men intressant med en toppkusk i vagnen.
Van att jobba i loppen från tillägg och ställer bara inte fjärdespåret till det så ska hon kunna utmana favoriten om segern.
7 Bahama Passion var med och stångades bland kulltoppen i fjol. Inlett året tveksamt dock.
Den här borde kanske ligga högre i rankingen på gamla meriter men galopperade senast och det har strulat lite med fräschören i år. Stallet ligger lite lågt med och tror inte på någon snabbstart från spår 2 heller. Minst lika bra som de mest betrodda men svårbedömd form.
11 Lovely O.O från stall Bergh är bra men gynnas nog inte av läget. Outsider.
Har ensamt springspår på 40m tillägg men jag är osäker på om han kan utnyttja detsamma till en snabbstart. Intressant i så fall så klart men skulle lika gärna kunna bli hängande och hamna bland de sista. Bara vid bred gardering.
Skrällen :
10 Pastorns Lady har varit lite klen på slutet men barfota runt om nu efter kortare vila. Skräll.
Brukar köras av Micke J men nu var det tänkt att Goop skulle prova och till slut blev det Torbjörn Jansson efter att Goop strukit sig på alla uppsittningar under kvällen.
Med tanke på sin startsnabbhet och fina statistik från ledningen så brukar hon sällan få lopp på rulle men jag har följt den här tjejen länge och jag tycker nog hon är minst lika bra bakifrån som i ledningen. Intressant med barfota vilket har fungerat bra tidigare så ska nog tas på lite allvar här ikväll till bara 8%.
Vår Vinnare :
8 Nina Ginto

Dagens Dubbel 2 – 1640m Voltstart
Favoriten :
1 Bat Marke har tre segrar på sex försök från spets. Bra med Goop senast så minus med kuskbytet.
Jag förstår varför den här blir favorit på insatsen senast men tränaren säger själv att hästen kan vara lite oinspirerad i loppen varpå just Goop passade bra på hästen senast. Även om Rickard givetvis vet vad som gäller och är duktig körsven han med så är det nog ändå litet minus med kuskbytet och inte alls att man får samma fart på hästen den här gången.
Innerspåret är ju dock perfekt och visst luktar det spets lång väg men tappade från samma position på Mantorp för tre starter sen trots att man fick bestämma.
Nja.. jag är inte helt övertygad även om han givetvis måste streckas.
Motbuden :
3 Goodlookin' Pepper vann montélopp näst senast. Påpassad efter det men galopperade.
Vi brukar ju surra om att hästar som får prova monté kan tända till lite extra bakom vagnen efter det och nog såg han fin ut senast men allt blev fel i loppet och galoppen kom nog lite uppgivet.
Fin innan det och formen verkar vara bra så passas tidigt i nuvarande omgivning.
10 Greed gör debut på svensk mark men kommer med fina vitsord från norska banor.
Aningen svårbedömd att sätta in mot motståndet så klart men rent tidsmässigt borde han kunna duga en bit här och har gjort det bra i två raka V75-lopp mot tufft motstånd. Brukar alltid vara med där framme i loppen och klaffar det lite från bakspår samt att favoriten inte står hela vägen så kanske han knäpper samtliga över upploppet. Outsider ikväll.
8 Zoccoloduro O.P. gjorde comeback senast på Axevalla men galopperade. Hög kapacitet.

Återigen Sofia Aronsson i fokus men hon har fina hästar i stallet och den här är inget undantag. Blev galopp direkt senast från svårt spår och kanske passar det bättre att rygga favoriten här i starten och få ett lite mer vilsamt lopp. Skulle man sen hitta luckan finns det absolut kapacitet att vinna ett lopp som detta.
2 Zorro Kronos har tagit segrarna i lite enklare omgivning. Tränarkörd så rankas ner en aning.
Rätt så fin häst men brukar ha det tufft i denna typ av lopp. Formen verkar dock på topp så kanske att det kan klaffa fullt ut här? Men med förutsättningarna som varit och att han är tränarkörd så rankar jag ner honom en bit. Vid bredare gardering.
Skrällen :
6 Noble Dancer är startsnabb i volt, får Horpestad i vagnen nu och bra statistik från spets.
Vi pratar givetvis skrällbud här till 2% och det vill nog till att Tom Horpestad prickar starten från springspåret och lyckas ta sig till spets. I så fall har han 4/8 från ledningen vilket är i stort sett alla segrar man tagit. Barfota är bra och förutsättningarna lite lockande till den låga procenten.
Vår Vinnare :
10 Greed

Spelförslag dagens dubbel :
DD 1 : 8 Nina Ginto
DD 2 : 3-6-8-10

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.