Per Anderssons blogg

Speltips: Missa inte att spela nya poolspelet Platskampen - Du hittar alla tips nedan.

FSport fantasy trav

Tröttnat på att missa chansen att vinna pengar redan efter första avdelningen?

Med platskampen får du vara hästägare för en dag och fylla ditt stall med potentiella hästar som du tror ska prestera för dagen. Ju fler hästar du hittar på top3, desto mer pengar drar ditt fiktiva stall in och den som lyckas bäst roffar också åt sig största kakan av prispotten.
Platskampen är ett nytt poolspel där du har spänning ända fram till sista loppet.
Du skapar enkelt konto och lämnar in raden via denna länk

Mina stall kommer heta "Kalkoniserad" under lördagen och går att följa via liverättningen på länken.

Hur funkar det?
Du bygger antingen ett system av flera hästar eller en enkelrad. Man tippar alla sju loppen och vill man ha fler hästar så bör man tänka på att radpriset är 50kr raden.

Hästarna i startlistan kostar olika mycket beroende på deras inbördes ranking.
Eftersom olika hästar kostar olika mycket så blir likheten att ju större skräll, desto mer tjänar din häst åt ditt stall. Fiktiva priserna i varje lopp är detsamma. 1:a 50M – 2:a 35M – 3:a 25M
Du väljer hästar till ditt stall och får sen en totalkostnad på varje rad som sen räknas bort från vinsterna dina hästar springer in och efter sista loppet vinner den som har bäst nettovinst.
Prispotten fördelas på fler platser än en så du kan få pris även för en femteplats beroende på hur många lag som deltar i omgången.

Vad bör man tänka på?
En bra mix utav favoriter och skrällar brukar vara att föredra men här kommer det unika med Platskampen. En rad innehållande av enbart skrällar kan vara precis lika lukrativt om man är rätt ute i omgången då kostnaden för stallet blir lägre. Å andra sidan brukar ju favoriter ha högre vinstchans rent teoretiskt men kostar också mer att ha i sitt stall.

En favorit som man tror har väldigt bra segerchans men kostar t ex 30M kommer att tjäna pengar till ditt stall även om den kommer på andra plats.

Det handlar i slutändan om att få ditt stall att tjäna så mycket pengar som möjligt på en omgång för att placera dig så högt upp på prisstegen som möjligt.

Följ ditt stall i realtid.
Under tävlingsdagens gång kan du följa ditt stall på leaderboarden lopp för lopp och skulle någon av dina hästar bli strukna får du in en reserv så nära i pris som möjligt.

Lördagens omgång på Gävle lördagen 15/1 : 

Gävle lopp 5 – 2140m Voltstart
Favoriten :
1 Soul Tan är svårt att tippa emot här trots stentufft motstånd då han har perfekt läge för ledningen och har även fått två lopp i kroppen efter vilan så borde bli bättre för varje start.
Hanna och Jessika får ursäkta men att Ulf Ohlsson hoppar upp ska bli väldigt intressant.
Han körde honom som unghäst så känner till honom väl och att han väljer denna före 8 Arch Lane som jag tycker är värst emot väger också tungt.
Har hela tolv(!) segrar på tretton försök i ledningen så borde bli svårslagen om man håller upp innerspåret. Kostnaden på 22M är ett fynd tycker jag för då tjänar man in ett par miljoner till stallet även om han skulle möta någon som överpresterar för dagen.
Att han skulle missa top 3 om han håller spets finner jag ytterst otroligt.
Intressanta spelbud :
8 Arch Lane (17M) är en av två som är värst emot och det visar ju priset också.
Den första kommer nog försöka rygga favoriten i starten för att få ett så bra lopp som möjligt och skulle han hitta ut någon gång under loppet så lär man styra på för han är stenhård.
Läget gör dock att favoriten blir aningen mer prisvärd i platskampen.
7 Anchor Man (20M) är andrahandare och var vass som tvåa i finalen senast trots opassande lopp.
Dödensrisken gör dock att han inte är lika prisvärd trots att han är stentuff.
11 Devs Definitif (13M) har ju två raka på ett imponerande sätt och senast visade han att man besitter en rykande finish om han får rätt lopp.
Priset är ok och en tänkbar häst om man tror att de betrodda kör lite för hårt mot varann.
Då kommer spurten bita bra.
12 Axl Brown (5M) får bli loppets skrällbud för dom som vill ha ett billigt streck i loppet.
Blir kanske tufft att vinna loppet men fick aldrig chansen senast på V75 efter en Örjanstyrning och kanske kan lifta med i bättre ryggar denna gång.
Billiga priset gör att det blir bra profit även på en tredjeplats.

Mitt Spel i Platskampen :
1 Soul Tan (22M)


Gävle lopp 6 – 2140m Autostart
Favoriten :
14 Nårje (21M) är ytterligare en stark favorit i detta kallblodslopp.
Har besökt Sverige flitigt och framgångarna har inte uteblivit. Sex segrar på nio starter och skotvånget bekommer honom inte för fem öre, tvärt om.
Med någorlunda normal resa ska vinstchansen vara väldigt bra men stallet tjänar pengar även om han är tvåa så ok spel i annars öppet lopp.
Intressanta spelbud :
7 Bäcklös Faron (19M) är tveklöst ett löfte och kommer tjäna fina pengar framöver men att han ska kosta nästan lika mycket som favoriten känns tufft. Speciellt då han kommer få lägga lite kraft i starten för att hitta position och vingelrisken är hög eller så laddar man för spets och det kommer kosta. Nja. Inget streck för mig i ett spel som Platskampen.
15 Lome Storm (6M) har tjänat mest pengar i loppet och får därför högsta startspåret. Det är många att runda men han har också en stark avslutning och tävlar som oftast mot sig själv.
Här kan man låta honom trava in sig och sen gå med i ryggar under slutvarvet.
Tänkbart motbud för billig peng.
13 Kalmar (11M) är ganska betrodd och gjorde ett heroiskt lopp senast där han svarade allt från ledningen utom Bellfaks sista biten. Ingen skam i det och var riktigt bra.
Samma sak för Kalmar med många att runda men det känns som att det kommer finnas många bra ryggar att söka och man borde slåss om tätplatserna.
4 Sundbo Komet (3M) vann senast i monté och visade bra form.
Inte riktigt lika bra som de mest betrodda men jag tror att Mats E Djuse har vettig chans att komma till spets här och då är man ju alltid med i platsstriden oavsett om man provar eller släpper.

Mitt Spel i Platskampen :
14 Nårje (21M)


Gävle lopp 7 – 2640 Autostart
Favoriten :
3 Milligan's School (41M) Ska väl normalt sett ha bra vinstchans men jag har en tanke.
Svek ju grovt senast men Melander verkar inte orolig och här borde han kunna hålla ut värsta konkurrenterna och ta hand om ledningen.
Nu är ju detta inget streckspel där man ”måste” ha rätt för att systemen ska leva vidare och med det sagt så tycker jag inte att priset på 41M är rättfärdigat ifall det skulle visa sig att han faktiskt inte alls är fräsch. Skulle han totalstanna igen så kostar han vårt stall mycket pengar som blir jobbiga att ta igen och jag tror inte många andra har samma tanke.
Skulle han vinna så tjänar de som streckar honom ändå bara 9M och de kulorna kan vi nog försöka hitta på en skräll i stället. Skulle vår skräll svika så blir det ändå inte kostsamt för oss.
Intressanta spelbud :
1 Västerbo Grosbois (2M) kan vara en sån godkänd skräll då han enkelt kommer ta ledningen och sen släppa till storfavoriten för att lifta med i rygg.
Inget lejon sista biten men loppet är som sagt ganska billigt så en plats bakom Milligan ska han kunna knipa. Gör han inte det så kostar det ändå bara 2M vilket gör att det blir antingen billig förlust eller bra profit.
12 Spickleback Face (13M) är ett tänkbart streck om man inte vill gå varken på storfavoriten eller jätteskrällen. Passar utmärkt över distansen och var faktiskt favorit i guld näst senast mot liknande motstånd frånsett favoriten. Tvåa den gången från bakspår och borde kunna slåss om en prisplats även denna gång.

Mitt Spel i Platskampen :
1 Västerbo Grosbois (2M)


Gävle lopp 8 – 2640m Voltstart
Favoriten :
13 Carry Cash (39M) har ju övertygat enormt och är ett tänkbart streck men har fått snabba pengar på sig på slutet och det är inte så enkelt att bara gå ut och runda till seger i V75.
Priset är också aningen dyrt då han måste vinna för att vi ska gå plus. Pass.
Intressanta spelbud :
1 Nikki Minaj (9M) tycker jag är bästa värdespelet i loppet. Startar 40m före de värsta och över den dryga distansen brukar det inte laddas max från start så chansen att hålla upp innerspåret är nog ok och i annat fall borde man kunna ta ledningen i ett andra skede.
Går bra varje gång i tuffa lopp och får man köra sakta en bit så kommer hon bita ifrån sig rejält sista varvet oavsett vem som kommer i spåren.
12 Whelk (13M) vet ni som läst mina tips att jag vurmar lite för. Kommer från samma stall som favoriten men står bättre inne på pengarna i loppet.
En bra Platskampenhäst då han sällan sviker och nästan alltid är med där framme.
Profit på alla prisplatser känns också motiverande.
10 Crashed Eggs (16M) verkar ha hittat formen på slutet och har styrkan som vapen och körs av en vårdad kusk. Det som sticker ut lite och gör mig tveksam är en ynka seger på 29 starter vilket gör att priset blir lite väl dyrt. Har visserligen placerat sig top 3 i tio andra starter men man vill ändå känna en lite starkare vinstchans för det priset.
11 Saga Doc (5M) blir skrällbudet i loppet om man vill använda sig av samma taktik i denna avdelning som i föregående. Varit struken för halsproblem och sårskada på slutet så inte fått lopp i kroppen men förstärks i vagnen av Ulf Ohlsson så ett ok chansspel som inte heller kostar skjortan om man är snett ute.

Mitt Spel i Platskampen :
1 Nikki Minaj (9M)


Gävle lopp 9 – 1640m Autostart
Favoriten :
2 No Limit Express (29M) blir ganska stor favorit i lägsta klassen vilket förmodligen är motiverat men det är som sagt lägsta klassen och det blir rätt så dyrt att ta igen priset på 29M om han gör bort sig.
Med det sagt så är det trots allt tänkbart streck för han visade senast från omöjligt läge att han räds inga upplägg alls och trots att risken finns att värsta motbudet kommer till ledningen skulle jag hellre strecka favoriten än 3 Geronimo Am.
Intressanta spelbud :
1 Stojweiler One (5M) blir mitt val av spel då det är kort distans, lägsta klassen och visade full form senast mot liknande motstånd.
Fick tredje ytter senast och satt kvar men fick luckan mitt på upploppet och avslutade riktigt vasst men hade för långt fram. Från innerspåret hoppas jag att han får rygg ledaren och att favoriten håller tempot upp utvändigt vilket kan skapa en lucka på bortre långsidan.
Tror faktiskt han till och med kan duga till seger om det optimala loppet.
I sämsta fall borde han få tredje inner vilket duger det med.
3 Geronimo Am (24M) kan dock bli en tuff nöt för samtliga att knäcka om han tidigt kommer till ledningen då distansen är kort men priset är ganska dyrt och måste nå top 2 för profit.

Mitt Spel i Platskampen :
1 Stojweiler One (5M)


Gävle lopp 10 – 3140m Autostart
Favoriten :
4 Bitcoind' Arc (29M) har inte startat sen i somras vilket säkert får många att dra öronen åt sig men Nurmos hästar behöver sällan lopp i kroppen för att prestera. Kvar i samma klass som han dominerade innan och enda orosmolnet är väl dryga distansen direkt som första start men det där vet nog Nurmos bättre.
Prisvärd då? Ja, jag tror faktiskt det då scenariot är att han tidigt sitter i ledningen och sen händer ingenting i två varv innan man ska börja gå från kön.
Detta autostartslopp över tre varv vinns förvånade ofta från just ledningen då ledarhästen får bestämma tempot. Speciellt om man är favorit.
Tycker man kan spela favoriten och annars väljer man nog en billig skräll i stället.
Intressanta spelbud :
Svårt att hitta några superintressanta skrällar då de hästarna runt 10M inte är speciellt spelvärda men 2 Secondary Stall (1M) skulle kunna vara ett billigt chansstreck med potential.
Väldigt startsnabb och missar sällan front från öppna spår. Hårt inne i loppet dock men får vilsam resa och kan nog ha en pollett till slut.
Mitt Spel i Platskampen :
4 Bitcoind' Arc (29M)


Gävle lopp 11 – 2140m Autostart
Favoriten :
10 Eddy West (35M) utmanade Emoji hela vägen in i mål senast och gjorde en urstark prestation men priset är våldsamt högt och här vill jag nog gå för en liten smäll för att tänkbart kunna klättra i prisstegen om man ligger bra till inför sista loppet.
Det finns ett par roliga bud faktiskt.
Tycker inte det är motiverat att man bara får profit vid seger när det är silver och bakspår trots att han har en sylvass spurt och möter enklare än på slutet.
Ok men tråkigt streck i så fall.
Intressanta spelbud :
4 Fortune Mearas (3M) utmanade Dark Roadster in på linjen senast och visade att formen är på gång och jag tycker han är kraftigt bortglömd i det här loppet.
Var med och tampades i tuffa gäng som unghäst och från ett bra spår här tycker jag skrällchansen är god. Priset är väldigt bra för en så pass bra häst.
6 Morotai Degato (6M) känns som ett roligt streck då han har stor V75-rutin och gör inte bort sig i det här gänget. Struken sen senast men tränar bra och Oskar räknar med en bra insats här.
Kan öppna ok bakom bilen men många startsnabba innanför så kan få bra lopp i draget ändå.
5 Dark Roadster (20M) känns som det ”säkra” strecket i loppet då priset gör att man går even vid trea och plus på top 2. Ska kunna öppna så pass bra att han får ta över ledningen från 3 Dats So Cool tidigt. Borde ha bra chans på top 3 därifrån.
11 Jaques Noir (2M) får man också löjligt bra pris på sett till kapaciteten och jag dubblar nog systemet med denna. Behöver lite tempo på loppet för att komma till men är både stark och speedig så väldigt roligt streck.

Mitt Spel i Platskampen :
4 Fortune Mearas (3M) och 11 Jaques Noir (2M)

 

Totalkostnad för mina två stall blir då 90M respektive 91M och ni kan följa "Kalkoniserad" i liverättningen.
Lycka Till!!

Per Anderssons blogg

Per Andersson

Per "Monopol" Andersson är en välkänd profil i Pokersverige, med bland annat uppskattade bloggar på Poker.se. Efter över 10 år som anställd på Axevalla travbana är han en inbiten travfantast med ett brett kontaktnät.